NEGLECTED FIELDS – Další atak na naše prkna

NEGLECTED FIELDS – Další atak na naše prkna

article_74_px1

Pravděpodobně nejznámější metalové seskupení z Baltských států, lotyšští Neglected Fields, kteří se v dubnu opět chystají zaútočit na naše pódiová prkna, povstalo z popele lokálních kapel na podzim roku 1995. U zrodu byli Sergey “Destruction“ (zpěv, kytara), Herman (kytara), Sergey (basa) a Karlis (bicí). V této sestavě, doplněni o soprán session zpěvačky Sandry, nová kapela odcestovala do sousedního Estonska, aby v Townhill studiu v Tallinnu na jaře 1996 nahráli první demo Sansara, obsahující čtyři skladby hodně silného technického progresivního death metalu s patrným vlivem Death, Cynic, Atheist a Carcass. Díky úspěšné promo kampani Sansara obdržela několik “zuřivých“ recenzí v evropském metalovém tisku – bylo demem měsíce v Aardschocku (tulipáni), Extreme i Eternity (dojčland), Vampirii (taliáni).. Zatímco si kapela užívala úspěšných koncertů v oblasti domácího Baltu, včetně Death Comes 6 festivalu ve Vilniusu, kde předskočili Therion, čelíc 1500 fanouškům, se nabídky na debut cd začaly hrnout.
To nakonec pod jménem Synthinity, opět doplněni sopránem Sandry, nahráli v srpnu 1997 v legendárním finském studiu Tico-Tico. Vydáno ale bylo až v červnu 1998 u britských Eldethorn Rec. (sublabel Neat Metal Rec.), a již pro toto cédé se zadařilo zajistit licenční vydání pro japonský trh u Pony Conyon. Možná by se také zasloužilo zmínit, že šlo o vůbec první cd lotyšské metalové kapely. Léta páně 2002 album bylo ještě vydáno u domácího labelu Father Prods., u kterého stejného roku vyšlo třeba i cd krajanům Brute Chant, které jsme tu na našich pódiích také spatřili. Zpět k Neglected Fields. Ačkoli kapela nebyla spokojena s podporou firmy, Synthinity obdrželo příznivé recenze (80/100 Aardschock, 8/10 řecký Metal Hammer, 74/100 Burrn…) Brzy po jeho vydání se rozhodli již nespolupracovat se Sandrou Rasou, která teď svůj talent rozvíjí v tamnější dragonblackové formaci Heresiarh.
Nedlouho po tom, co cd uzřelo denní světlo, Neglected Fields začínají častěji prudit živě nejen v Lotyšsku (v rodném městě otevírali třeba Cannibal Corpse a Dark Funeral před 1100 fans), Litvě a Estonsku, ale také podnikli menší tour zahrnující naši vlast, kde vlastně nebyli poprvé (pamětníci si jistě vzpomenou na jejich první dva koncerty v Zeměchách u Prahy a Děčíně), Slovensko a Rakousko.
Čas jde ale nezadržitelně dál a Neglected Fields napadali nové věci, které nebylo možno realizovat za bývalého stavu, a proto se rozhodli do svých řad přijmout pátého člena, klávesového hráče George. Ten jako jediný z kapely má klasické hudební vzdělání, ačkoli se většina z Neglected Fields soukromně živí hudbou. V nové podobě nahráli jménem kapely otitulované třískladbové promo demo – Solar, Bass Solo, The Human Abstract, díky němuž získali kontrakt s italskými Scarlet Rec. (Neat Metal to v mezičase zabalili).
K nahrávání následovníka Synthinity bylo vybráno další legendární studio, tentokráte Abyss. Tam za pomoci Tommyho Tägtgrena (ano, bratr Petera) nahráli v září 2000 vydanou dvojku Mephisto Lettonica a nový člen tvář kapely ve výsledném znění poměrně dost ovlivnil.
S Mephisto Lettonica, jenž směřuje do temnějšího, sice překročili mnohá očekávání, ale rovněž zklamávají. A to nejen díky blackmetalovým prvkům a Samaelovskému vlivu, ale především díky velké snaze o atmosférično a výraznému zjednodušení hudby, z které ty techničtější kousky, o kterých Neglected Fields doposud byli, vylézají, aby je černé spáry vždy stáhly pod povrch. I tak byla deska kritikou poměrně slušně přijata (12/15 Legacy, 9/10 Metal Heart, 7/10 Rock Hard, 4/4 Grind Zone, 5/6 italský Metal Hammer, 5/6 Scream, 6/6 Spark, 10/12 Thrash ´Em All, 9/10 M…) a kapela zodpovídá dotazy vedoucích evropských rock/metal periodik. Později se Neglected Fields opět objevují u nás (na loňském Brutal Assaultu #7 po boku Incantation, Tiamat ad.), doma předskakují Dimmu Borgir, Destruction, Impaled Nazarene a opět se v rámci několika koncertů vrací k nám do Čech, Německa, Polska a Běloruska.

