Novinky ze světa filmu (10.týden)

Článek

Tento týden byly předáni Čeští filmoví lvi, bylo ohlášeno několik nových plánovaných seriálů, Kostka bude 3D a Trent Reznor asi hází bobek na NIN, neboť z něj zjevně bude skladatel filmové hudby na plný úvazek…

 

adrianne palickiJe to trend televizních seriálů posledních let. Filmové hvězdy (či pohasínající filmové hvězdy) oprašují svou kariéru jako tváře televizních seriálů. Jako příklad uveďme Jennifer Love Hewitt v Poslovi ztracených dušíRoberta Carlylea v Hvězdné bráně či Jonathana Rhyse-Meyerse v Tudorovcích. A chystají se další seriály. Chystá se například americká verze britského seriálu Hlavní podezřelý, ve které roli vyšetřovatelky v neopakovatelném podání Helen Mirren přebere Maria Bello, nebo nový seriál J.J. Abramse Person of Interest o údajně mrtvém agentovi CIA, který společně s newyorským milionářem bere pořádek do svých rukou. Agent bude mít tvář Jima Caviezela (Utrpení Ježíše Krista). Vznikne také nová Wonder Woman v podání Adrianne Palicki. Ta není známá, ale zase je pěkná.

Na první Kostku vzpomínají fanoušci napětí se slzou v oku, na druhou se skřípěním zubů, jakýsi prequel se dostal rovnou na DVD. Lionsgate nyní připravuje Kostku 3D. Jak jinak. Zatím není jasné, zda půjde o remake či ne. V tomto případě bychom se snad výjimečně přikláněli k možnosti remakeu. Ačkoli zeslonit se dá vše, že?

Andrew GarfieldFilmy o bankovních loupežích vždy letěly a ani dnes tomu není jinak, vzpomeňme například skvělého Spojence. Jedna z nových zlodějin The Robber bude remakem německého filmuBenjamina Heisenberga o maratónci, který se rozhodne jen tak ze sportu. O hlavní roli projevil zájem nový Spider-man Andrew Garfield (The Social Network). Hlavní roli v další „heist movie“ přijal Ewan McGregor a bude se jmenovat Electric Slide. Hrdina, gentlemanský zloděj, vykrádá banky v jižní Kalifornii a financuje tak svůj obchod na Melrose Avenue a také svou drogovou závislost.

trent reznorJak již psal Loomis, kariéra Trenta Reznora jako autora filmové hudby se pěkně rozjíždí. Jak už to tak bývá, když dostanete Oscara. Reznor složí hudbu nejen k akční komedii Abraham Lincoln: Vampire Hunter, ve kterém si také zahraje jednoho z upírů, ale společně se spoluautorem Atticem Rossem doprovodí hudbou také Fincherovu verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. V rozhovoru slíbil divákům, že film bude skvělý a že se mají na co těšit. David Fincherzískal do svého stálého týmu výraznou posilu, zdá se.

Lara CroftSpolečnost GK Films získala filmová práva na herní značku Tomb Raider a hodlá znovu odstartovat filmovou sérii v roce 2013. Hodlají se inspirovat spíše původními příběhy her než navazovat na filmy s Angelinou Jolie. Nová Lara Croft by prý měla být mladší. Tak co, pánové, jak by měla vypadat nová Lara? Jako Megan Fox nebo třeba jakoGemma Arterton?

Byly předání Čeští Lvi. O ceremoniálu nám v diskusi jistě více poví jeden z jeho přímých diváků, nicméně pojďme k oceněným. Nejvíce cen (film, režie, scénář, Ondřej Malý jako nejlepší herec) získala Pouta. Druhý favorit, Občanský průkaz, neproměnil ani jednu z nominací. V technických kategoriích byl úspěšný Kuky se vrací. Cenu za celoživotní přínos českému filmu získal Zdeněk Svěrák. Odchod Ladislava Smoljaka připomněl, že některým lidem by se pocty měly prokazovat pokud možno za života.

Vložit komentář

DW - 09.03.11 18:10:53
Na Laru zapomeň - nikdy neudělaj pořádnej film o bábě Kroftový..
bruth - 09.03.11 17:08:51
Lev proběhl jako vždy hladce pro diváka, jisté mušky by se našly, pozornější divák si určitě všiml že u "kamery" a "scénáře" nebyly u nominací puštěny ukázky, protože tlačil čas. Názor na ocenění mi nesluší soudit, ani jeden z filmů jsem neviděl ale dramaturgie cen mi vadila, zejména když herec/herečka at už je to vedlejší role je předávána před kamerou a scénáře, což je asi divný. Budař to zvládl, bylo to klidnější než s polívkou a liškou, nicméně hodně mu tam pomáhala ta taneční grupa, vtípek s brýlema pod židlí taky zabral, viděno seshora kdy se celý sál shýbá pro brýle byla sranda. Ke konci byl však Budař duchaplný a zastavil Polívku před vyhlašováním ceny aniž by byly ukázany nominace. takže celkově ok - cena svěrákovi a taktéž i dlouhému se dala předpokládat. No a raut luxusní, futrování, plzínka without halinka ;-)
bizz - 09.03.11 16:12:12
dobry njusky a konecne taky zas naka coura na titulce, uz se mi styskalo ;-) a ta Lara.. hmm.. premejslim a mnu ;oP

Zkus tohle