Články

přeposlat článek tisknout
A STORM OF LIGHT, AATHMA

A STORM OF LIGHT, AATHMA

  • kdy: 6.4.2009
  • kde: Španělsko, Madrid, Ritmo y Compás
report_697_px1

A začnu zhurta, totiž omluvou a odsouzením najednou. Omluva za to, že sem nestihl první kapelu, i když jsem chtěl. Odsouzení z doslechu, následně z myspacu, oboje potvrzující ten samej závěr. Aathma ne, radši spát, možná radši i pracovat.
Takže přicházím už v dobu, kdy se na pódiu vytahujou a zapojujou kabely, demontujou a montujou bicí a ani to nijak moc dlouho netrvá, takže se začíná takřka hned, jen si člověk stačí doběhnout pro pivo a už ho vítá úvodní mořskej šum a bušící srdíčko na plátně. A že zrovna tenhle večer se na plátno koukat vyplatí, protože bez něj by byl tlak poloviční, obrovský přelejvající se vlny, záběry obrovskejch lodních kolosů, špička lodi nad mořem a pomalu klesá, pomalu se přesouváme směrem na sever, záběry všemožně zubatejch ledovců, lední méďové,

report_697_px4

lední méďové ve vodě, kosatky, bouřící moře a pomalu se všechno začíná slejvat do sebe, zrcadlit, dělit, tvořit nový obrazy, doopravdy krásnej vizuální zážitek, konečně projekce, která mě doopravdy přinutila dívat se na plátno, ačkoliv u týhle muziky normálně radši zavírám očka a klimbám hlavou. To je taky jeden z důvodů proč mě A Storm Of Light naživo tak baví, ačkoliv z desky mě zdaleka tolik uhranout nedokáže. Prostě k tomu potřebuju tu hlasitost, vidět pány jak to prožívaj, projekci krásnejch malůvek a pak se konečně dokážu ponořit až ke dnu, cejtit jak lodní boky rozrážej obrovský masy vody, jak okolo cáká mořská pěna, cejtit jak se lámou ledy, vidět jak se voda barví do červena po tom, co harpuna zasáhne cíl, a nad celým tím slyšet poplašný sirény hlásící, že voda už pronikla do další komory.

report_697_px3

Monolitická masa trvající hodinku a čtvrt, během který se vlny mockrát neuklidněj, většinu času je slyšíte burácet, poklidný ležení na pláži, mořskej šum a pozvolný usínání se dopřává jen zřídka a nikdy vám nedovolí usnout docela, protože když už si myslíte, že už očka spadnou, tak vás najednou na nohou zase zazebe mořská voda, páč se schyluje k další bouřce.
Krásná hodinka a čtvrt ve společnosti přírodních živlů, která za to naživo rozhodně stojí a všem, kdo budou mít v Praze osmnáctýho apríla dlouhej večer, nemůžu než doporučit.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze