Novinky ze světa filmu (14.týden)

Článek

moWie-$:hOtWs :>>

article_467_px4

Vysloužilé akční hvězdy se vracejí (jen Arniemu se v politice pořád líbí), pozadu nechce zůstat ani svalnatý zloduch Dolph Lundgren. V akčním thrilleru Command Performance si nejen zahraje, ale bude ho také režírovat! Jeho postava bude bubeník v kapele, doprovázející na evropském turné amerického baviče. Na premiéře v Rusku vtrhnou na představení východní zloduši, ale bubeník je jako na potvoru bývalý mariňák. Nicméně nebude se jednat o Lundgrenův režisérský debut, Švéd natočil již čtyři snímky, v nichž vždy sám hraje hlavní roli.

A režírovat bude i další ryze žánrový herec, a sice komik Tim Allen (ano, ten který vyhodí dům do povětří, když chce zvýšit výkon sušičky na prádlo). Komedie Crazy on the Outside vypráví o právě propuštěném muži středního věku (Allen), který se snaží přimět k romantickému citu svoji kurátorku, je manipulován svou sestrou (Sigourney Weaver) a jejím sarkastickým manželem, kterého (a proto se je nač těšit) si střihne mistr sarkasmu J. K. Simmons (Juno).

article_467_px1

Sasha Baron Cohen pilně pracuje a výborně se baví při natáčení svého třetího celovečerního filmu, prvního pro jeho třetí alter ego, rakouského módního novináře Bruna. Pod názvem Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt se skrývá již několik menších či větších incidentů, které provázejí natáčení s hrdinou, který nutí zpovídané (od mocných makléřů po celebrity) k politicky nekorektním vyjádřením a pase po každém náznaku homofobie. „Podivný Evropan“ se prý vkradl na velikonoční mši poblíž letiště Wichita, na kterém předtím tančil jen v přiléhavých šortkách. V jisté televizní show prý Ben Affleck vyprávěl o novináři z Evropy, který mu kladl podivné otázky o homosexuálech. Teprve moderátor mu sdělil, že zmíněný rozhovor se možná objeví v určitém filmu... Bruno přijde do kin v říjnu.

article_467_px2

Bruce Willis je stále velmi aktivní (jeho průměr filmů různé kvality klesl na 3 filmy ročně). V dubnu začne natáčet akční sci-fi thriller The Surrogates. Původní komiksový příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy lidé žijí v izolaci a komunikují zprostředkovaně přes své lépe vypadající a fungující „náhrady“. Willis si zahraje policistu, který prostřednictvím svého dvojníka vyšetřuje zabití dalších surogátů. Jeho partnerkou bude Rada Mitchell (Silent Hill) a režie se ujme Jonathan Mostow (Terminátor 3). Naposledy jsme starého dobrého Bruce viděli ve velmi průměrném Neznámem svůdci.

Přibližně čtvrt roku zbývá do vypršení sedmadvacet let staré smlouvy hollywoodských studií s hereckou asociací SAG (Screen Actors Guild). Herci si však případnou vyjednávací pozici již nyní sami znesnadňují. Sabotérem je AFTRA (American Federation of Television and Radio Artists), která se rozhodla se od SAG trhnout a vyjednat si vlastní podmínky. Ve srovnání s asociací filmových herců má totiž nižší postavení (včetně mnohem nižšího počtu členů). Tato situace poněkud bere naději na to, že vše proběhně hladce a točit se v červnu nepřestane, nicméně americkým divákům naopak dává příslib, že ačkoli hollywood nepojede, o televizní show nepřijdou.

article_467_px3

Série o tajných a zvláštních agentech mají úspěch (doslova oživená bondovská série, Bourne a plány s Jackem Ryanem). Quentin Tarantino má v plánu zfilmovat románovou trilogii Lena Deightona a jiná kniha tohoto autora byla svěřena režisérovi Paulu Thomasu Andersonovi (Až na krev). Příběh agenta Harryho Palmera Horse under Water (jeden ze čtyř) vypráví o boji o tajný seznam jmen, jehož zveřejnění by zničilo britskou vládu. Sám agent je pravým protipólem Jamese Bonda – nosí brýle, žije v malých bytech a zaplivaných hotelech, je zavalený papírováním a pořád mu chybí peníze. Anderson odmítl pracovat na první knize o agentovi, pojednávající o technologii na ovládání mysli, neboť druhý román je bližší jeho stylu. Nicméně stejně jako u Paula Greengrasse by z tvrdohlavosti a osobitosti intelektuálského režiséra mohl vzniknout zajímavý kousek...doufejme.

Vložit komentář

lemmy - 03.04.08 12:22:28
http://www.youtube.com/watch?v=sLi7liCC_zs tohle je snad zatím nejlepší brunova kreace
DR - 03.04.08 11:32:29
měl jsem knížku ALI G, vy hiphopový buzny těžká škola života
lemmy - 02.04.08 20:58:27
ale slbě trkající bruno, na toho se takřka vůbec netěším. jak byl imo borat silnej, tak bruno vládne železnou pěstí...
Baara - 02.04.08 14:26:04
jsem si říkala, že njuska s lundgrenem za bicíma bude populární:-)))
brutusacek - 02.04.08 12:13:40
ty kráso járo tak to je konečná, místo paliček berety a v kopácích kulometný hnízda :))) stejnak ŠVÉD je ŠVÉD a mam to doma na originálce..chjo kde ty časy jsou
bizz - 02.04.08 11:52:44
koncim.. Dolph dramrem :-D
  • Zkus tohle