BRUTAL ASSAULT No. 8 – Klid před bouří

rozhovor

Tak jako loni si i letos podáme organizátory některých významnějších letních metalových festivalů. Dalším pánem na holení je Martin „Shindy“ Brzobohatý, který je šéfem týmu majícího už poosmé na starost uspořádání akce zvané Brutal Assault. Letošní ročník se koná od sedmého (čtvrtek) do devátého srpna ve Hvozdu u Konice, tedy na stejném místě jako loni. Nyní už nechme promluvit samotného Shindyho.

Pomalu už tradicí a zajímavou kratochvílí pořadatelů se v minulých letech staly nenadálé změny místa konání festivalu, a to pouhých několik týdnů před jeho naplánovaným uskutečněním. Myslíš, že letos něco podobného opravdu nehrozí nebo máme být stále ve střehu s mapou v ruce?
Haha, no poslední roky to vážně připomínalo spíše skautskou soutěž „Najdi si svůj festival“. Nikdy nic není na 100%, ale myslím, že letos je jisté, že Brutal Assault bude opět v kamenolomu ve Hvozdu u Konice. Netřeba dodávat, že přesuny se neděly z našeho rozmaru...

Proč se letos začíná už ve čtvrtek?
No ono to souvisí ještě s další věcí... původně jsme meli mít termín o týden později, ale přišla zajímavá nabídka týkající se KATAKLYSM a MALEVOLENT CREATION na čtvrtek 07/08/2003. Takže jsme zvážili, zda by nebylo rozumnější festival přesunout, protože kapely mohly jenom v tomto termínu. A výsledek je ten, že máme již zmiňovaný termín od čtvrtka do soboty 07-09/08/2003.

Při pohledu na soupisku účastníků je jasné, že návštěvníci se mohou opět těšit na velmi zajímavá jména, která bezesporu náleží do extraligové metalové společnosti. Můžeš nám aspoň stručně nastínit hlavní úskalí jednání se zahraničními kapelami ohledně jejich účasti na letním festivalu v bezvýznamné a neznámé vesničce ve středu České republiky? Nebo už máte takovou reputaci, že vám stačí lusknout prsty a kapely už se tlačí ve frontě na podpis smlouvy? Kdo vám dal letos z hlediska uzavření smlouvy nejvíc zabrat?
Nemám pocit, že bysme se museli nějakých kapel nějak doprošovat. Je to čistě o tom, jestli mají zájem hrát a pokud ho mají, tak za jakých podmínek. Např. jsem konktaktoval NASUM a i přesto, že jednání pokročila velmi daleko, k dohodě nedošlo... Jinak se všemi ostatními kapelami jsme buď našli společnou řeč nebo k dohodě nedošlo. V této souvislosti mne napadají ROTTING CHRIST, kteří chtěli moc hrát, nicméně jejich bubeník jde na chirurgický zákrok na noze a není možné sladit termíny tak, aby vystoupit mohli...

Koho ze známých jmen jste chtěli letos na BA dostat a nakonec se vám to nepovedlo?
Jak už jsem psal, mrzí mne, že NASUM nejsou trošku přístupnější (přitom naše nabídka nebyla vůbec nízká)... potom byla řada kapel, které jsem oslovil, ale prostě to pro ně nebylo zajímavé... jmenovat asi nebudu... ale na druhou stranu jsme se letos rozhodli sestavit kapely trošku jinak, takže máme víc kvalitních „menších“ kapel, oproti loňsku, kdy jsme měli TIAMAT...

Můžeš seřadit zahraniční hvězdy podle výše nákladů na jejich vystoupení? (Mě osobně by zajímalo, jak si třeba Martin Schirenc cení vystoupení PUNGENT STENCH a HOLLENTHON?) Měl někdo nějaké speciální požadavky a naopak jaký běžný servis kapely na podobných festivalech požadují?
Jasně, vedou jednoznačně KATAKLYSM a MALEVOLENT CREATION, potom PUNGENT STENCH, EPHEL DUATH, HOLLENTHON... možná je to paradoxní, ale ani AGATHOCLES nejsou nejlevnější a to především díky tomu, že potřebují letenky (kvůli pracovní vytíženosti by nestihli přejezd autem)...

Máš mezi aktivními účastníky nějaké své favority, jejichž jméno není zatím příliš známé, od kterých čekáš, že by mohli předvést zajímavý výkon a zaujmout většinu návštěvníků?
Určitě! Myslím, že HOLLENTHON dokončí to, co vloni načali... budou mít tentokráte víc času, takže snad předvedou vše, co v nich je. Dál myslím, že i EPHEL DUATH budou silným zážitkem, jedná se o velmi avantgardní směsici black metalu s dalšími vlivy a hodně se na ně těším. Tyhle kapely určitě překvapí. Taky myslím, že i EQUIRHODONT by mohl být pro řadu lidí příjemným překvapením. No a pak je tu řada „tutovek“, o jejichž kvalitách nikdo nepochybuje, takže jména jako KATAKLYSM, MALEVOLENT CREATION, NECROPHAGIST, ROOT atd. není potřeba zmiňovat.

Pojďme k areálu. Vzhledem k loňskému hektickému přesunu místa konání se vám podařilo zajistit relativně velmi důstojný plácek v kamenolomu ve Hvozdu u Konice. Rovněž servis byl ucházející, ovšem právě kvůli nedostatku času byly znát nemalé rezervy v zajištění celé akce. Jaká vylepšení chystáte pro letošek?
Vylepšení... ono těch mezer loni bylo víc... třeba byl problém se záchodky, protože firma, která je měla zajišťovat musela své kapacity poskytnout pro zátopové oblasti loňských povodní... a tak bych mohl pokračovat. Takže letos bude víc záchodků, jednáme s dodavatelem občerstvení o rozšíření nabídky. Samotný areál by měl projít drobnými úpravami. Co bude asi největší změnou je to, že bude jen jedno pódium, takže uvnitř areálu to nebude tak stísněné, jako vloni.

Co se bude točit, kolik to bude stát, jakou to bude mít teplotu a co se k tomu bude zakusovat? Loni byla tuším kuřátka, uzená cigárka, něco ryb… můžeme se těšit kromě hudebního i na nějaký gurmánský zážitek nebo alespoň na kratší fronty?
Točit se bude mimo Kofoly také desítka Gambrinus, o ceně ještě jednáme, ale patrně bude vyšší než vloni, protože i cena od dodavatele vzrostla o více než korunu. Byl bych rád, kdyby se cena pohybovala mezi 18-20Kč. Dvacet je hranice. Bude zachován žetonový systém (pouze v případě piva) – mnozí se tomu vloni divili, ale díky tomu šetříme čas při obsluze.
Jak jsem už napsal, jednáme o rozšíření sortimentu občerstvení. V nejbližší době bude snad i alespoň část nabídky jídelníčku k nahlédnutí na www.shindy.cz.

Loni dvě pódia, letos jedno. Proč? Jak bude toto pódium situováno?
Protože se to vloni neosvědčilo. Nedalo se to vhodně dispozičně vyřešit, nebyl dostatečný prostor na průchod mezi pódii, nebylo kam umístit zázemí pro kapely... proto po zralé úvaze letos jen jedno pódium. Jeho umístění ještě zvažujeme, ale varianty jsou v podstatě 2 – na jednom z konců areálu.

Loni cca 1400 návštěvníků, letos čekáte kolik? A nevymlouvej se na to, že netipuješ :-)! Kde se letos pohybuje hranice rentability?
Já moc netipuju, nesázím :-) Těžko říct, co očekávat... sice myslím, že sestava kapel je letos zajímavá, na druhou stranu řada lidí může mít špatný zážitek z loňska, kdy ne vše fungovalo na 100%.. pokud by přišlo opět cca 1400 lidí, byl bych spokojený. Rentabilita je ošemetná věc, protože vloni to finančně moc nevyšlo, proto nějakých 1400 lidí by stačilo tak akorát na pokrytí letošních nákladů a smáznutí loňského deficitu...

Kdysi jsi uvedl, že jste během pátrání po českých luzích a hájích narazili na svůj „areál snů“, který však byl z hlediska nákladů na nájem nad vaše finanční možnosti. Můžeš nám odtajnit jeho polohu nebo alespoň naznačit, proč vás tak upoutal?
Svojšice. Poblíž Pardubic, Chrudimi nebo Přelouče. Krásný a velmi prostorný areál. Proti ale hrají 2 faktory: jednak, jak jsi uvedl, nájem je nad naše síly a za druhé – i když Brutal Assault putuje, putuje v rámci Moravy a to bysme chtěli zachovat i do budoucna – nemyslím teda to putování, ale tu Moravu :-)

Loni Dalas, slušně řečeno, nepěkně svými exkrementy potřísnil kromě mých bot a svého stanu zejména snad půlku pole, na kterém se kempovalo. Neměli jste kvůli tomuto nešťastnému incidentu nějaké následné problémy jako např. povinnost uhradit smluvní pokutu za nadměrné znečištění najatého pozemku?
Ano, o tomto incidentu vím a Dalas může očekávat fakturu za sanační práce :-)

A na závěr se zeptáme, zda se nějak zlepšila situace klientů Eurotelu a T-Mobile? Loni si totiž mohli v okolí Hvozdu zavolat pouze majitelé karet od Oskara.
Tak to nemám tušení.... musím se přiznat, že jsem od minuloročního Brutal Assaultu v areálu nebyl... takže opravdu nevím... navíc jsem šťastným majitelem Oskarty :-)

Jsme také šťastni, že jsi šťastný, díky za odpovědi a těšíme se na shledanou ve Hvozdu.
Podrobné informace o celém festivalu najdete na adrese www.shindy.cz

čtvrtek: 16 kapel
pátek: 22 kapel
sobota: 21 kapel

Kataklysm (Can)
Malevolent Creation (USA)
Pungent Stench (Aut)
Novembre (Ita)
Hollenthon (Aut)
Pyaemia (Hol)
Necrophagist (Ger)
Disavowed (Hol)
Depresy (Sk)
Root (Cze)
Equirhodont (Cze)
Godless Truth (Cze)
Contrastic (Cze)
Pathology Stench (Svk)
Ador Dorath (Cze)
Onset (Cze)
Inner Fear (Cze)
Ephel Duath (Ita)
Opera IX (Ita)
Agathocles (Bel)
Silent Stream of Godless Elegy (Cze)
Cerebral Turbulency (Cze)
Locomotive (Cze)
Imperial Foeticide (Cze)
Disfigured Corpse (Cze)
Tisíc let od ráje (Cze)
Return to Innocence (Cze)
Six Degrees of Separation (Cze)
Sorath (Cze)
Surgical Dissection (Svk)
Laniena Mentis (Cze)
Rays of the Sun (Cze)
Editor (Svk)
Dysanchely (Svk)
Animé (Cze)
Despise (Cze)
Avenger (Cze)
Scenery (Cze)
Memoria (Cze)
Shaark (Cze)
Ador Dorath (Cze)
Agony (Cze)
Ebola Joy (Cze)
Mortifilia (Cze)
Abstract (Svk)
!T.O.O.H.! (Cze)
Sacrist (Cze)
Bethrayer (Cze)
Varso (Hun)
Absurd Conflict (Cze)
Asgard (Cze)
YBCA (Cze)
Craniotomy (Svk)
Forrest Jump (Cze) Virtual Void (Cze) Death Sentence (Cze)
Draco Hypnalis (Cze)
Adultery (Cze)
Morgain (Svk)
Hecate (Svk)

Speciality:
+ CD kompilace ke každé vstupence zdarma
+ non stop občerstvení + kvalitní zvuk a světla
+ koná se za každého počasí
+ kemp zdarma otevřen od středy od 15:00 - možnost stanování přímo v areálu
+ parkování 250m od areálu
+ prodej CD, vinylů, MC, triček...

