Novinky ze světa filmu (23.týden)

Novinky ze světa filmu (23.týden)

article_725_px2

moWie-$:hOtWs :>>

Trailer k filmu Surrogates přitahuje na internetu pozornost, a to především díky Bruci Willisovi v hlavní roli. Někteří mluví o jeho „návratu“, ale copak Bruce někdy někam odešel? Adaptace komiksové povídky vypráví o světě, kde lidé sedí doma v křeslech a své životy žijí skrze své robotické náhrady. Ty ale začne někdo využívat k vraždám, které vyšetřuje právě Willisův detektiv. Jako první po mnoha letech však musí vyrazit do světa osobně ve chvíli, kdy je jeho poslední náhrada zničena. Pozor však na záměnu s novým projektem Paula Verhoevena The Surrogate! Zde se jedná o psychologické drama o manželské dvojici, která musí řešit nepříjemnou situaci, když zjistí, že jejich náhradní matka je šílená. Po potomkovi toužící matku ztvární Halle Berry.

Co je pro Čechy Slunce, seno... , to je pro Američany série příběhů rodiny Griswoldovy. Tyto komedie nás neukazují v nejlepší světle, naopak využívají našich typických nešvarů jako komického prostředku. Clarka Griswolda ztvárnil dnes již veterán komedie Chevy Chase, kterého uvidíme také v komedii o cestování časem Hot Tub Time Machine. John Cusack a jeho nespokojení přátelé jsou vráceni zpět do svého mládí v roce 1987. Chase uvidíme jako podivného opraváře, který trousí životní moudra a možná má a možná nemá něco společného s tímto metafyzickým výletem. Kdo si ještě vzpomněl na Christophera Lloyda (Návrat do budoucnosti)?

Koncem září odstartuje na stanici Showtime čtvrtá sezóna seriálu

article_725_px1

Dexter. Zatím nebylo zveřejněno, jaký bude Dexter otec a manžel, nicméně již víme, kdo bude jeho novým konkurentem a přítelem. Půjde o sériového vraha (protože s kým jiným by se Dexter chtěl kamarádit) přezdívaného „Trinity killer“ pro svou zálibu vraždit rovnou tři lidi najednou. Dexter je přizván k jeho obětem a je jak jinak fascinován postupy nového muže, který do Miami unikl před vyšetřováním agenta Franka Lundyho (takže chudák Debra má opět zaděláno na milostné problémy). Stejně jako Dexter navíc vede již 30 let život usedlého a mírného muže z předměstí. Čeká nás opět dvanáct epizod.

Filmová společnost Oscilloscope Laboratories oznámila, že bude na severoamerickém trhu distribuovat dokument Michela Gondryho L'Epine dans le Coeur (The Thorn in the Heart). Jde o režisérův osobní pohled na matriarchát, který v jeho rodině ztělesňovala teta Suzette Gondry. Snímek měl premiéru nedávno na festivalu v Cannes. Při natáčení na francouzském venkově, kde tetička učila, objevuje režisér starší příběhy své rodiny, které s citlivostí sobě vlastní zkoumá. Malý a osobní film jaké od Gondryho známe.

article_725_px3

V minulém týdnu proletěla internetem spekulace, která mnohé vyděsila. Éra remakeů a oživování polomrtvých hrdinů se prý nevyhne ani Vetřelci (který už to tak jako tak několikrát schytal). Tato zpráva byla posléze potvrzena režisérem Tonym Scottem, který bude společně s bratrem Ridleym (režisér prvního vetřelce z roku 1979) snímek ve Scott-Free Productions produkovat. Další uklidňující zprávou je, že nepůjde o remake, ale o prequel. Neuvidíme tedy pravděpodobně seržantku Ripley (kdo by si ji tak dnes mohl zahrát?), ale můžeme se dočkat podrobností o původu vetřelce i jeho cestě na havarovanou loď, kde se s lidmi utkal poprvé. Na post režiséra se počítá s Carlem Rinschem.

Film o životě a „díle“ doktora Kevorkiana? Jistě to již napadlo mnohé, ačkoli „Doktor Smrt“ je stále naživu a odpykává si trest ve věznici s maximální ostrahou v Michiganu. Scénárista Adam Mazer se volně inspiroval knihou Between the Dying an the Dead a napsal scénář k filmu You Don´t Know Jack. Režisér Barry Levinson (Vrtěti psem) půjde s doktorem, který asistoval u více než 150 sebevražd, od sestrojení jeho „mercy machine“ až po mediální šílenství okolo jeho posledního procesu, při kterém do svého odsouzení v roce 1999 hájil právo pacienta na dobrovolnou smrt. Předchozí procesy Kevorkian vyhrával, usvědčila ho až nahrávka jednoho z jeho činů, kterou sám předložil. Příběh jistě nabízí mnoho možností a zvláště pokud se potvrdí informace o obsazení Al Pacina.

Simon Pegg je poslední dobou všude. Dostal se k roli

article_725_px4

Scottyho v novém Star Treku (určitě nějakým podlým způsobem) a nyní napsal společně s Nickem Frostem (parťákem z Hot Fuzz) scénář! Komedie Paul vypráví o dvou fanoušcích sci-fi, kterým se splní jejich nejdivočejší konspirační teorie, když se při návštěvě slavné Oblasti 51 seznámí s uniknuvším mimozemšťanem. Hlavní hereckou hvězdou filmu bude Seth Rogen, který mimozemšťana nadabuje. Vše pod taktovkou režiséra úspěšné komedie Superbad Grega Mottoly.

Tagy:

aktuálně

diskuze