DISGORGE

DISGORGE

Nepozdraví, nepoděkuje.. odpovědi, co jsme si mohli napsat sami. Na ´ug (pche!) se neustále odvolávající Disgorge ho vidí asi tak, že na rozhovor odpovídají několik měsíců. Po mírném uvážení vám nakonec alespoň částečně předkládáme naše marné vyzvídání, s kterým se Ricky [bicí] ale opravdu vůbec nesral, takže díky…?

Čus zabijáci, venku je již nějakej pátek vaše třetí cd – pro nás jedna z nej nahrávek roku! Pro někoho snad až moc komplikované, nepobratelné, ale my si myslíme, že skládání techničtější muziky je tou nejlepší cestou! Takže, jak jste s Consume the Forsaken spokojeni?
Jsme velice spokojeni s výsledným zněním celého materiálu.

 
Mluvíme-li o vašem pojetí stylu, není nejjednodušší vás jen tak k někomu přirovnat - máte vlastní ksicht. Budeme-li se ale opravdu snažit vybrat kapelu, padnou Suffocation. Na snadě je otázka, co si myslíte o jejich reunionu? Jaká je okolo toho všeho u vás “nálada“, hovoříme-li o očekáváních? Nějaké novinky z jejich tábora?
Myslím, že je to skvělé a moc se těšíme, až je na jaře uvidíme zase hrát živě. Hodně lidí v US to fakt dostává. Nedávno jsem mluvil s Guyem [Marchais – basa; též Internal Bleeding] a dozvěděl jsem se, že mají pět nových songů a spoustu riffů do nových věcí, takže to vypadá opravdu dobře.

 
Když jste před dvěma lety jeli společně s našimi Godless Truth, kteří též byli organizátory, Evropu, nebyli jste až tak známou kapelou. Nyní jste odjeli druhé s Deeds Of Flesh a spol. a již na prvním koncertu (sobotní headline na Fuck The Commerce V.) jste vyprodali veškerý merchandise. Myslíš, že vám tolik pomohlo zmíněné turné s GT nebo vaše jméno šlo nahoru až díky dobré práci Unique Leader? Jo.. a byli jste spokojeni s jeho organizací? Máš v rukávu nějakou backstage story ze zákulisí Disgorge/GT nebo Disgorge/DOF?
Věřím, že tour s GT pro nás bylo v Evropě velkým přínosem a že nám hodně pomohlo, když jsme se v Evropě objevili podruhé. Základna našich eurofans se za posledních let pěkně rozrostla. Je to zvláštní, ale nevzpomínám si na žádné historky.

 
Prosím, mohl bys představit vašeho nového pěvce a řící slovo o jeho předchozí bandě? Taky nějaká brutalitka?
Naším novým zpěvákem je Levi Fuselier ze Sabbatic Feast. Přestěhoval se sem z Luisiany a s námi hraje půl roku. Dost nás nakoplo, že ho máme v kapele, protože je Disgorge velice oddaný.

 
Dali by se vaši singři nějak porovnat?
Všichni byli dobrými zpěváky, ale někteří měli osobní věci, na kterých museli pracovat a my neměli čas jen tak postávat a čekat.

 
Tahle otázka vás musí štvát, ale stejně nám to nedá. Mohl by ses přece jen ještě vrátit k odchodu Mattiho a nelitujete, že tento antihumanoid/neandrtálec již v radách Disgorge nezabíjí? Přece jen, Mattimu se nikdo nevyrovná. Nevíš, zda-li svůj unikanál nějak cvičil? Slyšeli jsme (z Olomóca..), že mu bylo teprve nějakých 16 let, když nazpíval Cranial Impalement..
Bylo mu třiadvacet, když udělal to cd (uff, je to dobrý Sřape – pozn.). Matt má skvělej hlas, ale nerad cestoval, takže jsme museli jít dál..

 
Diego a Ben nejsou původními členy Disgo, jak se to tehdy semlelo? Jak dlouho jste byli spolu a s nástroji, když jste přišli s prvním demem?

Než jsme založili Disgorge, bouchal jsem do bubnů půl roku. Zkoušet jsme začali v 91ním a demo jsme natočili v 92hém. Diega s Benem jsem znal z jejich působení v kapelce Strangulation (nezaměňovat a brazilskými Death nebo švédskými (nová kapela) tlačenkáři, kde se zpěvem vypomáhala i mlátička ze Spawn of Possession!!! - pozn.) a začali jsme spolu jamovat až poté, co jsme přišli o Tonyho [Friethoffena – kytara na Cranial…] a Erica [Flesey – basa na … Impalement].

 
Ok, Ricky. A jak se vám v Kalifornii žije? Všude samé pláže (s macho trubkama jako byl třeba A.J. – zpěv na Consume the Forsaken), palmy, kočky v bikinách, pálo…
Počasí je skvělý, nádherných 70 stupňů v zimě, níž to nejde.. a ženský jsou tu fajn.