Vložit komentář

Louďa - 07.09.03 17:44:30
jasne, ja zapomenul, ze ty jsi mimo jine i mistr ironie...samozrejme, pragmaticke ironie..kdyz se to hodi.....jednou je to mysleno vazne, jednou ze srandy....atd....ohrana pisnicka......jednou se tu pry ohanim tvym nazorem, kterym neznam..najednou, kdyz pan Petri Frintu zjisti, ze to asi skutecne byl jeho nazor, tak najednou pan Louďa nepochopil,ze to bylo mysleno ze srandy.......ach jo...skoda slov.....i kdyz mozna ne, protoze jak znamo, clovek musi chapat, ze na forech je to o necem jinem......:))))) grrrrrr
anonym - 04.09.03 13:28:22
O tom, nakolik vážně jsem tehdy odpovídal a kolik v tom bylo ironie, snad raději nemá smysl mluvit, že.
anonym - 04.09.03 13:23:26
zejmena obdivuju, ze z jednoho, ri roky stareho vysplechtu dokazet vestit muj soucvasny nazor na ceksou scenu. bravo
anonym - 04.09.03 13:17:46
jasne loudo.
lolda - 04.09.03 01:19:34
8-) husteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Louďa - 03.09.03 20:44:12
no stale se tvaris, jako kdybys neumel do peti pocitat, tak se nediv, proc to pisi...nemohu za to, ze tu klades dementni otazky typu..ukaz mi rozdil mezi tim a tim cislem Paya a prokladas to vetickami, ze jsi nas ctenar (coz viditelne nejsi, spise tak prohlizec obrazku) atd. Kdo chce, tak ten vyvoj mezi prnim a poslednim cislem vidi, kdo ne, tomu je urcena ma stat pro blbe....jinak svuj nazor na ceskou scenu, uroven kapel atd. jsi nekolikrate tlumocil a pokud to byla jen poza, ci pokud jsi svuj nazor znemil, tak to dej stejne halasne najevo, jako jsi to delal v minulosti....a nehazej sem ukrivdene xichtiky....
anonym - 02.09.03 13:38:01
loudo, sorry, ale mohl sis usetrit praci. one neni moc velky rozdil mezi tim, jestli popises dva radky a nereknes nic a popises pul stranky a reknes to same. sorry, ale to, cos napsal, neni odpoved. psat o ceswkych kapelach ze je detinske. jsem rad, ze mas za me jasno, akorat me mrzi, ze se tu ohanis mym nazorem, aniz bys ho znal. na druhou stranu sesm si u tebe na tohle uz zvykl, takze vse pri starym.
Milda - 27.08.03 23:40:53
svaté fuck you?? :O
FASTNER - 27.08.03 22:36:51
secteno podtrzeno mas za ucinkovani 666 fastneru a uz stfu
dreckus - 27.08.03 19:55:25
schnof: ano, kde jinde by to také šlo uplatňvat, že? :P Však taky od té doby, co jste skončili, mám čím dál horší záchvaty depresivní méněcennosti...
Louďa - 27.08.03 17:57:00
2P: ano, doslova jsem napsal "...u jednotlivych cisel je videt jasny kvalitativni posun nahoru..."...kdyz si das do jedne rady cisla 1-18 a kdyz si je dokonce i prectes, tak ten rozdil a vyvoj vidis, citis....to je bez debat....pokud jde o vizualno, tak se menil format, pribyla barva, lepsi obalka, jako bonus plakaty, vse pri stejne cene.....zretelene se zlepsila grafika, i kdyz chapu, ze treba pro Rouru je vzorem grafiky tydenik Katka, nebo co tu tehda mlel...:)))) stale se maka na lepsi citelnosti a smysluplnosti usporadani textu a obrazku atd.atd....pomalu se zlepsuje "jazikova uroven", pokud jde o rozhovory, tak se jiz neotiskuje "vsechno" co prijde, ale rozhovory prochazeji korekci..tj. soudni redaktori vyhodit otazky a odpovedi, ktere jsou o nicem, a pokud to neudelaji oni, je tu posledni instanace Payo ...(sice se k tomu prilis casto neuchyluje, ale stane se)....soucasna uroven rozhovoru dosahla mne dle asi prahu toho, co je v tuto chvili a v techto lidech mozne.....neni se za co stydet, ale zas to neni na pullicerovu cenu..ale o tom snad psani do metalovych casaku neni....jak jsem tu uz uvedl, kdo si chce hrat na literata, zajiste najde vhodny prostor, kde jeho odusevnelou cestinu oceni....stav, ktery je v tuto chvili v Payu vidim jako naprosto uspokojivy....recenze jsou pridelovany ten, kteri tomu kteremu stylu hovi...a s pribyvajicim mnozstvi napsanych recenzi se na jedne strane brousi recenzentsky um a na druhe clovek se zacne opakovat a trochu otupi....v globalu vsak Payo nezaostava za ostatnimi a plati pro ne to, co pro rozhovory....neni to na zadne ceny za literaturu, ale ucel to splni..a o tom to je.....tudiz, v teto chvili dle mne Payo dosahlo jisteho standardu a dalsi cisla se kolem tohoto budou pohybovat, jedno bude lepsi, druhe horsi (objektivne/subjektivne)..doba prevratnych novinek a zmen je pryc....kdyz zmeny, tak spise formou nejakeho toho bonusu, jako treba plakaty ci CD pro predplatitele.....vazne netusim, co jeste vic chces slyset...abych napsal, ze kvalita rozhovoru v cisle 17 byla o 0,8 % lepsi nez v cisle 16, ale zase o 3 % horsi nez v cisle 15? jak to chces proboha merit, vazit, hodnotit? Proste se smir s faktem, ze tu payo bylo, je a bude, ze prinasi standardni metalovy prehled, ze vychazi v pravidelnych intervalech, pokousi se rovnomerne venovat vicero metalovym stylum, snazi se obcas o nejake oziveni, ze se snazi podporovat ceskou a slovenskou scenu (coz treba Plazzme ci Katopetii pripadlo detincke...pcha, ceske a slovenske kapely..pcha...takovy povl.....ze?) atd...snad proto,ze toto vsechno vis a citis, ses tak zapskly a zbytecne se tu shazujes a vyvolavas pobavene usmevy.....pokud chces jeste nejake konkretnejsi ukazky, tak TI tech 5 klidne napisi, ale jak uz jsem rikal, az mi napises alespon 7 duvodu, proc bych to mel psat zrovna tobe....nasemu vernemu a pozornemu ctenari....:)))
Milda - 27.08.03 11:29:46
rýmuje :-P hodně špatné to bude až to zrealizuju :-O
Shnoff - 27.08.03 11:12:42
a kurva - retreat....
Darkmoor - 27.08.03 11:07:51
hodně špatné, vůbec se to nerýmuje - nemáš talent!
Milda - 27.08.03 11:04:17
Darkomoore, fakof móre, až ti jedna prilietne, bude z teba krve móre
Darkmoor - 27.08.03 10:56:51
Milda naše máma pláva na adáma se členama TLORu vystrkuje noru
Milda - 27.08.03 10:53:18
Šnofík je náš táta, vytáhne nás z bláta
Darkmoor - 27.08.03 09:52:27
Tak, tak, táta Shnoff má svatou pravdu
Shnoff - 27.08.03 09:45:11
Louda: ad Louďa 26|08|03 [15:14]: registruji –budeme o tom pospolite hlasovat :- )) Drechomerdus: opakuji: az budes muset rok a pul den co den chystat stále stejne news o tom, kdo, co, kdy a u koho vyda, tak te rychle prejde chut na vymysleni nejakych nasilnych kvazivtipnych formulaci. Od toho tam mame recenze nikoliv news, u nichž jde jen o tu informaci. A ironie? Ta se skryvala ve vetsine z tech news uz jen z toho duvodu, ze se zverejnovaly.-)) A co se tyce nejakych lehcich formulaci, tak se to u nas moc prehanet nedalo – prece jen jsme byli „seriozni webzin“.-). Ovšem tedka news prebral velmi talentovany mladik plny energie, tak se urcite nejakych vtipnosti dockas.- ))) Ja uz jsem totiž před nekolika mesici vyhasl, tudiz se mi cim dal vic nechtelo – to je fakt:-)…. - a neplivej na MM – kdo jiny ti tady vytvarel takove bohate dimenzovane pusobiste pro zvysovani tveho nizkeho sebevedomi? .- )))
p. - 27.08.03 09:41:52
si. loudo, me jde zkratka o to, ze chci slyset, v cem podle tebe en pkrok spociva, aby to zas nebylo v otm, ze mate lakovanou obalku, vychzite pravidelnejc a sou tam rozhovory se znamejsimi umelci. nic vic. kapis?
Milda - 27.08.03 09:38:25
aj mena ou bejby hell
p. - 27.08.03 09:25:49
aha, takze ty mluvis o jasnem vyovji mezi cisly a najendou nevis v cem je. ach je.
Louďa - 27.08.03 09:09:41
2MILDA: :))))) 2P: tak je na Payu videt pokrok, ci neni? Pokud dle Tebe jo, tak snad je zbytecne, abych tu vypocitaval, co se na payu za ta leta zlepsilo...a pokud Ti jde o to, abych zde hloubal nad tim, v cem bylo lepsi cislo 18 nez 17 (bylo-li vubec), tak na to zapomen....nevidim v tom nic smysluplneho...zvlast, kdyz vychazime docela pravidelne...az bude mezi jednotlivymi cisly prodleva rok, dva, tak urcite bude prostor na nejaky rozbor.....ale pochop, ze Payo neni plazzma....v dobrem i v tom zlem.... 2FASTNER: dneska to mas za 2 Fastnery....
FASTNER - 27.08.03 00:34:56
je mi uplne jedno jestli se se mnou loldanku bavis nebo ne hlavni je ze se bavim ja :)))) a to ze reagujes mi staci :D pac reagujes na my meno tudiz bojim se ze se se mnou bavis :)))) jinak diskuse s tebou na urovni se vest neda pac primitiv primitivem zustane lepsi byt tedy ubozak v ocich primitiva nez naopak :) ale jinak doufam ze ten priomitivismus je jen tva poza jak se odreagovat v praci a do normalniho zivota to netahas :))) jinak prazdniny konci a tim pro me konci i loudova zabavna show v zumpe (tvuj vyraz) dik za cca mesic utrpeni a cca mesic instatni on top zabavy :) tak zatim pane lolda :DDD at vam payo slape a preji min recenzi za keryma si nebudes plne stat :)
p. - 26.08.03 19:53:39
ještě 14 a chystám se na 88
Milda - 26.08.03 19:46:01
když to je těžký, páč Plazz si přečetl jen čísla 8 a 18 :-/
p. - 26.08.03 19:31:47
předně: nikde netvrdím, že v PAYU pokrok není (je, mezi některými čísly opravdu ne, spíš) naopak. mimo to, o kus nahoře si tvrdil, že PAYO čtu (a myslím, že ho mám přečtené lépe než někteří tvlrci), tak přednáška o původu slova čtenář je tu jaksi nadbytečná. a pokrok vidím mezi 1,10 a 18, ale to není pokrok mezi jasně viditelný pokrok mezi jednotlivými čísly. není to o PAYU, ani proti PAYU, ale o tom, žes plácl píčovinu a místo toho, abys napsal, že pokrok je například v přehlednosti rozhovorů nebo lepší jazykové úrovni překladu, tak tu akorát vytváříš „argumenty“.
p. - 26.08.03 19:26:26
NM: bojim bojim.
dreckus - 26.08.03 18:30:06
btw výborná hudební stránka, kterou v podstatě dělají lidi, kteří byli dřív taky více či méně "zaboření" v metalové scéně.. táhnou to tak tři nebo čtyři.. (nutno dodat, že jsou ale magoři, kteří snad nic jiného než muziku nesledují, navíc ještě pracovití :)) http://www.musiquemachine.com
Louďa - 26.08.03 18:29:29
no snad jen s tim podotknutim, ze Plazzma neni zadny zin...:))) to by pak za zin mohla byt povazovana i historie Arakainu....(teda jestli nevyjde nekdy druhy dil...:)))))
dreckus - 26.08.03 18:14:54
ostatně to jde schnoffovi celkem dobře :) (jen chtít :)) milda: detailisto.. a votan to teda oficiálně vzdal nebo co..? btw netušil jsem, že se slovo "krabice" už tak rozšířilo do světa :) jinak myslím, že je opravdu na čase přejít opět ke generovaným nadávkám, protože nevím, co už byste chtěli řešit... to, že veškeré ziny i webziny jsou v čr úplně na hovno, na tom se snad shodnou všichni.. (nepočítám výjimky jako plazzma.. nebo třeba první spike se zdál celkem v pohodě.. ale ten jsem zatím stihl pořád jen zběžně prolistovat..). A k webzinům - MM byla asi nejlépe "fungující", ale co se týče (pro mě) zajímavých informací o hudbě, mjc je mi mnohem bližší (sice ani ne tak oficiální články, jako spíš ty "žumpovitá" fora, ale.. :))
Louďa - 26.08.03 16:56:25
2DRECK: jasne, v tomhle pohledu na novinky mas recht....ale zrovna tuto stranku novinek na MJC jsem nechtel zminovat, abych nebyl za drevaka a vesnicana, jako ty....:)))) ale obecne bych uvital nejaky mix toho, co je tu tu a toho co bylo na MM, stim, ze by to bylo bez ruznych radoby "in" patvaru a just nespisovnych hlasek..popripade, ze by toto bylo v mire omezene, takove okoreneni, stejne jako tolik potrebna spetka ironie a sarkasmu, jez je tresnickou na dortu...:)))
Milda - 26.08.03 15:51:59
Dreck: MM už těžko checkuješ, páč to vypadá že "Empire will not rise again" .))
dreckus - 26.08.03 15:43:30
schnoff offtopic ad novinky: ne že bych kdy považoval novinky na mm za bůhvíjakčtivé, ale aspoŇ z mého pohledu je to o 100% lepší než ty zinglišované debilní kůl patvary a řvavě nespisovné hlášky, ve kterých se tady vyžívá hlavně abro a bizzaro.. takže né, že jednou budu čekovat mm a vysypaj se na mě takovíhle blemci :) na druhou stranu ještě trocha kousavé ironie by jim možná neuškodila :)
Louďa - 26.08.03 15:20:58
2P: ty ses vazne kus hmoty....:(((( to myslis vazne, ze ti mam vypisovat, cim se lisi napr. Payo c. 1 od Paya c. 10 a od Paya c. 18?..to ses vazne takova krabice, ze to nevidis? Proc se teda prohlasujes za ctenare paya? Ctenar je slovo odvozene od slova cist..asi ses jeden z tech, co pouze prerikavaji slova aniz by pochopili o cem to je..jinak se mi nechce verit, ze tvuj dotaz myslis vazne a uz vubec nechapu, ze na nem dokonce trvas....svata prostato....:((((( Stejne tak, jako ja vidim jasny posun treba u Sparku, Whiplashe atd.....(protoze jako rada dalsich mam doma prvni cisla), tak nechapu, ze ty ten posun u Paya nevidis......alespon dalsi dukaz toho, ze tobe nejde o nejakou diskuzi, ty ses proste brouk pytlik z Frintova, ktereho bavi jen rypat a howno z toho.....treba takovy Wu-long....to je clovek, ktery na to ma a konecne pochopil,ze nema cenu exhibovat nekde, co mu je šuma fuk a co mu je u prdele....mimochodem, zrovna ted jsem cetl jeho stary rozhovor v Zurnal Abnormal a je to ukazka toho, ze kvalitu rozhovoru nedelaji jen otazky, ale i odpovedi....
Louďa - 26.08.03 15:14:16
2SHNOFF: a mimochodem, mozna si ted na sebe upletam bic, ale pokud bude z vasi strany zajem a ja budu stihat (preci jen, volneho casu mam strasne malo a kdyz je, tak se venuji managementu kapely, poradani koncertu, payu...), tak milerad pomohu...treba s temi rozhovory....aktualnimi....k novym CD....:)))) no problemo.....abych nebyl povazovan za jednoho z tech, co pouze kecaji a neprilozi ruku k dilu....:))))
new man - 26.08.03 15:07:56
2 p.: Chlapce ty bys potreboval na hubu...vic nez kdo jiny!
p. - 26.08.03 14:56:05
plácáš tu o prokazatelném posunu, chci vědět v čem konkrétně spočívá, s mojí osobou to nemá nic společného, takže kecy okolo si nech pro svoje kolegy z Herbalifu, upracovánku
Louďa - 26.08.03 14:51:57
2MILDA: no zkus se treba podivat, ktere 2 "prispevky" maji nejvetsi ctenost.....super Abrrova recenze na MORBIDy a BRUTAL ASSAUL, protoze se na foru resi "picoviny"...jestli o tomto ma byt webzin a jestli na podobne bazi fungovala Metalmanii, tak se nechavam poddat, 5x az 7x....:))))) Ja pamatuji uplne zacatky Marastu a i ty prvni zacatky, jez zastitoval Vanena, aladar atd. na mne pusobili mnohem lepe, nez soucasny stav, kdy je to jen o forech a zbytek jsou jen obcasne vystrely do tmy...pritom treba Uproar ci Bizzi na to maji, coz uz tu mimochodem dokazali....a vubec to neni o kvantiti "redaktoru"....2-3 nezmari dokazi vic, nez 20-30 slibotechen....... 2SHNOFF: jasne, makacka to je....to bezesporu....u tech rozhovoru na webu bych treba ja hlavne ocenil, kdyz to bude aktualni..treba nejake news k nove desce, tour atd..kdyz uz teda jsou redaktori "lini".....a neni zrovna lehke udelat kvalitni rozhovor..takze mozna i toto by byla cesta..kratke, ale aktualni minirozhovory..jako doplnek treba k recenzim.....aktualnim, of course...:)))) - ja milerad do zari pockam a budu aktivnim navstevnikem....a hlavne budu sledovat, jak se v te "konkurenci" uchytite....:))))
Milda - 26.08.03 14:36:44
no počkejte!!! :)
Milda - 26.08.03 14:21:59
Shnoff: z MJC nebo z MP?? :))
Darkmoor - 26.08.03 14:21:17
Ještě jsem nezažil den, aby si o něj nekoledoval:-) Jinak v říjnu se bude lámat chleba:-)))
Shnoff - 26.08.03 14:19:17
Louda: - ad kvalitni rozhovor – no vidis, je to makacka jako prase a my jsme na to holt lini:- )) tedka nam nezbyva nez pockat do konce zari (+- nejaky tyden) az spustime MP – mozna se v te konkurenci neuchytime a za par tydnu to zase radeji zabalime :- ))) milda: koledujes si o vyhazov:- ))
Milda - 26.08.03 13:22:56
Louďa: já ale nějak pořád nechápu, kde jsou ty propastné rozdíly mezi MM a MJC?? samozřejmě počet článků byl daleko větší na MM, ale to bylo dané počtem příspěvovatelů kde jsou ty další rozdíly? najdi 7 nebo 5 rozdílů..... a modří už vědí...... :))
Louďa - 26.08.03 11:55:55
2SHNOFF: v poho...dobre se to cte..jak jsem uz psal, Metalmania byla dle mne zatim jedina, kdo pochopila, dle mne, jak by mel v elementarnich zakladech vypadat webzin a myslim,ze navstevnost techto stranek i pomalu budovane renome tomu odpovidalo..tudiz se ani nedivim, ze tuto debatu vedu prave s Tebou...:))) ty mas totiz argumenty a o tom to je..kdo je nema, tak sklouzne do vulgarit a radobyvtipnych hlasek.....no vsak to tu vidime vsude vukol.....u tech recenzi se mi prave libi to,ze recenze je mozno pojmout trochu komplexneji a ze se k nim v ramci prispevku mohou vyjadrit i "kolemjdouci"..a vubec neni na skodu, kdyz k jedne nahravce je vic postrehu od jednotlivych redaktoru...to jsem jsem se snazil vzdy prosadit V Payu, protoze recenze je hrozne osemetna zalezitost a kraje subjektivni..to hlavne...takze jisty korektivem byla tabulka (protoze i kdyz neco vyhorelo v recenzi, umisteni v tabulce o necem vypovidalo)......ale to ted neni technicky mozne zvladat....ale uplne optimalni by bylo na tu kterou nahravku uverjnovat vicero nazoru...(neco jako Spark)..ale to taky neni v podminkach, v jakych delame payo mozne....takze dalsi plus pro webzin...jak se pozna kvalitni rozhvor? hmmmm, to je docela recnicka otazka....mohu mluvit jen za sebe...kvalitni rozhovor je ten, ktery mne bavi, kde se neco dozvim, kde nepreskakuji z otazky na otazku......je to rozhovor, ktery je nejakou dobu piplan, doplnovan otazkami a odpovedmi, ktery je co mozna nejvic aktualni a kde se neco dozvi jak ten, kdo se se zpovidanym shledava poprve, tak ten, kdo uz treba od dotycneho cetl X pokecu.....dulezite je, aby ten, kdo rozhovor delal, mel dostatek kuraze na to, aby klidne vyhodil otazky a odpovedi, ktere jsou jen vata.......a nechal to povedene....to dela malokdo....kazdemu je lito neco vyhodit, kdyz uz jsem to vymyslel, prelozil atd.....ad ctenost Paya...hele, nemam to zmerene..sice bychom mohli udelat nejakou anketu, ale vis, jak takove ankety dopadaji...:))))....proste kdyz mluvim s lidmi, co ctou payo a vychazim i ze sve zkusenosti, tak recenze nejsou zrovna to, co bych cetl na 100% a pozorne.....do jiste miry je to tim, ze jsou casto docela neaktualni, ze mi styl dotycneho nesedi, ze mam na pameti prave tu subjektivitu atd.atd.....ze mam pristup k dostatku informaci, takze nejsem odkazan na to, co se pise v Payu atd...:))) ale znam lidi, kteri ctou prave recenze a podle toho se ridi..ale myslim,ze tech je mnohem min, nez tech, kteri to berou jen tak "bokem"......osobne si vazne myslim,ze V payu jsou ctenejsi rozhovory, nez recenze, ale nemam to empirycky overeno...:))) Tot vse...myslim, ze nase predstavy nejsou prilis daleko od sebe a jak uz jsem naznacil, rad si podebatim s nekym, komu jde o obsah a ne o formu...:))))
Louďa - 26.08.03 11:42:13
2FASTNER: stale mas dojem, ze se s Tebou bavim?....:)))) standardni smeska žgrindu, ktere jsou uplne mimo, vubec nejdou k jadru veci...proste klasika...davam 2,5 Fasntera
Louďa - 26.08.03 11:34:38
2P: si snad sedis nejen na usich....sem to napsal jasne, ne? Napis mi alespon 7 duvodu, proc bych ja mel psat zrovna tobe 5 duvodu???...:))) Dale se opet zamysli nad tim, co myslim,ze pomer vynalozene namahy a vysledneho efektu je v teto chvili nulovy...ty preci neuznas, ani to, ze payo se jmenuje Payo.....ses proste zapšklej, protoze Te payo vyfuckoval....tecka......ke vsemu, meles vsechno dohromady....ja pisi o tom,ze je videt jasny posun v kvalite Paya (obsahove, vizualni) a ze jeden z podpurnych argumentu je archiv vsech cisel (ono to neni az tak k smichu, protoze ja treba nemam prvni 4 Paya) a pokud je mi znamo, prvni cisla moc lidi nema....a na tom je jasne videt vyvoj...a kdyz si das tu praci a prectes si to, najdes vyvoj i co do kvality obsahu..samozrejme, ze vyvoj je gradualisticky a ze je patrny vice u srovnani treba cisel 1 -4 -8-12-16 nez u cisel 13-14-15 atd....chces toto porovnani? jestli ses ctenar Paya od prvnich cisel, tak to preci musis videt, nebo NE? Anebo Ti nejde o Payo, ale o mne? Asi jo, kdyz si ctu, co jsi tu blekotal a co po mne vubec chces.....jestli Ti jde o mne, tak plati, co jsem napsal....napis mi 7 duvodu, proc bych zrovna Tobe to mel psat....
Shnoff - 26.08.03 08:54:55
Louda: Ad dalas – vyreseno: dalasove nejsou Ad recenze vs. rozhovory – asi je to taky dano tim, ze webzin musí byt aktualni, a proto klade duraz prave na recenze, zatimco rozhovory jsou prece jen trosku „trvanlivejsi“ zalezitost, tudiz na ne kladete duraz vy, protože vychazite zhruba v trimesicni periode a recenze zverejnena tri mesice po vydani CD uz není to prave orechove. Ale na druhé strane při tolik kritizovane urovni webzinu a zinu a ponekud mainstreamovemu smerovani Sparku jsou i takove recenze prinosne. Jestli ty nase stoji za to? Vedle aktualnosti zalezi hlavne na dvou okolnostech – zamereni recenzenta a na stylu a sdelnosti jeho psani – aspon v jedne z těchto rovin by mel ctenare zaujmout, pokud zaujme v obou rovinach, je to perfektni. První rovinu nemá cenu rozebirat, ovšem ohledne te druhé roviny bych si dovolil tvrdit, ze recenze na MM (za chvili také na MP) za to rozhodne stoji. Aktualnost není v dnesni době problem, spis se mne osobne nelibilo, ze jsme obcas zverejnili recenzi na CD, které mělo oficialne vyjit az za dva mesice. Co se tyce interaktivity, tak je to myslim taky OK – forum pod kazdym clankem + nezavisle na tom moznost hodnotit kazde CD. A pomalu se dostavame k další věci – u nasich recenzi se nejedna jen o nazor autora, ale postupne se na recenzi nabaluji i nazory dalsich ctenaru, ze kterych si potencionalni posluchac CD muze udelat jakys takys uceleny nazor a na zaklade toho inkriminovane CD pripadne sehnat. Pravda je nutno podotknout, ze v tech forech se vetsinou objevuji same off – topic prispevky, ale i mezi nimi si ctenar snad najde ty, které jsou k věci :- ))). Ad rozhovory – jak se vlastne pozna kvalitni rozhovor? Ad preklady – zalob se samozrejme není třeba bat, jde jen o slusnost. Ad ctenost paya – jasne, ale dotaz znel zhruba tak „ Jak jsi prisel na to, ze vasi ctenari ctou hlavne rozhovory a recenze jen prolistuji?“ Ad news na marastu – mozna mi to doslo :- ))) Ad obsah/forma – ja bych potrebu rovnovahy tech slozek moc nepodcenoval – napr. i kdyby měli takovi metalmaniacs.cz supr obsah (ne, ze by tedka nebyl supr:- ))), tak ho ta jejich forma naprosto spolehlive pohrbi. A taky kvuli te interaktivite a zpetne vazbe je potreba tu „formu“ perfektne propracovat. Samozrejme když někdo zacina od nuly, tak bude nekde pokulhavat. Napr. před rokem a pul jela MM na systemu, se kterym se nechytala snad ani na ty metalmaniacs.cz
p. - 25.08.03 20:53:24
ze :-D
FASTNER - 25.08.03 20:42:46
loudo tak sem to cetl :D a btw ty do mrtvol nekopas nebo mozna taky ale myslim ze v tvem pripade nekrofilkove uprednostnuji neco trochu jineho nez jen kopani a na to si mistr v oboru :D ad "nic basnickeho" to bych rekl ze byl podareny vtip ale jak to clovek jako ty muze dokazat pochopit nevim, p. tos nemel loudovi delat :DDD zase se ztrapnil :P jeee a perly svinim :DDDD to se trochu opakujeme ne pane basnik hahaaaaaaaaa :))))))))))))) n1 lodou :))) a mj. loudo a nazor na web si dolad az budes umet html css naky to php a cvicne se orientovat v db :))) pak tu kecej :) looool dat dohromady v photoshopu naskladat do quarku - pan kolazista :)))))))))))))) *revo-smich* :))))))))))))) lol to death´= lolda :DDD 2p. twe na podzim budu tak nak v praze ale staci se domluvit ;) btw kdy se upalujou carodejnice ze bychom misto toho upalili jednoho ukrajince menem vololda :]]]]]]]] (no offence::::::::::::::)]]]]]]]]]]]]]]] twe proc se porad smeju (nahlas) kdyz louda mel i lepsi dny uz :]]]]] ale dnesni den taky nebyl spatnej :P
FASTNER - 25.08.03 20:26:30
loudo ty to v praci asi dost nezvladas vid? jen chci rict ze mas asi tezkou praci a mas na obvodech zkraty :DDDD jinak tys opet s tvymi prispevky nekles pod svou uroven :D a latka je stale nasazena velice vysoko a to si to dovoluji tvrdit bez toho abych ty tvy vyblitky cetl :DDD tak zatim :DDDD
p. - 25.08.03 20:10:57
jasně: same old song and dance. místo toho, aby napsal něco konkrétního, zase to obaluješ do keců, které s tím nemají nic společného… pět bodů, prosím, prosím. když „je nezpochybnitelne (mame archiv vsech cisel), ze u jednotlivych cisel je videt jasny kvalitativni posun nahoru“, chci přinejmenším jako čtenář PAYA vědět v čem.
Louďa - 25.08.03 19:55:22
ale ma...napis mi alespon 7 duvodu, proc bych zrovna Tobe odpovidat na neco, o cem mas stejne sve mineni. i kdyz bys tim dokazal, ze jsi peclivym ctenarem Paya a jeste peclivejsim ctenarem mych prispevku, coz by sice bylo zajimave priznani, ale stale v tom nevidim ucel...proc zrovna ja, tobe...:))) nerkuli, pokud bych mel nekdy chut (to uz neni zadny relax...:))) srovnavat uroven mych prispevku v case (ke vsemu kvalita se krasne hodnoti, nejlepe na kuchynskych vahach....:)))), tak bych to srovnaval na cele casove ose, kdy pisi a ne jen za posledni cisla...ale to uz je jen detail..tobe stejne nikdy neslo o nejakou diskuzi, debatu, plodny zaver, ty ses proste brouk pytlik, takze v realu si s tebou nemam co rict a na marastu jakbysmet....muj nazor na tebe jsem jasne tlumocil a snad i ty pochopis, co ma spolecneho "pomer vynalozene namahy a konecneho efektu" s tvymi peti body....
p. - 25.08.03 19:07:45
"pomer vynalozene namahy a konecneho efektu" nema s peti body, ktere po tobe chci napsat, nic spolecneho.
Louďa - 25.08.03 16:20:47
2P: aha , ja zapomenul, ze tys jak Mojzis sestoupil mezi nas smrtelniky, predal nam desatero (Plazzmu) a od te doby budiz veleben a uznavan jako mistr vystupu....:)))) osobne jsem zastancem spise Shnoffova nazoru, ze...." je dulezity pomer vynalozene namahy a konecneho efektu"
p. - 25.08.03 16:03:36
FH: hele, někdy na podzim se chystáme na šumavu, tak se stavím u vás v dolní horní...
p. - 25.08.03 15:59:58
Loudo, asi si to nepostrehl, bavime se o kvalite vystupu, takze potrefenou husou si mam obavy krapet prestrelil
p. - 25.08.03 15:55:32
degenerátor.
Milda - 25.08.03 15:32:53
hoď sem generátor a idyla je dokonalá :))
dreckus - 25.08.03 15:27:37
mordurek: kolik ti toho schnoff slíbil, že teď přicmrndáváš na opačnou stranu :P
dreckus - 25.08.03 15:18:21
eeh... bože.. že by pokračování fora z již "zastaralé" břitvy..??
Louďa - 25.08.03 14:25:32
2SHNOFF: diky i za ostatni danove poplatniky, ze sis s tim dal praci....vazim si toho, neb ne nektere veci jsem si doladil svuj nazor.....ale k veci.... DALAS - ok, asi je snazsi videt UFO,nez potkat dalsiho Dalase, ale urcite jich tady par drima.....spise v nove generaci..no je to takova recnicka dišputace...proste je to tezke, ale da se..Dalas jest prikladem....kdyz jsem nad tim tak premyslel, tak asi i ja bych se dokopal k tomu, ze bych dal dohromady neco ve photoshupu, naskladal to do quarku atd..ale asi bych nic nenaprogramoval..takze je to skutecne asi tezsi, sehnat nekoho takoveho.....jinak je pravda,ze lidi se snaze pridaji k necemu, co funguje, ale jelikoz tu skoro nic nefunguje a lidi jsou cim dal tim vic apatyctejsi, tak na toto se neda spolehat...chce to hledat a presvedcit dotycne nejakou vizi....ale jak pises, to vy ted neresite (super!!!)....ad rozhvory x recenze x pilire....no mit za pilir recenze neni nic spatneho? kdyz se nad tim hloubeji zamyslim ,ta kdyz ty recenze budou stat za to...tj. aktualni, zajimave, interaktivni atd..takze OK, potom by mohly byt rozhovory vazne jako bonus..OK, tohle beru....i kdyz ja jsem preci jen na ty rozhovory zatizenej, protoze porad k recenzim pristupuji jako k subjektivnimu vyjadreni cloveka, ktery muze mit uplne jiny vkus nez ja...tudiz recenze i ja ctu od lidi, ktere tak trochu za ta leta "cteni" znam....zbytek spise jen informativne proletim....bez toho,a bych si z toho vzal nejake "ponauceni"....jinak chapu, ze clickratio je docela dobry ukazatel ctenosti nejakych prsipevku a ze to o necem vypovida...ale jelikoz se u Vas moc rozhovoru (o kvalitnich uz vubec nemluvim) neobjevilo, tak bych zatim nedelal ukvapene zavery....az budete nejaky webzin znamy tim,ze rozhovory jsou zajimave a kvalitni, tak si myslim, ze lidi to cist budou..ale chce je to pozitivne ovlivnit....proste taky nebudu cumet na nejaky super nezavisly film na nove, protoze neni obvykle,ze by treba v hlavni vysilaci cas zbyl pro takove porady prostor..takze kdyz jednou dostane, tak to nelze brat za bernou minci, ze je to jev trvaly..takze zavery o tom,ze lidi nectou rozhovory bych delal az po nejake dobe a po nejakem "vykonu".......pokud jde o preklady, tak si myslim,ze v tuto chvili si vubec nemusis lamat hlavu s nejakymi povolenim..kdyz tam uvedes jasne, ze je to prevzaty material a uvedes jmeno, kdo ho v originale napsal a kontakt na neho, tak s nelam hlavu ti, ze Te nekdo bude zalovat...:))) vem si, pro jak uzkou cilovou skupinu to delas a z jakych zdroju cerpas...:)) samozrejme, ze je lepsi, byt s dotycnym domluveny..ale nebral bych to jako hlavni duvod, proc nepretiskovat prelozene materialy ze zahranici....Jak zjistujeme ctenost Paya? no snad asi jedine tim, kolik lidi si Payo koupi a kolik mame predplatitelu....zadne anktery nejsou a lidi se moc nepretrhnou, aby TI napsali, co se jim libi....to uz by musela byt nejaka velka prda, treba jako ten clanek o OSE..nekomu to pomohlo, tak dal vedet, ze se mu to libilo.....ad. news na metalworld: no nemusis se davat poddat, mrkni na historii techto news....:)))) ad metalworld....jasne, ja myslel metalworld jako jeden z prikladu aktualnosti....alespon v te omezene mire..o rozsahu radsi mluvit nebudu....v posledni dobe to slo hodne dolu....:((((.....ad resume: OK..jo a ten pomer vynalozene namahy a efektu je v pohode..prave toto zavidim webzinum, ze jsou dle mne v tomto silene efektivni, oproti papirakum....reakce lidi je defacto okamzita, interaktivita funguje.....parada....no a k te forme....no jasne, ze "chci" aby byla naplnena vsechna "ma" kriteria na obsah..ale v jiste fazi dokazi pochopit, ze vse neni na 100%, ale v nejakem pomeru....ale neni dle mne mozne, vykaslat se na neco, jen kvuli tomu, ze jedna cast z celku pokulhava......v tomto pripade nemam vubec problem s html, kdyz jsou kvalitni dalsi segmenty.....takze asi tak.....mej se....
Louďa - 25.08.03 14:07:20
2FASTNER: Dneska je tvuj prispevek za 4 Fastnery....takze ani nema cenu neco psat....jeste bys to bral,ze tu kopu do mrtvol a utahuji si z nekoho, kdo je rad na svete.....takze dneska nic....nezlob se, hafánku....:)))) 2P: no nic basnickeho jsme na mych "onaniich" nespatril, ale nejsem takovy mistr pera, tudiz jsem asi zabasnil mimodek....nevis, kam se mam jako basnik zaradit? :))) jinak mi prijde komicke, ze zrovna tak ukejhana husa, jako je Petr Frinta mi tady mluvi do duse...:)))) asi uz vazne nejsem obycejny kluk, kdyz se nesmeji tvym "skvelym" forkum a narazkam......ted jen premyslim, jestli mam jit hazet perly svinim nebo Ti sem napsat tech 5 bodu....no zajdu za sviňkama...:))) bude to pro mne asi duchaplnejsi zabava...no vidis, Shnoffovi dluzim odpoved....to vis, alespon nekdo tu ma na to, vest debatu, ktera je alespon o necem..takze zatim pa, tvuj obycejne neobycejny louda....:)))
Louďa - 25.08.03 14:05:09
2FASTNER: Dneska je tvuj prispevek za 4 Fastnery....takze ani nema cenu neco psat....jeste bys to bral,ze tu kopu do mrtvol a utahuji si z nekoho, kdo je rad na svete.....takze dneska nic....nezlob se, hafánku....:)))) 2P: no nic basnickeho jsme na mych "onaniich" nespatril, ale nejsem takovy mistr pera, tudiz jsem asi zabasnil mimodek....nevis, kam se mam jako basnik zaradit? :))) jinak mi prijde komicke, ze zrovna tak ukejhana husa, jako je Petr Frinta mi tady mluvi do duse...:)))) asi uz vazne nejsem obycejny kluk, kdyz se nesmeji tvym "skvelym" forkum a narazkam......ted jen premyslim, jestli mam jit hazet perly svinim nebo Ti sem napsat tech 5 bodu....no zajdu za sviňkama...:))) bude to pro mne asi duchaplnejsi zabava...no vidis, Shnoffovi dluzim odpoved....to vis, alespon nekdo tu ma na to, vest debatu, ktera je alespon o necem..takze zatim pa, tvuj obycejne neobycejny louda....:)))
Darkmoor - 25.08.03 13:49:10
komu? se píše s velkejma, takže KOMU?
Shnoff - 25.08.03 13:40:13
komu?
Darkmoor - 25.08.03 13:31:38
Pojď, jdeme na svícu, už se s nima nebav, když jsou na tebe takoví...
Shnoff - 25.08.03 11:57:07
...nemame : ((... aspon zatim:-))
Darkmoor - 25.08.03 09:37:35
Co to je tohleto? Shnoffe, domů!
FASTNER - 25.08.03 02:14:06
WOOOOOOOOOOOOOOW :ddd TO SI LOUDANEK ZAS SMLSNE TOS NEMEL DELAT TODLE :d ALE JINAK SOUHLAS :d (UZ SE TESIM AZ LOUDA NAPISE JAK SI TU PEKNE HRAJEM DO NOTY :d JESTLI MU TO OVSEM PRACE DOVOLI, TAK ZATIM "Snad jen škoda, že jsou bohužel myšleny vážně" N1 M8 :ddd
p. - 24.08.03 17:03:51
Loudo, musím se přiznat, že mě tvoje básnické onanie MOC baví. Snad jen škoda, že jsou bohužel myšleny vážně. Nevím, přijde mi hloupé od člověka, který se dodneška pořádně nenaučil ani to, čemu se věnuje, aby rozdával rady v oboru, do kterého se akorát domnívá, že vidí. Pominu, jak legrační je, že vytrubuješ rozumy a přitom, když někdo tebe upozorní na chybu (kterých mimochodem sekáš stále stejně, takže kecy o posunu mezi čísly si nechej pro sousedku), tak jančíš jak malý trouba, kterému rozšlapali bábovku na pískovišti (simply, I love this „Cos dokázal, že kritizuješ“ or „Ty mlč, v roce XX jsi slíbil/udělal/neudělal tohle“ attitude.). Začni si po sobě číst články a přemýšlet o tom, jestli s nimi nejde něco udělat. Jestli se chceš ohánět vývojem, napiš mi pět bodů, ve kterých jsou tvoje příspěvky do posledních tří čísel lepší než tvoje z 11-13. A hoď se do klidu, protože ještě před dvěma lety si byl obyčejný kluk a ne namyšlený imbecil. HYK, domluvil jsem.
