DESPISE > Butchering Europe touReport #1

Článek

article_344_px1

Zdravíme všechny příznivce Despise!!! Před naším odjezdem na Butchering Europe Tour jsme slíbili, že budeme pravidelně na stránky dávat report. První část přinášíme poněkud se zpožděním, protože došlo k několika zásadním komplikacím na začátku turné. Devourment nebyli vpuštěni do UK kvůli administrativním nesrovnalostem a byli deportování zpátky do USA.
Jednu chvíli to vypadalo, že turné definitivně padá a že se budeme snažit s Viral Load objet maximum akcí sami. Nicméně dnes (v neděli, 13.10.) Devourment v pořádku dorazili do Frankfurtu a stihli ještě večer zmasakrovat Paříž. Takže turné ode dneška pokračuje dle plánu a těšte se na pořádný slammo-blasto-masakr!!! Takže doufáme, že se s co nejvíce z vás uvidíme 18.5. v Olomouci, bude to stát za to!!!

Despise

---- --- -- - -- --- ----

8.-9.5.2007 > odjezd z Čech

Na úterní večer jsme plánovali odjezd z Prahy. Ale jak už to s našimi odjezdy bývá, i tentokrát se to neobešlo bez problémů :-). Tentokrát úplně nezafungovalo elektrické propojení mezi Superbem a vozíkem. Naštěstí je Erik šikula a cca ve 4:00 ráno jsme připraveni vyrazit v následujícím složení: komplet Despise plus Zdena plus nástrojovna plus tuny merchandise, to vše v dodávce, Superbu a vozíku. Cesta probíhá celkem v pohodě a i přes cca půldenní skluz dorážíme ve čtvrtek večer na francouzské pobřeží. Ubytováváme se v F1 v Dunquerke a splachujeme pot z cest sprchou a několika pivky, která se nám nějak po cestě zatoulala do zavazadel :-).

10.5.2007 > zastávka první: Southend on Sea, UK

Ráno se nám podařilo si trochu přispat, takže teprve kolem desáté se začínáme sbírat a vyrážíme – po nutné ochutnávce francouzských baget – do Calais, kde se naše minikolona naloďuje na trajekt. Všichni si cestu přes kanál náležitě užíváme, někdo víc (Jarda a „ship constructor“ Dejvy :-)), někdo míň (Zdena a Sepp). Po příjezdu do Doveru se nám anglické počasí předvádí v plné parádě. Jarda s velkou chutí mění svou orientaci a s dodávkou míří spolehlivě na levou stranu vozovky a neskutečně si jízdu v evropském protisměru užívá :-). Stačily 3 hodiny v klasické anglické zácpě a jsme v Southendu. Jde o poměrně malebné středně velké město severovýchodně od Londýna a jsme celkem zvědaví, jak se death metalu US střihu daří v takových končinách.
Po příjezdu do klubu se vítáme s pořadateli a hlavně pak se Shawnem z Viral Load, který s sebou na turné místo automatu nepřivezl nikoho jiného než Jamese Kinga (Unmerciful, ex-Origin). Pokračujeme v řešení situace kolem Devourment, kteří touto dobou už sedí zpátky v letadle zpět do USA. Místní jsou v tomto směru v pohodě a panuje celkem jednotný názor na vzniklou situaci („fuck off UK government!“). Za pochodu vybalujeme nástrojovku a merch a v poměrně hektickém tempu chystáme nástrojovku a zvučíme. Zvukař je v poho a tak jde vše jak po drátkách.
Úderem osmé hodiny nastupuje na podium místní Bludgeon, kteří předvádí nadupanou kombinaci Disgorge/Devourment a ostatních US svinstev :). Klub je slušně našlapaný, odhadem tak 200 lidí a Bludgeon sklízí hodně slušný ohlas. Pak nastupujeme my, máme už nazvučeno a zkoušíme, co udělá materiál z Fragments naživo za prvními hranicemi :). Od první skladby se tvoří kotel, který se po celou dobu nezastaví a ohlas předčívá všechna očekávání. Lepší začátek si ani nemůžeme přát, jeden z nejlepších koncertů, jaké jsme doposud odehráli. Po nás nastupují Viral Load a atmosféra ještě houstne. Nejen, že materiál z jejich poslední desky je vynikající a daleko překonává starší tvorbu této kapely, ale James tomu za bicíma dává taky pořádný kouř.
Po našem vystoupení máme se Zdenou neskutečný frmol u distra a prodáváme jak vzteklí. Za první večer se prodalo asi 15 CDs, což na to, že nás prakticky skoro nikdo pořádně nezná, považujeme za úspěch :). I atmosféra po koncertě je vynikající, byť nad námi visí Damoklův meč nejistoty, jak to nakonec dopadne s headlinerem.

11.5.2007 > zastávka druhá: Neurotic Deathfest, Eindhoven, Holandsko

Protože máme zpáteční trajekt bookovaný už na 4:45 ráno, vyrážíme rovnou z klubu zpět do Doveru. Původně plánovaný trajekt ale nestíháme, takže čekáme až na další v 7:00. Sea France ale tento spoj ruší a nabízí cestu s konkurenční společností. Tam bohužel mohou jen osobáky, takže se dělíme. Posádka Superbu, která je limitována rychlostí přívěsu, na nás tedy nečeká. Do Eindhovenu ke klubu Dynamo přijíždíme nakonec téměř současně ve dvě odpoledne.
Časová rezerva se projevuje zejména v tom, že máme spoustu času vybalit všechen merchandise a teprve v tuto chvíli zjišťujeme, jaký blázen je Zdena, který se svýma trikama zabere polovinu celého prostoru vyhrazeného pro merchandise kapel hrajících na Béčku. Ve 4h odpoledne začínáme zvučit, ale spolupráce se zvukařem je dost problematická, diplomaticky řečeno. Nakonec se ale dostáváme do fáze, kdy panuje jakás takás spokojenost.
Zdravíme se s Joelem z Arsebreed, který od nás fasuje CDs Fragments of Reprisal, na které nám přidal skvělé backingy do tří skladeb. Dochází bohužel ale na poslední chvíli k prohození časových harmonogramů na podiích A a B a pro nás to znamená začít o půl hodiny dříve.
Zvuk se nakonec celkem povedl a i když je reakce o poznání chladnější než včera, máme z vystoupení dobrý pocit, protože jsme měli „full-house“ po celé vystoupení a materiál z Fragments si začíná sedat i živě :).
Po sklizení aparátů jdeme ještě mrknout na Viral Load, kteří drtí na hlavní scéně. Neskutečná jízda. Ten večer ještě vystupují namátkou Severe Torture, Gutted nebo Vital Remains. Posledně jmenovaní předvedli celkem pekelnou show, která ale trpěla nevyváženým zvukem (přestřelené kopáky a zpěv). Opět se prodávají tuny trik a k tomu asi 17 CDs Despise, což nás celkem hřeje u srdce :).
Jinak nasáváme i mimo klub neopakovatelnou kosmopolitní atmosféru Holandska, kde, co člověk, to unikát a všichni jsou v pohodě. Po skončeni akce jsme si odhlasovali noc v F1, abychom se dali před dalšími štacemi do kupy.

article_344_px2

Vložit komentář

pf - 20.05.07 10:09:04
to sou vaši fanoušci tak blbý, že tam musí být tolik smajlíků?
  • Zkus tohle