 
Když už jsme se zmínili o tom pálu.. Diego na své libůstce staví svou image a Ben (a myslíme, že i A.J.) taky neodmítne, jak to tedy máte hozený? Myslíme samozřejmě hůlo a muziku. Hulíte, když skládáte, během zkoušek a koncertů (“na zvuk“)? Nějaké tvrdší zkušenosti?
Diego pálí celý den – na zkouškách, koncertech, kdykoli jen může. Novej matroš děláme s čistýma hlavama, čímkoli tvrdším se vůbec nešpiníme.

 
Na živo jste kurevsky intezivní! Jak často/jak moc zkoušíte a kolik si vyžádá dát do kupy nový song? Lepí se hodně? Předpokládáme, že cvičíte i individuálně doma, že se nevyhráváte jen na zkouškách..
Všichni si samozřejmě cvičíme doma a společně zkoušíme pětkrát do týdne po dvou hodinách, takže nový song nám zabere zhruba měsíc. Jen já jsem začal brát hodiny, kde se učím číst noty a různé hrací techniky.

 
Jak to bylo se sponzorstvím od Axis Percussion? Poslal jsi jim vaše cd nebo si tě našli sami?
Poslal jsem jim video, kde jsem byl natočen, jak hraji na zkoušce a oni se ozvali.

 
Je nám jasné, že s Unique Leader jste maximálně spokojeni a určitě jste s Ericem a Jacobym i přátelé. Nevíš něco zajímavé“hot“ ze zákulisí stanu Unique Leader / Deeds of Flesh?
Těší nás, jakým způsobem se věci v současné době lepší. Unique Leader se stávají známějšími, což je stejně dobře, jako že jsme přáteli. S klukama z Deeds jsme kámoši léta a bude tomu tak i po zbytek života..

 
Nějaký skrytý a netušený podvýznam obalu Consume the Forsaken? Již nikdy více žádné gore She Lay Gutted?
Žádný skrytý význam obalu nehledej. Vychází z naší lyriky, Zig odvedl skvělou práci.

 
A s texty je tomu tedy jak? Kdo je vlastně píše, nemáte-li stálého zpěváka? Neberete je jako nutné zlo? Co znamenají ty jednotlivá čísla před skladbami na zadní straně inlaye? Mají připomínat verše jako v náboženských textech, antináboženské gore?
Čísla znamenají, kdy byl který song zkomponován. Texty píšeme jaké chceme (???!) a nový zpěvák je, co se týče lyriky, naštěstí nalazen stejně jako zbytek Disgorge.

 
Vyžijete, alespoň částečně, z vaší muziky (cds, merchandise, koncerty)? Nejsou tajemstvím prodejní čísla a jednotlivé výlisy?
Velice nám pomáhá on-line prodej, daří se nám, ale nejsem si jist žádnými prodejními čísly.

 
Váš názor na boom evropských Suffo “klonů“ Beheaded, Disavowed, Pyaemia, Severe Torture… nestává se z toho nový komerční trendy artikl? Stačí ti štítek brutal death a už máš skoro cd..
To je přesně ten důvod, proč se snažíme psát o něčem víc, než jen gore, ale všechny kapely, které zmiňujete, máme opravdu rádi.

 
Je ale plno kapel, které jsou populární a přesto přeceněné. Řekni, jaké bandy jsou v US uznávány? Ale!!! Ne médii, ale vámi muzikanty - uzavřenou společností, elitáři.
Severe Torture, Nile, Disavowed, Exmortem, Beheaded… je spousta kapel, které si zaslouží větší zájem než mají a to je smutné.

 
Téměř každá evropská kapela by si chtěla u vás ve Státech zahrát. Můžeš těmto snaživcům a nadšencům nastínit, v čem by pro ně koncertování po Severní Americe mohlo být přínosem a naopak?
Dohodni si tour s dobře známou kapelou, abys přitáhl více lidí.

 

interview_16_px4

A ještě zasupportuj nějaké mladíky – talent na obzoru! Už teď se třesem na Decrepit Birth nebo Severed Savior..
Nový Gorgasm bude chorý, ale na nikoho dalšího si nemohu vzpomenout, přesto, že bude!

 
DISGORGE:
Levi Fuselier - vokills
Diego Sanchez - kajtry
Ben Marlin – basa
Ricky Myers - bicí

 
DisgoGraphy:
Cognitive Lust of Mutilation - demo’92
95 demo - demo’95
Cranial Impalement – miniCD’96 Extremities
She Lay Gutted - CD’99 Unique Leader
Consume the Forsaken - CD’02 Unique Leader

 
Khon-ThaKt:
Disgorge
P.O. Box 178071
San Diego
CA 92177 – USA
www.disgorge-usa.com

aktuálně

diskuze