Novinky ze světa filmu (19. týden)

Novinky ze světa filmu (19. týden)

eRkový rating pro Promethea, rekord pro Avengers, druhý Kick Ass a nové role pro Roberta Pattinsona či pro Juliette Lewis. Čtěte dále.

Prometheus

Začněme radostnou zprávou, že americká MPAA (Motion Picture Association of America) udělila Prometheovi rating R. Nejen fanoušci nepřístupného Vetřelce doufali, že studio Scotta nedonutí k „rozředění“ kvůli přístupnosti. Důvodem pro eRkové označení je přítomnost násilí, v několika scénách velice intenzivního, a trocha hrubého jazyka. Juchů!
 
Avengers to dokázali, prolomili rekord zisků za první víkend promítání v USA. Film vydělal doma 207 milionů dolarů (hranice 200 milionů byla zdolána vůbec poprvé) a daří se mu i ve světě, někde taktéž rekordně. Nikoli tak u nás, kde se za lístky zatím utratilo 9,5 milionu korun, což zdaleka nedosahuje zisků posledního Harryho Pottera či Návratu krále. Češi raději fantasy než komiks, nicméně dodejme, že Avengers a jejich tvůrci si zaslouží každý vydělaný dolar za úžasnou zábavu, kterou pro nás vytvořili.
 

Juliette Lewis

Sice si ji všichni pamatujeme z Takových normálních zabijáků nebo Od soumraku do úsvitu, ale kariéra Juliette Lewis pokračuje nenápadně a spokojeně dále, nově ji můžeme vidět třeba v seriálu Firma. Jedna z jejích dalších rolí bude ve filmu The Days of Mary, který by měl být současnou verzí Felliniho filmu Cabiriiny noci z roku 1974. Příběh prostitutky hledající lásku a štěstí v Římě se přesune do Rena v Nevadě. Juliette Lewis je pro zajímavost také frontmankou rockové kapely Juliette and the Licks.
 
James Cameron oznámil v rozhovoru pro NY Times, že kromě dalších pokračování Avatara (ano, množné číslo) a dokumentární tvorby neplánuje již žádné další projekty. Jako režisér, ani jako producent, své produkční společnosti už se prý delší dobu nevěnuje. Veškerá témata, která ho zajímají, se dají odvyprávět na Pandoře, a dále se chce zabývat jen oceánem. Tak uvidíme, Jamesi, cos na tom dně natočil.
 
Robert Pattinson se snaží vyhrabat ze škatulky romantického upíra, seč mu síly stačí. První a velmi výrazným krokem bude hlavní role v Cronenbergově  Cosmopolis (zde najdete necenzurovaný trailer), což rozhodně nebude film ani romantický ani uhlazený. Pattinson dále dostal roli v thrilleru Mission: Black List o dopadení Saddáma Husajna. Zahraje si armádního vyšetřovatele Erica Maddoxe, který vedl vyšetřování, jehož výsledkem bylo nalezení Saddámova úkrytu. Scénář je adaptací knihy, pod kterou je spolupodepsán sám Maddox, režíruje Jean-Stephane Sauvaire (Johnny Mad Dog).
 

Kick Ass

Konečně bylo potvrzeno, že se začne natáčet pokračování Kick Ass, o což jsme se poněkud báli vzhledem k tomu, že skvělá jednička si na sebe jen tak tak vydělala. Studio teprve začalo jednat s představiteli z jedničky Aaronem Johnsonem, Chloe Moretz a Christopherem Mintz-Plassem, kteří by si měli zopakovat své role. Scénář je však už hotov, pod dohledem režiséra jedničky Matthewa Vaughna ho napsal Jeff Wadlow (Cry Wolf), kterého si Vaughn jako producent vybral i do režisérské sesle. Sám točit nemůže, protože pracuje na pokračování X-Men: First Class, ale doufejme, že si vše pohlídá a my si smlsneme jako před dvěma lety.


Přispěj do diskuze

byli jsme a super samozřejmě :)

Baara určitě zaregistrovala...a kdo neviděl tak nečíst
www.moviezone.cz/clanek/21023-vysvetlujeme-konec-avengers/

na Evejndžrech někdo už byl? já se teprve chystám

Mám za to, že Cameron má v plánu ještě natočit Battle Angel

jakej měli Avengers rozpočet? Možná by stálo za to dopsat, ať nemusim na csfd..

něco nám camerona asi dole v hlubině uhranulo :)

Cosmopolis podle traileru vypada celkem dobre, takze se tesim, hlavne kvuli Cronenbergovi :-) I kdyz knihu uz mi znamy vrele nedoporucil (150 stran za tyden je fakt dlouho...) a obecne s vyjimkou Bileho sumu mi prijde, za Don DeLillo pise divne...

aktuálně

diskuze