Červnové koncerty 2018

Červnové koncerty 2018

V červnu stejně jako loni vyrazíme na MetalGate Czech Death Fest. Povinnou účast na koncertě Meshuggah snad netřeba připomínat.

V průběhu loňského roku jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. Během června se již bude konat několik festivalů. My stejně jako loni vyrazíme na MetalGate Czech Death Fest. Povinnou účast na koncertě Meshuggah snad netřeba připomínat.

pátek 1. června

BLACKSUN FESTIVAL VOL. 4 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Den Dětí v Modré opičce? Sould Decoder rostou a neméně zajímavá je nová akvizice MetalGate Daerrwin. A snad budou mít SoD lepší zvuk (Vopice si to určitě pohlídá), než na křtu Diligence. 

bizzaro: 7 kapel za 150 a párty jako hrom, checkuj event pro soupisku!

sobota 2. června

MAKE LOVE OR DIE VOL. 666 (Černá u Bohdanče, kousek od Pardubic) – FB event

AddSatan: Benefiční akce na syrské děti postižené válkou. Zahlučí Mörkhimmel, Kaosquad, Průmyslová smrt, Decultivate, Flummox, Ficken Leben a Drop the Bomb.

neděle 3. června

FRENCH EXPERIMENTAL SUNDAY (Punctum, Praha) – FB event

JSt: A2+ a Jednota: Krásné nedělní odpoledne s pěticí francouzských divnohudeb: noise, noise-jazz-grind, noise-no wave, dada no wave a dada techno. Řečeno jinak, spousta bordelu a/nebo divné zábavy. Zejména na recitál Zad Kokar se těším hodně.

Tip poslal také AddSatan.

FREAKNATION + PRŮMYSLOVÁ SMRT + REMEK + PAREGORIK (pod Trojským mostem, Praha) – FB event

AddSatan: Mlhavě si vzpomínám, že na Obscenu 2007 byl energický fastcore španělských Freaknation jedním z příjemných překvapení. K tomu český fastcore/thrash, emocore a noise.

pondělí 4. června

ORCHESTR BERG (Továrna, Dělnická 63, Praha) – FB event

AddSatan: V prostoru bývalé továrny v Holešovicích zazní skladby Kaiji Saariaho - Graal théâtre, Petra Bakly – Statements? a Julie Wolfe – Impatience (s němým filmem). Vše v české premiéře. Velká těšba!

BARONESS + ARROGANT TWINS (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Baroness jsou tu jako doma, už tolik neboří tu stěnu a hrajou si víc s melodií, každopádně to bude dobrý koncert.

úterý 5. června

E + MOUNTAIN DUST (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

brutusáček: V „Éčku“ jsou lidi z Karate nebo Come a vloni v zimě na sedmě předvedli jeden z topů roku. Pro fanoušky postpunku/noiserocku rozhodně povinnost.

středa 6. června

DAME AREA + FUTURO DE HIERRO (Pilnáčkova Továrna, Hradec Králové) – FB event

JSt: FdH loni v Punctu nakládal hodně solidně (řekněme: industriálnější Vatican Shadow), Dame Area je další Victorův projekt, který je o poznání tanečnější / blíž elektro post-punku. Interesantní je, že dle BandCampu DA by se tahle sestava měla objevit o den dřív i v Praze, ovšem jinde jsem to nenašel.

LISTEN TO GIRL (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Norští jazzmani hrají písničky. Cca. Každopádně to zní výborně. Projekt kytaristy Monkey Plot, kteří byli loni naprosto perfektní.

DJEVELKULT + NAURRAKAR (Underdogs', Praha) – FB event

mIZZY: Trocha norského black metalu ve sklepě. O den později vystoupí také v Plzni a následně i v Brně.

pátek 8. června

FLESH PARTY OPEN AIR FEST 2018 (Camping Sereď, Sereď, Slovensko) – FB event

bizzaro: Být Slovák a poslouchat brutal death grind core gore slam, nebudu na Flesh Party chybět.

středa 13. června

MESHUGGAH (Roxy, Praha) – FB event

DR: Trochu jsem na živou prezentaci Meshuggah zanevřel. Bývá to u nich bez překvapení. Co jsem tak koukal, teď hlavně sází na věci z novější tvorby...

brutusáček: Ano, datum pro letošní koncert roku připadl na 13.6. Meshuggah zpátky v Praze s novým albem, které je samozřejmě stovkové. Sekačky, pokřivenosti, clicky Haake, prostě vše, co má každý fanoušek mathiky rád, bude k dostání tento večer v ulici Dlouhé.

mIZZY: V klubu jsem s Meshu zatím neměl tu čest, tak třeba napravit resty.

bizzaro: Bohové se vrací do Prahy!

NOISE ZONE XIV ((A)VOID Floating Gallery, Praha) – FB event

mIZZY: Další z noisových sešlostí na lodi. Na podobných akcích bývá pravidlem, že se na čas příliš nehledí, tudíž věřím tomu, že odvážnější jedinci stihnou alespoň jedno celé vystoupení i po koncertu Meshuggah.

čtvrtek 14. až sobota 16. června

METALGATE CZECH DEATH FEST 2018 (Kemp Brodský, Červený Kostelec) – FB event

brutusáček: Malý až rodinný festival s velkými jmény v super lokalitě u rybníka, nejedu, ale doporučuji. Jedna z mála možností, kde vidět Bizzara, protože je lempl a nechce jet na Brutal.

bizzaro: Výkvět tuzemský scény a k tomu Suffocation, Decapitated, Hideous Divinity, Beheaded, Samael, Hail Spirit Noir a třeba The Great Old Ones.

LooMis: Ostrý start tvrdě-metalové festivalové sezóny už poněkolikáté startuje stáj MetalGate. Headlinery Suffocation, Cryptopsy a Samael doplní velká domácí jména, Master's Hammer (o ty nebude u nás v létě nouze), ale spíš bych chtěl upozornit ještě na skvělé italské deatmetalisty Hideous Divinity a z domácí kapely, o kterých tenhle festival je především: vykružovače ruských kroužků Elbe, moderně death/corově nadřené Diligence, samozřejmě Keep on Rotting, hypersonické Liquid Space 9 a stálice Sis Degrees of Separation.

pátek 15.6.

NEUROSIS + DEAFKIDS (MeetFactory, Praha) – FB event

brutusáček: Tenhle koncert má jenom jednu chybu, a to, že s nimi nejedou Converge jako v Itálii, nicméně Neurosis naposledy v Lucerně byl taky top zážitek. Bez projekce to valí ještě víc, uvidíme, jak to Meetfactory zkousne, každopádně velké těšení!

mIZZY: Když měli hrát Neurosis v Lucerně, každý se bál zvuku, a nakonec to byl koncert roku. Věřím tedy, že i v Meetfactory nás zadupají do země.

SUFFOCATION + PROFANITY + CRANIOTOMY + BLOODY REDEMPTION (Tartaros, Banská Bystrica, Slovensko) – FB event

bizzaro: Suffo jsou na Metalgejtu, ale odskočej si i na Slovač. A budou s sebou mít Profanity!

sobota 16. června

MAGICK MUSICK 2018 (Čermná, Hrádek u Sušice) – FB event

bizzaro: Berry organizuje už desátý ročník a tentokrát slovo dostanou třeba Asmodeus, Sheeva Yoga, Thalidomide, Lahar nebo Masáž.

mIZZY: Já ještě dodám, že zajímavým lákadlem tohoto festu je i společný křest splitu Massola a Masáže, kteří nyní hrají se saxofony. Jo a taky třeba The Tower, ať nemusíte poslouchat jen samé sypačky.

BENEFIT NA PSÍ ŽIVOT II (Mayapur pokojíček, Praha) – FB event

mIZZY: Pražská punk/metal sešlost, která podpoří pejsky a kočičky. Seznam kapel na FB eventu.

SCAFFOLD CONSTRUCT (Dead Jack club, Praha) – FB event

mIZZY: Aby těch akcí na jeden den nebylo málo, tak na této sešlosti zahlučí Drén, NBDY, Paregorik a hlavně 886VG z Chile, který před šesti lety na Hradbách Samoty předvedl velmi solidní výplach.

neděle 17. června

HATEBREED + MADBALL + NBF (Palác Akropolis, Praha) – FB event

brutusáček: NYHC pod žižkovskou věží!

úterý 19. června

MODERN LIFE IS WAR + CRO-MAGS + CULTURE ABUSE (Underdogs', Praha) – FB event

brutusáček: Asi se hodí říct, že na tenhle hardcore večer potáhnou pamětníci na Cro-Mags, ale za mě rozhodně MLIW!

středa 20. června

QUEENS OF THE STONE AGE + CRX (Forum Karlín, Praha) – FB event

bizzaro: Je potřeba dalších slov? Královny z pravěku v Karlíně!

