Březnové koncerty 2020

Březnové koncerty 2020

Březen, na koncerty Car Bomb, Decapitated, Žižkovskou Noc a mnoho dalších přilezem. 

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

Pokud by někdo z pravidelných návštěvníků Marastu chtěl přispět svými tipy do budoucích článků, stačí se ozvat do komentářů.

středa 04. března

AFTER THE BURIAL + MAKE THEM SUFFER + POLAR + SPIRITBOX (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

LooMis: Totální natěšenost. Evergreen ATB mám v loňském TOPu, na Brutal Assaultu 2019 zazářili ve stanu, takže podmínky "výtečná deska" a "skvělá show" jsou splněny. Co víc si přát? Před nimi vystoupí ještě deathcoristé Make Them Suffer, post-hardcoristé Polar a progresivisté Spiritbox (u mikrofonu Courtney LaPlante z IWABO).

bizzaro: Mít tak kopec času a chodit na všechno, co chci… ze sestavy mě fakt lákaj progouši Spiritbox, kteří zněj fakt ultra zajímavě! Btw zpívá u nich pipka z Iwrestledabearonce. 

pátek 06. až sobota 07. března

AUDIOTRAUMA FEST 2K20 (Storm Club, Praha) ­– FB event

mIZZY: Ty dva ročníky Audiotrama festu, na kterých jsem byl, byly velice zábavné akce. A pokud na nich bylo něco fakt parádního, byly to koncerty Moaan Exis, kteří vystoupí na Audiotraumě i letos. Minimálně jedna absolutní rychta je tedy jistotou.

sobota 07. března

LIDSTVU SMRT, KOALÁM ŽIVOT (Underdogs, Praha) – FB event

mIZZY: Další ročník Sekeromlat pořádané benefiční akce, jen letos se místo na psí útulky bude vybírat na hořící koaly. Dále vystoupí třeba Sněť, Lahar, The Tower a několik dalších metal/hardcore kapel.

čtvrtek 12. března

DJ KRUSH (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

DR: Legendární hiphopový producent se zastaví ve stověžaté.

pátek 13. března

CAR BOMB + CONJURER + FROSTBITT (Modrá Vopice, Praha) – FB event - ZRUŠENO

DR: Na tenhle koncert se těším půl roku. Zhudebněná matematická metalová epilepsie loni na Brutalu nakládala, tajně doufám, že to ve Vopici bude ještě ostřejší!

LooMis: Další koncertní povinnost! Car Bomb s Mordial opět v loňském TOPu a taktéž na Brutal Assaultu 2019 rozcupovali stan. Před nimi vystoupí ještě post/sludge/doomoví Conjurer a Frostbitt. Obě kapely velice zajímavé.

bizzaro: Nepochybuju, že tohle bude u Marasťáků akce měsíce, páč super předkapely a Car Bomb v klubu budou destrukce! Tenhle pátek 13. bude povedenej! 

středa 18. března

FLOEX (Hraničář, Ústí nad Labem) – FB event - ZRUŠENO

DR: Naposledy byl v Ústí s Tomem Hodgem, nyní chystá naživo předvést Machinarium remixed. Za bicími se objeví robot! Viz foto: https://hranicar-usti.cz/program/floex/

ERIK TRUFFAZ QUARTET (Palác Akropolis, Praha) – FB event

brutusáček: Mistr trubky zase (každoročně) v Praze!

čtvrtek 19. března

OVO + VLNĚNA + JANO DOE & ONDŘEJ PARUS (Underdog, Praha) – FB event - ZRUŠENO

mIZZY: OvO vydali svou novou desku Miasma a vyráží s ní na turné. Vzhledem k tomu, že jejich koncerty jsou vždycky hodně intenzivní noise rock / sludge a lístek je opravdu za pakatel, není co řešit.

SPECTRUM OF DELUSION + PROFANATION + SOUL DECODER (Kamina boat, Praha) – FB event - ZRUŠENO

LooMis: Nizozemský tech-death, německý BDM a český melo/death v netradičním prostředí. Tohle vypadá na hodně zajímavou akci!

pátek 20. března

TAAKE + KAMPFAR + NECROWRETCH (Nová Chmelnice, Praha) – FB event - PŘESUNUTO na 08/01/2021

mIZZY: Byť Taake a Kampfar dnes patří ke kapelám, které už nesledují nějak moc aktivně, jejich alba mě vždycky poměrně bavily a na jejich koncertech se našlo také minimálně několik sladeb, které mě dovedly strhnout. Taake navíc v průběhu loňského roku hráli několik setů, kde zaznělo celé album Nattestid ser porten vid, tak je jistá šance, že i v Praze zazní několik starých songů.

KRISIUN + GRUESOME + VITRIOL (Loco Club, Drážďany, Německo) – FB event

DR: Rychlopalebný večer s Brazilci v čele. Tentokrát si Krisiun k sobě přizvali talentované bijce Vitriol.

JAN GARBAREK GROUP (Forum Karlín, Praha) – FB event - PŘESUNUTO (tba)

AddSatan: Vedle Terje Rypdala asi největší jméno norského jazzu po 10 letech (?) v Praze. Sice mě Garbarkova tvorba neoslovuje tolik jako hudba jeho "nástupců/pokračovatelů" jako Molvaer, nebo (hlavně) Henriksen, ale některé jeho věci mam rad, takže asi půjdu.

DILIGENCE + MARKED AS AN ENEMY + MODERN AGE DYING + ACT ON DISPUTES (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Třetí pokračování přehlídky nadějných kapel. Slovensko bude mít tentokrát dvojnásobné zastoupení, tak se přijďte podívat, tohle bude tradičně vyvedená akce, navíc za pouhých 90Kč, tak doražte podpořit omladinu!

sobota 21. března

CULT OF FIRE + MALOKARPATAN (Akropolis, Praha) – FB event - PŘESUNUTO na 09/05/2020

mIZZY: Cult of Fire s novým albem a kompletně novou, údajně hodně speciální vizuální show. Vzhledem k tomu, že to je v Akropoli, tak je zde jistá šance, že se to Otovi na rozdíl od posledního koncertu v Underdogs podaří nazvučit. No a hlavně tam budou s novým albem také Malokarpatan!

bizzaro: Hudebně mě nezajímá ani jedna kapela, ale pro prdel a omrk kostýmů bych se mrknout šel.

NOVELIST + P MONEY + SMACK ONE (Roxy, Praha) – FB event

JSt: P Money a Smack se vrací do Roxy jen po pár měsících. A vzhledem k tomu, že to minule bylo excelentní (tedy, ta britská část) a že je tentokrát doprovází pro změnu Novelist, který s Mumdancem udělal pár famózně rozbitých grimeových tracků, asi si to zopakuju.

pondělí 23. března

INSECT ARK + TOUFAR (Klubovna, Praha) – FB event - ZRUŠENO

mIZZY: Psychedelický doom dua Insect Ark mě už dvakrát naživo dostal, tak snad to bude parádní i napotřetí.

JSt: Chytrý a mocný doom. Strašně sympatická kapela.

úterý 24. března

HÄLLAS (007 Strahov, Praha) – FB event - ZRUŠENO

mIZZY: Excerpts From A Future Past je deska nabitá totálními hity od začátku do konce. Nové album mě zatím až tak nepřesvědčilo, ale počítám s tím, že na letošním turné zazní i staré songy. A ty byly, když jsem viděl Hällas v Německu, parádní. 

čtvrtek 26. března 

DECAPITATED + BEYOND CREATION + INGESTED + LORNA SHORE + VISCERA (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

LooMis: Polští Decapitated nabírají po americké lapálii už asi třetí dech, ale možná už je načase pomýšlet na následovníka Anticult? Jako doma jsou tu poslední roky i Beyond Creation, naposledy přehráli Algorhythm, tak uvidíme, co bude letos. Nezajímavý není ani doprovod - Ingested a Viscera (oba pod Unique Leader Records) jsou zárukou vytříbeného BDM, v druhém případě pak technického metalu říznutého corem a obaleným klávesami (deska bude na jaře). A docela zvědavý jsem i na vychvalované deathcoristy Lorna Shore. Bude to dlouhý.

bizzaro: S Car Bomb nejlepší akce měsíce! Tahle sestava musí dostat každýho modernistu, ať má rád death metal nebo deathcore. Diktát jaxviňa!

brutusáček: Další techdeath cirkus na Chmelnici, tak opatrně s drogama!

čtvrtek 26. až sobota 28. března

ŽIŽKOVSKÁ NOC 10 (Žižkov, Praha) – FB event - PŘESUNUTO (tba)

mIZZY: Sedna ve čtvrtek, Brauncholda v pátek, Toby Driver v sobotu. A ono se asi najde i něco dalšího.

DR: Z line-upu mě zaujal Toby Driver a rychlíci Yacøpsæ, kteří loni vydali slušnou masírku Timeo Ergo Sum. Bylo by toho víc…

JSt: Nejšílenější akce v galaxii s desátým ročníkem. Na naší scéně bude poprvé v CZ indonéský fenomén Senyawa, Toby Driver s premiérou nových skladeb, psychedelická Islaja a noise techno Giant Swan. Což mi stačí.

sobota 28. března

KNAK FEST 4. KOLO (Knak, Teplice) – FB event

DR: Favorite Obsession, Doggybag Band Praha, North Innergy, Helter Skelter, Bodenbach, Toska. Asi bych to sem nedával, kdyby v Teplicích nehráli North Innergy aneb tech prog fusion mathrock...

úterý 31. března

FULL OF HELL + PRIMITIVE MAN + EYE FLYS + JAD (Underdogs, Praha) – FB event

mIZZY: Primitive Man předvádí naživo těžkotonážní sludge válec a v rámci subžánru se jedná snad o nejbrutálnější kapelu. Full of Hell vydali loni hodně dobrou desku a jejich poslední koncert ve Vopici byla rovněž slušná mela. Tohle by mohla být hezká tečka na konci března. 

brutusáček: Špína a hnus v podposvi!

E-TURN + GONDOR FLAMES (Potrvá, Praha) – FB event

brutusáček: Beru z perexu „I think that in hip-hop, for women, it's just all about killin' shit. It's not about how I look or what I'm willing to reveal.“ Loňský koncert E-Turn v rámci oslav 50 let Klubu 007 byl jedním z nejvydařenějších v celé sérii a my jsme rádi, že se rapperka z Orlanda vrací i v roce 2020 – tentokrát do Potrvá, kde bude hrát 31. března.“ A je dobrá.

aktuálně

diskuze