Posledními novinkami z tábora Neglected Fields, krom připravovaného třetího alba, pro které hledají vydavatele, je, že v listopadu 2002, vzhledem k rozdílnému pohledu na další směřování kapely, odešel dlouholetý člen a jeden ze zakládajících, kytarista Herman. Neglected Fields se ale dlouho netrápí a rychle jsou posíleni novým šestistrunným obhospodařovatelem Janisem, který se ještě navíc nevěnuje jen zmíněným Brute Chant, ale s Karlisem to drtí ještě v Sanctimony. K připravovanému materiálu pak vnitřní zdroje Neglected Fields proklamují, že ačkoli nové písně pokračují směrem Mephista, budou prozkoumávat nová teritoria a nikdy nezanevřou na jejich technicky deathové kořeny!
Přijďte se o tom tedy přesvědčit, protože již teď je jisté, že pár důkazů nám Neglected Fields s sebou přivezou a „na živo“ předvedou!

NEGLECTED FIELDS:
Sergey “Destruction“ – zpěv, kytary
Janis – kytary
George – klapky
Sergey – basy
Karlis – bicí

Komplet disko:
Sansara - demo’96
Synthinity – CD’98 Eldethorn; reedice ‘02 Father
Synthinity – MC’98 Beverina (asi); obsahuje i remasterované demo Sansara
The Single – MC’98 Beverina (asi); obsahuje jen covery The Prodigy – Breathe, Iron Maiden – Only the Good Die Young
Neglected Fields – promo MC’99/00
Mephisto Lettonica - CD’00 Scarlet

Khon-ThaKt:
www.neglectedfields.lv

Tour:
04/04 Sk, Rimavská Sobota – KD Tomasova // Absurd Conflict, Dead Poets Society, Fajront Ltd. - 19:00h / Sk 80,-
05/04 Sk, Vrútky - RC Mlýn // Absurd Conflict, Hecate, Surgical Dissection, Horghet - 18:00h / Sk 90,-
06/04 Sk, Banská Bystrica - klub Papuča // Absurd Conflict, Abstract, Nocturnal Devotios, Doomed - 17:00h / Sk 80,-
07/04 Sk, Prešov - Plastic klub // Absurd Conflict, Wayd, Nostrum - 16:30 / SK 100,-
08/04 day off
09/04 Čr, Praha - Black Pes // Pathology Stench, Absurd Conflict, Apocryphal Death - 19:00h / Kč 99,-
10/04 Čr, Brno – Brooklyn // Pathology Stench, Absurd Conflict - 20:00h / Kč 80,-
11/04 Čr, Třinec – Harenda // Pathology Stench, Absurd Conflict, Ador Dorath - 19:00h / Kč 100,-
12/04 Čr, Milotice u Kyjova – KD // Bloodfest VII.: Depresy, Absurd Conflict, Damnable, Sacrist, S.S.O.G.E., Craniotomy - 18:30h / Kč 150,-


Přispěj do diskuze

TAK TO JO, ALE PREPOKLADAL BYCH, ZE BYCH MOHL BYT DUVERYHODNYM ZDROJEM!!! NAVIC, KDYZ JSEM JE TU OPRAVDU VZDY VIDEL, KROM TOHO VASEHO bRNA, SAMOZREJME

2BIZZARO...no ber to tak, ze ne vsechni lidi jedou dle bolsevickeho schematu..."co je psano, to je dano"....:)))) kdyz se mi neco nezda, tak se optam u zdroje....takze asi tak....:))))

vy pyci, kdyz si prectete ten clanek, tak to v nem je prece uvedene!!! poprve hrali dva koncerty v Kralupech a Decine (byl sem v Kralupech, lepe recene Zemechy u Kralup), pak v Praze, na Brautal Assaultu a v Brne - gig, co delal Louda. Kdyby ste si precetli clanek - OBVZLASTE TY, KEJTE!!!, TAK BYS NEREMCAL!!! A KDO TI REK, ZE NAM POSLES BANNER A JE TO!!!!

Bizzaro mel pravdu...byli tu uz 3x..poprve nekde v Kralupech (delal to jeste Jirka Holub) a na druhem - pry naprosto silenem miste - nekde v okruhu Decina..ze pry to zarizoval Vlada z Fleshless

no ja bych rekl, ze tu byli zatim 3x a ze ted prijedou poctvrte, ale i z clanku vyplyva, ze bizzi vi o nejake navsteve navic....no zeptam se zitrea sergeje, jak to vlastne je....:))))

Tak ta soutez je celkem dost tezka, sam jsem to nikde nezjistil, jeste zbyva Louda a nebo napsat Sergeyovi osobne... :o)))
Kazdopadne to tu komplet stagnuje - Fora, Prizpevky mam z toho radost...
PS: A to zvlaste kdyz uz jsem 2 posilal recenzi SDoS a plakat PF2 pro pouziti coby banner.

Tagy:

aktuálně

diskuze