Články

přeposlat článek tisknout

NECROSORTH, VICTIMS, KOMBUCHA, SEPSIS

  • kdy: 17.-19.3.2006
  • kde: Chomutov-Jirkov, MC Šakal

Pojmemež to trošku z právoplatných okolností zdvojeně anarchofeťácky: Na tuto sobotní metalovou akci vstávám už v pátek ráno. Z rachoty dovalim dom, domastruju jednu píčovinku a běžim s kompem v podpaží&batohem plným kabelů, efektů, klávesnice atd 1.5km na bus, co jede za pár minut. Samozřejmě mi ujede, a tak běžim další 3km na zastávku vlaku, neb vím, že jede asi za 15 minut. Nejsem sportovec, ještě po 5ti dnech mě bolí celej člověkotron. Ve vlaku se vymluvím na to, že jsem dobíhal a tudíž neměl čas zaplatit si jízdné a už se metal blíží. Leč cestu mi kříží bimetalická tovární hala Harfa v útrobu pražských Vysočan. Chvilka zmatku na vstupu, ze všech tří stran halasně nazvučené ruchtaruchta olbřímích kolaborujících stěn stěn stěn, aneb Layka-Acid Alliance, AKA-IO-Anal Commandoz a Cirkus Alien. Mithras Templ samozřejmě přítomen, no nechám už těch zvučných jmen, mávám dětským rýmům a čaune s nimi do plynu. Tak. Kus od vchodu je stánek Policejního Státu s fotkami z oblíbeného letního masakru, spojen se stánkem SNA - Svazu Nezávislých Autorů, neboli organizaci, která se snaží svrhnout dementní OSA-u, vydírající pořadatele akcí i všechny ostatní svými dementními poplatky za hudební produkci. Na hradbě Análů a AKy tu noc zároveň hrají umělci podepsaní pod formuláře SNA.
Nuže - odbimbá nám půlnoc a už jsem celkem - cuže.
Hudbu ňáko moc nevnímám, neb je všade příliš známých. Cirkusácká hlavní stage je olbřímí, nějaká ta livka tam taky probíhají, ale jde mi to nějak jedním uchem ven a druhým dovnitř. Ale lidojedů je celkem dost a jsou spokojeni. U Lajky lítaj ameny, čti drumbácuje nám to až rádžažongluje. Pivo je dobrý, drogy taky, takže místo livesetu Ing.Králika, noizového to bordel uskupení, vbloudím v nějakou ruskou diskotéku! A já úplně cuže. V ruinách hned na takovym tom náměstíčku před vchodama do Harfy je schovanej nějakej podezřelej bar. I působíme tam zlé narkoneplechy, mezi nimiž bych vypíchl např. přehrazení vchodu lavicí a snahu o vybírání vstupného. Barmanka mi potom rozšlapala zkázonosnou lihovku a právem jsme to tam opustili, neb za tu naši ještěřinu nám ka_ 9edou chvíli hrozil vyhazov od 5ti za barem popíjejících úúúúkááček. No eh nebudu raději vypočítávat všechna zla noci, prostě to všude dělalo bum bum a moc jsem se bavil. Dekorace v tom stavu výborný, to musím podotknout. Když už jsem teda prosral ten kralikoset, hudebně mne uspokojil jakýsi neznámý frantík, co sázel nehorázný noisy hraničící s brakcorem a hermafroditní volenkou. S kolegou masokombinátorem jsme ho rázem podporovali mikrofóním growlingem&bizarními rozpravami na téma eva a vašek, nemáš cígo a jiné satany. Inu nejčko zábavička, štestíčko a radůstka, od této SNA stage se neodtrhuji až do rána. Neb hraje Narcopolo a míchá reggae s hitlerovskými projevy (což byla velká inspirace pro to nechat si udělat z razítek na čele politicky nekorektní symb ol), hardcore tek s dechovkou a dagmar patrasovou atd. Kazetor po něm pokračuje v duchu podobném, vítáme občánky a sluneční paprsky vítají nás, potom si to vodkroutim já, přičemž jsem už úplně vyndán&podle toho to taky vypadá (zní). Vono taky pustit na technu Unmerciful, ehm. Když kvetou máky... přechody na hovno, no ale což. Stejně zavládá už naprostá anarchie.
Poté ještě hraje Babenta nějaké to livko a pak někdo Análovic, kterému to kazím hraním kultovní arkády GoldenAxe se zapojenými zvuky do mixu. Inu značně na přesdržku raději přikládám ruku k dílu beden skládacímu, zamávám svému kompu v autě a konečne se vkotrmelcuju bohapustě bohavypustit k již jediným hrajícím cirkusákům. Tam to byla fajná litka. No a najednou jsou tři hodiny vodpoledne, nic nehraje, na Harfě je místo stovek lidí asi 20 individuí, přičemž někteří nechápou humor nekorektního symbolu na čele, a tak nakonec mizím a obsazuji tramvaj. Tento symbol se ještě nelíbí etnické menšině v tramvaji, což už ten humor docela podkopává a začínám pochybovat o svém rozumu. Každopádně touto tramvají dorazím nečekaně přesně na florenční sraz se zbytkem kapely. A hyjé!
