Červnové koncerty 2017

Červnové koncerty 2017

Seznam červnových koncertů a festivalů, které mají Marasťáci v hledáčku. Nejvíce se těšíme na Gojiru a Metalgate Czech Death Fest.

Nedávno jsme se rozhodli, že podobně jako Album měsíce budeme (snad) pravidelně vydávat i články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nebudeme zabývat akcemi, které jsme již absolvovali, ale budeme psát o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme. 

Níže můžete s komentáři najít několik tipů, pro přehlednost řazených dle kalendáře, nicméně se v červnu, co do hojnosti shody, nejvíce těšíme na Gojiru a Metalgate Czech Death Fest. Na Föllakzoid, Tobyho Drivera, Madebythefire a Endlessly Restless fest nás pravděpodobně také vyrazí více.

čtvrtek 1. června

KING KEPORKAK + BOGOTASYSTEM + STOCKHOLM SYNDROME (MusicClub Modrá Vopice, Praha) - event

brutusáček: Hned první den v měsíci na Den dětí se sejdou v Modré Vopici (Praha) King Keporkak, kapela jež supportovala Crowbar a bude Bongzillu. Spolu s nimi Stockholm Syndrome, ve které najdeš největší worshipery Motörhead z Prahy a o Bogotasystem ti nic neřeknu, protože o nich nic nevím. Vlez za lidový kilo, start kolem sedmý, pivo dřív. 

neděle 4. června

K-X-P + TÁBOR RADOSTI (Underdogs', Praha) - event

mIZZY: Upřímně, K-X-P vůbec neznám, ale díky tomu, že jejich nahrávka vyšla na stejném labelu, kde vydávají i další finští kolegové Oranssi Pazuzu, a pořadatelé slibují mix elektra, krautrocku a noisu, věřím, že to bude dobré.

pondělí 5. června

REPUKED + CRYPTIC BROOD + MÖRKHIMMEL + LACK OF SUN (MusicClub Modrá Vopice, Praha) - event

mIZZY: Oldschool death zvěrstva. Kreas na kapely z této scény mají čuch, tudíž očekávám slušnou párty.

úterý 6. června

ANDY THE DOORBUM + ARAN EPOCHAL (Potrvá, Praha) - silver-rocket.org/koncerty/3755

brutusáček: Tenhle nebezpečný týden odstartuje úterý v Potrvá Aran Epochal a Andy the Doorbum, jeho show vypadají asi takhle. Start kolem osmý a vlez nepřeleze 250,- dle mého tipu.

středa 7. června

GOJIRA + ATARI TERROR (Lucerna Music Bar, Praha) - event

onDRajs: Gojira se u nás občas zastaví, ale málokdy v klubu. Poslední desku Magma sice považuju za nejslabší počin kapely, starší fláky ovšem určitě budou krájet, porcovat a zabíjet!

brutusáček: Gojira přijede do LMB zahrát něco z novinky, všichni víme, všichni jsme si zakroužkovali a po zjištění, že za to chtěj sedmikilo, možná i odkroužkovali. Začátek je uveden na devátou večerní, pokud je tomu tak, vyplatí se přijít tak o 35 min později, protože před Gojirou budou z nějakého nepochopitelného důvodu strašit Atari Terror.

LooMis: Asi netřeba slov, Frantíci poprvé u nás v klubu. Vyprodáno, taky nemám lístek.

čtvrtek 8. června

Föllakzoid

FÖLLAKZOID (Theremin, Praha) - event

JSt: Menší avant-progy se u nás nějak často neobjevují a dýchánek s chilskými Föllakzoid by mohl být velice příjemný.

brutusáček: Na tohle pozor, protože tohle je moje divoká karta června - Föllakzoid, z toho mála, co jsem slyšel, rozhodně nejlepší psyche, kraut, spacerock. Naživo to šlape jak kráva, je jasný, že se bude tančit. Start je uveden na sedmou večerní, u vstupu stačí předložit Komenskýho, dvě dvacky a pětku k tomu.

pátek 9. června

TOBY DRIVER + ZVI ((A)VOID Floating Gallery, Praha) - event

mIZZY: Kayo Dot jsou samozřejmě geniální, ale Toby je dobrý i sólově. Minule to byl příjemný večer pro romantické duše, uvidíme, co tentokrát.

JSt: Tobík a jeho spoluhráč z Kayo Dot Ron Varod (jinak také Psalm Zero nebo Sabbath Assembly) dělají kytaristy nějakým gotikům v Lipsku, a když už jsou tu, rozhodli se pro miniturné. Ke krásným Tobyho baladám tentokrát přibudou Varodovy vlastní skladby, které se od lyriky Kayo Dot rozprostírají až do temnot á la Khanate.
 