p. - 24.08.03 14:55:25
HYK
mordůrek - 24.08.03 14:48:19
jen do něj shnoffe
Milda - 23.08.03 22:38:36
Mathias: tam je to spíš zájem autorů a programátora bych řekl - nejet v HTML :))
p. - 23.08.03 20:33:16
MATHIAS: o HTML/PHP nejde, záleží jednak na tom, co s tím opravdu umíš, kromě toho forma je jen forma a ne obsah. Čteš kvůli obsahu. Je to asi jako tvrdit, že z papírových jsou dobré jenom časopisy tištěné na křídě, což je nesmysl.
loudner - 22.08.03 20:11:33
je fajn ze mas co delat loudo jeste pred pul rokem si nemel do ceho pichnout a demostroval si to zde velice intenzivne, tudiz konecne, blahopreju k pracovnimu zatizeni :_D pekne si to umis okecat ostatne jako cokoliv :) detaily tve prace mne nezajimaji loudo s tim se di vytahovat do rodnyho buranova tam ti to mozna pojidati budou :))))) jinak ses smesnejsi nez bych ocekaval, trochu se zbav nadechu tragicnosti a budes jednicka bavic za kerou te ja ale takmer jiz mam :))))) a mozna si najdes jeste kreativnejsi praci :)))) ze mam pamet na to co lidi oobcas rikaj za to nemuzu ale tobe bych ji rad kus zapujcil vidim ze ji potrebujes :) i kdyz neni o co stat obcas je cloveku z toho fakt na bliti (tvuj pripad) :D jinak pozorovat te jak si neustale namlouvas ze si stred pozornosti a jak se clovek/lidi zde o tebe zajimaji je slusny... rekl bych na psychologa :))) jinak by mne zajimalo kdo je balda :D jestli tak zamindrakovane rikas svymu pohlavnimu organu tak :o) ale podle sebe soudim tebe v tomto pripade snad plati nejmin :))) ad terra, to je taky nadhera jak ve chvilkach kdy nevis dokazes rejpat do nejvetsich sracek, ses takovej podlousek co kdyz za sebou citi roh nebo chce za kazdou cenu prejit do ofenzivy zacina bezhlave kopat :))) ejhle, vedle!!! a to me bavi :)))))) trojka nevysla a co? :D ze by zin mel vychazet periodicky a nejinak nez periodicky je tvuj omyl :) popravde receno, lepsi jedno cislo plazzmy, kde najdu pro me natolik kvalitnich kapel, kolik bych nenasel v deseti cislech *tupa*tupa* paya :)))))) tak zatim a at se dari v praci :))))))
Shnoff - 22.08.03 13:28:14
a jeste poznamecka ad "kdo rika,ze stranky v html jsou neco spatneho? jasne, forma je forma, ale porad je hlavni obsah" - jenze pokud nebudes mit formu na odpovidajici urovni, nebudou naplnena vsechna tva kriteria pro kvalitni webzin - totiz interaktivita, zpetna vazba, souteze apod. - ze by zacarovany kruh?
Shnoff - 22.08.03 13:24:22
Louda: uff, tak ted jsem v praci, takze ti za peníze danovych poplatniku (tedy i tve) odpovim a pac pisu jen dvema prsty, budes to mit pekne mastne: „chapu, ze takovych dalasu tu moc neni, ale jsou tu“ – proste tu nejsou – mozna z te odborne stranky by se mu mozna mohl někdo priblizit, ale z hlediska ochoty investovat do te práce takove kvantum casu, kreativity a nadseni není nikdo takovy. Tecka. „updaty uz funguji tak trochu "samovolne"“ - J))))))))))))))))))) ad lidi – samozrejme, ze jsou, ale jsou ochotni se pridat az k fungujicimu webu na jiste urovni. pokud budes chtit zakladat novy web a nebudes mit jmeno a nepretahnes je odjinud, tak nove tezko nekde naberes. Kdo je schopny a ma zajem, tak uz davno pise jinam. A prece jen je kvantitativni rozdil mezi lidma, kteří každý den za tri minuty proklikaji stranku a tema, kteří dve hodiny denne něco pro tu stranku pripravuji. A ja si na nedostatek dobrych lidi samozrejme nestezuju – prave naopak:- )) z tohoto hlediska jsme naprosto spokojeni a dokonce jsme byli nuceni při poslednim naboru hodne tridit:- )) „rozhovory jsou vsak jeden z piliru“ – pro payo, pro nas jsou pilirem recenze – je to dobře nebo spatne? „to ze treba Schirence cetlo tak malo lidi je sice smutne ale o nicem to nevypovida a uz vubec to neni argument pro to, aby se na rozhovory rezignovalo“ – jak to ze nevypovida? Lidi u nas projevuji o rozhovory nezajem, i když byl s takovou vyraznou a znamou zahranicni osobnosti a to se zdaleka netykalo jenom schirence. Samozrejme, ze bych taky chtel mit na strance vice rozhovoru, ale když se s necim seres pul roku a pak ti lidi daji najevo, ze ti na to serou, tak te to od delani dalsich interview odradi (aspon v mem pripade). I když na druhé strane interview s hellhammerem bylo hotovo za par minut:- )Ad preklady – obcas by něco i slo, ale nez dostanes souhlas od autoru, tak to trva vecnost( aspon v mem pripade a toho ozraleho fina J) ). A ještě by me zajimalo, jak zjistujes, co lidi ctou v payu? Prece jen jeden klik ve webzinu je dost prukazny, ale ze ti třeba deset lidi rekne, ze ctou v payu to ci ono a naopak nectou ono ci to, se mi moc prukaznym nejevi. „aby rozhovory udelaly tak, aby to lidi zaujalo“ – no to jiste, ale z toho poctu kliku je zrejme, ze lidi ani nezajima, jestli ten rozhovor je dobry nebo spatny. Pokud by na nej kliklo dejme tomu 300 lidi a 100 by jich do fora napsalo, ze ten rozhovor je uplne na hovno, tak je to jina – bylo by z toho videt, ze to nekoho vubec zajima a zaroven, ze by mel ten dotycny redaktor se sebou něco delat (potazmo se na rozhovory radeji vysrat.-))).- „proc jsou news na marastu tak pozitivne vnimany“? – necham se poddat.-))) „metalworld“ - uz dlouho jsem tam nebyl, ale vzpominam si, ze jejich recenze byly opravdu aktualni ovšem rozsahu 500-1000 znaku – pekne dekuji, nez takove aktualni recenze, tak radeji o dva mesice pozdejc. „elaboraty“ – jiste, jenze takovy rozsahlejsi material vyzaduje odpovednou pripravu a znalost tematu, coz byva obcas problem. Videa: - tak to u nas davno funguje Lidi z branze – jasne Paper: web – taky jasne, ale co z toho vyplyva? Dat něco, co existuje na papire, kvuli rozsireni okruhu prijemcu ve staticke podobe na web není problem, pokud by to mělo byt opacne, je to problem prave kvuli tem peripetiim s distribuci, coz ovšem nevypovida nic o jadru věci. Ad resume: jo to jsem spatne formuloval – nemel jsem na mysli tu podstatu ci kvalitu te „tvurci cinnosti“ (tento vyraz timto pod tihou tvych argumentu zuzuji pouze na „cinnost“ . - ))), nybrz jeji kontinuitu, pravidelnost, nemoznost si oddachnout na vice nez dva dny v kuse. Pokud si papirari daji delsi oraz a nestihaji, tak udelaji co? Posunou uzaverku o další mesic, coz ctenar jiste pochopi, u webzinu by tridenni vyluka znamenala tezky zasah do renome. A ještě poznamecka: pro me osobne a pro mnoho nasich dalsich redaktoru je vzhledem k jejich casove vytizenosti v zamestnani nebo skole dulezity pomer vynalozene namahy a konecneho efektu – zde vitezi jednoznacne recenze nebo reporty. Mozna nam jeden az dva zazrani nadsenci, kteří by smolili clanky a otravovali muzikanty s nejakymi rozhovory chybi, coz je asi skoda. Ja to rozhodne nejsem .- )) Zda se mi, ze tu resime problem, jestli je silnejsi tygr nebo lev, ale pokud z toho vychazi nejaka konstruktivni kritika, tak je to vzdycky ku prospechu věci, ne?.- ))))
anonym - 22.08.03 12:50:00
"je nezpochybnitelne (mame archiv vsech cisel), ze u jednotlivych cisel je videt jasny kvalitativni posun nahoru" citát roku
Mathias - 22.08.03 12:14:55
Ty poslední dva příspěvky jsou nějakej úlet. Nechápu...
Mathias - 22.08.03 11:23:46
Ty poslední dva příspěvky jsou nějakej úlet. Nechápu...
Mathias - 22.08.03 10:55:30
Ty poslední dva příspěvky jsou nějakej úlet. Nechápu...
Mathias - 22.08.03 10:54:15
>>Louďa: Kdyby bylo tak jednoduchý sehnat nějakýho schopnýho Webmastera (co by napsal stánky v php), tak neděláme ABYSS přes rok v html...
Mathias - 22.08.03 10:40:51
>>Louďa: Kdyby bylo tak jednoduchý sehnat nějakýho schopnýho Webmastera (co by napsal stánky v php), tak neděláme ABYSS přes rok v html...
Louďa - 22.08.03 10:36:34
2MATHIAS: no porad se tocime v kruhu...kdo rika,ze stranky v html jsou neco spatneho? jasne, forma je forma, ale porad je hlavni obsah......je to jako u papiraku....kdyby si nekteri "pomazani" dali ponekud nizci cile (a ted nespekuluji o tom, jestli kecaji ci na to skutecne maji) a alespon "NECO" udelali, tak je hnedle situace lepsi..takze mit webzin v supr, profi formatu je basen, cil, lahoda, ale neni to pro zacatek nutna podminka....spise to chce vyvazit vsechny atributy.......ale jinak samozrejme plati,ze v dnesni dobe se nikdo nepretrhne a nenajdes ho rust na hrusce.....v tomto je to stejne jak u papiraku, tak u webzinu...
Mathias - 22.08.03 10:26:19
>>Louďa: Kdyby bylo tak jednoduchý sehnat nějakýho schopnýho Webmastera (co by napsal stánky v php), tak neděláme ABYSS přes rok v html...
Louďa - 21.08.03 21:42:18
2hatener: ctu rychleji, nez ty si honis baldu, Ymbecyle.....ja v praci mam co delat, ale jelikoz jsem placeny za vysledky a ma prace neni zadna rutina, tak je logicke, ze nemohu byt vzdy na 100 % zabran do prace, ale potrebuji relax...takze to moc nema s nudou co delat...ale je bezva pocit vedet, jak se o mne zajimas, jak se mne snazit citovat (i kdyz jako vzdy dost nepresne) atd...parada...je videt, ze te skutecne zajimam....:))))...takze kdyz to shrnu - v praci se nenudim, spise potrebuji relax, aby mozek dostal jiny impuls...a to,ze mi "zvatlani" na forech jde rychle od rukou, byla reakce na par lidi z "realu", kteri se mne ptali, jestli mne bavi hodiny sepisovat ty "sloupky"....proste nejsou to hodiny, je to par minut, proste jsem rychlej ...:))) takze opet ses vedle jak treti cislo Terry Aegry....:)))) Jinak za malo s tou jednotkou tuposti, predchozi prispevek mel pouze 2 Fastnery....vidis to, vecere..dobrej napad....utikam damoj....Q. nedame, protoze ted cekam na restart melioru a to mne bavi vic..ac bez grafiky, je to lepsi mazec....i kdyz pro duchodce.....:)))) kdyz uz, tak bych si zaparil heroes IV (mam zase abstak), ci bych si nahral pro pobaveni Vietkong..ale neni cas...volneho casu nemam nazbyt....:(((
gamener - 21.08.03 21:28:16
jo a loudo ty hrajes quaka? fajn ze ses od tech duchodcovskych strategii nebo ceho trochu odpoutal :P nekdy dame co rikas? :)
hatener - 21.08.03 21:24:11
no loudo pises to 30 minut ale procitas si to celej den :)))) aby ses ujistil jak tady tej zumpe blbecku vladnes :))) o cetbe prispevku ostatnich nemluvim nadhera :))) zase to mas spocitany asi jako naklady na tvorbu web zinu to sem se dneska fakt pobavil, do it se neser ani povrchne pls pac to je dycky komedie kdyz neco zvatles... drz se papiru a bud spokojenym UYIVATELEM internetu :P jinak ale nevim proc si se driv ohanel argumenty ze v praci nemas co delat/nudis se tak sem prispivas pak to vypadalo ze na to potrebujes opravdu hodne casu (vic nez 30min) a ted z tebe vypadne ze behem pulhodiny si schopny vytvorit celkem dlouhe a nesporne kvalitni sloupky :P takze by mne ted zajimalo co je ten argument pro argument z tehle dvou tvrzeni, pane nepovedeny alibisto :) muj ctvrtok kterym uz ctvrt roklu argumentujes je proti tomu :o) psat studii :) ne diky od toho si tady ty s tvejma 10 prsty i kdyz rychlost tvych prstu a myslenkova odezva je druha vec :P otazka zni co jest pomalejsi? diky za vytvoreni jednotky ubohosti :) od tebe me to tesi pac kompetentnejsi osobu na vytvoreni takoveto jednotky bych nenasel :P je videt o cem mluvis a mam z toho nezistnou radost :)))))) a jinak co si zase jed spatnyho? zes tu tak nazvracel o5? dneska asi neco po cem mas dobry haluze :P
Louďa - 21.08.03 18:01:11
PS: vyse uvedene romany jsem napsal za necelych 30 minut...je to tim,ze rychle myslim ,rychle pisu...:))) vsema deseti..par dotycnych totiz nemohlo pochopit, ze tu netravim hodiny ale jen par minut.....takze skutecne, nepisi to cely den a nekopiruji to sem..pisi to hned a bez toho, abych to po sobe znovu cetl..je to proste preneseny tok myslenek...:)))) kurwa, ja jsem dobrej...:))))
Louďa - 21.08.03 17:59:08
2SHNOFF: uffff, tak mam ted par minut relaxu, takze ti odpovim.....domena, OK, webmaster: no perfektni a vychytani portal je bezva, ale pro zacatek uplne staci dobry a chyby vychytavajici portal...chybymi se clovek uci a pokud chces byt perfekcionista, tak to speje jen k tomu, ze to nikdy nedas do kupy...sice Dalas je Dalas, ale i ten ma sve mantinely...ne kvalitativni, ale casove atd...no znas to...chapu, ze takovych dalasu tu moc neni, ale jsou tu.....aniz bys za to musel nekomu platit, bud naprosti fandove delajici to ve svem volnem casu, nebo lidi, co se tim zivi a v poho to stihaji v pracovnim procesu....myslim, ze kdyz se da dokupy kostra, tak updaty uz funguji tak trochu "samovolne".....pokud si myslis, ze je takovy problem sehnat lidi, co jsou ochotni neco napsat o metalu, tak si pak poloz otazku, kdyz nejsou tito lidi,jesti jsou vubec ti, kdo to pak maji cist? myslim,ze situace je spatna, ale ne tak, aby se na to clovek musel vymlouvat...samo, musi tu byt pevne jadro, ale i z nasi zkusenosti vim,ze stale a stale se vynoruji jedinci, kteri chteji byt aktivni a ne jen kafrat....chce jim to vsak nabidnou SMYSLUPLNOU seberealizaci....no treba recenze v papirovych zinech lidi moc nectou..spise je jen tak prolistuji a vyberou si to, co je zajima....u netu je vyhoda,ze se jim muzes vice venovat....rozhovory jsou vsak jeden z piliru..to ze treba Schirence cetlo tak malo lidi je sice smutne ale o nicem to nevypovida a uz vubec to neni argument pro to, aby se na rozhovory rezignovalo..dle mne je to jedna z nedilnych soucasti webzinu...a je na dotycnych, aby rozhovory udelaly tak, aby to lidi zaujalo....to je stejne jako na marastu....kolik lidi chodi na fora a kolik jich cte treba recenze....ad news....no princim je stejny, ale kdyz dva delaji totez, nemusi to byt totez...schvalne zkus hadat, proc jsou news na marastu tak pozitivne vnimany.....napovim, ze vubec nejde o formu...:))) i kdyz je pravda, ze ta forma je nekdy vice nez vitana tresnicka na dortu.....aktualnost recenzi...no je pravda,ze na metalmanii byl vyskyt aktualnich recenzi docela v pohode... i kdyz v tomto byl a je lepsi treba metalworld..takze urcite to jeste vic zlepsovat, byt prvni a rychly je zaklad.....a to mne vzdy laka, kdyz sjizdim nektere webove sajty...a hledam recenze na nove CD´s....nase vyhledavace vetsinou selzou, hodis to do googlu a vidis....report: no comment....elaboraty: temat je povicero....kdyz vezmu ty, co tu byly....tak neco na zpusob OSY, nackovstvi v black metalu, exkurzi do nahravacich studii, predstaveni labelu, dejinny exkurz do historie toho a toho stylu, rozpitvani nekterych vdecnych kauz (ted nemyslim treba nektere zabomysi voloviny, spise neco na zpusob....obzaloby Judas Priest, netopyra od Ozzyho...to ber jako priklad...nechce se mi ted nejak hluboce premyslet....)....atd....je toho vazne vic..staci se porozhlednout a nebat se.... Videa: nikdo nechce, abys mel videa v ramci nahravani prvni stranky...staci odkazy a nejaky strucny popis...mozna nejaky shot-image..... lidi z kapel: nazor lidi z "branze" je casto k nezaplaceni....ziskas tak i na atraktivnosti onoho materialu atd...chce je to presvedcit, ze spoluprace ma smysl (treba viz. Big Boss a Whiplash)..jestli ocekava, ze ti nekdo padne kolem krku a bude Te prosit, tak to jsi naiva....necekej, ze te nekdo bude oslovovat..ty chces, ty se snaz!!! Jinak transformace papirovych zinu na webzin byla klasicka, proste se obsah co mel vyjit tisteny prdnul na web...samozrejme ze to vetsinou neslo brat jako typicky priklad webzinu..kazdopadne priklady se najit daji a dali...ale obracene nenajdes nic..teda je o nicem nevim....ukaz mi prosim nejaky priklad..a klidne to muze mit kvalitu xerox zinu vzor rok 1998.......nenajdes nic.....kdo neni schopnej nic vyplodit na webu uz tuplem nic neda na papir....maximalne newletter....:))))) No tva uvaha o mesici pauzy je trochu zcestna, ale pokud si myslis, ze to tak je a ze ten hypoteticky mesic pauzy prevazi misku vah na stranu papiraku, tak si to zkus..uvidis, ze zadny mesic pauzy neni.....muzes si ho dat, ale pak se toho poseres, protoze udelat narychlo X rozhovoru a Y recenzi je k posrani, o kvalite ani nemluvim......ale jinak je tu dost prikladu, kde se na webu aktualizuji pouze novinky a dal se hrde dotycni hlasi , ze jsou webzin a nikdo do prdele nesel....:)))) a na zaver k tvemu resume....stale netusim, jak jsi prisel n ato, ze co do tvurci prace je tezsi delat webzin....nalezeni newsu neni nic moc tvurciho, udelat dobrou recenzi je kumst u obou, u rozhovoru jakbysmet.....kde je ta tvurci cinnost navic? v soutezich? V pridani linku na kapely? nebo snad myslis web-mastera? Vis, jaka je makacka, kdyz amater ma dat dohromady sazbu a nejakou grafiku na papirak? Casto je to ukon nemene hrdinsky, jako u webmastera....kreativitu bych videl rovnocennou.....takze kde je ten tvurci naskok o webu? Se zbytkem resume souhlasim, v tom mas dle mne pravdu...:)))) No nic, jdu pracovat.....jeste 2 hodky a trada....
Louďa - 21.08.03 17:33:17
2STRAPAK: mluvis mi z duse....ver mi,ze ja na marastu netravim ani minutu volneho casu...ale jsem limitovan praci a chodit sem beru jako relax v pracovnim procesu..nekdo si jde zabehat,nekdo si da slofika, nekdo si jde surfovat po porno strankach, nekdo jde kafrat na ICQ, ja hraji meliorannis, quaka a chodim na forum marastu...:)))) takze bez obav......a realizuji se v Payu, tudiz vysledky sve prace vidim v pravidelnych intervalech.....travit mladi na Marastu je uplne o hovnu...porad to rikam, at kazdy misto toho zvaneni radsi neco dela.....ja ve volnem casu delam treba na Payu....nejsem si jist, ze se to teda mym pricinenim nejak dramaticky zvedne, ale alespon mam dobry pocit z toho, ze nejsem jako vetsina tunajsich mlaticu prazdne slamy, jez se toci v uzavrenem kruhu.....oni vi, jak je vsechno spatne, nekvalitni, ale sami nic neudelaji, protoze aby to bylo kvalitni, tak to zabere spoustu casu, prace, penez atd., tudiz asi do konce sveho zivota budou chodit na ruzna fora a kafrat tu o picovinach...ja vim, jak to ma byt, ale.......no klasika...:((((
Louďa - 21.08.03 17:26:15
2LEMMY: no tvoje porovnani trochu pokulhava..jednotliva cisla Paya musis porovnavat se stavem, ktery byl v tom kterem roce payo vyslo....uroven tehdy vydavaneho Paya odpovidala stavu te doby..vim, o cem pisi, protoze ja Payo znal jen jako ctenar a to ctenar vsech z inu (do Paya jsem prisel nekdy kolem 7.cisla), co u nas vychazely a ktere jsem sehnal...takze vim,ze treba Riff Raff byl nekde jinde.....ale je nezpochybnitelne (mame archiv vsech cisel), ze u jednotlivych cisel je videt jasny kvalitativni posun nahoru...u Marastu nejen ze nevidim posun, ale take se pise rok 2003......tudiz si zasurfuj po internetu a porovnavej...dnes alespon v prostoru internetu se davno smazaly hranice a technicka dostupnost je vsude stejna.....takze srovnani ano, ale veci srovnatelnych....ne vytrhavat neco v case.....jinak Payo se vzdy nazyvalo zinem a obsah tomuto pojmu odpovidalo....pokud chces paralelu, tak marast se nazyval webzinem ale napr. podle tebe to zadny webzin neni....takze si vyber....osobne si myslim,ze je to webzin, ale bohuzel nic moc webzin....ale netreba to brat nijak fatalisticky, uroven webzinu u nas i na slovensku je dle mne spatna..... ad tve nazory: si taky myslim,ze tve nazory nereprezentuji asi plne to, co si mysli RR a ZZ, a je jen tvoje blbost, ze sis tak hloupe nabehl...ber to z me strany klidne jako pychu..nerozebiral bych to nikde jinde, ale marast je marast, takze se nediv..Lemmy nelemmy....jasne, ze nestanovuji, co ma byt webzinem a co neni, ale pevne verim, ze kdyz sem chodi takova elita naroda, tak si zarucene tato elita dokaze udelat vlastni usudek, o urovni nasich webzinu....pokud jsem v tomto ohledu jediny, tak se hluboce omlouvam a dal budu snit o kvalitnim ceskem webzinu, ktery bude alespon minimalne takovy, jaka byla metalmanie.....i kdyz i metalmanie byla tak trochu jednookym mezi slepymi, jak je treba to nase obycejne payo..zel, je to tak.... Ad Medialni partnerstvi: jasne, ze vim, ze tobe je toto tezce u prcinky....zbytek jsi napsal nejak nesrozumitelne, nejak tomu nerozumim....proste at si kazdy s kazdym uzavira medialni partnerstvi...uzavirat vsak medialni partnerstvi s necim, co se prezentuje jako platforma pro 10-15 lidi mi pripadne vazne k smichu....teda lepe receno, pripadne mi to k smichu, kdyz si tyto 2 veci spojim...jinak si myslim, ze o tomto to nebylo......a ze to neni tak, jak prezentujes....pripadalo mi to docela prirozene, protoze i kdyz to tu schvalne vypichuji, porad si myslim, kze marast ma znaky webzinu a ze tva argumentace byla pouze zkratkovita a ucelova..... k tem cislum zadax...hele, nechci si hrat na hrdinu, ale osobne mi staci 1 cislo Paya, vic k zivotu nepotrebuji a na promacich netrvam..uz jsem to rikal davno, jestli nekdo neco chce, tak staci, kdyz se se mnou o vikendu spoji ja si vezmu telefonu a nabidnu mu CD..at si je klidne vezme....mne staci par oblibenych CD,na zbytek mi seda prach a jelikoz bych neco jako prodej nikdy nepripustil, to je radsi nekomu dam....viz. treba ted VOID Nightspiritovi...sice je to slusne CD, ale netrha mi zily nekomu to dat.....asi je to o pristupu, ja mohu nekam psat bez toho, abych mel promace ci cisla zdarma...klidne mi staci vypal, ktery pak zase vratim...a cislo mi staci 1....pisi, protoze mne to bavi, kvuli materialnim statkum chodim do prace....chapu, ze je tu spousta lidi, co miru sve prace prepocitava na uhozy a na to, kolik dostatne za stranku a nebo je vedlo k zalozeni zinu jen to, aby mely CD zdarma....jsou taci mezi nami.....budis..myslim, ze sehnat 5 lidi, co takovi nejsou, neni az takovy problem..jen to chce videt, kam sahnout....na forech marastu to urcite nebude.....:)))))
strapak - 21.08.03 15:31:02
no tak se snaz hledat chybi na sobe a neres voloviny a makej a mozna se to zvedne timhle ne jestli se nemam pravdu jinak to ber tak ze bys mohl delat cosi uztecnejsiho nez ztracet cas na forech bez urazky a ted uz lovu zdar
lemmy - strup z brna - 21.08.03 15:21:14
louďa: no ještě musím jednou - k tvým příspěvkům: ohledně toho mediálního partnerství - jistě víš, že já s těmahle věcma nemám nic společnýho, takže o této arghumentaci si myslím svý, ale pokud bych to vzal tak jak jsi to položil --- kdo určuje že "to" webzin - člověk který s ním uzavře mediální partnerství, nebo zvistivý kolegáček? he? a k těm rozdílům papír a web - je věc skoro neskutečně těžká sehnat 5 lidí, když jim nemůžeš nabídnout nějaký ty čísla zadax a proma, na to se ti každej vysere, psát pro webzin! a když ne hned tak po měsíci, dvou - to je rozdíl mezi papírem a webem!!!
lemmy - strup z brna - 21.08.03 15:13:31
louďa: aniž bych četl poslední sérii tvých příspěvků (přečtu si je postupně) jen dodám - uvědom si prosím, jak payo vypadalo po roce své existence. jak vypadalo po svých 10 číslech. přišel za tebou v té chvíli někdo a řekl ti - "tohle že je zin? to si děláš legraci? nech toho, stojí to za úplný hovno! a jestli se odvážíš říct že to děláš pro zábavu, okamžitě tě mažu z adresáře!" udělal to někdo? myslím že lepší bude nechat tuhle debatu na osobní pohovor, protože je jasný že moje názory nereprezentujou třeba co si myslí rr a zz, ale v každým případě trochu slítni dolů z té pyramidy pýchy kterou si buduješ a uvědom si, že to nejsi ty, kdo stanovuje co je webzin a co není. ok? ohne ironie. víc osobně, papa
Louďa - 21.08.03 14:38:48
2SHNOFF: OK, napisi neco vic pozdeji....ted mam fofrik....:))) ale diky za prispevek, napsals to dobre....(muj dojem po prvnim letmem precteni)....:)))
Louďa - 21.08.03 14:33:28
2FASTNER: no je bezva, ze jednotka ubohosti je jeden Fastner....:)))) jinak jestli chce, muzes napsat nejakou studii, co jsem myslel slovy "tak zatim"....:)))) ber si to jak chces.......chapu, ze kdyz nepouziji slovnik spisovene fastneroviny, ze je tezke s tebou o necem vest debatu.....dneska mas nejmene 3 Fastnery!
Louďa - 21.08.03 14:28:39
2STRAPAK: ad vytky k tobe...hele, moje blbe kecy o tom, ze nekde hodis umakartove celo neber prilis vazne, myslim,ze to proste k metalu patri a ty urcite nejsi z tech, kteri nedokazi odlisit, co je dobra hudba od spatne...alespon ve stylech, co poslouchas....jinak mas pravdu, ze tu nejde zdaleka jen o webziny, ale o ziny jako takove....a je to vazne bida, pod to se musim podepsat..i to nase payo je typicky jednooky mezi slepymi...:(((( nedelam si zadne iluze a urcite bych se s Payem nekde v zahranici nechlubil Payem jako archetypem metaloveho casaku..ale na nase pomery to ujde....si myslim...:)))) Ad medialni partnerstvi - hele Strape, ja to vypichl schvalne, neni v tom zadna zavist...proc taky?....jen jsem to tu schvalne uvedl, aby si Lemmy uvedomil ponekud komickou argumentaci, ze Marast nemel ambici byt webzinem a ze je to pouze spolek pro par vyvolenych.....prave to medialni partnerstvi a reklamy v jinych zinech , ci dokonce newslettery jasne vypovidaji, ze minimalne nekteri lidi z Marastu jsou trochu jinde nez Lemmy..a nebo ne a pak je to, co jsem tu vypichl, jeste vic k smichu..takze asi tak..jinak je mi to vazne jedno....jinak nad Payem se muzeme sejit a muzeme hledat chyby spolecne...osobne vzdy jich taky par najdu...ale nejak zvlast to nezeru...dokonce ani ted, jeste nemam Payo ani z 40 % prectene..proste nemam cas a nijak mi netrha zily, ze namem precteny vlastne ani zin, kam pisu....:)))) Protoze i u Paya se ridim zasadou, ze ctu to, co mne zajima....:)))) Na Marast chodim hlavne kvuli novinkam, to mas pravdu....alespon mne tento styl novinek sedi...chapu, ze treba u tebe to musi byt nirvana, protoze jsou dotycni naladeni na stejne zvukove delce....ja jsem trosku vic "rozkroceny", ale i tak jsem s novinkami spokojeny....jinak placani po zadech neber tak, ze si myslim,ze se skutecne fyzicky placate po zadech (no nekteri mozna ano...:))), ale jinak sem na fora chodi docela jasne vyprofilovana skupina lidi.....no a k tem reportum, dekuji nechci...reporty nemam prilis v lasce, maximalne si je precist, kdyz jsou aktualni..ale jinak, brekekekeke..osobne v tom nemam dojem, ze by nekdo stal o moje subjektivni dojmy z koncertu....ke vsemu, kdyz mi neco nesedi treba zvukove, tak se podivam na par skladem a jdu pryc.....kdybych mel psat report vazne poradne, musel bych "trpet" az do konce..a na koncertu se chci bavit....hlavne hudbou......ne nejakym psanim poznamek..takze asi tak..nic proti, ale pro mne reporty nejsou.....jinak na koncerty v Praze chodim, ale vybiram si....i kdyz to tak nevypada (protoze na netu jsem v ramci pracovniho casu...a ja jsem v praci hoooooodne hodin denne), ale zas tolik volneho casu nemam.....takze asi tak..jinak dik za vecnou reakci...
p. - 21.08.03 07:56:51
Udělat rozhovor opravdu nedá moc práce. Udělat cokoli nedá moc práce, alespoň na té nejnižší úrovni. Pointa je ta, že ať chceš dělat cokoli na úrovni, je třeba hodně času, práce na sobě samotném a ať už přímo nebo nepřímo, i peněz.
Shnoff - 21.08.03 05:59:06
Louda: domena – no problem, slusny programator? – tak to je teda dost velky problem. Normalni webik ti naprogramuje každý druhy, ale sehnat kvalitniho borce, který naprogramuje perfektni a vychytany portal a dennodenne se ti bude starat o web je kurevsky problem – on to totiž musí byt zaroven fanda metalu a takovych tady moc není. Pokud bys to chtel nekomu platit, tak se z toho s prominutim poseres – z takove sumy by Payo zilo minimalne rok. My mame nastesti dalase. Lidi – to si fakt myslis, ze sehnat par zapalenych lidi, kteří jsou schopni napsat vetu s podnetem a prisudkem o metalu je tolik? a webzin musí mit stále zasobu clanku, takze tech lidi musí byt aspon 7 – 8 a ti musí psat aspon tri schopne clanky za mesic. Rozhovory – zalezi na kazdem redaktorovi – u nas tech rozhovoru bylo malo, coz je mozna skoda, ale pri zajmu ctenaru o rozhovory se ani není co divit.. Picoviny o manowar cetl snad každý, ale rozhovor třeba se Schirencem, který davali dokupy ctyri lidi si za první mesic precetlo tristnich 56 kusu. Jenze co ztracime na rozhovorech, to dohanime na recenzich, na které mame mnohem vic prostoru, nez je jeden odstavecek v papirovem zinu. Distribuce a věci s tim spojene – ok, tady je to nesporne. Ad news – nejen bezhlave prejimat, ale i aktivne hledat? – tomu nerozumim – proces je snad uplne stejny, ne? Aktivne hledam a co najdu prevezmu (popr. prelozim a prevezmu), ne?.-)) nebo si to snad mame vymyslet?? Anebo menit slovosled tiskovych zprav od kapel, aby to vypadalo jako něco, co jsme sami zjistili? Suchy vycuc? Zkus si třeba mesic petkrat denne vymyslet ruzne jazykove variace na tema kdo, co, kdy, u koho vyda a rychle te to prejde. Na nejake slovni onanie není v news místo, na to jsou u nas recenze popr. silvestrovske ci aprilove news. :- )) Tady jde opravdu o tu obsah aktualni informace a ne o jeji formu. Aktualni recenze – s tim jsme myslim problem nemeli, samozrejme něco se obcas zpozdi, ale u věci, které redaktory zajimaji, se to nestava. Reporty? – ty jsou u nas taky celkem rychle. Vetsi eleboraty? na jake tema? Nova videa? Odkazu na nove klipy je v newsech plna prdel, ale na nas web je rozhodne davat nebudeme. Malokde videne fotky? Hmmm – aktualni zajimava fota se newsech objevuji taky často. Mame nahanet lidi z kapel? Pokud nas někdo z nektere kapely oslovil, dostal moznost – napr. Alexuv report z evropskeho turne Pandemie byl velice zajimavy. Jestli myslis, aby pro nas někdo z aktivnich hudebniku recenzoval, tak ma samozrejme moznost, ale nikoliv proto, ze hraje v te a v te kapele na triangl, ale proto, ze dovede slusne psat. Interaktivita, aktualnost, souteze - s tim nemame problem. Co se tyce pomeru paperziny: webziny – zase se podivej, kolik tech transformovanych webzinu splnovalo ta tvoje kriteria na kvalitni webzin? Nikdo. On je to fakt zahul byt aktualni – musis na tom pracovat prakticky každý den a to hned v nekolika lidech, neexistuje si dat pauzu. Vy třeba vydate Payo a pokud si pak na mesic lehnete k televizi, nikdo nic nepozna. Webzin by s takovym pristupem mohl jit do prdele. Takze resume: Co se tyce samotne tvurci práce, je mnohem tezsi delat webzin na urovni, co se tyce samotneho zajisteni toho, aby se ten vysledek dostal ke ctenari, je tezsi delat do papiru.
hatener - 21.08.03 03:47:32
loudo to je zvratku - zajdi si prosim asi uz k lekari, pomuzes nejen sobe :))) to fakt cist ani nejde, ale dam ti jednu radu pis to fakt strucnejsi pac ve svych tvrzenich trosicku plaves... P.s: "Jinak "tak zatim" bylo mysleno, ze uz nebudu brat Marast jako zin" no tak to klobouk dolu loudo, tve vyjadrovaci schopnosti jsou unikatni :D a mj. jestli brat marast jako zin nebo ne a nekam ho doporucit nebo ne... ty si tady to meritko podle kteryho se jede nebo co? tak to potom vsichni svati pri nas... osobne se tesim az das prednot predeslym trem hodnotam pred hudbou protoze takhle nafoukly hovno sem uz dlouho nevidel (ve vsi skromnosti)
strapak - 20.08.03 21:29:47
fajn loudo tva vytka ke me by byla ok jen me prosim te vysvetli jestli neni pripad jak si jmenoval web ziny veci zinu obecne vlastne i kapel v leccems jsme tu vsichni za opicema a to jak si pali do svych rad jestli ti to doteklo....to medialni partnersvi me prijde jako zavist proc se tim proboha zabyvas jinak ten james bond no byl pokus o propagaci ha ha to je fakt ale prosim te nejak mi unika o co ti porad jde vis dej mi cislo paya klidne si na to s tebou sednu a budu vytykat chybi co proste chyby jsou bez subejktivnich nazoru....a navic jestli chvalim za neco marast tak tu sou fajn novinky coz me proste potesi kdyz vyjde neco co rad poslucham da se to nejak stahnou ci neco tak tu nejaky odkaz najdu co me zajima je posluchat a v tom me marast pomaha a navic to delaj ze slusny casti lidi co posluchaj to co ja tak usnadnenou praci a je klid tak si to preber....o placani po ramenou tu fakt nejde a ze bych chodil s nima kdovi jak na pivo je taky blbost sorry ale nevis co v narazkach na mou osobu pises a kdyz jsme u tech koncertu tak je jich v praze dost a mozna by ses mel obcas dostavit abys napsal nejaky live je jedno kam......ale kdo se radsi vali na forech ses zcela evidentne ty jen by me zajimalo kam se u tebe ztratila ta hudba o kterou by melo v prvopocatku vysvetlis mi to.......
Louďa - 20.08.03 18:59:23
2SHNOFF: a jen tak mezi nami, zkus zapremyslet, kolik znas prikladu, ze zanikl papirovy zin a stala se z neho pouze internetova mutace, a kolik znas webzinu, z kterych se staly papirove ziny? jsem schvalne zvedav, k jakym cislum prijdes a jake asi bude vysvetleni tohoto stavu....:)))))
Louďa - 20.08.03 18:50:43
2SHNOFF: no ja bych si dovolil jednoznacne tvrdit, ze delat kvalitni webzin je mnohem lehci nez kvalitni papirovy casak. Kdyz vezmu hmotne zazemi, tak co Ti chybi? Sehnat par penez na koupi domeny (i kdyz i to je nekdy problem...:)))), domluvit se slusny programatorem a sehnat lidi, kteri pres email zkoordinuji a budou spolecne makat...udelat rozhovor neni zas az tak silena vec, jak je tu prezentovano, staci chtit a trochu se tomu venovat...polemika nad tim, jestli je pak rozhovor dobry nebo spatny je az na druhem miste...pokud si to clovek nezkusi, tak proc hned dumat nad tim, jestli by to bylo dobre ci spatne....osobne jsem zastance toho, ze nikdo uceny z nebe nespadl a ze prave tim, ze clovek udela hromadu ne zrovna dobrych rozhovoru se clovek uci a zlepsuje se...asi si to vsichni nemysli, protoze plno lidi tu jen vede plane kecy o tom, kdyby byly v riti ryby....:((((.....no a co vic k web-zinu potrebujes? penize na postovne? Poslat Spam a domluvit se na nejake reklame na webu ci v papiraku neni zadna veda? Chybi ti ctenari? Kdyz to bude kvalitni a zajimave, prijdou? Chybi ti odezva, ta je preci u webzinu nekolikanasobne akcnejsi a zivejsi nez papiraku...chybi tei penize na tiskarnu? Asi tusis, jak funguje prodej zinu..ze se ti az nekdy u tretiho cisla (kdyz teda nevychazis jako plazzma atd.) vraci penize co jsi nastrkal do cisla prvniho....no a prace s udelanim filmu, s korekturou, s tim,ze ti to v tiskarne mohou zmrvit, s transportem casaku do dister a predplatitelum, ani nemluvim...skutecne vim, o cem mluvim...tudiz si na 100 % a jednoznacne tvrdim, ze papirak da mnohem vetsi makacku..kdybych mel dobrou motivaci, tak se klidne s tebou vsadim, kdo da co dohromady..jestli ja dam driv dokupy kvalitni webzin, nebo ty kvalitni papirovy casak..(kdyry bude vychazet alespon 3x do roka, i kdyz to je docela o nicem..ale co se da delat....).....treba nase Payo stranky udelal manik, ktereho jsme neznali jen tak, zadara, ve svem volnem case, protoze nam chtel pomoci...osobne neznam zadneho maniaka, ktery by jen tak udelal papirovou verzi webzinu..takze asi tak.. A co vam chybelo do optima? OK, rozhovory nema cenu ani komentovat....osobne bych uvital ponekud pestrejsi novinky....ne jen bezhlave neco prejimat, ale i aktivne hledat... a nezapominat, ze ne jen svetem ziv je clovek.....do jiste miry styl novinek na Marastu by byl docela vhondym doplnenim ponekud sucheho vycucu, co byl u vas.....ale samozrejme s mirou......osobne je mi u prdele, kdy bude vylisovano CD TOOH! zajima mne, kdy skutecne vyjde a zajiste byla zajimava i informace o planovanem potisku CD..to byla docela kultarna...:)))) v globalu se mi styl novinek, jak to dela Bizzaro, ale i Plazzmak (nekdy je to vazne super pocteni) libi...coz u Vas se rict moc nedalo....no pak bych od web-zinu uvital co nejaktualnejsi recenze CD nahravek...osobne nevidim problem, aby to treba na webu nebylo driv nez treba ve Sparku ci v Payu...a ze se k tem CD nedostanes? POkud jde treba o mne, tak ja klidne komukoliv na dobu prechodnou pujcim nejnovejsi CD, co nam chodi do redakce a pokud uz mam napsanou recenzi, tak to klidne nekomu dam (zasadne promace neprodavam, to je zhovadilost)...no a jsou i jine cesty, jak se dostat k novinkam a nerencovat mesice stare CD.........reporty jsou kapitolou samotnou o sobe..taky bych treaba uvital nejake vetsi elaboraty ci fuckt netuctove rozhovory, co se tu vali po netu.jen je chtit najit a prelozit.....vubec bych se prekladu nebal, osobne mi to prijde minimalne tak smysluplne, jak recenzovat roky stara CD arakainu.....take bych dbal na to, ze nejen pismenky je ziv clovek.....daval bych na web ke stahnuti nova videa, malokde videne fotky, zapojil bych do deni primo lidi z kapel, protoze jejich "snazeni" je na netu hnedle odmeneno odezvou atd.atd....samozrejme bych dale pokracoval v soutezich.....atd.atd...je toho vic..zaklad je ale porad stejny..interaktivita, aktualnost, obsah.....
Shnoff - 20.08.03 16:51:03
louda: je jasne, ze papir a web maji sva specifika, ale jednoznacne bych netvrdil, ze je mnohem vetsi makacka delat papir - "do optima byla jeste hodne dlouha cesta" - tohle bych prosil trochu rozvest, at se poucime - ze by tam melo byt vic rozhovoru uz psat nemusis - dal.
Louďa - 20.08.03 16:34:31
2LEMMY: no a doufam,ze jsi taky pochopil, ze se tim bavim a ze je mi to tezce u prdele......fora na marastu beru jako takovou malou českou "žumpičku" a o diskutujich si myslim sve..takze s tim nemam vubec zadny problem...
Louďa - 20.08.03 16:32:20
2LEMMY: ale, ale, ale....chapu, ze ironie je docela dobra reakce, ale musis snad i ty uznat, ze kdyz das dohromady techto par faktu, tak to vypada komicky.....je mi naprosto jasne, ze zrovna tobe je u prdele, jestli zrovna treba je nekde delam koncert, ci zda budete zarazeni do nejake ankety....ted jde jen o to, jestli vsichni, co delaji marat maji na to stejny nazor jako ty a pokud ano, tak aby to propriste i v tomto duchu prezentovali navenek....ze jsem rypal a ze to predhazuji je jina vec....kazdy ma pravo se navazet do mne, ja tak s radosti cinim take....samozrejme alespon v rovine elementarni slusnosti a vkusu....ale bit te urcite nebudu..zrovna tebe ne, protoze jsi dle mne vic nez OK...grrrrrr ohne ironie
lemmy - strup z brna - 20.08.03 16:26:54
btw, konečně sem pochopil proč tě tolik lidí nesnáší louďo...
Louďa - 20.08.03 16:25:28
2Shnoff: hele, jakozto clovek znaly veci vis, jak to myslim..samozrejme, ze dat dohromady funkcni a kvalitni webzin da hromadu prace.....to se neda vubec srovnavat s kafranim na forech, jako je treba toto..ja to porovnaval s papirovymi ziny/casopisy.....abys dal dohromady funkcni papirovy zin/casopis, tak to je neporovnatelne vetsi makacka, nez webzin.....od grafiky pocinaje, pres vyrizeni posty, distribuce, zajisteni penez na tisk atd.atd....takze takto jsem to myslel, jinak si nedelam iluze, ze staci lusknout a je webzin hotov..ale osobne si myslim, ze je tady dost nadsencu, kteri maji na to, delat neco kvalitniho, co se nemusi za slovo webzin stydet, ani ho zesmesnovat.....uprimne, metalmania byl jeden vubec z prvnich pokusu a nastinu, jak by to mohlo vypadat..ale zajiste mi das zapravdu, ze do optima byla jeste hodne dlouha cesta..takze asi tak...omluva, pokud ma formulace byla nepresna....precijen sem chodi 10-15 znalcu, takze jsem k tomu tak pristupoval....:)))) 2P: no rikaji mi louda, podepisuji se Louda.....nejsem si vedom,ze zrovna tobe by nekdo rikal P.. ale kdyz myslis, od ted ses pro mne P. a je jedno,kolik tecek za tim bude...grrrr...:) Jinak nevim, kde jsi zase prisel na to,ze ABYSS je vzorovym prikladem webzinu..pokud "citujes" mne, tak opet vytrhavas z kontextu , pletes hrusky, jabka, vozy, kozy atd. dohromady (ale to jsem tu uz na tvoji adresu tusim 3x psal...)....ja na Abyss poukazoval jako na ukazko toho, ze zas neni tak tezke delat rozhovory...staci zajit na koncert a byt trochu asertivni a akcni..kdyz uz teda kazdy žehrá na to, že přes email se s nim nikdo nebavi....a take jsem jasne napsal, ze vubec ted nehodnotim uroven tech rozhovoru......ABYSS je dost regionalne vyhraneny...atd.atd....ale to jen tak naokraj..ty ses totiz mistr v prevraceni a v transformacich komaru ve velbloudy..ale mel bych si uz na to zvyknout, ze? Jinak vzorovy priklad webzinu v CR a SK bych bohuzel v tuto chvili nenasel..alespon nic se neblizi mym prestavam..a ted jde o to, jestli me predstavy jsou natolik troufale az zvrhle, nebo proste je to bida.....odpovezte si sami.....
lemmy - strup z brna - 20.08.03 16:25:25
prosím louďo nevyřazuj nás ze svých adresářů! to pro nás bude znamenat konec!!! asi se oběsím, jestli mi nebudě láďa oliva psát maily!
p. - 20.08.03 16:08:05
a metalmanyjaks
Milda - 20.08.03 15:02:13
vzorovým příkladem WWW zinu je Saret přeci...
p. - 20.08.03 14:34:03
Mě spíš baví, že vzorovým příkladem WWW zinu je ABYSS. To je asi jako že časopis velikosti šparglu má vypadat něco mezi bažinou a melody gardos…
p. - 20.08.03 14:25:36
SCHNOF: Lol
p. - 20.08.03 14:21:57
Jasně hlupáčku, taky máš v OP Louďa, že
Shnoff - 20.08.03 13:59:54
louda: "kdyz si vezmes, jak malo staci, aby clovek dal dohromady funkcni a zajimavy web-zin" - to byl doufam jen nepodareny vtip! :-)
Louďa - 20.08.03 11:38:26
2lolner: je pravda, ze v posledni dobe toho moc neslibujes, ze by konecne "poucen dobou?"...:))) snad jen jsi sliboval, ze po prazdninach sem budes chodit doopravdy jen jednou za ctvrt roku....takze uvidime...:)))) jinak s tim zebrikem hodnot mas pravdu, alespon si dokazes predstavit, jak jsem cili u polozek 1,2,3 mez žebře.....žeru to umerne tomu, že se nachazim na kecacim chatu pro 10-15 lidi..... Jinak "tak zatim" bylo mysleno, ze uz nebudu brat Marast jako zin, tj. ze kdyz mne priste oslovi Oliva, abych oslovil s "necim" webove ziny, tak urcite mezi nimi nebude marast....protoze to neni webzin..jak mi bylo sdeleno.....ale spolek 10-15 "vyvolenych"......stejne tak sem nebudu hazet info o planovanych koncertech ci se snazit o neco jako domluva na "medialnim partnerstvi" nejake akce.... atd.atd..proste standardni vztah jaky ma "aktivni" clovek k necemu,c o by melo byt webzin....Jinak IMMOLATION jsem nevidel poprve, takze mi muj nazor na zvuk, jaky byl naposledy v Praze, neber..proste mi zvukova kulisa "kazila" zazitek....to se preci stava, ze tu subjektivne nesedne zvuk a pak je lepsi si nekazit usudek na super kapelu a odejit do ustrani.....kdyz by meli zvuk jako meli treba Necrophagist na Brutalu, tak no problem....i Testament byl super.....ale z tve strany to beru jako trapne placnuti do prazdna,nez jako nejaky relevantni argument.... 2Strapak: nic si tu nevytvarim, nejsem james bond...:)))) ses vedle, jak ta jedle....nesmis tolik chodit do bijaku....tady nejde o nejaky zavistivy kydy, muzes mi prosim rict, co bych mel jako zavidet? to,ze sem chodis na forum? kvalitu rozhovoru? Abrrrovy recenze? nenech se vysmat!!! ja to nemyslel apriori na Marast..wem si treba jak vypada Allmetal...jak Metalworld...atd.....chapu, ze potrefene husy kejhaji a ze jejich husopasky se je jdou zastavat, ale pokus se na to podivas s nadhledem a strizlive, tak jsou ceske i slovenske webziny pekne ubohe a je to ostuda, kdyz si vezmes, jak malo staci, aby clovek dal dohromady funkcni a zajimavy web-zin hodny toho pojmu..ale to by se muselo prestat tlachat o picovinach na forech a neco pro to udelat!!!!!!!! Pokud nechapes pojem medialni partnerstvi, tak ten funguje tak, ze kdyz Te nekdo da na plakat, ktery v nejakem vetsim poctu rozsiri, tak ocekava, ze ty ho ve svem mediu zpropagujes....coz vsak nejde u neceho, co se tvarilo jako webzin, ale jak mi bylo sdeleno, je to jen spolek par lidi, kteri se tu placaji po ramenou....a debatuji o tom, jak super veci by udelali, kdyby se jim chtelo......:(((( Shindy je soudny clovek, takze dobre vi, co a proc dela..osobne bych se na podobna medialni partnerstvi vysral a nebo vybral ty, kteri to mysli vazne a ne jen jako for, jak tu bylo prezentovano....s tim tapetovanim bytu je to dobry napad, napisu toho jeste hodne, protoze predpokladam,ze neni zadna prdel vytapetovat most......:))))) 2P: to je bezva, ze alespon ten podpis zvladnes...a dokonce bez slibu..parada.....i kdyz pochybuji, ze v obcance mas p. a ze na tebe volaji p..i kdyz mozna jo....p***! :)
p. - 20.08.03 07:28:14
tak pod tohle se rád podepíšu
strapak - 19.08.03 22:35:06
trvej si na cem chces ale smysl tech tvych kecu je v tom ze tady vytvaris nejakou osobnost kterou nejsi a nikdy nebyl a co je horsi nikdy nebudes bohuzel u techto lidi asi sanci nemas a tvoje zavistivy kydy jsou fakt ubohy ja nevim co tu resis kdo se kde obevuje jako medialni partner a nevim co ti je vubec do pointu to ma v tom ze ukazujes ze ses curak tot vse a jinak napis par mailu shindymu at nepodporuje marast to ty umis neotravuj lidi a ty az moc potentni tvore....a vubec nevim co tu jeste vytvoris ale asi si s tim vytapetuji byt abych si to po nocich cetl a konecne si uvedomil jak to ma vypadat pane jehova
i would never like to bear a name like louďa :) - 19.08.03 19:16:25
jo a jak si napsal lemmymu "tak zatim" to melo znamenat ze uz sem nepachnes nebo si to spatne vykladam :D btw ty si taky fanousek hudby kdzy ti immolation prijdou kulovity a radsi si des sednout na zidli k shindymu stanku nebo kam jak sem se tu dovedel :))) to uz je snad lepsi strapakovo celo :))) P.s. at zije partnerstvi (medialni) :)))))))) uz sem se prenes pres stupiditu tvych vsemohoucich prispevku loudo a reknu ti je to fakt legrace na n-tou :) jen to pis kratsi prazdniny pomalu konci a pak s mou navstevni periodou to asi nebudu stihat tak jak bych si pral (j/k)
lolner - 19.08.03 19:07:34
looooooooooooooool loudo :D slibotechna (ze bych ti slibil ze ti ublizim a jeste nic sem ti neudelal?) strap prej uz temer nepije, asi mu bylo z lidi jako ty tak radsi prestal aby tady byl alespon nekdo kdo vnima hudbu usima a mj. mam dojem ze na cloveka kery ma hudbu na 4 miste na zebriku jistych "hodnot" toho tady nablijes az moc... jeste ze je ta interaktivita a nemusi se to uklizet :) p.s. nezer to tak a nebo to zer ale s odstupem pane ser-iozni kazatel :P
Louďa - 19.08.03 18:27:49
2STRAPAK: je fajn, ze jsi takovy fanousek hudby....ted uz vim, ze kdyz te priste na koncertu uvidim vykaleneho lezet nekde za stolem, budu uz vedet, ze v duchu dozajista rozjimas nad vyšší urovni prispevku na marastu....:))) Lemmymu to asi nedošlo a ostatním to dojít asi ani nechce, ale pokud prijmu fakt, ze uroven papirovych zinu neni dobra, coz se hlasite ozyva prave z ruznych for "webzinu", tak uroven techto "webzinu" je primo tristni....pritom je nezpochybnitelne, ze delat webzin je mnohem a mnohem snazsi, nez papirak...ze tvorba na webu skyta toliko moznosti a netusenych prilezitosti...jen chtit....a ze se tu "vysmivam" tomu, jakym stylem treba Lemmy popisuje marast (ze je to cteni pro 10-15 lidi, kterym jde hlavne o kvalitu) a ukazuji na absurditu toho, kdyz investuji dotycni penize do reklam ci kdyz se objevuje logo marastu treba na Shindyho akcich, tak se neni cemu divit..prijde mi to jako hodne velka komedie...pokud to nekdo bere tak, ze jakozto pisatel do papiraku se tu vytahuji a pomlouvam, tak budiz....na tom, ze ceske metalove webziny prestaly (ci nikdy neexistovaly) trvam.....sam jsem zil v iluzi, ze to tu "jede" ale cim dal tim vic procitam a zjistuji, ze je to silena bida....pouze fora a par kecalu a zamindrakovych slibotechen jako je treba Fastner ci Frinta.....
p. - 19.08.03 09:05:09
to vis, ty "dva, tri tisice lidi, co ctou fanziny", pomahaji sebevedomi :-)
lolner - 18.08.03 22:11:45
no necet sem to cely ale ted sem si vsim zajimaveho terminu: "medialni partnerstvi " :]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
blastner - 18.08.03 22:09:58
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (to neni reakce na tvuj prispevek strapeto ale na prispevek/ky trochu nekoho jineho ;)
strapak - 18.08.03 20:51:47
je to ubohe od cloveka co nevi o hudbe zhola nic ale stal se pro par lidi necim nevim jak to definovat a nehodlam se o to snazitale kazdopadne kritika toho clovek neni nic podstatneho.delejte marast jaky je co prispevku tyce je marast diky lidem co maj usi na spranem miste a netrpi dysfunkci sluchu na nesrovnateln vyssi urovni nez tvorba loudova to je to co zajima me coby fanouska hudby politika zinu je pro me nuda.....fest jak jsem slysel byl bomba my kone pry hrali jak o zivot tak me mrzi jen ze jsem se nemohl dostavit.jinak diky za marast loudu nereste to nema cenu zitra prijde zase s arzenalem niceho jak to byva zvykem nic noveho pod momentalni bourkou.blast is the law in blast we trust
Louďa - 18.08.03 15:28:35
2LEMMY: z me strany nepadlo nic o pohrdani.....alespon vidis, jak zkratkovite dedukujes....pouze jsem poukazal ve vsi ironicke nahote, ze prava ruka nevi co dela leva....to, co tu prezentujes beru, ale netusim, jestli mluvis za vic lidi nez za sebe.....pokud mluvis za marats, tak sorry, ze jsem si blahove myslel, ze tu byla snaha o neco jako o webzin.....tak papa....beru to na vedomi a at mi huba upadne, pokud jeste nekdy marast nazvu webzinem.....ruzne reklamy, medialni partnerstvi budu tedy do budoucna brat jako takovy for, stejne jako zbytek kolem....tak zatim.. a diky za vysvetleni..
lemmy - strup z brna - 18.08.03 15:06:49
a jen dodávám, že s věcnou kritikou, kterou jsi tu uvedl shora souhlasím a proti té jsem se neohrazoval a neohrazuji.
lemmy - strup z brna - 18.08.03 15:06:11
co tímhle louďo sleduješ fakt nevím...ale fakt je, že už mě sereš. proč sem teda chodíš a řadíš se mezi mizerných 10 lidí, kterýma pohrdáš....? myslím, že tyhle stránky jsou dělaný pro lidi, který zajímají, bez ohledu na to kolik jich je, a věř tomu nebo ne louďo, ale já se fakt nebudu věšet, když tu nebudu číst tvoje chytrystiky. mimochodem, kolik lidí asi myslíš, že živí ta placená reklama? jak psal ptpx, vrať se na zem, zas taková obrovská hvězda abys mohl všechny bohorovně posílat do piče nejseš.
p. - 18.08.03 08:11:09