čtvrtek 21. června

LÈCHE MOI + LIONEL DIXIT (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Romantika v podání Letmo - „vyliž mě“. Tak se to prý překládá. Měl by to být hodně potentní elektronický post-punk, který bojuje s žánrovými klišé zvukovou špínou a zvrhlým humorem. A Lionel Dixit by samozřejmě měli být také krásní.

pátek 22. až sobota 23. června

NOISE PARTY VOL. X (Ztracené údolí, Dobřejice u Tábora) – FB event

AddSatan: Space/noise/math grindcore norských Brutal Blues (členové Psudoku, MoHa! atd.), Ricarda Cometa z Argentiny, Nikander a spousta dalšího zahraničního i českého noise rocku i jiného hlučení. V kempu u řeky Lužnice, v režii NAAB.

sobota 23. června

ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL 2018 (Žabčice u Brna) – FB event

bizzaro: Reef toho nemá dost a ordinuje všem sypačekchtivým další antitrendí mecheche. Pár jmen: Cytotoxin, Melancholy Pessimism, Gutalax, Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay ad.

neděle 24. června

NACHASH + KRINGA + PERGAMEN (Modrá Vopice, Praha) – FB event

bizzaro: Tohle vypadá na nej blekoš června.

mIZZY: Nevím jak zbytek, ale minimálně Kringa stojí za pozornost. Jedna z mála rakouských BM kapel, která naživo slušně nakládá.

úterý 26. a středa 27. června

KING CRIMSON (Forum Karlín, Praha) – FB event

DR: Lístky mám už koupené nějaký ten pátek. Jedna z posledních možností vidět tuhle legendární bandu, která zformovala můj hudební vkus. Další deska už holt nebude, tak aspoň uvidíme verze skladeb zahraných osmičlenným ansámblem čítajícím samá zvučná jména.

mIZZY: Vidím to stejně jako Ondra, lístky mám koupené již delší dobu, protože King Crimson patří ke kapelám, které by měl člověk vidět.

čtvrtek 28. až sobota 30. června

HRADBY SAMOTY VIII. (Zámek Rosice, Rosice u Brna) – FB event

mIZZY: Osmý ročník Hradeb Samoty se opět vrací do Rosic. Jelikož se tentokrát nekryje s žádným BM festem, je pro mě účast povinná. Mezi hromadou industrial/noise/drone/ambient/folk interpretů vyčnívá také jméno Der Blutharsch and the infinite church of the leading hand. Pevně věřím, že letošní ročník bude aspoň z poloviny tak skvělý jako ten předloňský.

AERODROME FESTIVAL 2018 (Panenský Týnec) – FB event

bizzaro: Thy Art Is Murder, Lana Del Rey, Portugal. The Man, Stone Sour, Nine Inch Nails, Underøath a další metalcory pro masy.


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

Joo, při odchodu jsem Gortha potkal. Jestli tam byl celý koncert, to nevím :D

Opera Nova 2018
https://m.narodni-divadlo.cz/cs/aktuality/festival-opera-nova-2018-cs
Už dnes na programu P. Glass - Changing Parts

neasi, Mizzy, report na FMZ nebo možná i Brutusáček potvrdí.p

dal bych dohromady pět deset letošních setů, které mě sejmuly víc čistě esteticky, ale asi nic se mě takhle nedrželo ještě dva tři čtyři dny poté.p

   anonymous: tzv. kurevskej námrd, ještě pořád mi v hlavě rezonujou anonymní meshu riffy..   
jako fakt jsi na to sel? :)

tzv. kurevskej námrd, ještě pořád mi v hlavě rezonujou anonymní meshu riffy..

možná dokonce konečně ocením i poslední dvě alba

Jeden z nejlepších koncertů, jaké jsem viděl.

Šusťák řekl, že Haake je mistr.... Já bych řekl, že jsou všichni mistři. Neskutečně seštelovaná kapela.

https://www.youtube.com/watch?v=Kl7gCqV-Xe4

Ano ano naprosto fantastické vystoupení, lépe to chlapci zahrát nemohli :-) Velký zážitek!

aktuálně

diskuze