Články

přeposlat článek tisknout

CROWLEYS PASSION, ACTION, AMBROSIA

  • kdy: 8.2.2003
  • kde: Praha, klub 10

Páč sobotní Sedmička patří již pátým rokem Orimu, Wichovi a prostě hiphopu (jít v sobotu "na kopec" je kult největší), hardcore show se tentokrát musela uklidit "naproti" na Desítku.
Tuším, že tradice sobotního hiphopu (který je pro mě nevyčerpatelnou studnicí těch nejkrutších hlášek pražskýho vypálenýho štýlu) by se i porušila, ovšem kdyby bylo na tuty, že na CROWLEYS PASSION příjde 250-300 děcek, všichni budou strašně chlastat a sežerou všechnu pizzu..
Z tohoto, tedy pochopitelného komerčního, či lépe řečeno existenčního důvodu se vyjímka povoluje jen v případě nějaké vypečené ska parády, ke kterým má pan produkční Kořínek slabost a též se na nich dá zarejžovat..
Desítka je prostůrkem schodným se Sedmičkou. Plusem je levné točené (to je VELKÉ +), hodně míst k sezení a absence podia, což jako hardcorista (kterým nejsem) hodnotím kladně a ještě kladněji bych hodnotil být hardcoristou dvoumetrovým.. Malým mínusem je slabší aparát..
Pořadatelem je opět mormon Marek z Veganské Říše (ne, opravdu nehrál ve VEGAN REICH, přesto Čus a díky za pozvání!!), v programu jsou stejné kapely jak před týdnem, tedy 2 české a jedna z Němec, ale lidí je tu o 130-150 méně než na NARZISS.. a to už si všimneš.
V čem vidíte důvod? Snad těch 150 lidí přišlo před týdnem především na filmy o právech zvířat, ale plný parket jim byl důvodem k rezignaci usměrněné na bar?
No nic, platících tedy kolem čtyřicítky, holek minimum, ale co.. holkám stejně hardcore nevysvětlíš (a hladíc hřbetem prstů stydící se dívčí tvářičku se rozplýval nad fantastičností dnešní dámské prezence..)!!
První AMBROSII s prominutím oželím. Na místě by byla spíše recka jejich debutního 4 songového cd "journey begins with curiosity", neb o živých kvalitách těchto sympatických pražanů jsem psal minimálně v reportech na NARZISS a RAMBO. Mám je rád..
Věnujme se tedy ACTION z Teplákovic, kteří se těší pochvalným kecům a jejich plánovaný cd debut je očekávaným.
Přirovnáváš-li k lídrům Victory rec., tedy k HATEBREED či STRYFE, moc si nepokecáme.. Ovšem oproti letmým ochutnávkám z posledních platní zmíněných rivalů mě ACTION bavili. První dojem je hlasem proti teplákům a za treu metal. Klucí z ACTION vědí kterak svým kytarám kápnout do noty, žádají-li po nich evil AMON AMARTH, AT THE GATES metal včelíny (poslední slovo czechcore licensed). Na rychlích pravačkách závislé středně tempé moshové melodie nejsou jen nejtmavějším, nejzlejším vrcholem songů, ale dostávají mnohem více prostoru, čímž jsou tepličtí, např. právě proti energičtější AMBROSII, skutečně temnými a kovovými..
Vedle rytmiky, která je typicky skromnou moshovou, je hardcorovým i výše položený tough guy vojs. Nesedl mi, ale i jen ojedinělé klopítnutí o hlubší polohy by bylo trapnější. Oproti vyvážené AMBROSII se v ACTION misky převažují na stinnou stranu metalu, což mě vůbec neuráží.
Solidně zahrané a plynně poskládané songy, při kterých si se skříženými hnátami za zády a vraždícím výrazem příjdeš na své, ovšem po originalitě se mě prosím neptejte.
I němečtí CROWLEYS PASSION šéfovali. Rozdali si čeky s tou hrstkou vyhrnutých nohavic, která dala přednost Desítce před Sedmičkou a rozjeli svůj moshy betl brejk dénc. Uječená násilná houpanice, do které přesně pasoval neméně násilný moshový kozáček. Více než přesných hopových riffů by ses nedočkal, tedy nic čím si "užitečně" rozšířit své hudební obzory. Přesto je to především v live verzi obrovsky zábavné. Nevíte-li jakým směrem se dát a na mysl vám stále lezou jen ti KORN, daleko byste nedošli. CROWLEYS PASSION nebyli tak o hutnosti, jako o (opět) rychlých sekaných pravačkách, s rytmikou máme všichni jasno, vokál je naléhavý procítěný řev Leonarda naklánějícího se přez příď Titaniku, ale cítil se i na zablinkání. Intenzivnější, živější, ne ukolébávající. Nemyslete si, že si dvakrát poskočíte a hned vás pustí domů.. zapomeňte. Kytary nešetří riffy, ale vše musí odpovídat heslu "mosh as fuck", na táhlejší včelíny se moc nehraje, energie válcovala temnotu.. Máte-li rádi energické věci, jsou nejen CROWLEYS PASSION hodnotnější muzikou než televizní nu hardcory, či ONSET...
Hoďte očko a ztáhněte něco na www.crowleys-passion.de

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze