Články

přeposlat článek tisknout
BRAIN MLEYN II. - Mutant Star, Charasmatix, Rahatmahatix

BRAIN MLEYN II. - Mutant Star, Charasmatix, Rahatmahatix

  • kdy: 11.01.2003
  • kde: Praha, Klub Mlejn

V záplavě metalových akcí, které se na nás valí, došlo také na něco jiného speciálního. Rozhodně nebyla náhoda, že jsme se společně s Mosh2bleedem a Vepřelcem vydali na tuto psytrance akci. Pravda, začátek večera se tak zcela netvářil, ale výsledek rozhodně stál za to. Jedním z hlavních důvodů, proč jsme se na akci objevili, bylo vystoupení Mutant Star, pro znalé i neznalé, podotknu, že se jedná o sdružení 3 DJ's, z nichž dva účinkovali v domácí nejavantgardnější a, podle mistra Čermáka, nejzajímavější české kapele Demimonde. Jmenovitě Afagddu a Ankhabuth a sestavu doplňuje Estez. Nutno podotknout, že na pódiu vystupují společně Afagddu a Estez, a zcela samostatně Ankhabuth, který si připravil na tuto akci zcela speciální překvapení.
Pokud jsme ze začátku mluvil o tom, že večer zprvu nevypadal, tak jak měl, budu to muset více rozebrat. Poté, co jsme se dozvěděli, že to co nás především zajímalo [MS], začne až tak kolem 11 hodiny, jsme se uchýlili do nedaleké místní hospody zvané BUNKR. Jaké bylo naše překvapení, když zde probíhala zvláštní akce. Hvězdami večera, bylo totiž zde zavedená zábavová kapela Haggard. Většinu repertoáru tvořili písně na přání, a tak jsme si mohli dopřát takových hitů jako Hrobař, Medvídek, Severní vítr, Kupky sena... A tančilo se, se lilo, tančilo se, se lilo (kamil jasmín). Skvělou náladu narušil Chleborg s Paayou, kteří nám oznámili, že vstup na BMP je poněkud vyšší než jsem předpokládali, nicméně nás to neodradilo.
Ve Mlejně se objevujeme s menším zpožděním v 0.30. Problém nastává hned u vstupu a tak necháváme situaci volný průběh. Prohlídneme si místo konání, dáváme občerstvení. Tu a tam se objeví známý, který nás pohostí něčím zajímavým. Asi v 1.00 se dostáváme do centra dění, zcela neregulerně. Žel již končí vystoupení Ankhabutha, a tak jsme přišli o překvapení, které přichystal a to, že hrál během vystoupení živě na kytaru. Zbylé dva DJ's z Mutant Star jsme také prošvihli. Škoda... takže už nám zbyli "jen" Charasmatix a Rahatmahatix. Novodobé šamanské rituály, v éteru duch hippies, hluboké duchovno spirály, lasery, projekce, emoce, láska, houby, trans... Zcela vynikajícím aktem této akce je tzv. chill-out zone, což je místo, kde hraje oproti hlavnímu sálu poklidnější hudba, u které můžete nabrat nové síly, než se ponoříte do transu na "Áčku", nebo, když si jdete pro občerstvení. Rozhodně je dost zbytečné se zmiňovat o hudbě, která by z mých slov neznamenala vůbec nic. Je nutné si alespoň jednou na takovou akci zajít podívat, poznat jiné lidi.
Akce končí kolem 6, ještě chvíli odpočíváme a občerstvujeme se, poté razíme do pelechů...

Live: Charasmatix (Differentsources, GER), Mutant Star (CZ), Koala Ví (CZ)
DJs: Rahatmahatix (Cosmic Dance, SK), HedoniX DJs
Chill-out: PAN:DAN (Morph)
Visual Effects: 3D visions by Koala Ví, MickzLabz laser, HedoniX spacedecos

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze