Články

přeposlat článek tisknout

ALLMETAL FEST #13 > SRP, Free On Board, Dead Poet Society, Essence Of Existence, Tartaros

  • kdy: 13.12.2002
  • kde: Olomouc, Klub C

Pátek 13. byl den jako stvořený pro metalový koncert. K dokonalosti chyběl už jen úplněk, ale jak se ukázalo, pro kapely to nebyl zrovna nejšťastnější den. A už vůbec ne pro pana zvukaře. Dělal sice, co mohl, ale… ale postupně.
Večer zahájila krnovská kapela TARTAROS. Byl to takový trošku trash-coros, hráli v klasické sestavě (dr, bg, g, vox). Když se rozehrávali a zvučili, tak to znělo moc pěkně. Ostrá kytara, veselé a hravé bicí, ale samotné vystoupení mělo nešťastný zvuk. Všechno znělo rozmazaně, splývalo a vůbec tomu bylo špatně rozumět. Možná, kdyby zvukař trochu stáhnul volume, aby to nedělalo takové echo. Vokál zněl hodně HCčkově, občas se objevil i čistý zpěv, bez frázování. Kytara, basa i bicí byly rychlé a hutné, někdy až moc zmatené. Tu a tam se vyskytl zajímavý riff nebo nápad, jinak se to valilo ve stejném tempu. V jedné skladbě byl vokál hodně podobný Zackovi z RATM. Příjemná hudba, ale žádné extrémní překvapení.
Druzí nastoupili Slováci ESSENCE OF EXISTENCE. Jejich sestava – dr, bg, 2 kytary, klávesy, viola, ženský vokál + jeden kytarista „zpíval“ a ječel a chroptěl – slibovala příjemný black. Snažili se a hráli ze všech sil, ale zase vše skončilo na zvuku. Všechno bylo přebuzené a rozmazané, zvukař se sice snažil zesílit toho, kdo zrovna měl sólo nebo vedoucí riff, ale to způsobilo ještě větší disharmonii. Opravdu škoda, mohl to být vydařený set.
Další hráli DEAD POET SOCIETY. Moc si to nepamatuji, tak nevím, co psát. Do základní sestavy se přidaly klávesy, čímž získali trochu „pagan“ zvuk. Spousta lidí mi říkala, že jim dost připomínali Maidny. Používali nečekané změny tempa a melodie, tak to neznělo jednotvárně.
Předposlední se přivalili FREE ON BOARD (podle názvu něco skejťáckého, že?). Hráli takový intenzivní trash/death. Se zvukem to bylo podstatně lepší (že by taky oproti zúčastněným kapela? – pozn. bizzi), tak jsme si konečně vesele zapařili. Relativně krátké písničky nebyly nijak složité, ale tím nás udržovali permanentně zpocené, že nebyl ani čas se začít nudit.
Na závěr vystoupili opavští SRP (ex PANCERFAUST). Kdo Pance zná, ví že hrají syrový black a là Dark Throne. Brzy si podmanili publikum a určitě si získali spoustu fans. Došlo ke změně na postu bubeníka i (možná právě pro to) k jistému odlehčení té syrovosti. Dokonce i ten zakletý zvuk se vystříbřil (však už byla sobota) a vytvořil docela dobrou atmosféru. Satanžel jsem tam nevydržel až do konce a tak ani nevím, kdy a jak skončili.
Oproti minulému AllMetalu (i když tamto složení bylo opravdu elitní) to nebyla moc vydařená akce. I ti lidi nebyli nějak dobře naladění. Možná těma z…nýma vánocema. Inu, není každý den svátek.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze