CARNIFEX - Přivezeme show, kterou Brutal Assault nezažil! Očekávejte hudební zážitek života!

rozhovor

Brutal Assault se nám nezadržitelně blíží a jednou z nominovaných kapel jsou také kalifornští deathcoreoví řezníci Carnifex, kteří dle Scottových slov přivezou opravdu brutální show. Od vydání předešlé desky The Diseased and the Poisoned se po takřka dva roky kapela prezentovala pouze předlouhými koncertními šňůrami. Jak to tedy vypadá s novou deskou a případně i něčím dalším. O tom se lze přesvědčit v několika otázkách, na které odpověděl Scott Lewis.

Přeji hezký den do Kalifornie. Zdravím tě, první, co bych rád věděl je,

interview_42_px1

co je nového v táboře Carnifex? Nemám totiž žádné podrobnější informace o psaní nového materiálu od vydání předešlého kousku, od kterého utekly dva roky. Jak je to možné?
Nový materiál opravdu píšeme. Začali jsem vlastně někdy už v lednu letošního roku se základní stavbou prvních songů po stránce textové a instrumentální, kterou jsme stále rozvíjeli. V současnosti je deska po této stránce takřka hotová. Nahrávání jsme si vytyčili na listopad a předběžný termín vydání je naplánován na konec února popř. března roku 2010.

V porovnání s první deskou je druhé album poměrně náročnější, techničtější a důmyslnější. No ale myslím si, že i přes tyto aspekty, vlastní debut poměrně organičtější atmosféru, více brutality, záchytných momentek a celkově je pro mě atraktivnější. V současnosti, kdy je trend prezentovat se v rámci mosh brutal deathcore jako Oceano…, mě zajímá, kterým směrem se Carnifex v rámci nadcházejícího alba vydají.
Hehe, The Diseased and the Poisoned byla realizována a nahrávaná s tím, že nebude tak špinavá jako Dead in my Arms po stránce zvuku i kompozic. Druhá zmíněná byla také nahrávaná v pomalejším tempu a s menší dávkou brutality. Nikdy jsme totiž opravdu neměli žádný čas na jamování a vlastně i na vyřešení všech otázek, kde by mohla být rozdílná tempa či jiné věci, být či nebýt. Na živo však hrajeme všechny skladby z The Diseased and the Poisoned podstatně rychleji! V rámci nadcházející desky máme všechny tyto záležitosti definitivně vyřešeny, a tak čas, který jsme na cestách tomuto albu odevzdali, byl odevzdán opravdu tak, jak jsme chtěli. Deska bude epická a také trochu heavy, hehe…

Bude i nadcházející deska vydaná pod záštitou Victory Records?
Takové plány jsou ještě příliš daleko…

Za několik dní vyrážíte na další velmi dlouhé severoamerické turné. No

interview_42_px2

ale před několika týdny jste byli v rámci Thrash And Burn tour společně s Darkest Hour, Beneath The Massacre a dalšími v Evropě a jedna zastávka byla také v Praze. Vzpomeneš si ještě na tuto zastávku, na prostředí, fanoušky a Prahu jako takovou?
Praha byla opravdu hezké město. Ve skutečnosti jsme však neměli vůbec žádnou šanci projít si městem a poznat město více. Fanoušci byli opravdu skvělí a už nyní se nemůžeme srpna dočkat!

Nově jste se objevili také na listině Brutal Assault festivalu, kde vystoupíte s velkým množstvím světových jmen. Můžeš nějakým způsobem navnadit fanoušky na vystoupení Carnifex?
Hodně masivní show, kterou předvádíme vždy a která nebude ani na Brutal Assault výjimkou. Můžete očekávat nejintenzivnější hudební zážitek svého života! Přivezeme si tu nejmasitější show, kterou Brutal Assault ještě nezažil!

V současnosti je pro spoustu známějších kapel velmi dobrým tahem

interview_42_px3

vydávání DVD. Jak jste na tom vy, plánujete něco takového s vašim současným vydavatelem?
Samozřejmě! Natočili jsme koncert, který vyjde v rámci DVD s naším nadcházejícím albem. Každopádně nevím, zda-li to bude právě díky Victory Records.

Kapela je stále na nějakém tom turné. Byli jste vůbec od doby vydání předešlého alba doma na víc jak několik týdnů či měsíců?
V předešlých dvou letech jsme v jednom kuse na jedné dlouhé koncertní šňůře; doma jsme byli všehovšudy dva týdny. Nyní nastupujeme na další turné, a tak máme další tři týdny v pytli, hehe…

Heh, není to vyčerpávající?
Nejsem nervák jako takový, takže mi to nevadí. Spíš jsem vzrušený nebo deprimovaný z davů, tlačenic a stálého cestování z jednoho místa na druhé. Jediný důvod, proč bych byl nervózní by byl, kdybych nevěděl, proč to dělám, hehe…

Na závěr ti poděkuji za čas, který jsi mi věnoval a těším se na živé shledání!
Nemysli si, že Brutal Assault nerozbijeme stejně jako Prahu. Už aby byl srpen.

interview_42_px4

Dokážeme vám to!

CARNIFEX files:

Line-Up:
Scott Lewis - zpěv
Shawn Cameron - bicí
Cory Arford - kytara
Ryan Gudmunds - kytara
Fred Calderon – basa

Matro:
Carnifex, demo ‘06
Carnifex demo ‘07
Dead in My Arms, CD ‘07
The Diseased and the Poisoned, CD ‘08

www.myspace.com/carnifexmetal

Vložit komentář

bizz - 09.09.09 16:22:00
potetovaný a vřískající :)
brutusáčik - 09.09.09 16:12:47
ale pokerovaný hitler byl fajn :)
k.eight.a - 09.09.09 15:46:33
Show to byla asi super, ale jeden klišovitý brakedown za druhým a sypač - bramborář mě o hudební kvalitě tohoto tělesa nepřesvědčily.
bizz - 11.06.09 13:13:36
no jinak je to, kdyz mrknes do kontaktu, ...inConspiracyWithSatan z paya ;-)
lemmy - 11.06.09 12:48:23
ajo ty vole, a já celou dobu myslel že conspiracy je nick pro promo pro conspiracy co dělaj koncerty v praze...
bizz - 11.06.09 12:34:15
dyt tam autor je , ne? ;-) novej redakcni z Olomoca ;-)
lemmy - 11.06.09 12:17:24
ten rozhovor dělal kdo, jestli se můžu zeptat...?
piTRs - 10.06.09 21:09:09
už se nemůžu dočkat...
brutusáček - 09.06.09 13:41:57
no show předvedli pěknou ale hudebně na tak malém prostoru mě v abatonu nevzali...
antihumanoid - 09.06.09 12:21:45
v prahe jsem od mr. voxe kupoval jejich merch a působil na mě uplně opačně, takovej plachej klouček. s tou show má ale celkem pravdu bych řekl. carnifex je v oboru top 5.
kot - 09.06.09 12:16:21
to maj vsichni americani rekl bych(jestli sou to teda americani)
bizz - 09.06.09 08:38:44
to jsem zvedav, co reknes na dalsi :) ja o C vedel total h, tak ted aspon neco, ze ma mr. vox hubu prorizlou :)
kot - 09.06.09 00:17:02
zbytecnej rozhovor

Zkus tohle