Listopadové koncerty 2017

Článek

V listopadu nejvíce z nás láká rozlučkový koncert Textures. Dále rovněž nevynecháme Ulcerate, Leprous a Mastodon.

Od června letošního roku jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. V listopadu nejvíce z nás láká rozlučkový koncert Textures. Dále rovněž nevynecháme Ulcerate, Leprous a Mastodon.

čtvrtek 2. listopadu

BLAKE HARGREAVES + PRETTY OLD SOUND (SOLO) (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Písničkářský industrial nebo tak něco. Zábavná, taneční, chytlavá a lehce depresivní věc. Naše akce.

https://blakehargreaves.bandcamp.com/album/cave-party-3

čtvrtek 2. – neděle 5. listopadu

XVI WROCLAW INDUSTRIAL FESTIVAL (Sala Gotycka…, Vratislav, Polsko) – FB event

mIZZY: Čtyřdenní festival s primárním zaměřením na noise a industrial, jemuž vévodí jména jako NURSE WITH WOUND, THIS MORN' OMINA, TRIARII, THE YOUNG GODS, EMPUSAE či FLINT GLASS. Kromě zajímavých projektů je velkým lákadlem i místo konání – starý gotický klášter v centru polské Vratislavi.

neděle 5. listopadu

SCOTT'S 50: SOULSIDE + GIRLS AGAINST BOYS + PARAMOUNT STYLES + MORE (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Paramount Styles, ale hlavně Girls Againts Boys, kapely neodmyslitelně patřící k Scottovi McCloudouvi. Ten slaví padesátku a má rád Prahu, to znamená, že v tuhle neděli se brzo spát nepůjde.

LAIBACH (Palác Akropolis, Praha) – FB event 

LooMis: Slovinci u nás koncertují poměrně pravidelně, tentokrát po čase opět s novou deskou na motivy Nietzscheho Tak pravil Zarathustra.

úterý 7. listopadu

STRUNY PODZIMU 2017: JULIA WOLFE – ANTHRACITE FIELDS (Fórum Karlín, Praha) – FB event

JSt: Dlouhá, barevná skladba o pensylvánských hornících. Julia Wolfe působí v zásadním postminimalistickém uskupení Bang on a Can, ale tohle je záležitost ještě mnohem zajímavější a zábavnější, občas to zachází až do rockových vod. Struny podzimu míří do černého.

čtvrtek 9. listopadu

ALTERNATIVA FESTIVAL 2017: AMENRA + KALLE (La Fabrika, Praha) – FB event

mIZZY: V rámci letošní Alternativy k nám opět zavítá belgická post-sludge legenda s novým albem na kontě. To je sice oproti zbytku diskografie slabší, ale pokud zahrají i pár osvědčených pecek s masivním zvukem jako obvykle, bude to skvělé.

pátek 10. listopadu

ULCERATE + BLAZE OF PERDITION + OUTRE (Modrá Vopice, Praha) – FB event

brutusáček: Protinožci letos na Brutal Assaultu neměli tu adekvátní sílu, přesto za mě pořád plus, každopádně klub je klub, a po třech letech se vrátí do vysočanské Vopice, kde to jako minule totálně zašlapou do země. Společnost dělá Polsko v podobě Blaze of Perditon a Outre.

mIZZY: Pravda, zvukově to Ulcerate na BA příliš nevyšlo, ale jejich klubovky jsou sázkou na jistotu. Outre jsou naživo rovněž výteční. A protože Blaze of Perdition jsem je ještě neviděl, dám tomuto koncertu přednost před další páteční akcí.

bizzaro: Některé akce jsou nutnost, i když vás už muzika kapely tak ňák přestala bavit. A i kdyby, tak supporty by za tu návštěvu stály i bez Ulcerate.

