Novinky ze světa filmu (17.týden)

Článek

article_989_px1

Prequel Vetřelce dostává jasnější obrysy. Ridley Scott a spol. pracují již se čtvrtou verzí scénáře a začínají s grafickými návrhy, z čehož by již mohl vykrystalizovat rozpočet. Příběh se odehrává v roce 2085, 30 let před narozením Ellen Ripley. Hlavní hrdinkou bude prý opět žena. Pamatujete na mrtvolu, která ve Vetřelci seděla ve vesmírném vozítku, které se ukázalo být plné vetřelčích vajec? Nezjistilo se, co nebo kdo to byl a co se mu stalo. No a o tom by to celé mělo být. Samotná rasa vetřelců dostane odlišný design, především zárodky katapultované z vajec na obličeje obětí. Podle Scotta jsou už obnošené. Jak to celé dopadne uvidíme na přelomu 2011/2012, možná dokonce ve dvou částech.

Jak se nezbavovat manžela, který srostl s gaučem a flaškou piva, ukáže komedie An Ex To Grind. Hlavní hrdinkou bude newyorská finanční poradkyně (Cameron Diaz), která se vdala za profesionálního hráče fotbalu (Benicio del Toro), ze kterého se však stal domácí povaleč. Rozhodne se ho zbavit tím, že ho seznámí s náhodně vybranou ženou. Bude-li ji podvádět déle než tři měsíce, nebude mu muset platit po rozvodu alimenty. Ale chyba lávky, díky nové lásce se z muže stává přesně ten, kterého by chtěla mít opět doma. Tak ženský, takhle ne.

Líbila se vám Pařba ve Vegas? Pak se můžete těšit na další partu chlápků, kteří to roztočí v americkém městě hříchu. Tentokrát se bude film jmenovat LASt VEGAS, pánům bude přes sedmdesát a jedním z nich bude Jack Nicholson. Jeho kamarádi z dětství se sejdou ve Vegas, aby oženili posledního svobodného z nich. Avšak potenciální ženich a jeden z vdovců se zakoukají do jedné barové zpěvačky. Ačkoli zatím nejsou známa další jména, produkce zřejmě hodlá dát dohromady partičku velkých hereckých veteránů.

article_989_px2

Paramount se rozhodl, že na filmová plátna znovu promítne Kruh. Ano, ten původně japonský horor, při kterém slabší povahy odcházeli ze sálu. Budou to mít o to složitější, že novinka bude také 3D! Nepůjde o pokračování, nýbrž o nové zpracování japonské předlohy. Parta teenagerů narazí na videopřehrávač a přehraje si kazetu...zbytek si domyslíte. Tato zápletka zdánlivě (bohužel) vylučuje účast Naomi Watts, ale Bizzaro, ještě naházej flintu do žita!

Co se nekonečné série The Saw týče, vrátí se s titulem Saw VII 3D. Vrátí se postava doktora Gordona (Cary Elwes) z originální jedničky. Bude jedním ze skupiny přeživších řádění Jigsawa, kteří hledají pomoc u „kolegy“ Bobbyho Dagena, nicméně jeho tajemství vyvolají další vlnu násilí. Film bude kompletně natáčen na SI-3D digitální kameru a do kin půjde v říjnu.

Guvernér Arnie a zámožní obyvatelé Los Angeles zachránili nápis Hollywood, kterému hrozila demolice za účelem obytné výstavby. Mezi zachránci, kterým se podařilo pozemky pod nápisem vykoupit, byl i zakladatel Playboye Hugh Hefner. Jakpak by ne, když sám čeká na svůj životopisný snímek.

article_989_px3

Nadpřirozený thriller s názvem Insidious začíná natáčet James Wan, režisér první Saw, podle scénáře Leigha Whannella, který první Saw napsal. Patrick Wilson a Rose Byrne (Sunshine) si zahrají manžele, jejichž syn je v komatu. Jeho tělo se stává terčem útoků zlých sil, zatímco jeho vědomí je potlačeno do sféry označované jako The Further.