loudo, jpd se obema nohama zpatky na zem, hvezdicko
Louďa - 17.08.03 17:57:38
2LEMMY: od 17.8.???? vazne??? no kdyz myslis....a kdo ostatni? Tech 10-15 lidi, o kterych jsi tu mluvil? Hmmmmmmmmm.....OK, jsem zvedav, zda se jeste objevi nejake placene reklamy na marast ci zda bude Marast uvaden jako medialni partner nejakych koncertu atd.atd....to bude vazne hlina, delat reklamu ci podporu pro 10-15 lidi, pro ktere dle Lemmyho jsou tyto stranky delany..ironie az na pudu....:))) ale hlavne ze jsou vsichni spokojeni....:))) AVE LEMMY....
lemmy - 17.08.03 09:42:49
nechme toho, pro louďu nechť je ode dneška marast pseudowebzinem a ostatní jsou myslím spokojeni
999 - 14.08.03 00:25:23
tak envim, jeslti mam napsat hic nebo hyk
blastner - 11.08.03 23:24:09
interaktivita? lol ty si tezce in loudo vid ? no \o/... blije se vesele dal
Louda - 11.08.03 14:23:35
2LEMMY: ta posledni veta mi uletela, mela byt smazana....psal jsem neco v tom duchu, ze muzes 100x o sobe tvrdit, ze jsi mistr sveta v karate, ale pokud se jim nestanes, bude to i po stoprve smesna lez....proste ze si muzes cokoliv a kohokoliv nazyvat cim chces, ale je pak na tobe, jestli vypadas smesne a nebo ne....
Louďa - 11.08.03 14:16:14
2LEMMY: ale ja po tobe nic nechci...:))) jen mi pripadne smesne, co je tu u nas "webzinu" a pritom vetsina z nich pripomina webzin jen z rychliku......netaktne jsem naznacoval, ze tu dochazi k devalvaci pojmu webzin jako takoveho...a jeste vic netaktne jsem dodal, ze je to velka skoda, protoze internet skyta neskutencne moznosti a prave interaktivita je nejlepsi lek na lenost redaktoru, kterym u papirovych zinu casto chybi zpetna vazba (odhlednu-li od toho,ze standardne chybi penize, cas atd.).....jinak z toho, co tu pises, mi proste vyplyva, ze jsem si blahove myslel, ze Marast ma ambice se stat alternativou k papirovym zinum....a to neplati jen o marastu.....Podstata je o tom, ze hlavni neni forma (tj. ze se nekdo nazyva treba webzinem), ale obsah.....a je jedno, jak moc "z legrace" k tomu pristupujes....stopoprve to bude smesna lez....
lemmy - 10.08.03 13:38:47
louďa: víš, že sem si tě vždycky docela vážil, ale to co tu teď prezentuješ...vážně nevím co si o tom mám myslet. pokud prostě rezolutně odmítáš chápat, že my nechceme dělat co ty po nás chceš a pak nás za to budeš tepat...nevím jestli to má smysl... tvoje úvahy o tom, že je lepší posílat si příspěvky na disketě jsou trošičku mimo, zamysli se nad tím, snad ti ani nemusím vypisovat proč. možná ti trochu unikla podstata internetu, když mám chuť udělat si osobní stránku, kam budou chodit 2 lidi a nazvat ji webzinem, ani 1000 louďů mi v tom nezabrání. hra na oficiality tu prostě nemá opodstatnění, jakkoli nezpochybňuju, že maras se ti má proč nelíbit. prostě nelíbí se ti - nečti! jak jednoduché jen to může být! zdá se mi, že ti stále uniká, že z naší strany jde ryze o zábavu, a ne o to, nutit se k věcem, který po nás ty vyžaduješ...a mimochodem, ono s tou záplavou příspěvků to zas není tak jednoduchý, věcí nám poslaných na recenzi je tak cca 10. rozhovory - o tom jsem už psal. novinek tu máš snad dost, fór taky...ale to je fakt jedno, pokud si neuvědomíš, že mou ambicí není stát se superhvězdou mezi ziny s 2000 čtenáři (bozi!!!!! :o) ) ale jen se trochu pobavit. and last but not least - podle tebe je lepší nic než něco? tedy zrušit všechno co není superwebzin s minimálně 3000 čtenáři a minimálně x rozhovory a y recenzemi??? z tvé argumentace proti ptpxovi jsem měl opačný dojem...
Louďa - 09.08.03 17:46:53
Jo a jinak letosni Brutal Assault (teda pokud mohu hodnotit ctvrtek a patek) byl dle mne naprosto nejlepsi rocnik ve sve historii...a v globalu ceskych festivalu, jez jsem za ty roky navstivil, je zarucene miz top 5! Super! Diky Shindas, Vladane, Stando atd.atd....grrrrrr PS: jen mne sere, ze jsem nevidel, kvuli zhmotnelemu foru a me ukecanosti Kataklysm....:))))))
Louďa - 09.08.03 17:44:22
2P: no 2-3 tisice je maximalni - dle mne - pocet lidi, co v tuto chvili muze cist Payo, Whiplash atd...vychazim z toho, jake jsou naklady a z toho, ze neplati pomer 1 koupeny casak = 1 ctenar...ale spise je ten koeficient mezi cisly 2-3.....proto jsem dosel k tem cislum....a videt je muzes, treba na brutalu, obscene atd...:))))
p. - 06.08.03 20:55:23
hlas bozi
strapak - 06.08.03 19:18:56
cus zvirata zradila me bytova situace tak pozdravujte necra a disavowed a znamy mejte se fajn ta debata o zinech nema vejsku sorry protoze nic nevyresite.marast je v pohode
p. - 06.08.03 19:14:41
BTW mel bys hajit svuj nazor, ze za mou pozou nestoji zadny regulerni nazor :-)
p. - 06.08.03 18:58:00
dva tři tisíce lidí…. chtěl bych je vidět. patnáct dvacet, myslím, že vím, proč to píšu, respektive vím, o čem bych chtěl psát a jak se to v ČR neprodává :-( A dělat to tak, aby tam byly rozhovory, které lidi přitáhnou atd., to je ubohost, sorry.
Louďa - 06.08.03 17:01:50
2P: no jasne, pokud delas casak pro 15-20 lidi, tak otazka o "uziveni se" je bezpredmentna....to nema cenu, to uz je lepsi to udelat na diskete/CD a dotycnym to posilat.....jen mne zarazi, kolik kriklounu a kritiku se tu objevuje (myslim hlavne internetova fora, protoze ohlasy at uz emaily, postou ci face to face jsou o necem jinem) a kritizuje soucasny stav ceskych fanzinu/casopisu reprezentovanych Whiplashem, Payem, In Deed Hellem atd.....o nejakem uziveni to neni, co si budeme nalhavat...naklady jsou vzdy vetsi nez penize z prodeje......i okruh ctenaru neni "deset, patnact lidi" ale je to zhruba jeden-dva-tri tisice lidi....a presto kdyz je tu ta "vyzva" pomoci to delat lepe a jinak, tak se kazdy ohani tim,ze jemu jde o kvalitu, ze kapely ktere znaji a dokazi ocenit jejich kvalitu jen vyvoleni jedinci atd....tudiz mne z toho vyplyva jedine, brat to jako folklor a byt hrd alespo n za to, co tu je.....sice jsem treba nove Payo jeste nevidel, ale co mi bylo tlumoceno, urcite se neni za co stydet a uz vubec netreba poslouchat par utrapencu, jak si porad na neco ztezuje....a ted to nemyslim konkretne na tebe.....kdyz se chce, tak to jde...a zbytku radim, radeji vazit slova....
p. - 05.08.03 20:22:27
Loudo, nic ve zlem, ale nebudu ti na to odpovidat. jednoduse proto, ze me nebavi, ze problem PLAZZMY je zjednoduseny na rovinu „nevysla vcas“ pripadne „a co na to firmy“ atd. jsem ochoten se o tomhle tematu bavit, ale uplne v jiné rovine. treba v te, jestli ma sanci jakykoliv casopis uzivit se, když se v nem bude psat o veceh, které tu posloucha tak dest,patnact lidi… a tech rovin je mnohem vic.
Louďa - 05.08.03 19:13:04
2MILDA: OK, timto zpusobem se z tebe muze stat vyhledavany dopisovatel, ale tezko redaktor. Pokud by na teto bazi melo fungovat neco, co se bude nazivat fanzin/casopis atd., tak to by techto dopisovatelu muselo byt hafo, aby dokazali kvalitu rozumne davkovat k kvantitou.....vetsinou vsak podobne argumenty, jako jsi tu napsal, slychavam od lidi, pro ktere je to pouze jisty druh vymluvy...nejhorsi je, kdyz se pak dotycneho zeptas po ctvrt roce, kde ma ten vytvor...a kdyz se ho pak zeptas po dalsim ctvrtroce, tak uz je to pouze trapne.....proto vlastne je naprosto logicke, ze vysla takova Plazzma....osobne tomu jsem rad, protoze kvalita rozhovoru je vazne super... a uz dlouho jsem si tak dobre nepocetl.......ale na druhe strane je to krasny priklad toho, jak daleka cesta muze byt nekdy cesta od slov k cinum a jak moc to "boli".....vazne jsem zvedav, kdy vyjde dalsi.......jestli to bude obletnik, obdvouletnik atd....:))))
Milda - 05.08.03 17:19:43
Louda: tady jde asi o ten rozdílný přístup - samozřejmě že můžeme vymetat všechny české UG koncerty, zpovídat všechny kapely co tam hrajou, udělat s nima hodinový rozhovory..... ale na to seru - radši sem hodim jednou za čtvrt roku rozhovor s někým opravdu zajímavým, než aby tady byly dvě zpovídaný sračky týdně..... jen na vysvětlenou :))
p. - 05.08.03 16:39:52
moc dlouhy :-)
Louďa - 04.08.03 20:57:42
Asi to nebude kratke, ale budu se snazit, nebot toto forum neni o web-zinecha, ale o Brutalu (co takhle zalozit forum a nesrat to sem?)....o Metalmanii jsem napsal...."jedina Metalmania pochopila alespon v hrubych naznacich, co to web-zin je".....takze Mildovi mohu s klidem odpovedet, ze na metalmanii jsem zcela nechodil kvuli rozhovorum. Tudiz je myslim bezpredmetne, abych tu dumal nad kvalitnimi rozhovory. Protoze to, co tam bylo prezentovano, mne neoslovilo. Otazkou je, jestli to je mym vkusem, nebo tim, ze se to proste za rozhovory povazovat moc nedalo...budiz ke cti metalmanie, ze alespon "chrlila" ruzne "vyplne" a utvarela tim dojem, ze ten web zije a neco se tam deje.. osobne nemam vubec nic proti rozhovorum s "kamosi". Podminkou je, aby onen "kamos" mel co lidem rict (tj. neni "nula" jako "nula" - mimochodem nechapu, jak muzes davat na roven treba Uproara nebo Vanenu a na druhou stranu treba Ashoka....u prvnich 2 absolutne netusim, o cem by pripadny rozhovor do metaloveho zinu mel byt a hlavne proc taky? U Ashoka prave naopak - ten ma co lidem rict.....a pokud jde o Violeta ci Bizzara, tak jsem od nich take uz neco cetl a rozhovory s nima alespon pro mne nebyly o hovne....) a aby tazajici byl alespon elementarne soudny a kladl zajimave otazky. Podivej se na to z te lepsi stranky, casto prave "kamarad" zna mnohem vic detailu, nez klasicky redaktor a rozhovor se tak stane mnohem zajimavejsi, prirozenejsi a ctenejsi. Jako vse, je to o tom, ze nekdo umi a nekdo ne..klasika..No a k Lemmymu....hmmmm, mas pravdu, Marast mi nepasuje do me predstavy o webzinu.....omlouvat prispevkovou impotenci tim, ze to delate pro kamose je dle mne pouze znouzecnost...jelikoz zajiste ty kamose vsechny znas, tak to proste posli do mailu, ci jim posli dopis....vezmu-li v potaz, ze na metalove scene jsou dle tebe pouze 2 kapely, s kterymi ma smysl delat rozhovor, tak posles 2 maily (treba 1 za pul roku) a mas vystarano....proc to vydavat za web-zin, nechavat se davat jako "medialni" partneri na plakaty, calovat za reklamu, za newslettery atd.? vazne teto schizofrenii nerozumim, ale asi je to nejaka rafinovana sranda, ktera mi dojde az za par mesicu...mozna....no a pokud jde o mordurka, tak moje predstava metaloveho web-zinu (slovo kvalitini ponecham stranou, to je vec nazoru) je nasledujici: web-zin musi dle mne tezit hlavne z toho, ze je aktualni....takze zajimave novinky jsou dle mne nutnosti, stejne tak vzdy uvitam aktualni report z koncertu (na web-zinu ma smysl - 2-3-7-12! mesicu stary report v zinu uz dle mne prilis ne), stejne tak kdyz vyjde nejake nove CD, a je jedno, jestli je to nova Metallica ci Ingrowing, tak vzdy dychtive patram po prvnich reakcich/recenzich. Stejne tak rozhovory - co brani tomu, aby treba pokec k novemu albu Root vysel o 10-14 dnu driv nez ve treba ve Sparku? Prepis, graficke zpracovani, korektura, sazba, distribuce atd. toto vsechno hraje v neprospech papiraku....pokud je web-zin alespon trochu veden na seriozni bazi, neverim, ze by kapely odmitaly odpovidat, ci ze by uprednostniliy papiraky.....proste tomu neverim....takze resume je jasne, AKTUALNOST je nejvetsi zbran..no a pak je tu dalsi tezky kalibr....interaktivita, moznost zpetne vazby..souteze, fora, hlasovani....grrrrr..to je sila....byt defacto soucasti neceho ziveho....vyuzit potencialu ctenaru, aby se sami realizovali a vysledek videli behem kratke doby na vlastni oci.....moznost prekladu kvalitnich clanku, rozhovoru atd. ze zahranicnich web-zinu, dalsi sance moznost jako krava....ja se osobne nikdy nezlobim, kdyz je kvalitni pokec prelozeny. Pokud to ma informativni hodnotu a autor to nevydava za svoje dilo, tak proc ne? no a pak je tu moznost vyhrat si s grafikou......moznost ke kazdemu rozhovoru prilozit vsechny fotografie, co clovek od zpovidaneho dostane, uvest vsechny mozne informace, na ktere neni v papiraku prostor.......boze, boze, boze...web-ziny skyta netusene moznosti....jen je vyuzit.....jen je chtit vyuzit......a osobne si myslim, ze to neni az zas tak tezky ukol....urcite to neni tezsi zalezitost,nez davat dohromady metalovy zin ci casak....spise naopak..casove, financne atd....
mordůrek - 03.08.03 13:45:44
Loudo a jak si představuješ kvalitní web-zin, který by podle tvých kritérií byl toho názvu hoden??
mordůrek - 03.08.03 13:37:10
Loudo a jak si představuješ kvalitní web-zin, který by podle tvých kritérií byl toho názvu hoden??
p. - 03.08.03 07:15:54
auch moje.
lemmy - rudej vzteky, nebo jen vopařenej? - 01.08.03 20:35:53
2L: moje příspěvky si nečti a budeš ušetřen irelevantních příspěvků.
lemmy - rudej vzteky, nebo jen vopařenej? - 01.08.03 20:35:08
naprostej souhlas s mildou! louďa: nezlob se, ale deláš přesně to co plazmák. pokud nepasujem do tvý představy webzinu tím že ho děláme v podstatě pro sebe a svý kámoše a né pro "masu" a děláme málo rozhovrů a zbytečný experimenty a né poctivý recenze - no tak fajn, čtenost tomu odpovídá! a koho to sere? proč zakládat fórum na mageu když roura udělal tuhle supr stránku??? :o))) vem to takle. ohledně těch příspěvků a nucení se do nich - víme jak je to s recenzema a ohledně rozhovorů je ten problém, že jsou na metalové scéně u nás tak asi 2 kapely s kterýma bych s chutí udělal rozhovor (root a ips :o)) a když už dělám rozhovor via net, udělám ho s někým s kým si mám o čem pokecat ne s metalistou se kterým nemám žádný společný téma...to už sem si vyzkoušel.
Milda - 01.08.03 15:59:00
Louda: hele schválně - na jaké kvalitní rozhovory z MM si vzpomínáš??? Jediný pořádný, který jsem zachytil já (i když to není směrodatné) byl s Martinem Schirencem... jinak co si vybavuju dál, byli Radalfovy rozhovory s "kamarádičkama" Big Bossem a MOrbivodem - nic proti, ale já (a určitě i ostatní MJC crew) nevidím nic přínosného, když se pořád zpovídaj lidi z tuzemské UG scény a probíraj se věci, které už stejně každý ví a na stejnou otázku už se ptalo deset dalších redaktorů.... sorry ale aby byl MJC něco jako UG-SPy, tak to by moc přínosné nebylo..... to by mohl zpovídat Bizzi donekonečna Violeta, Violet Bizziho, Violet Uproara, Vanena Violeta, Bizzi AShoka atd atd - prostě prázndé rozhovory, u kterých víš odpovědi už předem , když ještě ani neznáš všechny otázky....
p. - 01.08.03 15:05:16
samozrejme bychom radi pripomneli, ze louda zde onanuje pouze proto, aby ostani ucastniky silnicniho provozu primel k navratu k tematu diskuze – BA festu
Louďa - 01.08.03 10:28:08
2FASTNEREK: to vis, mam v pohybu ve srackach vlohy.....tve tvrzeni je troufale a tvoje procenta odpovidaji zhruba tomu, kolik ti zbyva do 100, kdyz odectes sve IQ.....ja se taky zasmal, kdyz jsem cetl tve vysvetleni o prazdninach.....s tim marastem si vzpominas dobre, bylo tu obdobi, kdy to vypadalo, ze se to rozjede, uroven toho mala, co tu bylo byla na pomery ceskych webu....a pozdravuj na slovaci..to zas bude uroda .....
fastnerek - 31.07.03 21:50:55
loudo je s podivem ze se v tak zumpoidnim prostredi , jak rikas tak lehce pohybujes :D (netvrdim ze si srac to ne :DDD troufnu si tvrdit ze zumpoidnost for by byla tak o 95 procent mensi bez tebe, pane splasek :D tomu zaveru s prazdninama sem se opravdu zasmal... docela si vzpominam jak si tu nedavno vlezdoprdelkoval jak se ti marast libi :PpP at ziji prazdniny!!!! na brutal ass nejedu sem na prazdninach na slovaci :o a ani bych nejel potkat tam tebe myslim ze bych se za sanacni prace nedoplatil :D viz rozhovor nemas to lehky loudo :D
Louďa - 31.07.03 20:50:58
2L: mas pravdu...sorrac.....z me strany kaněc filma...
Louďa - 31.07.03 20:46:01
2P:hele, pamet sice mas, ale zkus zminovat vsechno....jak jsem napsal, rekl atd..."face to face" si nemyslim, ze bych si mel s tebou v tuto chvili co rict...nemam tu chut ani na nejake seriozni urovni ci platforme....prostredi for marastu je natolik žumpojdní, že tady problém nemám..takže asi tak....
L - 31.07.03 19:55:25
mam drobny dotaz:jsem tady spravne v diskuznim foru o brutal assaultu no.8,nebo na pubertackem prazdninovem chatu?ja se na brutal tesim, a kdo ne, at si jde chatovat s OSTATNIMI UPLAKANKY NA ALLMETAL DO DIKUZNICH FOR O ZANIKLYCH ZINECH...
dreckus - 31.07.03 18:10:52
"ceska metalova scena na internetu se smrskla"??? :))
nothingness - 31.07.03 14:48:36
ne je to louda co bys po nem chtel hlavne ze ma o cem psat.
p. - 31.07.03 14:03:22
To j švanda, ještě před dvěma týdny ses tu uháněl, že mám jako potřebu si s tebou promluvit… zvláštní, ale u tebe nic neobvyklého. ještě nějaké perlička na dnešek?
Louďa - 31.07.03 13:57:52