ALTERNATIVA FESTIVAL 2017: DEATHPROD + BECOMING///ANIMAL (La Fabrika, Praha) – FB event

mIZZY: Helge Sten ze Supersilent (kteří na Alternativě hráli loni) vystoupí se svým sólo projektem. Bude jistě výtečný. Kromě Amenry a Deathproda by ale měly stát za to i další koncerty Alternativy: http://alternativa-festival.cz/

sobota 11. listopadu

INTERVALS + POLYPHIA + NICK JOHNSTON (Rock Klub Nová Chmelnice, Praha) – FB event

LooMis: Progresivní večer s Kanaďany zasáhne Prahu a Bratislavu (o den později). Kdo měl možnost již vidět (např. na Brutal Assaultu). Za velkou pozornost stojí i předkapela – instrumentální Američané Polyphia.

bizzaro: Progresivní hody. Míň metalu, hodně not, čubiček a velká párty. Kérky ven!

pondělí 13. listopadu

ULCERATE + BLAZE OF PERDITION + OUTRE (Barrák music club, Ostrava) – FB event

brutusáček: Viz výše, ale v Ostravě, nechce si Praha udělat výlet? Nebo jsem tu blázen jenom já?

CHARLIE LOOKER + JAKUB ŠIMANSKÝ (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Můj pet project. Charlie Looker z EXTRA LIFE, PSALM ZERO, SEAVEN TEARES a kdysi také ZS se dostal po několika letech jednorázově do Evropy a uvolil se prodloužit si pobyt a zahrát i u nás. V tomhle případě půjde o jeho písničkovější věci, ve kterých vynikne jedinečnost hlasu. Jako support mistr akustické kytary, moravský Fahey Jakub Šimanský.

čtvrtek 16. listopadu

DKV TRIO FT. JOE MCPHEE + DÖRNER/PALACKÝ/VRBA (Divadlo 29, Pardubice) – FB event

JSt: D29 opět vytahuje free improv/jazzová esa. Hodně nekompromisní sestava.

pátek 17. listopadu

PLECHOVÁ HUBA 2017 (MeetFactory, Praha) – FB event

brutusáček: Již deváté tradiční klání v pojídání toho nejpálivějšího co se dá, fajnová akce plná chilli a bolesti. Po skončení soutěže zahraje OTUS!

neděle 19. listopadu

TESTAMENT + ANNIHILATOR + DEATH ANGEL (SONO Centrum, Brno) – FB event

LooMis: Thrashmetalová legenda ve společnosti neméně slovutných Annihilator a Death Angel. Tohle bude nářez jak řemen!

bizzaro: Thrashový hody. Za návštěvu určitě budou stát, ale těch koncertů je zas ňák moc.

pondělí 20. listopadu

LEPROUS + AGENT FRESCO + ALITHIA + ASTROSAUR (Rock Café, Praha) – FB event

DR: Norové měknou, ale živě to je stále dostatečně tvrdé. Předkapely jsou pro mě neznámé. 

LooMis: Norsko a Island v jednom balení – předkapelou totiž jsou Agent Fresco, kteří tu byli relativně nedávno na samostatném koncertě. Leprous, přestože na nejnovější desce Malina výrazně otočili kormidlo od progresivního metalu k popověji laděné škatulce, živě dokáží strhnout.

bizzaro: Leprous bych si s novou deskou vážně dal, ale těch koncertů je zas ňák moc.

středa 22. listopadu

YAT-KHA (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

mIZZY: Hrdelní zpěv v punk-rockové verzi ze sibiřské Tuvy.

středa 22. – sobota 25. listopadu

NEXT 2017: 18TH ADVANCED MUSIC FESTIVAL (A4, Bratislava, Slovensko) – FB event

JSt: FENNESZ, THE NECKS, THE BUG VS EARTH… NEXT pokračuje ve spanilé jízdě mezi špičkové festivaly.

pátek 24. listopadu

MASTODON + RED FANG + RUSSIAN CIRCLES (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

DR: Mastodonti přijeli s dobrým supportem. Škoda jen toho zvoleného prostoru. Větší halu by Mastodon nenaplnili? 

brutusáček: Víkend vskutku brutálovský začíná pátkem, kdy na první klubový koncert přijíždí Mastodon. Víme všichni, že naživo ty zpěvy padají, ale muzika bude šlapat. Red Fang na poslední desce zbytečně zvážněli a Russian Circles si to v Lucerně už jednou povodili, bude narváno.

bizzaro: Je vyprodáno, a tak si je asi pustím doma.

sobota 25. listopadu

TEXTURES + EXTERMITIES + MOTHER OF MILLIONS (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

DR: Tak tohle je nutnost. A nejen proto, že Textures zahrají naposledy. 

brutusáček: Textures se loučí, asi zřejmě rozumné řešení, ale i tak je to škoda.

