FLUFF FEST 2008

report

Tak zase po roce ožilo rokycanské letiště hardcorovými ideály, Čechy se

report_530_px1

proměnily v polsko-německý hybrid, vytroubilo se do světa spousty radikálních pravd, vypilo víc nealko než alko piv, veganské BigMacy zabily tisíce spermií a roztočilo pár circle pitů, což si určitě zaslouží několik řádků. Nečekejte ale žádnou seriózní reportáž, na to mě zajímalo moc málo kapel a v krvi bylo příliš promile alkoholu, spíš jen pár letmých postřehů.
Takže začínáme pátkem, příjezd na místo cca v jednu dvě hodiny, hned na úvod vytáhnout tepláky, lopaty a přikládat do pece ať to fajruje, rozuměj 5 Symbols, první z těch zbytečných až otravných kapel, která mě nutí odejít stavět stan. Po nich hrají ještě další Češi, jméno si nepamatuju, zní to víc fajn, ale ne dost fajn, takže dáváme partičku šachů a pivo. Po nich už přichází jinčí kalibr, War From A Harlots Mouth jsou jednou z mála světlých výjimek metalcorové scény, valí se tvrdě, sekaně, rozházeně nervně a občas i trochu jazzově, kdo viděl v Kainu, ten ví, jen to tady zas až tak neštymuje, občas se kolečka rozchází a zoubky do sebe nezapadají úplně tak, jak mají. Z dalšího dění už mi v hlavě za pátek utkvěly jen Voetsek a Meneguar, Voetsek hezká thrashová šou s uhnanýma bicíma, neurazí, zpěvačka pobaví, dát si k tomu šach, pivo a úplná spokojenost, Meneguar pěkné indie zpestření, kde se toho vlastně zas až tak moc nedělo, ale mezi lopatama, krumpáčema a dalším tupým velkým nářadím potěší i indie průměr. Zbytek večera už víceméně alkohol, výpadek paměti, kamarádi, stánek u dědka (bohužel tentokrát už poněkud větší bussiness, pivo už dražší, topinky gumovější a žádný starý pán jen v trenkách) a pohoda. Ještě vlastně matná vzpomínka na Raein, příjemné screamo vystoupení, ale popravdě ničím speciální, snad jen, že měli tři kytary, ale to stejnak nebylo znát, poklidně strávená hodinka, která se ale nijak výrazně nezapsala, něco jako loni La Quiete.
Sobota, ranní výlet na koupák a hned stres, hrozba, strach, pan správce (triko, bříško podvázané ledvinkou, slipy a k tomu pohorky, vynikající kombinace) hrozí, že pokud si budu dál omývat nohy v dětském brouzdališti, přestane legrace a přijedou strážníci zákona. Co se dá dělat, rychle si narazit půlky na kopající skluzavce (taky už ale nekopala tak jako loni) a zpátky na letiště, dva dvojitý cheeseburgry k obědu, a šupky rychle na silně náboženksy založený rokenrol do party tentu, na Redford, a musím říct, že jsem se společně s klukama taky do Ježíše celý zbláznil, Redford paří, Redford vaří, Redford smaží a přichází Boží království. A pak už honem šupky před main stage, ale přes prsty praští české lopaty, jména nechtějte, jen vím, že byly dvě, z nichž jedna nezaujme vůbec ničím, druhá aspoň ultrychlým plánem, jak vyřešit mezi písničkami světové problémy, obzvláště hláška “a homofobii vyřešíme po další písničce“ trochu pošimrala bránici. A pak už to přichází, nádhera nádherovatá z Francie, Daitro opravdu krutovládnou, tolik emocí, melodií, nádhery, laskání, olizování ušních lalůčků v jednom setu, ach, nevěřil bych, že to bude takhle intenzivně fungovat na festivalu ve čtyři hodiny za plného sluníčka, ani si nechci domýšlet, jak to musí vypadat v nějakém malém klubíku bez ventilace s Méďou po boku. Hned po nich obrovský stylový kotrmelec, jak od pilníku k motorovce, totiž k motorce, totiž k Motorhead, totiž ke třikrát zrychleným Motorhead v podání brazilských Discarga, rychlost, krátkost, údernost, zábava.
