EXHUMED, CEPHALIC CARNAGE, INHUME, INGROWING

report

Po delší době konečně zase jeden z koncertů, který mě opravdu hodně zajímal. Sice prakticky jen jedna kapela (CC), protože Ingrowing mám “live“ samozřejmě naposlouchán, ale i tak byla přitažlivost do vzdálených končin Prahy dost silná.
Po prvotním a to hodně podstatném problému, kdy se nevědělo, jestli koncert vůbec bude, protože v celé oblasti Klánovic, Újezdu a okolí vypadl přívod elektřiny, jenž obnovili až v 19h, nás promrzlé a žíznivé po kratší zvukovce probouzí ing.Rowing.
Ten v plné síle, jak je jeho zvykem, usmrcoval svými veselými skladbami plnými optimismu a lásky. Celý set ve znamení smrtících sypanic a hodně hodně rychlého tupa byl prodchnut vším podstatným, co inženýři nabízejí. Tedy od prezentace skvělé novinky až k připomenutí starších zaručených kousků. A kluci na to své grindcorové deathování měli času dostatek, tak nikdo o nic opravdu nepřišel, jelikož pozdrav byl zaslán dokonce až k Disfigured Corpse ;). Zvuk byl na úrovni a výkon Budějičáků také a tomu odpovídal i ohlas asi 230 metlistů v sále.
Druhými pány na holení byli holandští Inhume, kteří zvučili jak hlavní hvězdy, no otrava… Jejich show a vše okolo bylo v pořádku, jen by si mohli odpustit každou skladbu naklepávat dvouvirblovým “tata“. Klasické nástrojové obsazení s dvěma zpěvy se k jejich ortodoxnímu, ale docela energickému, protože songy nejsou nijak dlouhé, sypacímu deathu hodí, a tak si od “diváků“ vysloužili stejným dílem jako otevírači večera.
A je to tady! Cephalic Carnage live!!! Konečně se přesvědčíme, zda jedna z nejzajímavějších a nejroztodivnějších kapel současné extrémní hudební scény dokáže přesvědčit i na koncertních pódiích.
A taky že jo!!! Prakticky bez zvukovky, jen postavili nástroje a šlo se na to! A byla to sssmmrrrr(šš)tt(ť)!!! Naprosto precizní zvuk - to je tak, když to chytne člověk, co ví, jak se co držet má – a a aaa… vůbec, prostě ssmrrrtt!!! Bezchybné, strojově přesné, ale s citem pro dynamiku a detail a moment skladby. Naprosto převálcovali vše, co jim stálo v cestě! Nenasytní kouřofilové vpředu s kytaristou Dillingerovských pohybů – rozuměj akrobacie na 2hou – a vzadu s profesorem jazzosypem – docela by mě zajímalo, kde ještě ti týpci hrají. Všechny skladby zahráli přesně jak z disků včetně těch nejobtížnějších a nejujetějších z jejich ujetých. Každé cinknutí, drobeníčko, protrs, kilo, akord… našlo své místo tam, kde na cédé vždy je. Od těch nejrychlejších blastovaček, po všechny ty jazzobluesofunkoneurosabathovyhulenoakdovícoještě kousky. Živě nevidět, nevěřil bych!!! V první skladbě to sice vypadalo, jako když se zpěvák potřebuje dostat do své hydropolohy, ale pak to tam už bylo! Jeden z nejlepších koncertů, co jsem v životě viděl!!! A to jich už bylo! Škoda jen, že hrací čas pro ně vymezený, končil tak záhy, protože tohoto bych se nenabažil. Exhumed se totiž v pozadí již tvářili, jakoby chtěli prostor uvolnit pro to své. A seru na vás, víc neřeknu, měli jste tam být!!!
A tak chviličku nato nastoupili Exhumed a byla to sranda. Co byste ale po Cephalic Carnage chtěli slyšet? Že to byla nuda a stále to samé dokola? Jasně, že bylo! Nerozumím, ale lidi to bralo. A to dost :-//. Neuvěřitelně dlouhej set, určitě více než hodina, gore metalu (oldschool deathovýho thrashgrindu - ?), kdy na pódiu v pauzičce (nebo času před přídavkem?) dokonce exhiboval i basák sólem na “nejzbustrovanější“ basu a valil džn, džn, grn, grn… nerozumím. Takhle nějak asi vypadá emerikn kauntry chrocht medl. Ale abych jen nehanil. I když je pravda, že Exhumed byli nuda nebo to není jen přesně to, co mě baví a co od hudby vyžaduji, alespoň jsou kapelou, která opravdu umí komunikovat s publikem a jsou schopni živě odprezentovat své písničky, což není 100%ním pravidlem. Ale to je jiná písníčka… to už je jiná vesnice…

Vložit komentář

BB - 03.11.03 10:00:24
4 dis: Počkej, až Tě uvidim!!!!!!!
Disappear - 01.11.03 00:31:14
BB popichuje, ale aby sám něco zplodil, to né :))
BB - 31.10.03 16:05:54
voe, neš mi se potkáme... jakřikam... v metru, tak na to dávno ... jako.... zapomeneš... kočkodane
jarda - 31.10.03 15:46:55
......... totalni respekt temto vyhulencum.... premyslim kde koupim podobny material aby mi to take tak slo... cc rulezzz / czech heavy black death trn trn fans... kill them
bizzaro :: direk-thor - 31.10.03 12:39:57
vanous rule a BB dostane pres usi! ;o)
drsh - 31.10.03 12:26:59
ty vole on fakt hraje v kerosene 454? kdes to vyzjistil?? jinak:byli zhulení? :-))
lemmy - strážce tradic - 31.10.03 11:16:22
bzz: pokud tě fakt zajímá kde panáčci hrajou tak: bicák john - slick 57 (kytara), Electronic sound of joy (bicí), Bigwig (basa, vokály), a kerosene 454 (basa, to jediný znám) Zac (kytara): falling sicknes (basa, vokály), lillingtons, the nerve agents (v obou vokály) jawsh nikde
BB - 31.10.03 11:13:02
jo ale abych nezapomněl.... konečně :-))))
BB - 31.10.03 10:56:18
souhlas, souhlas, souhlas, souhlas!!!!

Zkus tohle