MADEBYTHEFIRE + UFAJR + PERMON BALET SUPERSTAR (Divadlo Pod lampou, Plzeň) - event

brutusáček: Tady to smrdí rumem, pokud nevadí, tak k tanci a poslechu ti zahrají Madebythefire, kteří asi pokřtí nové splitko, vypomohou Ufajr a Permon Balet Superstar. Začátek v devět, vlez není uveden, do dvou kil ale tak nějak počítám, že to bude vycházet.

bizzaro: Mejdi jsou láska! A dlouho jsem je neviděl. A maj novou nahrávku! A Ufajr i Permoni hrají pěkně!

neděle 11. června

INTEGRITY + RAVAGE RITUAL (Klub 007 Strahov, Praha) - event

brutusáček: Integrity + Ravage Ritual, tady není o čem mluvit - Dwid Hellion přijede zadiktovat morálku s novou deskou. Začátek v sedm, u vstupu necháš tři kila.

úterý 13. června

MASTER’S HAMMER + CULT OF FIRE (Futurum Music Bar, Praha) - event

mIZZY: Vyprodáno, ale my rychlejší lístky máme. Předpremiéra před vystoupením naší největší blackmetalové legendy na Brutal Assaultu. Upřímně, částečně očekávám průser, ale morální povinnost mi nedovolí tuto událost vynechat.
 
HEXIS + CABAL + HNUS UMÍRAJÍCÍ (Eternia Smíchov, Praha) - event

mIZZY: Nemít lupen na MH, jdu sem. Hexis jsem již viděl a byli skvělí. Mix black metalu, sludge a post-HC, stejně jak to dělají Celeste, jen agresivněji.

čtvrtek 15. června

METALGATE CZECH DEATH FEST 2017 (Autokemp Brodský, Červený Kostelec) - event

LooMis: Festivalová sezóna se rozjíždí. Norští Shining jsou bezpochyby dobrým tahákem, ale MGCDF byl vždy hodně o tuzemské scéně, takže se nezapomeňte kouknout na Mallephyr, Demimonde, Hypnos nebo Ahumado Granujo.

bizzaro: Shining odpadli před zrušenými Dillinger, ale nikdo nemusí láteřit, zahrají na letošním MGCDF, který je, co se týče atmosféry a místa, parádní. Kempík, koupačka, supr spaní, ceny a rodinné podnebí.

mIZZY: Ano, i já nakonec letos vynechávám Funkenflug a vyrážím na Czech Death Fest. Určitě se půjdu podívat na italské post-black kamarády Sedna, ale i Blues for the Redsun a další budou tradičně super. A možná přijde i kouzelník.
 
CESCHI + BURIERS (Autonomní sociální centrum Klinika, Praha) - event

brutusáček: Ceschi + Buriers - tohle bude super kombinace - raper, spíš bych řekl písničkář a punkáči. Buriers jsem viděl v Potrvá a fakt to stojí za to. Začátek v sedm a na vlezu budou chtít něco kolem dvou kil.

neděle 18. června

RICARDA COMETA + SALIX NIGRA (Punctum – Krásovka, Praha) - event

JSt: V rámci koncertní série Alternativy proběhne koncert, který by asi neměl zapadnout. Mix dekonstruovaných latinských rytmů, krautrockových principů a elektroakustického přístupu? Tohle může být velká pecka. Místní support zajišťuje spolehlivý Petr Vrba.

úterý 20. června

MIMAN (Potrvá, Praha) - event

JSt: Opět v rámci Alternativy vystoupí norské improvizační trio, které… Ne, takhle to stačí.

středa 21. června

CRYPTOPSY + HEAVING EARTH + EPICARDIECTOMY (MC Fabrika, České Budějovice) - event

brutusáček: Cryptopsy, Heaving Earth a Epicardiectomy – blastbeaty, peklo, murmur na jihu Čech. Kanadu a double Prahu asi netřeba představovat. Start v půl osmé. V předprodeji necháš trojlístek stokorun, na místě o pade víc, pivo na čepu tipuju budvar, znáš z Brutalu.

čtvrtek 22. června

THE BUG FT. FLOWDAN, KILLA P, MISS RED, JAMAKABI + KAHN (Club GRETCHEN, Berlín) - event

JSt: Mistr Martin si v berlínském klubu Gretchen zahraje s výkvětem MCs a předskakovat mu bude Kahn, jeden z posledních světlých bodů dubstepu. To je poměrně zajímavá propozice. 
 