Pak už je konečně čas na prví korzo po areálu, první zajímavost je galerie rokycanských nácků u stánků Antify, spousty zlých pohledů od zlých holohlavých zvířátek, ale pak to přišlo, lidské teplo sálající z fotografie Jirky, zjihlý rozněžněně vodnatý pohled, který prozrazoval dlouhý brek, snad smrt v rodině, snad rozchod z dívkou, snad ztráta kamaráda, nevím, nicméně oči hlubší než nejhlubší studna na světě a v nich žal, smutek a soucit. Jen škoda, že vedle pózovalo další zlé zvířátko s kulometem, výsledný dojem z výstavy mohl být daleko lepší. Hned další část areálu s sebou přináší kontroverzní otázku, skutečně je možné, aby v neveganském kalendáři byla veganka? Otázka, která pálí celou českou veganskou scénu, se nakonec ukázala jako naprosto nedůležitá, protože to, že jde o veganský kalendář, šlo poznat jen z jeho nadpisu, jinak deset ničím výjimečných až laciných fotek a dva celkem ucházející obrázky, spíš než nějaká zpráva světu z něj sálala lacinost, obyčejnost a stěna autodílny.
Zpět k hudebnímu dění, i když vlastně spíš ne, protože Trainwreck mě otrávili po pár minutách, a ze zbylých kapel už mě ten den nezajímalo nic, i když nakonec se přece jen vracím na Maroon, ale tam už je vystoupení spíše ve znamení opilecké nekorektnosti než hudby, ostatně stejně jako celý zbytek večera. Snad jediný postřeh, přišlo mi, že tentokrát se zpěvák snad i lidí bál, když viděl tu vřavu. Dál už vše milosrdně halí hustě lihová lehce jablečná mlha a bratření se v party stanu za doprovodu pecek z osmdesátých let.
Poslední den, neděle, a už po probuzení je mi jasný, že to dneska bude šichta. Sluníčko pálí jak čert, hlava bolí jak Střap, totiž střep, žaludek už po ránku plave a celé to zapomínám přepít než už je pozdě. Navíc hudebně je neděle nejnašlapanější den, takže po vzbuzení hurá na oběd do města, vypustit alkoholové páry, hnisy, krev, a šup zpátky po správňácky smaženém sýru. Až mě při procházce mezi stany překvapuje jaký je všude bordel, chápal bych pár kelímků, ale hromady bordelu mezi stany, to je panečku korektnost, ale po německu.
Konec moralizování, stejně na něj po letošním fluffovském dušínovsku nemám právo, vcházím do areálu a začíná se hrát, Destroy Babylon, odcházím z areálu, jdu se na chvilku prospat. Vracím se až na Aussitot Mort, francouzské screamo s členem Amandy Woodward, asi nejintimnější vystoupení celého Fluffu, screamo poklidnějšího ražení prokládané marcipánově klidnými pasážemi, spokojenost, ale Daitro i Rein byli lepší. U Strenght Approach už mě vyděsil jen název, takže šupky pryč, kafíčko s sebou a nemůžu sloužit. Vracím se na Gride a musím říct, parádní vystoupení. Rychle nasypaná rychlost, která ale neubíjí instrumentální neschopností, naopak se válí od první do poslední pecky, z kluků čiší snad nejpozitivnější nálada za celé tři dny, sypou nejen písně, ale i fóry a přídavky, i na Napalm Death došlo, a na závěr skříp skříp, skřípot a konec parády, protože přicházejí Cataract, klasická metalcorová tupost. Jestli se něco nedá Fluffu upřít, tak je to absence metalovejch fucking manýrů, a proto příchod s „We are fucking Cataract from