LooMis: Rozlučkové turné našich milých a oblíbených Holanďánků, ukápne i slzička, děkujeme hoši, známe vás od samého počátku, ještě k Polars na koncertě v Amstelveenu. Fňuk, ale všechno jednou končí. Těším se, až bude zase začínat, dávám jim 5 let :-)

bizzaro: Textures se loučí s kariérou, takže vyndat kapesníčky a říct goodbye. Snad ne na moc let.

ULVER + STIAN WESTERHUS (Festsaal Kreuzberg, Berlín, Německo) – FB event

mIZZY: Ulver na letošním turné věnovaném novému albu The Assassination of Julius Caesar ČR míjejí. Jelikož berlínský koncert vychází na sobotu a já zde ještě nebyl, rozhodli jsme se pro výlet. Tentokrát prý s laserovou show místo projekce a v doprovodu Stian Westerhuse.

neděle 26. listopadu

SOPHIA + LETO (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Černý kůň listopadu, aneb nejen metalem je člověk živ. Ale zdánlivě naoko, protože kuloáry mluví o pořádné stěně, když na to přijde, ale v základě je hudba britské Sophie krásně smutná. Žádná pozlátka, která by dala vzpomenout na vzdálenou Anathemu, ale opravdový melancholický podzim. Doprovodí je Leto.

čtvrtek 30. listopadu

MASTER’S HAMMER + UMBRTKA (Roxy, Praha) – FB event

mIZZY: Ve Futuru byli MH výteční, ale na Brutale jim to trochu ujelo, tak se letos raději do třetice přesvědčím, zda ten koncertní návrat stál za to. Velkým lákadlem je také dost možná na dlouhou dobu poslední koncert Umbrtky. A jelikož po tomto koncertu bude následovat páteční Sinmara a Sortilegia se sobotním festivalem v Rakousku, poslouží čtvrtek jako nakopnutí blackmetalového víkendu.

Vložit komentář

Hanzz Strewer - 02.11.17 14:05:17
Já teda doplňuji ještě pro žánrovou diverzitu :D 3. 11. Benighted a českej support - Torment fest - Litoměřice, Baronka 4. 11. Vzpomínka na UBINU - Kandar + Brutally Deceased + Ravelin 7 - Most, Záchytka 5. 11 Queens of The Stone Age - Vídeň, Wiener Stadthalle 20. 11. LIARS + Povodí Ohře - Praha, Underdogs 29. 11. Yung Lean & Sad Boys - Praha, Lucerna
Cronic - 31.10.17 09:18:56
kedze som nestihol tak pridavam 3 zaujimave akcie v BA aspon sem ;) Štvrtok 2. novembra GORGOROTH + GEHENNA + AMKEN + SEKHMET (Randal, Bratislava) Štvrtok 2. novembra DEADLY ERROR FEST: BENIGHTED, GUTALAX, LUPARA THE WIDOWMAKER, URTIKARIA ANAL, STERCORE (Fuga, Bratislava) Sobota 18. novembra POSSONIUM DEATH FEST: CONGENITAL ANOMALIES, REALMS OF CHAOS, FROZEN BLOOD, SANATORIUM, BEGGING FOR INCEST a EPICARDIECTOMY (Randal, Bratislava)
brutusáček - 30.10.17 14:06:32
mastodon by určitě něco většího naplnili, ale za tu "klubovku" jsem rád, byť bude natřískáno...zvukově se toho nebojím, co jsem tam byl poslední dobou tak vždy ok zvuk (nma, neurosis, dinosaur jr, rc)

Zkus tohle