Novinky ze světa filmu (11.týden)

Článek

article_680_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Upgrade se vždy hodí a jak se ideály mění, vracejí se i starší příběhy. V roce 1987 udělal Jack Nicholson čarodějky ze tří osamělých žen, kterým nedal příjezd bohatého, šarmantního a tajemného muže spát. Tehdy jsme mohli obdivovat Sher, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer. Televize ABC se rozhodla natočit adaptaci filmu knihy pro malou obrazovku, tentokrát pod názvem Eastwick. Trojici žen tentokrát ztvární sexy blondýna Rebecca Romijn (Mystique z X-menů), Jamie Ray Newman a Lindsay Price. Neodolatelného cizince si zahraje Paul Gross.

Alexandre Aja (Noc s nabroušenou břitvou, Hory mají oči) nezahálí. Momentálně dokončuje projekt Piranha 3-D

article_680_px3

(v jezeru v Arizoně útočí prehistorické rybky) a pak se vrhne na drama The Contractor. Příběh se odehrává ve světě, ve kterém už si USA nemohou nadále dovolit vést války a uzavírají smlouvy se soukromými společnostmi, které posílají elitní vojáky na mise po celém světě. Cena za vojenský puč bude samozřejmě mnohem vyšší než za vyvolání „pouhých“ nepokojů. Nic bližšího se zatím neví, ale Ajovi fanoušci jistě nepohrdnou.

Producent Neal Moritz a režisér Jay Roach (Jeho fotr, to je lotr či produkce Borata) se ujali tématu loňského nezávislého dokumentu The Complete History of My Sexual Failures Chrise Waitta a hodlají na jeho základě natočit hraný film. V biografickém dokumentu hrdina zjišťoval u svých bejvalek, proč ho opustily. Filmová komedie by měla jít více do detailů…ať už to znamená cokoli, doufám, že původní tvůrce alespoň dostal dost peněz. Jde totiž o velmi zvláštní způsob, jak proslavit své dílo.

article_680_px2

Joe Wright získal pověst nadaného režiséra nadmíru povedenými snímky Pýcha a předsudek a Pokání, ve kterých také ukázal Keiru Knightley jako výbornou herečku. Jedním z jeho dalších projektů po uvedení životopisného dramatu The Soloist se bude jmenovat Indian Summer. Příběh knižní předlohy sleduje události před a po slavné Freedom at Midnight, která vedla ke vzniku moderní Indie a Pákistánu, první válku o Kašmír a konci koloniální nadvlády Britů. Lord Mountbatten se svou ženu v roce 1947 předávali moc prvnímu indickému premiérovi Jawaharlalovi Nehru. Scénář píše William Nicholson (Gladiátor).

TO se vrací, budeme se znovu bát, nechápaje, jak může Stephen King v noci spát. Příběh jednoho z jeho nejtemnějších

article_680_px4

románů vypráví o skupině teenagerů, kteří se v roce 1958 střetnou s morfujícím stvořením, které se dětmi živí a nejraději na sebe bere podobu sadistického klauna jménem Pennywise. V roce 1985 se TO znovu objevuje a nyní dospělí hrdinové mu musí znovu čelit. V roce 1990 byl román adaptován v televizní film stanice ABC, který se v mnoha ohledech od předlohy odchýlil. Zmizel sex mezi hrdiny i gay party, při které se TO znovu zhmotní. Ceněná je především „dětská“ část příběhu. Nový snímek by měl „dospělou“ část přenést do současnosti.

Vložit komentář

bros - 17.03.09 17:31:56
bizz: s RR jsme dva:-) hlavně ať to neposerou:-(
Baara - 17.03.09 15:27:39
Nějak se musí zamaskovat, že se minulý týden moc neurodilo :-)
Baara - 17.03.09 15:13:47
Nějak se musí zamaskovat, že se minulý týden moc neurodilo :-)
brutusacek - 17.03.09 12:52:31
si v pořadí...
bizz - 17.03.09 12:08:05
Ajuv priznivec se tesi a taky ma potrebuj sdelit, ze Rebeccu Romijn by dal hned ;-)
  • Zkus tohle