fucking Switzerland and we want you to fucking mosh your head off“ okamžitě praští přes uši a zábavu z celýho vystoupení sráží vystoupení někam mezi vytírání podlahy a škrabání brambor, což se projevuje i v nezvyklé netečnosti publika (s výjimkou jedné fanatické fanynky u stánku, která během vystoupení snad čtyřikrát málem zkolabovala). A série kvalitativních obratů s každou kapelou pokračuje, od největší lopaty k největšímu válci víkendu, Amen Ra, obrovská deprese a niternost zkombinovaná s neutuchajícím hlavobolem přinesla nejpřísnější hodinku za hodně dlouhou dobu, černo před očima, kšandy přes lustr, pistole v ústech, nůž v srdci, žiletka v ruce, konec, kterej se jen ztěžka rozdejchává a následující hodinkové posezení mimo areál na americké party hvězdičky Death By Stereo zvládám jen potichu posmutněle koukat. Probuzení přichází až s Lack a jejich našlapaně divným indie, objímat se s kamarádem za pusu, sbírat dvacet let víčka od mattonek, lásku vyjadřovat močí, všecko v pohodě, bejt divnej je v pohodě a o tom celý tohle vystoupení bylo. Natlačený, taneční a lehce bizzarní, tak jak všichni ten pokřivenej rokenrol máme rádi, krásná tečka, do auta, autobusu, pěšky a jsem doma.

playlist:

thursday 24.7. >>
21:00 welcome movie, open air cinema

friday 25.7. >>
14:05 5 SYMBOLS [cz]
14:45 STOLEN LIVES [cz]
15:30 WAR FROM A HARLOTS MOUTH [ger]
16:15 SSS [uk]
17:05 VOETSEK [us]
18:00 MENEGUAR [us]
19:00 TRUE COLORS [bel]
20:00 RAEIN [it]
21:00 BLAK FRIDAY 29 [ger]
22:00 arty tent: WOODS [us]
22:00 party tent: afterparty

saturday 26.7. >>
12:00 arty tent: REDFORD [cz]
12:55 arty tent: KHERE [it]
13:25 NIDAL [cz]
14:05 SOMETHING INSIDE [ger]
14:45 JULITH KRISHUN [ger]
15:30 DAITRO [fr]
16:15 DISCARGA [bra]
17:05 TRAINWRECK [ger]
18:00 DEAN DIRG [ger]
19:00 HERO DISHONEST [fin]
20:00 NO TURNING BACK [nl]
21:00 MAROON [ger]
22:00 party tent: afterparty
22:00 arty tent: DJs

sunday 27.7.:
13:25 DESTROY BABYLON [it]
14:05 ANCHOR [swe]
14:45 AUSSITOT MORT [fr]
15:30 STRENGTH APPROACH [it]
16:15 GRIDE [cz]
17:05 CATARACT [ch]
18:00 AMEN RA [be]
19:00 DEATH BY STEREO [us]
20:00 LACK [dk]
21:00 BANE [us]
22:00 goodbye movie, open air cinema

Vložit komentář

brutusáčik - 19.03.10 01:24:31
Ampere Another Breath Ruiner Municipal Waste Comadre Carpathian Amen-ra Vitamin X The Carrier Cruel Hand Sista Sekunden Miles Away Omega Massif Unrestrained Resurrectionists Lewd Acts Gadget Meleeh Forfeit Purification Rosetta Punch Ramming Speed Plague Mass Nine Eleven Maintain City Of Ships
brutusáčik - 19.03.10 00:53:19
tak letošní fluffík bude přííííísnej: rosetta, amen ra, municipal waste, gadget, a mnógo dalšího
brutusáčik - 28.02.10 17:31:13
podle myspace kapely...omega masiff na fluffu
brutusáček - 11.08.09 01:16:08
takhle se dělá dobročinost...všimněte si té ceny http://www.worldmovesfast.com/blog/wp-content/uploads/2009/08/haveheart_wmf4.jpg
bizz - 02.08.09 20:41:46
Brutiku, valis!!! litas jako albatros ;-)
brutusáček - 31.07.09 20:32:23
:))
lemmy - 31.07.09 19:56:09
je to SLON
jkl - 31.07.09 16:15:30
Tak takhle přesně vypadal kdysi bratr, když dupl do vosího hnízda...
