Novinky ze světa filmu (20. a 21. týden)

Článek

Filmové novinky se hlásí po dvou týdnech a přinášejí zprávy a radostné spolupráci dua Fry a Laurie, o novém filmu tria Pegg-Frost-Wright, o Jamesi Francovi a americké poezii nebo o dlouhém nose Guillerma Del Tora. Čtěte dál.

The Worlds End

Třetí díl „Cornetto trilogie“ režiséra Edgara Wrighta The World’s End (Soumrak mrtvých a Jednotku velmi rychlého nasazení), se začne natáčet v září a uvidíme ho na jaře příštího roku. Parta dávných kamarádů kolem čtyřicítky se v něm sejde, aby si v jejich rodném městě zopakovala chlastací maratón, který podnikla před dvaceti lety a končí v hospodě Konec světa. Jak už to tak ale u Wrighta bývá, nakonec půjde o záchranu celého lidstva a kopec legrace. Scénář napsal Wright opět se Simonem Peggem, který si s kým jiným než Nickem Frostem zahraje hlavní roli.
 
Herec Rupert Everett natočí svůj režijní debut v podobě komediálně laděného životopisného filmu o Oscaru Wildeovi The Happy Prince. Příběh je zasazen do posledních dnů spisovatelova života a vzpomínek na minulé činy. Slibuje se černý a klasický suchý britský humor. Everett, který má wildeovské zkušenosti z adaptace Ideálního manžela či Jak je důležité míti Filipa, napsal scénář a zahraje si Wildea, jeho přítele a důvěrníka Reginalda Turnera ztvární Colin Firth, uvidíme i Emily Watson nebo Toma Wilkinsona. Poslední filmovou biografií Wildea byl film Wilde z roku 1997 se Stephenem Fryem v hlavní roli.
 

James Franco

James Franco je na všech stranách filmového světa. Hraje, režíruje a dokonce učí filmovou tvorbu. Svým studentům zadal úkol, aby pro celovečerní film adaptovali dílo dvou současných amerických básníků C.K. Williamse a Stephena Dobynse. Ve snímku o Williamsovi Tar uvidíme kromě Franca, Milu Kunis a Jessicu Chastain, a v Black Dog, Red Dog o Dobynsovi Franca, Chloe Sevigny, Olivii Wilde a Whoopi Godlberg. Takže Franco navíc po snímku Kvílení a The Broken Tower o Hartu Craneovi nadále čile propaguje americkou poezii.
 
Alan Rickman získal hlavní roli v životopisném snímku CBGB režiséra Randalla Millera. Hlavní postavou bude majitel stejnojmenného newyorského nočního klubu Hilly Kristal, který do svého klubu přivedl undergroundovou hudbu a umožnil tak slávu skupinám jako Talking Heads, the Ramones nebo Blondie. Režisér, který s Rickmanem natočil film Víno roku, také připravuje snímek o bubeníkovi Beach Boys The Drummer.
 

Stephen Fry a Hugh Laurie

Dr. House skončil a Hugh Laurie se po dlouhých letech vrací ke Stephenu Fryovi, se kterým tvořil komediální dvojici v 80. letech (seriál skečů A Bit of Fry and Laurie, Geeves and Wooster). Společně namluví postavy v chystané adaptaci Wildeovy povídky Strašidlo z Canterville o soužití šlechtické rodiny a strašidla na zámku. Doufejme, že tyhle pány spolu také uvidíme, nejen uslyšíme, a že Hugh Laurie třeba nahraje další album a konečně napíše další knížku.
 
Jon Turteltaub chystá pod názvem Last Vegas Pařbu ve Vegas trochu jinak. Znovu půjde o rozlučku se svobodou, znovu se sejdou čtyři kámoši, ale tentokrát jim bude kolem šedesátky. Lamače srdcí, který si má brát o polovinu mladší ženu, si zahraje Michael Douglas. A pozve si dávné přátele v podání Roberta De Nira, Morgana Freemana a Christophera Walkena. Pokud bude dobrý scénář, nemusí se režisér při téhle sestavě ani nijak zásadně snažit.
 

Pinocchio

Guillermo Del Toro a režisér Fantastického pana Lišáka Mark Gustafson se podělí o režisérskou stoličku při natáčení animáku Guillermo Del Toro's Pinocchio. Pomocí stop-motion techniky opět ožije legendární příběh Carla Goldoniho o loutce, která je tak nezničitelná jako její láska k jejímu tvůrci. Příběh se bude odehrávat v původní době v Itálii, kdy podle Del Tora byli loutkami všichni, kromě loutek. Produkce začne v létě, plánuje se dlouhý proces.
 
Zajímavou adaptaci Dickensova Olivera Twista chystá společnost Red Bull Media House. Bude 3D, bude se jmenovat Twist a bude o parkouru. Půjde o akční ztvárnění příběhů zlodějského Faginova Gangu z románu. Inu, proč ne?

Vložit komentář

Zkus tohle