Články

přeposlat článek tisknout

ALLMETAL FEST #11 > Decide, Root, Barracuda, Adultery, Smashed Face, Dark Sorcery

  • kdy: 21.3.2003
  • kde: Olomouc, S-klub

Už když vylezli na podium, bylo jasné, co se bude dít. Warpaint a DARK SORCERY z Olomouce. Ve čtyřko nám představili svůj klasický syrový black. Skoro v každé skladbě se objevila nějaká kytarová vybrnkávačka, což působilo jako příjemné osvěžení, i když to nemají ještě dokonale zvládnuté. Jinak 12/04 vydávají své debutní CD. Jejich zhruba půlhodinový set tvořilo 6 skladeb, celkem rozsáhlých kompozic. Nebýt těch brnkaček, mohlo by to trochu nudit. V jedné věci se vyskytlo i kytarové sólo. Poznámky dvou fanynek: „Zpěvák je fakt sympaťák. A třikrát jim vypadla kytara. A určitě jim není víc jak 18!“ „Mně se to líbilo, ale přišlo mi, že jim někdo řekl, že tam bude změna tempa, že to je zajímavější. Jinak mi to přišlo obyčejné.“ „Byla to veselá a pozitivní hudba. Mně se to taky líbilo.“
Po blacku přišel na řadu grind v podání SMASHED FACE z Velké Býteše. O třídu líp technicky zvládnuté než DS před nimi, ale působilo to dost staticky, oproti třeba krnovské Diaorrhei. Změny tempa byly výrazné, příjemné, bylo to fakt skočné.
S úrovní to jde pořád nahoru a to díky kapele ADULTERY. Když jsem je slyšel před asi 2 lety, měli před vydáním svého prvního CD. Muzikantsky se teda sakra vypracovali a v pětici do nás nasolili ten svůj „slavonic-folk-black“. Jeden blackový vokál a jeden čistý zpěv kytaristy podporoval ještě jeden čistý zpěv jako backing vox. Střídali různé motivy, ale tak přirozeně, že to nemělo chybu. Hlavně hráli prvních 5 skladeb skoro bez pauzy, vlastně úplně v jednom kuse, že jsem skoro ani dýchat nestíhal. Z jejich diskografie znám Age of Seven Towers a Age of Winter Kings, ale kecal bych, kdybych napsal, které z nich je demo a které už regulérní album. Rozhodně však stojí za poslech.
Tak dneska je velký den BARRACUDy, protože makali tak, že už dneska křtili své debutní CD. Já ten jejich brutal death nemusím, ale poslouchalo se to dobře. Příznivci tohoto stylu určitě nebudou zklamaní, pokud si to jejich CD seženou. Zajímavé nápady a hráčské kvality jim odepřít nemůžu, ale není to moje parketa.
Jako další hráli ROOT. Co se o nich ještě nenapsalo? Plivání ohně, ohňostroj na podiu, házení prasátek holýma lebkama (pozor! Nespojuj s příznivci pravicového hnutí!), 2 nebo 3 věci z Black Seal, titulní věc z The Book, titulní z Kärgeras a zbytek ze starších alb. Kdo je viděl někdy na živo, ví, kdo je neviděl – dobře mu tak!
Definitivně nás zničila kapela DECIDE. Ty si pamatuju z nějakého loňského Allmetalu, kde jsem dělal rozhovor s basákem. Toho jsem tam teda teď neviděl. Před 3ma týdnama prý vydali debutní CD. Sál se vyprázdnil s ranní hodinou, ale zbytek jsme si ten jejich trash-core nebo co užili fakt na max. Stejně jako posledně na závěr hodili cover od FF.
P.S.: musím pochválit zvuk – jak to byl párkrát pěkný průser, tak teď to nemělo chybu. Alespoň žádnou velkou.

Jiné názory


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

JINAK MORDÚRKU ŘEKNI NÁM TVOJE KECI DO KSICHTU .HLAVNĚ O TÉ BUZNĚ
POZNÁŠ KDO BUDE BUZNA!!!

Kytara třikrát vypadla protože aparát co tam byl stál za hovno ! byl jsem tak nasranej že jsem chtěl zvukařúm rozmlátit tou kytarou palice jinak dobrá recenze a že je nám méně jak 18 ? MOC DÍK ZA LICHOTKU.

Dík za docela dobrou recenzi, jo, mladej sem, ale buzna ne. mordůrku!!!!!!

mozna je mladej, ale asi nebudechlastat plankton, ze?

ale Vorvaň je ještě mladej:-)

No, tak my tam ted nakonec nejedem, ale stopro vem ty fotecky na dalsi Allmetal:))

no on ten zpěvák je hodně mladej, ale je to buzna :o)) (nebo se tak aspon chová)

Tak to mají holky zkreslené představy o mladých zajíčcích

aktuálně

diskuze