brutusáček - 31.07.09 14:30:54
im king of dance floor :)
brutusáček - 31.07.09 14:24:13
brutusáček - 17.01.09 15:32:39
chce si to počkat na oficial od fluff webu
bxbx - 17.01.09 11:02:55
* DING 4.5. na sedmicce
agro - 17.01.09 00:04:47
* death is not glamorous (btw. jediná kapela ze všech, které zatím na soupisce věřím)
brutusáček - 16.01.09 23:29:35
údajně další: June Paik, zann, death is glamours
dmc - 07.01.09 22:42:46
Novinka super, ale Things We Carry naprosto nadpozemsky...Energie, sila, uprimnost, texty, neumím to popsat, citim v tom neco, co slovy nepopisu....Proste laska:-)
kot - 07.01.09 15:12:50
to mas tak bizzi. kdyz nejsi krbar....
bizz - 07.01.09 12:57:19
Have Heart docela pohoda (novinka teda), v cem je to tak ... ?
dmc - 07.01.09 08:57:36
prevelikej krbar....:-)
pan krbec - 06.01.09 22:36:56
to si pico piste ze to bude koncert roku
kot - 06.01.09 22:02:39
ty ses teda taky krbar?
dmc - 06.01.09 21:45:00
HAVE HEART ! ! ! Tak koncert roku, mám jasno....
brutusacek - 06.01.09 20:33:28
have heart
brutusacek - 06.01.09 20:32:16
bez toho "h" no :)
kot - 06.01.09 20:14:45
have hearth = mit krb, to bude nejakej militantni sxe co
brutusacek - 06.01.09 19:56:47
první udajně potvrzené kapely na Fluff: have hearth, verse, this is hell, rise and fall, shipwreck, reign supreme, ritual, anchor
brutusacek - 01.08.08 00:18:16
xoxox....ale víš..to je ta největší chyba..to očem ty píšeš se stokrát změnilo k lepšímu.....voda free, nelako v areálu, jídlo atd atd......jasně lidí je víc to jo...ale všechny ty praktické problémy jsou dávno pryč..
xoxox - 31.07.08 23:05:48
dik za moc peknou recku :) pises cim dal lip, tyo.. na fluff nejezdim od jisteho roku, kdy uz jsem prestala snaset ty davy lidi, kteri mi sedeli cim dal min.. potom, co se pro nesladke nealkoholicke piti muselo chodit 6 km a jeste se muselo strefit do nejake zasrane otviracky.. potom, co jedina voda v okoli 5 km, byla v desetilitrovych kanystrech za 100kc na benzince (podotykam, ze pouze destilovana). kdyz se na jidlo muselo cekat dve hodiny, takze me stejne presla chut. a po tom, co se mi tam poprve v zivote objevila alergie. na slunko :( jsem rada, ze si o tom muzu precist, ale nepojedu nikdy vic. a propos, Mars volta taky nebyla spatna..
