CEREBRAL TURBULENCY > Měli výmluv více, než sami váží

CEREBRAL TURBULENCY > Měli výmluv více, než sami váží

Stejně jak tomu bylo u rozhovoru s Vláďou okolo Fleshless, Cerebral Turbulency také rozhodně netřeba představovat. Kapela, která za svou existenci již mnohé zažila a z původních thrash/death chasníků se přeměnila až k dnešní uřvané core/grind/hard podobě. Poslední deska je venku již přes rok, a tak byl Cichoň pootravován s pár otázkami.

Ahoj Michale, od vaší poslední věci Crash Test už přeci jen uběhla nějaká ta chvíle. Co se za tu dobu v Cerebral Turbulency stalo a odehrálo?
Zdar Nose, jo, Crash Test CD je venku přesně 12 měsíců a 12 dnů. Během

interview_36_px2

tohoto období jsme odehráli nějaké akce po ČSR, včetně suprovního Brutal Assaultu 2006, Německu a Polsku, stejně tak jsme podnikli i mini turné po Ukrajině. Krom toho jsme se znemožnili v Medhauzu na Óčku a v Dobrém ránu s ČT. V neposlední řadě jsme přišli o vokalistu, potažmo jsme museli zrušit výlet na Balt, do Švýcarská atd. a nakonec jsme byli nominováni na Anděla v katožce HART ENT HEJ, VY!!!

Máte nového zpěváka. Je to regulérní náhrada za Robina nebo jen prozatímní výpomoc s tím, že pořád toho pravého hledáte?
V prvopočátku jsme koketovali, že Kino bude jakási dočasná zaskakovačka, než se najde nějaký pomyslný "pravý". Pak ovšem vzestala otázka; TY TU VIDÍŠ NĚJAKÉHO PRAVÉHO??? Myslím, že jsme rozjeli dostatečnou kampaň a rozhodili sítě až do Šanghaje, ale nikdo "pravý" se neozval. Všehovšudy jsme v praxi prubli dva lidi - Klobásu, ten je ale very mač det medl a pak Čurina – no to bylo terno jako kráva, myslel jsem, že se smíchy udusím. Hele, to není nic proti ničemu, Čurina je kámoš a ví, jak to myslím...;-))) zdar Los Čurinos!!! Dále zde bylo teoreticky k mání pár dalších floutků (zdar Kiwi, zdar Filip!!!), ale ti měli výmluv více, než sami váží, takže nic.
Kina jsem lámal hned ze startu, když se post vokalisty uvolnil, ale taky kydal tři prdele nesmyslů a zvažoval všechna "kdyby, jelikož, poněvadž a protože". Když

interview_36_px3

viděl, že jsme 4 měsíce na mrtvém bodu, nakonec dostal rozum a začali jsme to spolu zkoušet a to jsme měli udělat hned, protože tenhlecten Kino projevil neotřelé odposlouchávací nadání a během pěti týdnů se našrotil vokální linky repertoáru tak věrohodně, že by se dalo z fleku vylézt na plac!!! Já osobně beru Kina jako regulérního člena C.T. a rozhodně s nim chci udělat nový matroš na desku, protože si myslím, že tento sráč má co říct a nabídnout!!!

Jaké jsou ohlasy na poslední desku jak z domova tak ze zahraničí?
Někdy mám dojem, že v ČR se to líbí více recenzentům, než řadovým fanouškům/posluchačům... Ze zahraničí nám raději nikdo nepíše a když už se někdo ozve, tak leda nějaký rozhořčený odevzdanec Impenetrable nebo Germ of Erorr s tím, že jsme placatí hardkoráci, které bolí ruce z rychlé hry. Crash Test byl svým způsobem odvážný krok a první vlna ohlasů ze strany starých fans CT byla dost o hubu, ale časem si zvykli a Crash Test si mimo to našel posluchače, kteří se o CT dříve nestarali.....

V dnešní době vycházejí mraky nové a kvalitní muziky. Myslíš si, že má nějaká česká kapela šanci se dostat pod nějakou větší firmu ve světě a vydávat matroš u ní?
Nemá.

Ty mimo jiné, že mlátíš v C.T., tak stíháš ještě svoji další věc a to je

interview_36_px4

Khaaranus. Teď jsi vydal např. novou desku grindové legendy Nyctophobic. Jaké máš s Khaaranus plány do budoucna? Nějaké novinky? Na co se můžeme těšit a na co ne?
Není to nová deska, ale kolekce materiálů z vinylů atd. V nejbližší době se Khaaranus chystá na split CD projektu RUBUFASO MUKUFO (ex-členové CT www.bandzone.cz/rubufsomukufo) pravděpodobně s mosteckými Opitz (www.bandzone.cz/opitz = kokoti z Contrastic a FSFI ;-) a těsně v závěsu se pak vychrlí nové - druhé - CD album chásky z ostravsko-karvinského revíru - G.O.R.E (www.bandzone.cz/gore). Pak budou následovat jen samá pozitiva a sociální jistoty.

Zpátky k C.T.. Crash Test má dobrý zvuk, který vznikl ve známém studiu Shaark. Byli jste tam spokojeni a vrátíte se tam na další desku znova a nebo, jak uplynul nějaký čas, tak se váš pohled trochu změnil a něco byste udělali jinak nebo lépe?
Tento "pohled" se vždy k danému materiálu měnil, mění a měnit bude ať už uděláš, co uděláš. Shaarku zůstaneme věrni, není důvod nezůstat.

Jaké koncerty preferuješ? Máš rad hraní na festivalech a nebo raději v klubu, kde je většinou lepší atmosféra?
Raději prahnu po boji!!!

Na jakém letním festivalu budete hrát? Jak doma tak i v zahraničí? Nechystáte nějaké tour?
Čurby se ještě neozval (on by taky nejraději, kdybychom hráli jak Regurgitate nebo Rompeprop, takže synek váhá a tápe), takže Opscín fest je možná možný. Potvrzenou máme Fekal Párty, pak ještě cosik na Slovensku u Martina a Hell Fest u Brna. No a to by mohlo stačit, ne??? Na Brutalu jsme byli loni, takže tam se nechytáme. Jo, ještě si uděláme devítidenní zájezd na Balt a do Finska, během července…

Jaké jsou nové plány Cerebral Turbulency do budoucna?
Uvažujeme o přezpívání nějakého songu (asi Tearmeinto, nebo Vašekino) a natočení videoklipu. Na léto nějaké nové hadry pro fanoušky a tak podobně.

Jak už jsem říkal, v dnešní době toho vychází spousta, ale mám pocit,

interview_36_px1

že spousta už toho tady bylo. Přesto.. je ale nějaká kapela, která by tě s novým matrošem posadila na prdel?
Už dlouho se tak nestalo.

To je ode mne asi vše, poslední slovo patří tobě. Díky…
Toto mně vždy zarazí a přemýšlím, co mám vypustit, aby to nebylo klišovité. Uzavřel bych to slovy, že: UPRISE STOJÍ ZA HOVNO !!! ;-)))

CEREBRAL TURBULENCY files:

Line-Up:
Kino – wokakels
Michal – drumbny
Karel – guytara
Stezy - bassa

Matro:
Right to Choose, MC’95
As Gravy, CD/MC’97
3 split w. M.Tumour & Gride, MC‘98
Ara Shit, EP’98
Forces Closing Down, CD/MC’99
Impenetrable, CD/MC/LP’01
Germ of Erorr, mCD‘03
Crash Test, CD ‘06

lolokar@mybox.cz
cerebral-turbulency.wz.cz

aktuálně

diskuze