Woody Allen pokračuje ve své cestě po evropských velkoměstech a oproti zvyklostem oznámil dopředu detaily ke svému projektu Midnight in Paris, ačkoli je teprve v pre-produkci. Půjde znovu o romantickou komedii, v níž uvidíme Owena Wilsona (Nesvatbovi), Marion Cotillard (Veřejní nepřátelé), Rachel McAdams (Sherlock Holmes), Kathy Bates a Michaela Sheena (Královna). Prostřednictvím rodiny a snoubeneckého páru, jenž projde během pobytu v Paříži mnoha změnami, hodlá Allen pracovat s obrazem lásky k městu a také iluze, že jakýkoli jiný život je lepší než ten, který sami žijeme. Natáčet se začíná v létě.

Ekonomická krize tvrdě dopadla i na Továrnu na sny. Když i projekt velikosti Jaksonova Hobita má problémy s rozpočtováním, není divu, že další ne zrovna nezajímavé projekty studia MGM jsou odkládány či rušeny. Odloženo bylo i další dobrodružství Jamese Bonda, které tedy neuvidíme v listopadu 2011. Platinum Dunes odvolali natáčení pokračování loňského Pátku 13, nevznikne ani pokračování Spojence, ani remake Aféry Thomase Crowna z roku 1999, ačkoli projektu se nedávno upsal režisér Paul Verhoeven.

article_989_px4

Bodie a Doyle, drsní fešáci z CI5, dostanou svůj celovečerní film. Profesionály všichni známe z nekonečných opakování na českých obrazovkách. Noví Bodie a Doyle by podle režiséra Neila Marshalla (Pád do tmy, Soudný den) měli převzít charakteristiky původních postav, nicméně žádná dobová žánrovka se konat nebude. Děj bude veskrze aktuální a bude mít politický podtext, protože cíli dnešních tajných služeb jsou spíše teroristé a zkorumpování politici. Nicméně víceméně dobrodružný akční charakter by měl být zachován.

Vložit komentář

Baara - 30.04.10 15:30:55
Randal a Hopkirk už oživený byli a Beatles? Nepsala jsem snad o remakeu Žlutý ponorky? Recyklace bez legrace :-( Proto tolik cení třeba Sunshine jako sci-fi, protože je slušná a navíc je podle originálního scénáře! Ne podle knížky nebo jiný předlohy...
bizz - 30.04.10 09:18:37
tj, ale kdysi. uz nas ceka jen oziveni Randala a Hopkirka a Beatles...
Baara - 30.04.10 09:04:05
proč hnus? Profíci byli dobrý!
bizz - 29.04.10 14:43:22
jako B a Doyle... hnus
Sud - 29.04.10 14:19:41
fffuuuuuuu bodie a doyle .((
LordSnape - 29.04.10 13:13:54
Baara: To buď ráda. Jednička měla atmosféru a pak už to šlo geometrickou řadou směrem do hnoje (slušně řečeno).
Baara - 29.04.10 11:29:24
Ja jsem si uzila jednicku Saw a dal uz jsem nesla :-) Mam to takovy nezkazeny :-)
Baara - 29.04.10 11:02:27
S tím nápisem mám docela radost. Je to symbol americkýho filmu a dominanta LA, který jich jinak moc nemá...
LordSnape - 29.04.10 10:29:21
brutusáček: Já byl odolnější. Do 5 jsem to vydržel.
LordSnape - 29.04.10 10:20:24
brutusáček: Já byl odolnější. Do 5 jsem to vydržel.
brutusáček - 29.04.10 09:47:04
nápis hollywood naštěstí arnie a pornomagnát zachránili
Baara - 29.04.10 09:25:54
No co, Hollywood recykluje :-) Kdyby ještě tak třídili odpad :-D
brutusáček - 29.04.10 09:22:50
no ja nakonec skončil u trojky...to ještě šlo
LordSnape - 29.04.10 08:55:16
Ty vole, Saw VII. To bude něco.
DW - 29.04.10 08:24:24
Žiš prequel plague.. Porada štábu: "Hej volové ale další sequel už nám lidi nesežerou, to už by byla pětka!" "Hmm a co prequel?" *Následuje potlesk ve stoje*
bizz - 29.04.10 02:18:36
tentokrat njusky naprosto BOZI! mnozstvi, rozptyl, Naomi sice nebyla, ale horurky (nejen Alien) to vynahradily! ;-)
jkl - 28.04.10 22:17:21
Další Saw (viděl sem naposledy dvojku), prequel k Alien, film o Profesionálech, další Kruh, boží, co přijde příště?
brutusáček - 28.04.10 13:19:47
fuu bodie a doyle! ....jinak iron man 2 prej nic moc.. :(
  • Zkus tohle