MarastMusic HeavyWorld 1

Článek

Průvodce světem hard´n´heavy klapka poprvé?

Vítejte v tak trochu experimentálním, premiérovém (snad i) týdeníku, jehož jedinou náplní bude informovat vás o dění v tzv. klasické rockové a metalové části hudebního světa. Pro tento formát jsme se rozhodli proto, abychom v týdnu přinášeli skutečně jenom zajímavé novinky, dejme tomu, z moderních, extrémních nebo ne tradičních stylů, o nichž jinak píšeme.

Věříme, že tímto soustředěním SÍLY A MELODIE a starého poctivého bigbítu v jednom kompaktním článku alespoň někoho potěšíme a nebudeme nabourávat obsahový koncept. (A stejně nám přijde, že neinformovat, jak si vede starej dobrej poctivej hevač, by bylo trestuhodné! :))

Dnes na vás čekají:

VIDEA: Primal Fear, The 69 Eyes
ŽIVĚ: Sabaton, Judas Priest
SKLADBY: Avantasia, 3 Doors Down, Rage, Reckless Love, Resurrection Kings, Van Canto, Savage Machine, Vampires Everywhere (+Hozier cover)
DESKY: Nasty Savage
BIOGRAFIE: Carmine Appice
TURNÉ: Thin Lizzy

Novinky ze světa rocku

Nasty SavageCARMINE APPICE už také pomalu myslí na důchod, takže se rozhodl v květnu vydat knihu memoárů - Stick It!: My Life Of Sex, Drums, And Rock 'N' Roll. Autorsky se na knize podílel Ian Gittins (dělal už na slavných The Heroin Diaries Nikkiho Sixxe), předmluvu sepsal Rod Steward.
 
Floridská metalová legenda NASTY SAVAGE neřekla ještě poslední slovo - v sestavě Nasty Ronnie Galetti - vocals, Fred Dregischan - bass, David Austin - guitar, John Mahoney - guitar a Greg Gall - drums chystá novou desku a letní turné. V osmdesátých letech si kapela získala pověst svou nespoutaností, kdy zejména vokalista "Nasty" Ronnie vytvářel show rozbíjením televizí o své tělo. U Metal Blade Records vyšla v rozmezí let 1985-89 tři kultovní alba a EP, následoval rozchod a krátký jepičí reunion v roce 2002 s deskou Psycho Psycho (2004). 26/02 tedy vyjde nová deska Indulgence a návdavkem k tomu i reedice eponymního debutu.
 
Oficiální příčinou Lemmyho smrti byla rakovina prostaty spojená se srdeční arytmií a následným selháním. Jeho bývalý parťák Mikkey Dee, se v mezičase už přidal k THIN LIZZY, kteří chystají masivní turné na oslavu 40 let od vydání alba Jailbreak (26/03/1976) s kultovním hitem The Boys are Back in Town. Zároveň je to ale bude 30 let od úmrtí Phila Lynotta (04/01/1986). Tributní sestavu tvoří Scott Gorham - guitar, Damon Johnson - guitar, Ricky Warwick - lead vocals, guitar, Darren Wharton - keyboards a Mikkey Dee - drums.

Audio & Video

3 DOORS DOWN - In the Dark (Us And The Night, 11/03, Republic Records)

 
AVANTASIA - Ghostlights (lyric video) (Ghostlights, 29/01, Nuclear Blast)

 
JUDAS PRIEST - Desert Plains (live video, 05/12/2015, Ericsson Globe, Stockholm, Sweden)

 
PRIMAL FEAR - Angels Of Mercy (video) (Rulebreaker, 29/01, Frontiers Records)

 
22/01 vyšlo EP RAGE My Way. Peavy Wagner na něj dal ale pouze jednu novou skladbu, zbytek jsou znovunatočené skladby z alba Black in Mind (1995). Sestava je taktéž nová - na kytaru hraje Venezuelčan Marcos Rodriguez, bubeník Vassilios Maniatopoulos svého času zpíval u Tri State Corner.

 
RECKLESS LOVE - Keep It Up All Night (InVader, 04/03, Spinefarm Records)

 
RESURRECTION KINGS - Livin' Out Loud (Resurrection Kings, 29/01, Frontiers Music Srl.)

 
SABATON - Resist And Bite (live video, Heroes On Tour, 04/03, Nuclear Blast)

 
SAVAGE MACHINE - Event Horizon (Event Horizon, 2016)

 
THE 69 EYES - Jet Fighter Plane (Universal Monsters, 22/04, Nuclear Blast Records)

 
VAMPIRES EVERYWHERE - Take Me To Church (Hozier cover, feat. Alex Koehler (Chelsea Grin)) (Ritual, 18/03)

 
Black Betty

 
VAN CANTO - Clashings On Armour Plates (lyric video) (Voices Of Fire, 11/03, earMUSIC)

Vložit komentář

DW - 25.01.16 12:46:43
Nostradámus i Mayové byli mimo, ale Sabaton na MM je neklamná známka toho, že konec se blíží :D.
bizzaro - 25.01.16 09:37:40
tak super, že se líbí, pojedeme tím pádem nějaké takovéhle seriály snad každý týden :-)
je fajn, ze ti stacime my ;)
LooMis - 25.01.16 09:09:33
tak super, že se líbí, pojedeme tím pádem nějaké takovéhle seriály snad každý týden :-) možná zařadím i nějaký narozeninový blok, uvidím, jak se to vyvine
brutusáček - 24.01.16 12:31:38
YEEEEESSSSS nedělní heavyyyyyy paráda!!! no jako rak prostaty by bylo to poslední do bych u Lemmyho čekal a já doplním, že 26. ledna má 61. narozeniny Eddie Van Halen...na víkendovém beatu to nešlo nepřeslechnout :)
bizzaro - 24.01.16 10:32:21
:DDDDDDD jako :D tohle nema obdoby :D nejvetsi zlo asi Sabaton a Savage Machine, ale pak jsem dojel az na konec na Van Canto :D u Resurrection jsem myslel, ze je to Seb Bach. a postreh tydne: Peavy, ten pekne narost :) ale jak zemrel Lemmyho, to ctu vlastne az ted

Zkus tohle