Novinky ze světa filmu (22. týden)

Článek

Dnešní filmové novinky přinášejí vítěze filmového festivalu v Cannes, něco málo o dalších komiksovkách od Marvelu i novém projektu krásné Natalie Portman.

Michael Haneke se Zlatou palmou

Snímek Michaela Hanekeho Amour získal letos v Cannes Zlatou palmu. Jde o příběh osmdesátiletých manželů, jejichž svazek prochází na svém sklonku testem kvůli nemoci ženy, hlavní role se ujala legenda francouzského filmu Jean-Louis Trintignant. Velkou cenu dostal satirický snímek Reality italského režiséra Matteo Garronea o neapolském prodavači ryb posedlém televizní reality show. Cenu poroty získala komedie Kena Loache o nezaměstnaných mladých v Glasgowě, ale také o ochutnávání whisky The Angels' Share. Podrobný seznam vítězů najdete například zde. Pro zájemce o atmosféru a postřehy z Cannes doporučujeme blog na ihned.cz.   
 
Avengers vydělali miliardu a Marvel má co investovat. Rozhodl se navýšit rozpočet Iron Mana 3 ze 140 na 200 milionů. Marvel se nicméně vyjádřil, že od režiséra Shanea Blacka očekává doposud nejlepší marvelovskou adaptaci. Producent Marvel Studios Kevin Feige také prozradil několik podrobností k druhému Thorovi. Kromě diskusí fanoušků o hlavním záporákovi (vede čarodějka Amora), dále se bude vyvíjet vztah Thora k Lokimu i k Jane Fosterové a především uvidíme z Asgaardu mnohem více než jen naleštěné zlaté paláce.  
 

Cosmopolis

Den před premiérou snímku Cosmopolis v Cannes oznámil Robert Pattinson, že se domluvil s Davidem Cronenbergem na spolupráci na dalším filmu. Zatím není jasné, zda půjde o adaptaci románu As She Climbed Across The Table, který vypráví o vlivu vytvořené prázdnoty ve vesmíru, která pohlcuje zajímavě vybrané předměty, na vztah její objevitelky a jejího přítele, zatím není jisté. Pattinson prohlásil, že zprávy o jeho obsazení do dalších Hunger Games jsou novinářské kachny. Je si zjevně velice dobře vědom, že Twilight stačil a kariéru je nutné řídit jinak.
 
Vymítání ďábla je poslední dobou mezi filmaři opět velice oblíbené. Režisér a scénárista Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) toho využije pro seriálovou adaptaci románu Williama Petera Blattyho Vymítač ďábla. Ano, toho Vymítače ďábla. Na rozdíl od legendární filmové verze z roku 1973 by se desetidílný seriál měl soustředit více na události, které vedly k samotné posedlosti, a jejímu vlivu na rodinu, spíše než na obraz rituálu vymítání. Zatím není známo, pro kterou stanici se bude točit.
 

Natalie Portman

Natalie Portman je maminka, tak ji teď tak často na plátně nevídáme. Zajímavou roli nicméně dostala ve westernu (!) Lynne Ramsay Jane Got a Gun. Zahraje si ženu, jejíž muž se vrátí po přestřelce domů polomrtvý a jeho parta ho přijde pro zradu dodělat. Hrdinka požádá o pomoc bývalého milence a společně se zbraní v ruce chrání její ranč. Vzhledem k práci Lynne Ramsay na Musíme si promluvit o Kevinovi a skutečnosti, že o práva na scénář Briana Duffileda se v Cannes strhla docela rvačka, se snad máme nač těšit.
 
Společnosti Bavaria Film Partners, Trikita Entertainment a Lumiq Studios hodlají natočit anglicky mluvenou adaptaci ruského sci-fi románu Alexandra Romanoviče Běljajeva z roku 1928 Člověk obojživelník. Jedná se o příběh chlapce, jemuž otec zachrání život transplantací několika žraločích žáber. Chlapec díky operaci přežije, stává se otcovým úspěšným experimentem, nicméně na souši může strávit jen velice omezený čas a ztrácí kontakt s lidmi. Režie by se měl ujmout uznávaný ruský režisér Sergej Bodrov (Mongol) a hodlá využít veškerou techniku dostupnou pro natáčení pod vodou. Na téma románu vznikl jeden film v roce 1962.

Vložit komentář

brutusáček - 05.06.12 09:25:01

Zkus tohle