2Fastnerek: prazdniny? aha, vidis to...to je originalni....vse, co jsem tu napsal a co se vam nelibilo, tak berte s rezervou, jsou preci prazdniny.....:))))) Jinak klidne rejpej..ja s tim problem nemam....a zatim jsem se nepoblil.....asi je to tim,ze se tak casto nevidame.... 2Dreckus: no sila to je....ceska metalova scena na internetu se smrskla do par pseudowebzinu a hromadu kydancu od mistru sveta na forech.....a je to pouhy odraz toho, jak v bledemodrem vypada uroven i papirovych, podotykam metalovych, fanzinu.....spousta lidi pouze keca a kritizuje....rucicky za zada a plnou hubu kecu..... 2P: myslim, ze my dva se skutecne nemame o cem bavit..jsem rad, ze Ti to uz konecne doslo..... 2Nothingness: neboj, ja jedu na Brutal kvuli muzice, ne si vykladat jezedacke historky a kreslit picoviny po autech....a s nekterymi lidmi dale hodlam drzet "bobrika mlceni", protoze si vazne nemame co rict......
nothingness - 31.07.03 13:40:01
uzijte si fest a nebavte se s loudou tot predpoved pocasi na 7,8,9 srpna diky.
p. - 31.07.03 13:25:19
jasne :-)
bizzaro :: direk-thor - 31.07.03 12:49:55
vam Britva byla tesna, co?
p. - 31.07.03 07:07:55
loudo, pak se namema o cem, nacez proc bavit.
dreckus - 31.07.03 00:45:13
no to je zase síla
fastnerek - 30.07.03 22:10:13
loudo sou prazdniny tak sem chodim castejs v tvych tvrzenich se rejpat nebudu a btw, uz ses zase poblil? :PpP
Louďa - 30.07.03 21:51:17
2P: ale ja beru tvuj nazor....ale myslim si o nem, ze tva argumentace je ucelove demagogicka, ale ze bych za tim nehledal nejake tve hlubsi presvedceni, ale pouze pozu ukazate se zajimavym....klasicka sofistika.....a k tem vydavatelum, pokud je mi znamo, tak nasi vydavatele v drtive vetsine vydavaji kapely ci participuji na zinech, ktere ti jsou dle svych slov k placi......ale pokud se na to divam z pohledu prave techto kapel, zinu atd., tak je vazne skvele, ze je tu tolik osvicenych lidi jako ty, kteri jsou takovi dusevni esteti, pionyri novych cest a hledaci svetel na konci tunlu, jako jsi ty....ani nevis, jak se mi ted ulevilo.....a rachot padajicich kamenu ze srdci tech, kteri jsou pro tebe k placi necht doprovazi tve zasluzne ciny...amen
p. - 30.07.03 18:58:34
nejdrvi demagogie, potom poza. co si vymslis priste, nez abys zacal brat na vedomi neci nazor? a ještě dve věci: o vydavatelstvich jsem nikdy nerekl nic, takze nemam poneti, proc se to tu objevilo a za druhé, humor v tom ode mne davno není. to, jak to tady vypada, se ziny, kapelami atd. je mi k placi.
Louďa - 30.07.03 16:39:51
apropo, k tem web-zinu...ale bezte se treba podivat na Abyss....ti jsou schopni prijit na koncert, udelat z fleku slusne rozhovory s 3-4 kapelami, do 2 dnu hodit na stranky report a jeste k tomu pridat kvalitni fotky....jasne, uvidime, jak jim to dlouho vydrzi,..muzeme polemizovat o kvalite, o regionalni omezenosti atd.atd..ale jsou jasnym prikladem toho, ze kdyz se chce, tak to jde....cekat mesice na to, jestli mi odpovi super kapela a udelam super rozhovor?...to by vas tu muselo byt milion, aby jste navzajem doplnili a porad se tu neco delo.....
Louďa - 30.07.03 16:33:32
2Fastnerek: pro tebe jen kratce....uz jsi zase po "ctvrt" roce na foru? Ti reknu, ten cas leti....mam na tebe asi stesti, vzdy kdyz jsem dle tvych slov "jednou za ctvrt roku prijdes", tak na tebe narazim...divne....i kdyz bych si mela si zvykat, ze u lidi jako jsi ty, je neco jineho psano a neco jineho dano.....
Louďa - 30.07.03 16:31:21
2LEMMY: uprimne, mne nemusi nekdo dokopavat, abych jednou za 3 mesice odevzdal recenze a rozhovory s kapelami, ktere mne oslovuji a jejich hudba ci pristup k hudbe mne bavi....to je prave to kouzlo konicku....kdyz mne to bavi, tak s tim nemam problem....jestli zijes v iluzi, ze treba Payo je delane tak, ze mame nejaky imaginarni seznam a losujeme s kym udelame rozhovor, tak jsi na velkem omylu....kazdy dela rozhvory s tim, kym chce..nikdo nikomu nic neprikazuje....dostanes promace.....ty ti zustanou, pokud Te neco zaujme, mas moznost udelat rozhovor....do aktualniho cisla, do pristiho, za rok...no problem....nebo udelat pokec s uplne neznamou kapelou jako je treba Umbrtka nebo Raspatul? No a co? Pokud to delam pod hlavickou neceho "oficialniho" tim lip...spojim prijemne s uzitecnym.....Pokud by nebylo Payo, ty rozhovory bych posilal jinam....i recenze..a proc? protoze mne to bavi...tecka....je to logicke..neprijde mi vsak logicke, zakladat treba web-ziny, delat na ne legrace a pritom vedet, ze se tam objevi nejaky hodnotny prispevek az se nekdy nekdo dobre vyspi (za mesic, dva, za pul roku) a ze to bude urceno pro 25-50 lidi..nezlob se na mne, ale to si pak bezte treba na www.mageo.cz a tam si zalozte forum a tam se navzajem informujte....ale vydavat to za web-zin? Proc????????? Nac????????? osobne mi to pripada jako naprosta devalvace tohoto pojmu..a ted to nemyslim jen na Marast...prikladu bych nasel u nas i na Slovensku vic nez dost.....a je to problem Vas, tj. tech, co podobne web-ziny zakladate a vedete....jedina Metalmania pochopila alespon v hrubych naznacich, co to web-zin je a co si pod nim normalni ctenar, surfar predstavuje...u nas je to cele postavene na hlavu..sama fora a "novinky" a zbytek paberkuje....::((( tady nejde o to, jestli mi vyhovuje Marast...mne nevyhovuje stav "temna", ktery tu je prezentovan po d hlavickou ceske a slovenske web-ziny....:((( budu vdecny za neco, co bude mit alespon uroven toho, co na papirove scene predstavuje to nedokonale a upatlane Payo....ale chapu, ze X chytrolinu tu hodi hlasku, ze lepsi nedelat nic, nez delat neco blbe....ok, placam a uctive se klanim.....:((((( A jen tak mezi nami, jak k Payu pristupuji jako s seriozni zalezitosti....v oblasti kde se pohybuje a pro cilovou skupinu, pro kterou pise, je to seriozni zalezitost, jez ma svoji historii, svoji kontinuitu, svuj standardni obsah, zazemi atd.....nevim, cim bys to chtel pomerovat.....Fragile neznam...asi nepatrim do jeho cilove skupiny...:))))
Louďa - 30.07.03 16:18:09
2P: mas pravdu, to co tu prezentujes neni demagogie, je to obycejna poza.....dle tebe to vsichni delaji blbe, metalove ziny ci casaky jsou pod uroven, jejich redaktori utrapeni amateri, ceska scena smesna atd.atd....protoze, jak davno vime, jsou tu jedinci (zajiste se mizi ne radis, neniliz pravda), kteri vi, jak se to dela, ale jsou natolik na vysi, ze je pod jejich uroven slezt z oblaku a ukazat nam, smrtelnikum, jak se dela zin, jak ma vypadat poradna hudba, jak vydavatelska firma....atd. Jak jsem pochopil, to, ze se tito "bohove" objevuji na forech je neklamna predzvest toho, ze brzo nastane nova era a vse bude krasne, uzasne, povznasejici, proste na urovni....fundovane rozhovory s pointou a plne bohatych souveti a krasnych pravopisnych vychytávek, kapely jez umeji hrat, jejich hudba je originalni a ke vsemu maji skvelou a netuctovou image, labely jez vydavaji malonakladove skvosty, nadhera....ja se ta tesim.......uz abyste sestoupili mezi nas, trapne nedomrdle amaterske civilisty a ukazali nam, jak na to.....pryc s rozhovory od labelu jako Hammerheart, do hajzlu se ziny, ktere urazeji nase cestinarske smysleni, rozdrtit 95% ceskych CD, protoze by se soudna a ta "prava" kapela musela za podobne Cd hahravky stydet atd..ver mi, ze k tobe i ktomu co hajis za nazoru vzdy a vsude budu pristupovat tak, jak pristupuji...tj. ze je povazuji za trapnou pozu, kterou nezachrani ani snaha o humorny poddtext...
Mathias - 30.07.03 16:10:46
Fragile? Copato je za platek?
lemmy - rudej vzteky, nebo jen vopařenej? - 30.07.03 16:03:55
(sebestřednost poslední věty nechť je přičtena mé roztěkanosti, ale ten rozhovor je fakt dobrej :o))
lemmy - rudej vzteky, nebo jen vopařenej? - 30.07.03 16:02:31
louďo: co se týká přispívání do časáků, je minimum lidí, kteří se dokážou bez jakékoli motivace dokopat k tomu, aby svědomitě plnili normy 2-5 příspěvků měsíčně. my (já, rr, zz, milda, vlastně nikdo tady) takový normy neplníme. proto to vypdadá jak vypadá. nemám naprosto žádnou motivaci a nic mě nenutí, abych se nutil a tlačil ze sebe voloviny - recenze na věci co mě nebaví, dělal rozhovory s kapelama co nemaj co říct. ergo naprosto chápu že ti nevyhovuje náplň marastu - ALE, my řekněme píšem pro 25-50 lidí, ty pro třeba 500 (nebo jakej máte náklad, já nevím). ovšem pokud se na to podíváš s odstupem, co znamená payo proti čemukoli skutečně serioznímu? asi tolik co marast. a jakej stres kvůli tomu máš ty a jakej my? v tom je ten rozdíl...... mír s tebou a čti poslední Fragile, výbornej rozhovor s with love tam mám. časák je zadarmo. pápá
p. - 30.07.03 15:49:18
ja k tobe a k tomu, co hajis za nazory a hodnoty, nepristupuju, ze to je neco deset let prekonaneho.
p. - 30.07.03 15:35:01
loudo, zkus aspon trochu drzet uroven. jestli k necimu nazoru a priori pristupujes, jako ze je to demagogie atd., je mi lito, nemá smysl se o cemkoli bavit. sorry
fastnerek - 30.07.03 00:04:08
jednou si clovek z prazdnivovy nudy pride na marast neco precist, coz se povede ovsem neni to jen tak clovek doufa ze po loudovi ani stopa a ejhle ve foru je pod loudovym menem zase nablito :/ a to to ani nectu, ale smrdi to hodne :)
Louďa - 29.07.03 17:07:22
2LEMMY: no penize jsou sice pekny korektiv a motivace, ale hlavni je, aby te to bavilo....pokud je mi znamo, zadny cesky ani slovensky zin nefunguje ani nefungoval na penezni bazi..vzdy je to o davani penez, casu, invence atd. na jakysi imaginarni oltar....ale nikdo nikoho do niceho nenuti, kazdeho je to svobodne rozhodnuti a pokud neni curak a nedela to kvuli tahani promacu, tak nic proti nicemu..kdyz je to kvalitni, lidi si to koupi, napisou ohlas, nekdo to i pochvali...klasika..kdyz to nejde, neni elan, nejsou prispevky, neni odezva, tak se zin zabali..ale nechapu to,ze kdyz uz bych stal pred tim, ze zalozim web-zin, tak bych se kurwa snazil,abych byl co do aktualnosti nejlepsi nez ten nejhorsi papapirak a abych byl skutecne web-zinem a ne maskovanym mageme ci x-chatem, kde par zpruzenych individui hazi machra..osobne bych se na to davno vysral, potazmo bych se domluvil s nekym jinym a prispival bych nekam, co se da za web-zin povazovat....at se na mne nikdo nezlobi, ale mel jsem jednu dobu uprimnou radost, ze kdyz jdou papirove ziny dost do kytek, ze alespon v kyberprostoru pokvete psenka..to, co se tu ted deje, je vice nez tristni..je to bida na n-tou..rikejte si co chcete.....penize do toho nikdo neda, takze jsem vazne zvedav, co bude ten motivacni prvek, ktery umozni, aby tu byly alespon 2, slovy dva, slusneweb-ziny, ktere budou alespon do jiste miry naplnovat to, co internetove vzdelany clovek by ocekaval od pojmu web-zin.... 2P: bohapusta demagogie.....ten kdo pise, tak ten to dela blbe a stado genialnich pisatelu radeji nepise, protoze piluje v ustrani sve perly..parada....nez se ridit heslem "kdo nic nedela, nezkazi", tak budu fandit a podporovat ty, co se budou snazit i s tim rizikem, ze par chytrolinu bude ohrnovat nos a bude rikat..."no to je sracka"..."takove kydy"...."podivej se na zahranicni zin XY, jak se to dela"....atd....s timto dementnim, negativistickym, dementocentrickym pristupem to pujde vsechno do kytek..proste si to priznejme....delat metalovou "zurnalistiku" tu skoro nikdo neum a tech par individui, co pro svuj konicek obetuje volny cas a penize to nevytrhne..zlvast, kdyz dotycnych je hrstka oproti tem, co hazi machry na forech a vse a vsechno kritizuji.....porad budu tvrdit, dokud nespadnou z nebe pani pisatele, tak je lepsi jeden rozhovor od tretiligovych hammerheart, nez nic ci v lepsim pripade X-mesicni cekani na neco "super".....pak mi unika hlavni deviza web-zinu..aktualnost...novinky stahnout ze zahranicnich web-zinu, potazmo webovych stranek kapel ci labelu neni az zas tak velky kumst.....
lemmy - rudej vzteky, nebo jen vopařenej? - 29.07.03 15:09:44
...a navíc ta kvalita příspěvků je taky hodně rozdílná (třeba bizzarní příspěvky jsou podle mě stále na vysoké úrovni, novinky...
lemmy - rudej vzteky, nebo jen vopařenej? - 29.07.03 15:08:11
tahle debata se tu už vedla fakt hodněkrát, ale proč si to nezvopáknout, že....... ale ad webziny - louďo, možná že loserská kvalita příspěvků je daná tím, že v tom nikdo nemáme žádný prachy, nepotřebujem odvádět žádnej díl práce, což má za následek a) nesere nás to ale baví b) kvalita je slabá.
p.2 - 29.07.03 14:02:59
p.Frinta se opet vytahl!Jsi jednicka!Bez Tebe by tu byla nuda...Péťo!Vsichni vime, ze jsi nejlepsi...alespon v psani do fora na marast urcite.
p. - 29.07.03 12:52:25
Protože pokud je lepší něco dělat blbě atd., jsou nejlepší mistry pera Petříček z metalmanyjaks, Oliva a jiný grafomani.
p. - 29.07.03 12:39:03
podivej, me je tohle clekem ukradeny. někdo razi heslo, ze je lepsi něco delat blbe nez nedelat nic. Je to jeho nazor, ja ho nesdilim a prijde mi legracni, ze s nim někdo operuje jako s necim, cim bych se mel ridit. vubec, ta jistota, ze nikam (jinam) nepisu, endelam rozhovory atd., mi prijde docela legracni.
p.2 - 28.07.03 22:23:05
to Louda: S tema web-magazinama mas pravdu...nelze nez souhlasit! A kde je p.Frinta???Péťo!!!Halooo!
Louďa - 28.07.03 19:02:16
no porad lepsi treti liga od Hammerheart nez nic....no a vubec nejlepsi je hazet machry, v horsim letacky a skutek utek.....takovejch mistru sveta tu je, ze? No a pokud jde o marast, tak Bizzi je posledni, do koho bych chtel rypat, ale kdyz se nad tim zamyslim, tak uroven Marastu, Allmetalu a jinych podobnych ceskych web-magazinu je vice nez tristni....at uz byla metalmania jakakoliv, byla ukazkou, ze kdyz se chce, tak to jde....
p.2 - 28.07.03 10:23:30
to p. : dopadnes spatne...uz se na to vyser...
p. - 28.07.03 06:59:51
hele, řediteli JZD aus Vimperk, nefušuj mi do řemesla, právě jsem mistrovi chtěl napsat, že je rozdíl dělat interview s MESHUGGAH a zástupci třetí ligy u HAMMERHEART :~D
direct whore from Vimperk :-P - 27.07.03 20:28:57
GJ ! loudo stfu, tobe kapely asi odpovidaj proto ze delas rozhovory s takovejma srackama kerejm rozhovor nikdo neposle celej rok ne? :)))))))))))) (ten smile znamena ze to nemyslim vazne)
p. - 26.07.03 22:42:24
KURVA, nechejte toho nebo se začnu bát a nikam nepojedu…
GORRRE666NECrrrO - 26.07.03 20:46:09
kazdej
Milda - 26.07.03 17:08:04
kdopa ho chce zbušit?? :)
Ing - 26.07.03 09:11:40
ano,velmi na tom zalezi - mame nevyrizene ucty pane Frinta
p. - 25.07.03 21:51:31
ta soutěž je nudná, co takhle se vsadit o to, kolik kapel nedojede :-?
p. - 25.07.03 21:25:23
záleží na tom :-?
p. - 25.07.03 21:25:23
záleží na tom :-?
bizzaro :: direk-thor - 25.07.03 13:52:06
doufejme, ze bude ;)
Ing - 25.07.03 13:46:08
Docela by me zajimalo,jestli nekdo nevite, zda se na letosnim rocniku bude nachazet p.Petr Frinta ?
GORRRE666NECrrrO - 25.07.03 11:59:01
JJ, BYL SEM TO JA TY LUZRE BUZZERANTSKEJ
bizzaro :: direk-thor - 25.07.03 09:55:53
jéé, to jsem zaregistroval az ted ;))) a vy uz skoro fungujete ;)
Darkmoor - 25.07.03 08:10:21
Piss - no my to máme taky - sušný dabl:-)))
bizzaro :: direk-thor - 24.07.03 16:39:02
abrrro: ?? byl to vubec abJJJo? moor: jak i na MJC?
Darkmoor - 24.07.03 13:27:00
už chápu, proč to Shnoff poslal i na Marast - chce být nejčtenější:-)))
Milda - 24.07.03 13:26:02
abro: proč??
gorrre666abrrro - 24.07.03 13:20:30
shindy je cuRRRRak
Darkmoor - 24.07.03 13:17:05
už chápu, proč to Shnoff poslal i na Marast - chce být nejčtenější:-)))
bizzaro :: direk-thor - 24.07.03 12:42:25
no jo, no. tim, ze jim koncila smlouva s N.Blastem, tak pak ty dodatecne otazky uz jsem nevidel, asi zverejnim tu starou puvodni verzi
Ashok - 24.07.03 12:03:02
BüZZ : 4 metry ? Chasko lina :o)))))
Milda - 24.07.03 11:57:06
Louda: a jaké zajímavé jméno si v poslední době zpovídal??
bizzaro :: direk-thor - 24.07.03 11:37:32
tim to myslim nebude. v kazdym pripade na sebe musim prasknout, ze odpovedi od Meshuggah mam doma uz asi 4mesice a ten upgrade - protoze se neco zmenilo - stale nic
Louďa - 24.07.03 10:57:45
cim to je, ze ja takove problemy s odpovedmi nemam...:))) ze by to bylo tim,ze se nepisi pro Marast?...:)))))
Ashok - 24.07.03 10:52:16
BiZZ : tak udelej rozhovor s Müldou - o Jestrabovi :o))))))
Milda - 24.07.03 10:36:39
přesně tak - já sám už čekám na tři...
bizzaro :: direk-thor - 24.07.03 08:53:08
vsak ja se snazim! ;) hele, ani vam nebudu rikat, co za rozhovory mam udelany a nikdo, ale nikdo!, neodpovida - at nasi, tak za hranicema :/
Louďa - 23.07.03 20:01:57
2Shnoff: prekvapive jsem si dobre pocetl..i kdyz se jednalo o pokec se Shindym...je videt, ze to jde, kdyz se chce...Marast crews, wake up!!!!
  • Zkus tohle