VQ - 31.07.08 13:47:06
Chudák Rip, až zjistí, že to byl jen a jen pouhý herecký výkon, který měl zaútočit na jeho soucit s churávým bližním svým, a tak v rámci konkurenčního boje poškodit jeho report ze záverečného dnu, ajajaj. Asi bude držková :-D. Promiň Ripe! Mimochodem Brutusáček je skvělý režisér :-)
brutusáček - 31.07.08 12:42:54
no chudák rip z toho nedokončil poslední den fluff a u poláku stále nic... :( inu sábotáž se ti povedla vítku :)
VQ - 30.07.08 20:39:00
Fluff jednoznačně super palec, nemůžu si na nic stěžovat (ani na nějaký ty prohlášení :-)). Jediná vada na kráse byla chybějící jakákoliv pokrývka na mé hlavě, takže mě v neděli postihnul pěknej úžeh a musím lemmyho zklamat, jedno blitíčko bylo (hehe, možná bych věděl i druhém), ale omluvou mi snad může být, že jsem byl úplně střízlivej :-). Ale jinak pátek a sobota mocný alko dostihy :-D. Nu, a jediná kapela, která mně během těch dvou dnů ke štěstí stačila byli Daitro, moc, moc, moc. Žel nedělní odpoledne jsem protrpěl ve stínu, takže jsem přišel o Gride a hlavně o Amen Ra, a to bolí. Ju, a velké poděkování Ripovi z MP, že mě hodil dřív domů, takže chudák přišel o poslední kapely, ale úplná matka Tereza :-). A jako postarší pán si ohromně cením toho klidu, pohody a slušnosti, co Fluff provází. A k forům, i když bylo vše podstatné napsáno a budu psát už psané, nedá mi to nezopakovat. Opravdu si nelze udělat jasný obrázek o nějakém celku z názorů pár lidí, který jsou „vidět“ (spíše chtějí být viděni), potažmo z internetových diskuzí. Nevím, ale internetová fóra/diskuze jsou kolikrát ta největší žumpa. Není nad pěkné popovídání nad pivíčkem pěkně z oka do oka. A už mlčím :-) Ju, a bez čepice na slunko nelez, voe :-D
bizz - 30.07.08 17:14:30
crust: Neurotic jako Neurotic Records = Disavowed, Spawn Of Possession, Psycroptic, Ulcerate, Sickening Horror, Arsebreed, Visceral Bleeding ad., ted podepsali treba Frantiky Kronos..
bizz - 30.07.08 17:09:14
tak my jsme s GT na Neuroticu hrali, pujcovali tam nastrojovku, ja bici, a muzu rict, ze kdybych nebyl letos pryc, tak jsem tam opet zamiril. naprosto pratelska atmoska, lidi z cely Evropy, kapely sama spicka a takovy, ktery jsou upsany pro leto jen na primo na Neurotic, takze je ani jinde neuvidite... proste parada..
Saint.rap - 30.07.08 16:54:52
DR 30|07|08 [16:49] : presne a nechteji, ani stranickou knizku!
DR - 30.07.08 16:50:22
jo a na dobrý spaní na fesťácích je jedinej lék - špunty
DR - 30.07.08 16:49:45
ale hovno s octem, jde přece o muziku a ta je ve svym žánru na neurotiku už pár let v evropě the best
CrusT - 30.07.08 16:28:06
neurotic death fest :-)))) to zni jako opak vsech peace, love 'n' tolerance festu, vcetne fluffu :-D, takze vsude spousta holohlavych vozralych chrochtajicih "hate is my 2nd name" typku a prisne anti vegan strava? :-)))
Saint.rap - 30.07.08 16:27:44
myslis na neurotic?:-))))
Saint.rap - 30.07.08 16:14:14
myslis na neurotic?:-))))
lemmy - 30.07.08 16:13:03
na druhou stranu zrovna ty si, střape, možná ta atrakce, která by tam vylákala šéfa. :-)
Saint.rap - 30.07.08 15:58:27
ty vole cetl jsem annotation a mimochodem vite jak vypada mikita?:-)))) jinak je mi fluff u prdele. nikdy tam nepojedu jedine by tam musel hrat John Coltrane a Voivod s Piggym. pristi rok razim na neurotic death fest nasekana sestava skutecny spicky dany sceny. BTW: ten, kdo rozpoutal ten topic s Obscenem by zaslouzil metál:-) dokonce me to donutilo si stahnout par desek IN a pak jsem porovnaval jejich texty s SOD bavil jsem se skvele:-))))
dmc - 30.07.08 14:54:16
přesně jak říká lemmy...Pomyšlení, že tam člověk bude, stejně jako loni, potkávat tak neskutečný množství hovad, mě trochu štve, ale i tak se těším. Btw, jsem zvědavej, jak to bude s Polskými kretény na Subculture festu, ale jestli to bude v tomto ohledu navazovat na antifest, tak to bude asi taky prdel...:-(.
lemmy - 30.07.08 14:48:18
vim že je moderní nadávat na němce na fluffu, ale příde mi, že pořád lepší namistrovaní němci než polskočeskoslovenský ožungři na ba :-( agresivní čeládka
bizz - 30.07.08 14:39:49
Agro, stacej nekdy ty diskuze tady :-)))) ale ju, beru zpet, aspon neco new jsem se o czc dozvedel :) kdyz Fl priste vymysli nejakyho tahouna i pro me, zajedu.. ;)
gaba - 30.07.08 14:34:57
to brut: na Wackenu jsem byl s ondrajsem a molitem a myslim ze mohu mluvit i za ne,kdyz reknu ze vse naopak v poho,ale samozrejme je tam mraky lidi takze muzes narazit na spoustu dementiku.to minule na BA kdyz v noci prijdu ke stanu a na nem mi chrape ozraly hovado,takze po desetiminutovym odtahovani si pekne lehnu dovnitr na mokry spacak,nacez v sest rano me se svymi kamarady z cobolakova vzbudi machokecanim...,neni nad pohodu.
gaba - 30.07.08 14:31:39
to brut: na Wackenu jsem byl s ondrajsem a molitem a myslim ze mohu mluvit i za ne,kdyz reknu ze vse naopak v poho,ale samozrejme je tam mraky lidi takze muzes narazit na spoustu dementiku.to minule na BA kdyz v noci prijdu ke stanu a na nem mi chrape ozraly hovado,takze po desetiminutovym odtahovani si pekne lehnu dovnitr na mokry spacak,nacez v sest rano me se svymi kamarady z cobolakova vzbudi machokecanim...,neni nad pohodu.
Agro - 30.07.08 14:18:54
ah, Lemmy mě s tou poznámkou o pár lidech předběhl :)
Agro - 30.07.08 14:18:22
Bizz - já si právě nemyslím, že by to byla hromada pak. spíš mám ten pocit, že na czechcoru exhibuje několik (a pořád těch stejných) lidí. Vadí mi tohle paušalizování hc scény. A není podle mě rozumný brát všechno co se objeví na czc za nějakej oficiální postoj hc scény nebo tak něco. Znám dost lidí z hc scény, který diskuze na czechcoru taky dost serou :) a jo, i tyhle lidi jsou "pravověrní" a "správňáci" nebo co za obrat to rádi používáte :) jinak, rozpoutávat debatu o czc - myslíš, že to má větší smysl než je smysl některých diskuzí na czc? já myslím, že ne :-)
lemmy - 30.07.08 14:09:25
na fluffu mi přišlo super: 1) míň kapel (můžu se soustředit na ty 3-4, který mě opravdu zajímají) 2) o moc víc holek 3) slušnost 4) daleko větší možnost vyžití 5) žádní problémoví ožralci, žádný bitky, blitky, minimum odpadků a chrochtání co jsem poznal, tak problémoví diskutující na czc jsou v realitě asi 4-8 lidí (mikita a houdy jako hlavní tahouni), ostatní to taky sere, ale jak to utnout?
bizz - 30.07.08 13:52:34
brut: Wacken neni zamereni jako Fl, ale asi mas pravdu. vsak jsem vic vysvetlil vyse ve 13,04 ;)
DR - 30.07.08 13:34:37
"hned na úvod vytáhnout tepláky, lopaty a přikládat do pece ať to fajruje" výborný! celej text fakt hodně dobrej....
brutusáček - 30.07.08 13:20:15
bizzi sorry, ale ožralý paka, řvoucí a chrochtající dlouho do rána mi serou víc než pár macho diskutéru na cc... na fluffu je vše v pohodě nikdo nikdy nikoho za nic neprudí..a že si tam mc kapely vyřvou nějaký hesla...tak co...na fluff pojedu rád než do ciziny..co jsem slyšel že se děje na wackenu jací tam jsou prasata atd....
brutusáček - 30.07.08 13:15:25
*hromadou* takový pak..bizzi ! :)
bizz - 30.07.08 13:04:23
jinak je samozrejme blbost, ze jsem napsal, ze mi CzC zhnusil Fluff, to samozrejme neni pravda, spis jsem chtel rozvinout debatu o CzC :)), kteri k Fluff zanrove nejvic nalezi, ze :) na ozraly a urvany metly jsem uz asi holt zvyklej, kdezto predstava byt na Fl s hromadou takovejch pak.. :) to radsi asi pojedu na nakej festak do ciziny.. ne, ze by to tam taky nebylo, ale spis si to clovek min vnima..
brutusáček - 30.07.08 12:53:19
ten článek mi pořádně hnul žlučí a sere do ted, přesto věřim že to mikita napsal v naprostým amoku am yslím, věřim, že příště zvolí lepší způsob vyjádření....diskuze jsou tak nějak všude stejné to má agro pravdu..
bizz - 30.07.08 12:28:41
agro, mas samozrejme naprostou pravdu! ale ja na BA diskuzi lezu, tak to tam vidim. na BA jezdim asi 3. rocniku (nebo uz driv?), kdyz byl BA jeste na Oburce a delal ho jen Vladan.. ta moje hlaska spis mela symbolizovat, ze jsem tak nejak znechucenej vsema tema moudrama a pravdama, ktery na czc "kazdej" hlasa (to se na jinde - co sleduju!!! - tolik nedeje..). a navic i uroven sla podle me dolu, kdysi jsem to citaval a ted si tam maloco najdu. staci si precist ten clanek (jako report?) o ANNOTATION OF AN AUTOPSY..
Agro - 30.07.08 12:15:39
respektive abych to upřesnil - když ti TAK MOC vadí a znechutí ti jeden fest diskuze na czechcore (kterej s tím festivalem jako takovým ani nemá nic moc společnýho), tak nechápu proč je ti ukradená diskuze na oficiálních stránkách jinýho festivalu. Hoši moc ten czechcore démonizujete (asi aby bylo o čem kecat a tak, nevím), ale já to vidím tak, že pár pitomců se najde v diskuzích na jakýmkoli webu - od metalovýho webzinu, přes zpravodajský servery až po návody jak vařit
Agro - 30.07.08 12:09:57
Bizzi, četl jsi někdy diskuzní fórum na Brutal ASsaultu? nevím jak to tam vypadá letos ale v minulosti tam byly takový průjmy, že nevím, proč na ten festival jezdíš :)
bizz - 30.07.08 10:39:28
atmoska urco. na czc ty diskuze o mrdkach..
bxbx - 30.07.08 10:28:07
pajo, co tak strasnyho se deje na czc? :o) jinak souhlas s brut i kotkem, atmosfera je tam lepsi nez na oef a ba, vic klidek, vic pohoda
kotek - 30.07.08 09:44:13
navic mas v klidu i chvili ticha u stanu na povidani, ne jako na brutalui kde porad nekdo chrochta nebo pousti na plny koule autoradio
brutusáček - 30.07.08 09:39:29
super atmosféra.....jak jsem psal žádná ochranka, žádní ožralí poláci, jen my .)), a z hudby tak nějak něco potěší něco ne....neni to jen klasický fest jako tokvej jak sme psali večer v poho diskoška, nebo když tě něco sere tak si zajdeš na filmek a tak...prostě celková pohoda doplněná hudbou a příjemnýma lidma
bizz - 30.07.08 09:35:45
tak nejak po tom, co se deje posledni dobou na CC nemam chut na Fluff jezdit.. da se nejak aspon shrnout, kdyz vetsinu interpretu neznam, co je nejvetsi naplni? hlavne mi nepiste hc nebo mc, spis to zkuste nejak vypomerovat. dik ;)
brutusáček - 30.07.08 09:33:07
ale fůůůů to si brutusáčik pěkně naběhnul..to mu vůbec netrklo.... :)))
lemmy - 30.07.08 09:10:52
toitoiky se zrovna vyměňovaly :-D skvělej článek, kotek se vytáhl!
