Lednové koncerty 2020

Lednové koncerty 2020

V průběhu klidnějšího ledna nás nejvíce láká koncert Poláků Entropia. Těšíme se ale také na křest nového CD Pothead a koncert Darkest Hour.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

Pokud by někdo z pravidelných návštěvníků Marastu chtěl přispět svými tipy do budoucích článků, stačí se ozvat do komentářů.

sobota 04. ledna

CELEBRATION OF (SELF) DESTRUCTION VOL. 4,20: A NEW DOPE (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Tohle bude povedená akce, vol. 4,20 ale snad nebude odpovídat hladině promile v krvi. 4. ročník festivalu (?), který tradičně pořádají pražští techničtí melodeatheři Soul Decoder. A i tentokrát si přizvali hodně zajímavých jmen - upozorňuji hlavně na brněnské Space Hamster, kteří se, stejně jako Soul Decoder, nebojí míchat více stylů (a to s velkým nadhledem) a Němce The Cake Is A Lie, kde by si na své mohli přijít přátelé disonantních tónin. Zbytek sestavy ale také nelze opominout: Crippled Fingers, Elysium a Caldera.

pátek 10. ledna

POVODÍ OHŘE + CARDIO RADIO (Rock Café, Praha) – FB event

brutusáček: Západočeši po nahrávání nové desky zpět v Praze a poprvé v Rock Café, jejich western-garáž dost hypeuju, takže doporučuji.

sobota 11. ledna

POTHEAD KŘEST CD (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Pokud předchozí sobotu bude sebedestrukce alko+, tady to bude vonět neméně přepestře – jako jasně, zeleně s Pothead (a křtěná deska na jeden poslech super!), ale ty další názvy - Deep Throat, Sodoma Gomora, Choked By Own Vomits. Trochu to "kazí" Incarnate, ale jinak jsem si okamžitě vybavil kultovní lineup (Onanizer, Deflorace, Vibrathorr, Masturbace). To chceš!

bizzaro: Touhle akcí asi překvapím, ale i když gore neposlouchám, na křest nový desky Pothead, který zní věru zajímavě!, se povedlo vymyslet zajímavou eskadru sypání a chrochtání.

OBJECT BLUE + LADY LYKEZ & SCRATCHCLART (Fuchs2, Praha) – FB event

JSt: Rádio Wave se snaží vozit vesměs velmi aktuální věci a v tomhle případě se jim podařilo trefit i do něčeho skutečně silného. Rapperka Lady Lykez a hyperdubovský producent ScratchaDVA představili na loňském EPku hodně třaskavou směs grimeu a gqomu, kterou by byla velká škoda vynechat.

pátek 17. ledna

EMBRIONAL + BRUTALLY DECEASED + MALLEPHYR (Pod Lampou, Plzeň) – FB event

brutusáček: Embrional jsou tu jako doma a dost často okupují Prahu, tentokrát se kosou bude máchat v Plzni.

sobota 18. ledna

ENTROPIA (Underdogs, Praha) – FB event

mIZZY: Jedna z nejlepších, post-black metal a psychedelický rock míchajících kapel z Polska. Naživo mě už třikrát dostali a s každým dalším koncertem mi připadá, že jsou Entropia čím dál lepší. Tohle vypadá jako koncert, který by se nemělo vynechat. Na píču, že ho nejspíše nestíhám.

DR: Koukám do diáře a můžu! Na Brutalu to byla jedna z TOP kapel.

bizzaro: Jedna z nejzajímavějších polských… evropských (!) kapel v Underdogs.

NIHIL UNDER RIVER (Klub Famu, Praha) – FB event

brutusáček: Pod názvem Nihil under River se schovává line-up Sekeromlat, Rato Triste, Capsaicin, Morkhimmel, Lezok a Decultivate. Ve Famu bude horko!

pátek 24. ledna

BASTARD GRAVE + ASSUMPTION + SNĚŤ (007 Strahov, Praha) – FB event

mIZZY: Kreas pořádají deathmetalový koncert = netřeba více slov.

NORTH INTEGRY + PLOY (Café V lese, Praha) – FB event

DR: Pro fanoušky jazz fusion jasná volba!

úterý 28. ledna

DARKEST HOUR + FALLUJAH + BLOODLET + UNE MISERE + LOWEST CREATURE (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Ani ne po roce se vrací Darkest Hour, tentokrát s techničtější sestavou než posledně, Deliver us!

bizzaro: Samotní Darkest Hour mě až tak netankujou, byť maj za bicíma Travise Orbina, ale Fallujah a Une Misere? Jo!

čtvrtek 30. ledna

INDUSTRIAL NIGHTS VOL. 2 (Klubovna, Praha) – FB event

mIZZY: Industrial, noise a power electronics v dejvické Klubovně. Vystoupí Vladimír Hirsch, Opening Performance Orchestra a Colonec XS.


Přispěj do diskuze

Jojo, Mason byl hodně fajn. A vzhledem k tomu, že to bude v Karlíně, tak asi půjdu znovu. Aspoň tam nebude vedro jako v Lucerně :)

Nicméně jasný koncert roku bude Avril Lavigne, žejo?

Masona určitě doporučuju, loni většina věcí (některý z prvního alba už vyznívají až moc naivně, fajn, ale...) co hráli super a Set the Controls... jeden z nej koncertních "momentů" loňskýho roku. Mason je tam sice vlastně asi nejslabší článek, některý věci hraje jednodušeji než zamlada (míň přechodů), ale v pohodě. A třeba Pratt mi zpěvem sedl i víc než Waters (míň "teplej" :) ) a on i zbytek kapely to hraje skvěle, bez výhrad. Údajně mají letos hrát i trochu jiný setlist než loni, zvlášť kdyby zařadili Careful with That Axe Eugene, tak bych asi šel i znova...

Pěkný seznam koncertů větších kapel, zaujal mě ten Mason a Yorke...
https://magazin.aktualne.cz/kultura/hudba/koncerty-tipy-2020/r~8e1d89642fcd11ea9ec9ac1f6b220ee8/

aktuálně

diskuze