Jako punkáči se do Chomutovských luhů a hájů a paneláků dovalíme autobusem, což je pro mne konečně nějaká ta chvilka spánku, zato pro spolucestující pořádný smrad. V Chobotově-Jirkově vyhledáme klub MC Šakal, což opravdu není hiphlouper, ale klub. Uvnitř je i přes konkurenční pražskou deathgrindovou akci GT-AM-IS-PG-PN narvano nemalo, pres sto hlav. Teda Harfa to neni, ale voe na metaL bimetaL toŤ lidU spoustA. Jsem přemluven smýt si nekorektní symbolizatůru z čela, neb prý tam bývají problémy s nácky, že okolní lidé za ně považují nebohé máničky, a tak to shazuji, abych v tom okolní obvyvatele neutvrzoval - jdu si pro chleba do večerky. Prolil jsem love, dík za půjčení, víš co. Bubenice při sypačkách třese kozama, to je supr. U zastávky se mi někdo smál, když jsem pátral po rohlících. Kupuju tmavý těsto. Řekněme, že hlavnímu hrdinovi není zrovna nejlépe, tak já na to seru, potvrzuji, že posledních pár řádku je psáno záměrně rozházeně a udělám to normálně.
Necrosorath hrají první, mají bubenici, je to takový přesně si nepamatuji, ale rozpoutáváme s naším basákem Peposlavem kotel&hrozíme mým chlebem. Bubenice přesná, tolik mohu říct, zvuk celkem já ňák nevim, to je ale report čtenáři za trest, že? Suffovina nebo deathinfectionovitost to rozhodně nebyla, myslim, že se řvalo, tak si to přebertež. Je zvláštní, jak se do textu vluzuje promluva k jakémusi imaginárnímu čtenáři. Nyní lžu, jak když tisknu.
Takže po Necrosorth nastupují - mezi pivy a rumy - neb celá akce je oslava narozenin Upíra, bubeníka Victims - dostal láhev rumu, tak 4litrovou minimálně, s etiketou složenou z jeho vykomacenejch fotek - pokud se pamatuju - Victims. Kytarista mezi písničkami brnká najazzlosti, trochu nečistě tedy, ale čepka dillinger útěk hadraplán byla myslím na něm. Neznamená to teda nic, hráli brutal death jak se patří, sypalo se sypalo, červené já blíčko, sypalo se přesně, blilo se a střídalo se s hc řvaním. V mé vyndanosti jsem v tom řvaní furt slyšel "ček tek, ček tek", (ale inu ale ale což co6 (c) páně mscmbntr ] ) (tzvole tz y8vorkz) čárka dvojtečka tečka… Měli tam i nějaký ty prstovačky, jako jóooo, do emeriky dosti. Kotel se rozpoutal za Pepka přítomnosti, samozřejmě enormní, i povozil jsem se mezi jinými vozataji na rukou, fér kámo ale už dost podívej se jak dlouho jsi vzhůru, takže alou hodit umakart. Zbytek setu tedy trávím koukaje u stolu.
Pak nastupuje Al-ko-mando Rumbucha, stav členů si nepřejte vidět ani cítit, každopádně co mám vo tom jako ze svý pozice psát? Zněli jsme imho docela jako koule, ale bicman si to tentokrát celkem mocně dal, zatímco mě na rychlý blicí hiphop dost docházel dech a hlasivky Harfou vyčerpány loudily zvuky jiné, nakřáple harmonicky neplné. No nevim. Leč ňákejm těm lidem se to líbilo snad, kurva na to seru tohle měl psát někdo jinej. Válel jsem se slušně a mám novou oblíbenou polohu, a to usínajíc hlavou dolu z podia. Ta kže jsme to pak sbalili, na chvíli jsem tuhl na podlaze v backstagi, pak jsme se všichni hrozně šeredně vožrali, Pepek při hraní fotbálku pokládal na sklo kládu, z hajzlu chodil na bar místní blázen se sundanejma kalhotama, já se motal jako upadlá neštovice a mlel úplný hovna, jak člověk 9kdzbz jen0 kalící nějakou tu 30tou hodinu mele. Slabikář semlel Emu. Mámu polyká hrůza.
Jo bych zapomněl, k tomu hráli Sepsis, takovej oldskůlovitej deathblacktrash, od tý doby, co jsem je viděl v Crossu se teda výrazně zlepšili, leč toto není můj podšálek moči, zváště hraní coverů od medvídka z bogoty a jiných v tomto podání znějících dost hardrockovitě kurva na čárky já budu srát nebo se v tom utopíte víš co víš jak mluv než dojde dech říkal tuhle pantáta ginsberg doktor z hor, takt
'e9ž hrají na můj vkus příliš dlouhé sety - s tím by měli něco udělati. Instrumentalisti to jsou dobří ...
No a co pak? Furt kalbakalbašeď, rum, vandalský výprav za nocležištěm, moc nevim, ale probírám se ve zkušebně andromed éééé ve skautské klubovně, naším počínáním změněné ve skautskou skvotovnu. Venca je fér člověk, takže objímám prázdnou flašici rumu, toť můj první pohled na svět oddílu Andromed.
Neděle dopoledne, zle jak sviň, přepad obchodu a busem nach Prag .... číst to po sobě odmítám, chyby nejsou chyby, teda až na i-y a tak. Čárky, malý písmena, koncovky, tvary, logika, to všechno šlo do prdele před vahou záměru kopulujícího s okamžikem. Tvary, tvary, tvary hranaté a kolumbijská geometrie. To znělo všechno ale moudře, co? Je to prost 'ec kretén.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze