Novinky ze světa filmu (20. týden)

Článek

Tento týden se ve filmových novinkách dozvíte, kdo a proč chce zabít Davida Hasselhoffa, čím debutuje Scarlett Johansson jako režisérka a kam si můžete v Praze zajít do 4D kina. A pár dalších maličkostí.

Peter Dinklage

Největší (bez urážky) hvězda seriálu Hra o trůny Peter Dinklage dostal roli v adaptaci příběhu Edgara Allan Poea Hop Frog (Skokan). Jeho hrdinou je zakrslý muž, který dělá na královském dvoře šaška. Na královském maškarním plese využije příležitosti pomstít se králi i jeho ministrům za veškerá ponížení. Kolegyně ze seriálu Carice van Houten (dále Valkýra, Černá kniha) byla obsazena do role Grety Garbo v prozatím nepojmenovaném životopisném snímku o jedné z ikon stříbrného plátna.
 
Už Vás nebaví 3D? Tak pojďte na 4D. Cinema City na Novém Smíchově otevírá tento týden první 4D kino v ČR. A co že je ten čtvrtý rozměr? V závislosti na dění na plátně se sedadla hýbají, světla v sále jsou aktivní, voda stříká, uvolňuje se vůně atd. Prvním filmem nabízeným ke zhlédnutí v tomto formátu bude Rychle a zběsile 6.
 
Další film úspěšného režiséra Davida O. Russela (Fighter, Terapie láskou) se bude jmenovat Legacy of Secresy. Jde o adaptaci knihy vycházející z teorie, že mafiánský boss Carlos Marcello se přiznal agentovi FBI, že to on stál za atentátem na prezidenta Kennedyho. Projekt koluje Hollywoodem už pár let a zájem o něj měl Leonardo DiCaprio. A jeho zájem prý trvá. Druhou hlavní roli si zahraje Robert DeNiro, kterému jsou mafiáni vcelku vlastní.
 
Hlavní roli ve filmu Expiration si zahraje snad jediný herec, který zjevně žádnou expirační dobu nemá. Bruce Willis se objeví v tomto akčním thrilleru za 60 mil. dolarů v roli nájemného vraha, který zjistí, že byl otráven, a musí sehnat velice rychle protilátku. Režisér se hledá.
 

David Hasselhoff

Kdo by šel na film s názvem Killing Hasselhoff? Asi každý, kdyby se nejednalo o film, který sám Mitch Buchanan produkuje. Hrdina příběhu hodlá vyhrát peníze v sázkách na smrt celebrit a najme si na Hasselhoffa vraha. Tohoto bezva projektu se samozřejmě účastní i producenti Pobřežní hlídky.
 
Scarlett Johansson podepsala smlouvu na svůj režisérský debut, bude jím adaptace románu Trumana Capoteho Summer Crossing (česky Letní plavba). Hrdinkou příběhu je sedmnáctiletá dívka z bohaté rodiny, která se rozhodne si v horkém létě roku 1945 místo cesty do Paříže užít milostný románek s židovským hlídačem parkoviště. Kniha byla publikována až v roce 2004 poté, co se rukopis považovaný za zničený samotným autorem objevil v aukci. Uvidíme, jak si Scarlett povede za kamerou.
 

Chris Pine

S premiérou nového Star Treku se objevilo jméno Chrise Pinea v souvislosti dvěma dalšími projekty. Bude znovu spolupracovat s Joe Carnahanem (Sejmi eso) na nízkorozpočtové komedii Stretch, ale zajímavější je projekt druhý, filmová adaptace broadwayského muzikálu Into The Woods. Muzikál vypráví o neplodném páru Bakerových (manžela si zahraje Johnny Depp), který hodlá zlomit kletbu návštěvou lesní čarodějnice (Meryl Streep), která ji na jejich rodinu uvalila. V příběhu figurují i pohádkové postavy včetně dvou princů, které by právě měli hrát a zpívat právě Pine a Jake Gyllenhaal. Režíruje Rob Marshall (Chicago, Nine).  
 
Výrobce hraček Hasbro podal žalobu na produkční společnost Sweetpea Entertainment s tím, že nemá právo natáčet film na základě Dungeons and Dragons. Připravované filmové zpracování je založeno na hře Chainmail tvůrce D&D E. Garyho Gygaxe. Sweetpea Entertainment získalo práva v roce 1994 a natočilo na jejich základě film v roce 2000. Hasbro tvrdí, že pak se práva vrátila jim. Nicméně nežaluje Warner Bros, kteří projekt financují.

Vložit komentář

bizzaro - 03.06.13 17:50:17
namet Expiration mi pripomina Crank: High Voltage. ty Hry o truny, kazdej o tom mluvi, stoji to za to?
brutusáček - 24.05.13 13:00:39
hasbro hasbro.....at natočí starcraft nebo at si sami blizzardi udělají celovečerák ..videa z sc2 a diablo3 jsou naprosto luxusní..nemluvě o příběhu

Zkus tohle