brutusacek - 30.07.08 00:34:23
jo a ještě jeden takovej poznatek, pro ty co by si mysleli, že by kotek nějak něco hrotil, o pravdách či moudrech scény, ve které je jednan z hodnot tolerance...tak my vysvětlete proč z vylepených plakátů lákající na brutal assault zůstalo tak 10%, toitoiky polepené pryč, kontejnery, pryč u stage téměř všechny pryč..snad jen v tom pivnim stanu a u vstupu zůstaly...tomu řikam panečku tolerance!
brutusacek - 30.07.08 00:27:17
dny se někdy fůů ale to je v pohodě...defakto se dá s popisem kotka souhlasit, ikdyž já jsem víc na ty tradiční medlcory..takže trainwreck líbí, tru e color taky atd, naopak catarct byla fakt hůrza, když už ti maroon aspon jedou ten metal ale cataract nemastní neslaní, jejich kolegové born from pain to drtí tka nějak líp...ale zpět k reportu, vloni byl pro mě fluff hodně o hudbě letos hodně o zábavě, takže šachy na Voetsek či true color, kousek za kotlem byli super, papů klasika, burgry lítaly a maso překvapivě vydrželo až do neděle, po loňském fopa kdyse prodávaly housky se zelím :), smích a pravá scéna přichází u cen...jedno pivo 25 / 2 éčka bylo fakt legrační, navíc když je to sXe fest tak aby nealko pivo bylo navíc o 5 kč dražší..tak to bud soudruzi udělali chybu nebo jsem něco nepochopil....zjihlého jirku doplňovali kucí s hatecore tričkama a parabolama v ruce....nabídka dister opět větší, což je fajn. Letos jsem vynechal jakýkoliv filmeček což mě mrzí, oproti tomu mě nemrzí realita tv, s kterou se naprosto neshodnu v "solidárnosti s vězni" jednou použiješ násili tak za to nes zodpovědnost! at už jsou tvé úmysly jakékoliv....sexy vegan kalendař jo...banánovi to s radiem sluší!...muzika mimo hlavní stage taktéž super, redford rock-n-rollově potěšili, noisy týpek z woods ničil, vrtal, dusil, sklíčel...ačkoliv jsem víc očekával od tradičního hc či medlu...zavládli screama, amen ra, lack, girde, voetsek a discarga, bANE BOHUŽEL JEN CHVILIČKU A DEATH BY STEREO PŘESNĚ TO CO JSEM ČEKAL PUNK/HC JAK Z DESKY.......celkově zato super víkend, skvělá atmosféra, pohody a klidu, žádná ochranka, minimum ožralejch, včetně nás :( nekorektně sorry :)...prostě pohoda všemi směry, nebo neřekněte na jakém festivalu uprostřed plochy oplotí 1x1 m páskou aby malý roztomilý rejsek si mohl užívat tři dny pohledů na krásně roštěnky a zdatné mosheri a té úžasné hudby, třeba i z 80 let a třebaže i z discotéky.........tot pár utržkovitých momentků....příšto rok opět - ZVUK, MY :)), HROMADY POSTÁVAJÍCÍCH LIDÍ NA Trainwreck SE SPOUSTY FOTOGRAFŮ, TKAŽE VIDĚT JEN ZPĚVÁK, - UDAJNĚ , OŠKLIVÁ, ZLOMENINA HOLENÍ KOSTI PŘI MAROON NĚJAKÉHO MOSHERA I TO SE STÁVÁ, SNAD NIC MOC VÁŽNÉHO, TAK NĚJAK VÍC BORDELU :( + POČASÍ, HEH OBSCENE I BRUTAL BY ZÁVIDĚL..SLUNKO SLUNKO, KOUPÁK, DISTRA, KONEČNĚ PO TĚCH DVOU LETECH MÍN LIDÍ

Zkus tohle