PRIMITIVE MAN + ORTEGA + NIKANDER (Underdogs', Praha) - event

mIZZY: Ze všech červnových koncertů se asi nejvíce těším právě na Primitive Man. Sice jsem je viděl už dvakrát, ovšem naposled před Magrudergrind zahráli hodně krátký set, ale hlavně brutálnější sludge kapelu nenajdete. Ortega hraje také slušný post-metal.

sobota 24. června

ENDLESSLY RESTLESS FEST VOL. 2 (MusicClub Modrá Vopice, Praha) - event

LooMis: Jednoznačná tutovka na červen protože výše uvedená Gojira je vyprodaná. Tady je to ale nabité skvělými tuzemskými kapelami. Pořádající Diligence, s vynikající Dahlien (Keep On Rotting, Corona Lantern a (ob)časná hostovačka u Demimonde, kde pro změnu hraje i kytarista Iggy), se nedávno potulovali studiem, tak třeba možná zazní i nějaká ta ochutnávka? Ale zavzpomínat na staré časy death metalu můžete s (veterány? asi už jo) z Chebu Pandemia a jak se u nás valili Meshuggah s Budějičáky Colp. Veteráni jsou tady vlastně i F.O.B., kteří to momentálně hrnou moderně metalcorově, ale oko a ucho by mělo zůstat ve střehu i u Mean Messiah. Osm kapel, 200 Kč, začíná se už 16:00. (+ Mario The Shroomer, Capture Or Kill).

bizzaro: Kurva, na čtyřiadvacátýho přichází několik koncertů, člověk aby se rozkrájel. Pražáci to mají ale jasný. Pandemia, Colp, F.O.B., Mean Messiah, We All Gonna Die a třeba pořádající Diligence, kterým hvězda strmě stoupá.
 
D.R.I. + ISOLATED + INTOTHEBAOBAB + LIGHTING MIND FREQUENCY (Eternia Smíchov, Praha) - event

bizzaro: Pamatuju doby, kdy jsem tuhle kapelu jel. Kotníkáče s velkým jazykem, rozervaný džíny a kšiltovka, prostě mládí. Dneska je už tenhle punk street thrash úsměvný, ale nostalgie by v Eternii mohla fungovat solidně!
 
ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL VOL. 13 (Žabčice u Brna) - event

bizzaro: Jakooo... pokud se vykopu z Prahy, pojedu konečně mrknout na Antitrend. Kapel je tam jak namrdáno, ale Godless Truth, Depresy a Ingrowing mě lákaj nejvíc.


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

30. 6. (pátek) YC-CY - divnej noise(math)rock/core ze Švýcarska, cca mix Unsane, The Locust (Batalj, Daughters...),...+ Vlněna - noiserock z Prahy/Brna, lidi z Or/Unna, v Café Na Půl cesty, vstup + - dobrovolný...
www.facebook.com/events/1409226742481705/
(1. 7. Olomouc, 3. 7. Kolín)

ded medl ve fatalu, vlez 160 a navíc kolik dosypeš...

"Vrací se série akcí, jejichž cílem je zaplatit na Sedmičce nájem a vychlastat u baru, co se do nás vejde. Vstupný za stovku, krásný letní večery na schodech, krásný počasí, hustý kapely, kamarádi, přijatelná útrata. Kdo si může představit lepší letní večer než na schodech na Sedmičce?" LYSSA, NESBITT'S INEQUALITY - 007 - vlez 100

   anonymous:
free jazz ve stylu Ornette Colemana nebo nějaká současnější volná improvizace?
  

Nejsem zas tak zběhlý, ale volná improvizace je asi v tomto případě přesnější označení. V podstatě spolu s diváky sledují promítání a hudbou to komentují. Hodně se mi to líbilo, obzvlášť to, že kromě klasických saxofonů a el. kytary jsou tam též smyčce, elektronika, industriální ruchy, theremin, klarinet, šakuhači atd. (obsazení je pokaždé trochu jiné).

www.sdruzeniserpens.cz/

free jazz ve stylu Ornette Colemana nebo nějaká současnější volná improvizace?

jinak bych chtěl vypíchnout ten koncert Ricarda Cometa, zas něco úplně neznámýho, ale dle náslechu by to mohlo být super

Supr nápad, tahle rubrika.

Na Drivera jsem zvědavý, Gojiru jsem už zřejmě prošvih. Nedávno mě dost chytila série free jazz večírků s zajímavým nástrojovým obsazením a s promítáním starých avantgardních filmů/animáků, zejména ve spojení s těmi prostory - takže prvního v Libeňské synagoze surrealistické horory a možná třináctého Danteho peklo v Literární kavárně.

   brutusáček:
vám závidím ten koncert Converge, gorguts v srpnu....
  


na ten koncert sa tesim aj ja + este v auguste budu aj WITTR v ba :)

jen tak zatím sonduji, jel by někdo z prahy na Cryptopsy do Budějc?

   Cronic: tento mesiac bude celkom silny   
věru ani bratia se nebudou mít špatně, vám závidím ten koncert Converge, gorguts v srpnu.... v tipech se jistě objeví

   anonymous: Vzpomněl jsem si, že v Plzni budou Cavalerovci přehrávat Roots..  
to je asi tak jediný co by mě tam táhlo, ale pustil jsme je už vloni v Praze
edit: mastí tam i dr. living dead

aktuálně

diskuze