NARCISS, AMBROSIA, BALACLAVA

report

Metl trykot? Mám... Pálo? Jo, mám... Seš si naprosto jist svou metalovou nadřazeností? Že váháš, wole... Tak jdi na to. Cíl? Provokacéé!!
Pořadatel Marek se zbytečně strachoval o reprezentativní návštěvnost mítinku pořádaného jeho, z islámu čerpající, politickou stranou VEGAN EMPIRE, neb se zvířečími právy se nežertuje (a dokonce ani MJC nebyla v tomto případě udělena vyjímka!) a... myslím, že mladším nejen slečnám byla dána solidní možnost se na nějaký ten pátek najít, usadit, získat na hrdosti... kluci jsou tu pohlední, ideály vznešené a ty hadry jsou prostě úúžasný!
O videu zrůdností páchaných na našich zvířecích spoluobčanech se nerozepíši. Ne proto, že by mne nezajímalo, a předem rezolutně říkám že jakýmkoli i sebejemnějším žertíkům na toto téma se chci vyvarovat (hovno marast, pičo), ale sedmička je vcelku natřískaná a volnej flek na baru se vyvažuje zlatem, takže už to hrozně bal!
Partnerem v hříchu je mi Egi z NESOUČÁSTI STROJE a jak (ne)plyne náš hovor, uvědomuji si, že se na všechny 3 kapely opravdu těším.. Čím to asi bude?
Coby první podium překvapivě obsadila příbramská vegan hc legenda BALACLAVA, prvně se představující s novým, druhým, kytaristou. Přesto, že novic ve svých rukách dříme rohatýho Gibsona a zmíňka o stylovém posunu BALAKLÁDY se toleruje, (bohužel :-)) nejde o další ze "slovenských" DISGORGE klonů. Levý reprák řve, že k sobě na metr a půl nepustí ani ucho, což je při hustotě hc obyvatelstva, o jakou se 130-150 lidí postaralo, hodné zmínění... a mé kovové ego se, rozhlížejíc do tváří kolem sebe, topoří a já si odříkávám (mimochodem, kříž je mi stále sympatičtějším na krku než na ruce..) svou brutalistovu modlitbičku: "být tu s tímhle zvukem nějaká sypanice, by ti obrácení kšiltu pramálo pomohlo lépe vzdorovat aerodinamickému odporu..".
Jo, ale ta BALACLAVA, viď :-) ?.. a nebo ještě ne. Též moshing podléhá progresi a myslím, že má vidina, kterak s brzkým příchodem, před prvním hrábnutím do strun, ihned šplháš na madračky plující na pilířích lidských paží, není v dohledné době nerealizovatelná. Ale zatím se musíme smířit s tím, že ten masakříček, ta běsnička, se rozpoutává právě až s prvním hrábnutím do strun.. Atmosféra je na sedmičce v poslední době fantastická a kecičky "pamětníků" nostalgicky přemítajícími nad "starými dobrými časy" jsou podloženy pouze chtíčem vlastního zviditelnění, "zezajímavějštěním"..
Řekl bych, že BALAKLÁDA již nedrhne na té své staroškolské tupa valše. V písních jde slyšet jak vliv emotivnějšího kytaristy Kuby, tak i prankovského srdce zpěváka Milana. Snad více chaos, větší hrubost. Ale je dost pravděpodobné, že kluci nehráli nic nového a ony postřehy čehosi "nového" jsou jen důsledkem druhé, metalově znějící, kytary. Mosh = krutost. Milanovi se dojetím třese hlas, ale v "děkovačkách" mezi songy nezapomíná na nikoho. Song pro zvířata, pro vegany i vegetáriány, pro (risknu to..) homouše i teplouše. "A teď všichni: ANIMAL LIBERATION!!" (To možná neříkal, ale nechybělo nic). Serfaři si nechtějí nechat uniknout jedinou z živých vln a já přez ně téměř nevidím muziku, proto se o ní nemohu obšírněji vyjádřit. "Zvěřit za zvířata" bylo heslem toho večera.
Už se těším na druhou AMBROSII, ale tu se z úst budhistových dovídám, že někdo říkal že někdo něco říkal... je to holt v piči a AMBROSIA budou asi fakt zmrdi :-). Slepota a omezenost nezná mezí. Problém bude v tom, že kluci mají málo songů o zvířatech a zbytečně moc o upřímnosti, přetvářce.. Ale už to do nás ser! Džn až na půdu! Koncert od koncertu lepčí, téměř zapomínám proč tu jsem (provokacéé) a vrhl bych se běsnit za upřímnost a proti přetvářce. Naslámovanej brut hc metal s pěknými monotónními momenty. Při metalových vyhrávkách mi kytarista oplácí úsměv úsměvem, neslýchané! Dost z děcek není v korektním obraze a nic netušíc zvesela paří i na AMBROSII. Kytarista začíná hrotit pózy, načež basák, jemuž byla tato kolegova upřímná tvář doposud odepřena se nedokáže ubránit smíchu a musí se otočit k bicákovi, paráda.. Má-mo, já-mám-rád-AMBROZII..
Němečtí NARCISS nejdříve poděkují na všechny strany a pak se vyřítí se svým brutál.hc.metálem. Řvoun řve, bubeník bubnuje, kytarák hraje na kytaru!! Kytarista (nebo basák? netuším, já ty struny moc nepočítám..) má vostrý kérky: na jednom lokti klasický symetrický pentagram a na druhém pentagram v podobě nesymetrické chobotnice.. Muzika? Dal jsem 1 song. Určitě brutální, vcelku slušný dvoukopákový koberec, kytarově nejspíše slayer s předvídatelnými rytmickými moshovými zvraty. Neba, ale již snad chápu, že hc mosh metal je specifickým stylem, na který nelze nahlížet čistě metalovým pohledem..
Tedy 1 song, balim řepeto, pan DILLINGER mi dle svého únikového plánu prchá z batožiny, ale to bych na něho nesměl rázně lusknout prstama a vydat povel: "pane DILLINDŽRE, alou zpět do discmana!".. a tradá domů.
Slibuji, že přístě, tedy již v sobotu na "desítce" na CRAWLEY PASSION, budu solidnějším novinářem, přesto že metalového trika a penta.gramu se vzdát nehodlám.

Vložit komentář

yarrdesh - 27.08.04 01:04:38
jo, tahle recenze ruluje fakt nejvic ;)) met rulz v tomhle
bb - 25.08.04 15:13:45
tohle je poklad!!!! z nejhlubsi historie. :-)))
BUgsBUnny - 10.02.03 13:56:40
M2B FOR PRESIDENT!!!! :-)))))
mosh.2.bleed - 07.02.03 13:47:26
takže se zítra nemusím bát, že díky svému "konfliktnímu" reportu dostanu do držky? a díky...
bizzi - 06.02.03 18:38:08
JE TO PROSTE LIDOVY VYPRAVEC ;)
drsh - 06.02.03 17:50:57
komický report - sem se výborně bavil...
lemmy - crying indie-rocker? - 06.02.03 15:41:27
...narziss...jinak další ze sady famosních reportáží! sem sice hroznej podkuřovač, ale musím chválit každej tvůj článek, protože je to prostě fun fun fun.
p. - 06.02.03 12:47:10
když mě ty zoofilní projekce fakt nebavěj...
mosh.2.bleed - 06.02.03 09:47:02
celkem vyčerpávající popis promítaných filmů o zvířatech naleznete zde: http://www.czechcore.cz/index.php?w=10&kod_rew=2546

Zkus tohle