Novinky ze světa filmu (2.týden)

Článek

article_909_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Thrilleru The Tourist se ne a ne vyhnout změny. Původní obsazení v sestavě Tom Cruise, Charlize Theron a Sam Worthington bylo nahrazeno jmény Johnny Depp a Angelina Jolie. Po spekulacích o účasti Alfonse Cuaróna (Potomci lidí) se k projektu vrátil původní režisér Florian Henckel von Donnersmarck (Životy druhých). Příběh sleduje amerického turistu, který je zachycen do sítě intrik agentkou Interpolu, jež se snaží dopadnout místního zločince. Natáčení snad konečně začne na jaře. Film je (jak jinak) remakem francouzského snímku Anthony Zimmer.

Robert Zemeckis si s hrátkami s motion capture animací prostě nedá pokoj. Momentálně řídí casting remakeu beatlesovské Žluté ponorky. Johna Lennona bude „předehrávat“ britský televizní herec Dean Lennox Kelly, komik Peter Serafinowicz se stane předobrazem pro Paula McCartneyho, Georgem Harrisonem se stane Cary Elwes a RingemAdam Campbell. Herci propůjčí postavám hlasy, nicméně písně nazpívá tribute band Fab 4. Nevím jak vám, ale mě tohle zní jako hrozně špatný nápad…

article_909_px2

Jedna ze zajímavějších sci-fi adaptací se možná zrodí v rukou scénáristy Javiera Rodrigueze . Půjde o noirově laděný příběh románu Jonathana Lethema Gun With Occasional Music, jehož hrdinou je archetypální soukromý detektiv, vyšetřující v San Francisku a Oaklandu vraždu prominentního lékaře, kterou ovšem málokdo chce vidět vyřešenou. Ovšem ve světě v blíže neurčené budoucnosti, kde se díky technologii děti a zvířata stávají inteligentnějšími než dospělí, mají vlastní subkultury a dokonce mezi sebou navazují sexuální vztahy. Dále tu máme možnost výměny erotogeních zón mezi partnery a vůbec další lahůdky...inu, nechme se překvapit.

article_909_px3

Několik hodin poté, co se objevila na internetu zpráva o odložení natáčení čtvrtého Spider-Mana z důvodu komplikujících se prací na scénáři, přebyla ji novinka jiná. Sony Pictures a Marvel Studios oznámily, že pavoučí hrdina dostane úplně nový háv od úplně nového produkčního týmu. Vrátí se znovu jako teenager, který řeší konflikty dospívání i superhrdinského života zároveň. Znamená to ovšem také sbohem pro Tobeyho Maguirea a režiséra Sama Raimiho, který prý oznámil studiu, že není schopen projekt dokončit do termínu léto 2011. Z hlediska producentů jde rozhodně o krok zpět k mladšímu publiku, lačnícím také po doplňkovém merchi. Nový Spidey, potenciálně v 3D, nás čeká pravděpodobně až v roce 2012.

James Cameron získal práva na filmovou adaptaci připravovaného nonfiction románu Charlese Pellegrina The Last Train From Hiroshima. Kniha popisuje události následující po atomovém útoku Američanů na Japonsko a využívá vyprávění přeživších pamětníků či archeologických nálezů, aby vytvořila přesné ilustrované vyprávění o dění v Hirošimě a Nagasaki. A nevyhne se ani důvodům pro zničení těchto měst. James Cameron se při propagaci Avatara v Japonsku osobně setkal s Tsutomu Yamaguchim, jedním z posledních pamětníků útoků.

article_909_px4

Další filmová hvězda míří do seriálu. Tentokrát je jí Jeremy Irons, který si pro svou první regulérní seriálovou roli vybral příběh rodu Borgia – The Borgias. Seriál je plánován jako náhrada za Tudorovce, které Showtime hodlá ukončit na jaře. Irons si zahraje patriarchu Rodriga Borgiu, který během své vlády ve Vatikánu jako papež Alexandr VI zplodil několik dětí a jehož rodina využívala k dosažení svých cílů rozličných zločinných metod. Cesar Borgia byl jednou z inspirací pro Machiavelliho Vladaře, dcera Lucrezia zase ráda trávila muže. Produkovat a režírovat první dvě epizody by měl Neil Jordan (Interview s upírem, Hra na pláč). Projekt byl v plánu již v roce 2002, tehdy s obsazením Ian McKellen, Ewan McGregor, Christina Ricci a John Malkovich.

Zajímá vás hodnocení uplynulé dekády z hlediska filmového dění? Pokud ano, neváhejte, a navštivte stránky časopisu Empire. Jistě nepřekvapí, že jako trend číslo jedna byly označeny komiksové adaptace.

Vložit komentář

brutusáčik aka nevtipnej rádobymetalista - 14.01.10 11:28:55
Pam Grier je jako Jackie uchvatná na to že jí v tý době blyo 47 je to kost jak svina :)
brutusáčik aka nevtipnej rádobymetalista - 14.01.10 11:28:09
ikdyž vcelku zbytečný ale scéna při předávání money je super, baví mě tradičně i OST tarantino si to fakt všechno hlídá... no u mě nejvíc pulp to je jasný ale hodně tomu pomohl dabing musím říct..
bizz - 14.01.10 10:06:34
a zas je tam jeho klasicky kapitolovy deleni :)
Baara - 14.01.10 09:54:32
Brute, a od Tarantina teda co nejvíc? U mě vede asi právě Jackie Brown. Tam je vidět, že to umí i se vztahama a emocema, panchart jeden :-)
bizz - 14.01.10 09:26:35
ale sjet tu diskuzi leckdy cas zabere, ale jinak te samozrejme chvalim. a to MOC! :D
DW - 14.01.10 08:33:13
bizz: se vždycky jen překliknu na pár vteřin, ono napsat sem koment neni zas tak časově náročný :O
bizz - 14.01.10 01:08:26
Brute, pred chvili to byla Jackie :) DW, tak co tady travis tolik casu :) ale jinak souhlasim, i kdyz ted uz je lip :))
brutusáčik aka nevtipnej rádobymetalista - 14.01.10 00:50:16
taky bych makal kámo..ale no way :)) jackie super, takže krom pokojů mam shlédnuté všechno
DW - 13.01.10 19:23:43
To se někdo má, že má v dnešní době čas čučet na filmy kurva.. já makám jak barevnej už měsíc .. Užij si to:)
brutusáčik aka nevtipnej rádobymetalista - 13.01.10 14:41:37
přésně.... jinak předevčírem jsem dal reservior dogs a parádní, včera hanebný pancharty a ještě větší luxus, tarantino je mistr dialogů a waltz jako Landa super....dnes mě čeká poslední film který jsem od tarantina neviděl..Jackie Brown
Baara - 13.01.10 13:07:36
Mě to docela překvapilo, ale na druhou stranu produkce bude trvat přes dva roky, tak tam přestávka bude... Jinak v USA je to podle mě u kluků kolem 10 let naj hrdina, tak se to asi vyplatí...
bizz - 13.01.10 13:03:11
Spajdy: obzvlast, kdyz tahle se teprv nejak poradne rozjela :)
DW - 13.01.10 12:42:31
Ty vole po tom tříhodinovym fiasku minule jsem rád, že už to Raimi netočí. Na druhou stranu mi přijde trochu rozpačitý, startovat nějakou novou sérii. Dojit se musí, ale bude v tom zmatek
brutusáčik aka nevtipnej rádobymetalista - 13.01.10 12:29:07
novej restart spidermana ufff no evidentně to v usa letí
  • Zkus tohle