Novinky ze světa filmu (24. týden)

Článek

Co nového ve světě filmu? Arnie se možná vrátí jako Terminátor, Hugh Laurie bude zlý v Robocopovi a Mila Kunis uklízí pro sourozence Wachovské záchodky.

Mila Kunis

Na další projekt sourozenců Wachovských jsou všichni zvědaví, protože o Cloud Atlas toho pustili ven zatraceně málo. Herec Channing Tatum však prozradil víc o jejich dalším filmu Jupiter Ascending (plánován na rok 2014). Půjde o takovou kombinaci rozmáchlé sci-fi se Sněhurkou. Příběh se bude odehrávat v daleké budoucnosti, kdy život na zemi  sledují podstatně vyvinutější bytosti z vesmíru. Spojují lidskou DNA  se zvířecí (včelí, vlčí apod.), tak aby jejich společnost získala co nevýkonnější jedince. Hlavní hrdinka – ruská emigrantka, která má stejnou DNA jako Královna vesmíru (ať už je to kdokoli nebo cokoli), sice jen uklízí na Zemi záchodky, ale je potenciální hrozbou pro celý vesmír. Nájemný vrah, který je vyslán s cílem ji zlikvidovat, se však do ní místo toho zamiluje. Wachovští si zase brousí zuby na ambiciózní vizuály a případná pokračování. Hlavní role přijala kromě Tatuma Mila Kunis.
 
Má některý autor více adaptací než Stephen King? A nejde jen o jeho romány. Režisér Tom Holland (Dětská hra) natočí jednu z povídek ze sbírky z počátku 90. let Nightmares And Dreamscapes, konkrétně The Ten O’Clock People (v českém překladu Desátníci). Její hrdina Brandon Pearson přestal kouřit, znovu začal a snaží se to omezit. Což mu stejně jako několika dalším lidem dalo schopnost vidět, že někteří lidé nejsou lidé, ale monstra. A dostávají se na významné pozice ve finančním světě. Ano, bankéři jsou monstra. King spolupracoval s režisérem při adaptaci románu Thinner a Časožroutech
 

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth (Thor, Sněhurka a lovec) si zahraje hlavní roli v adaptaci románu In the Heart of the Sea. Román, který se inspiruje Bílou velrybou, vypráví o velrybářské lodi Essex, která byla pronásledována a zničena vorvaněm v roce 1820. Posádka musela na vraku lodi vydržet tři měsíce a potom, co došly zásoby, se uchýlila ke kanibalismu. Zachráněno bylo nakonec osm námořníků. Hemsworth si zahraje prvního „důstojníka“, který nahradí kapitána. Naposledy byl v souvislosti s projektem zmiňován režisér Ed Zwick (Poslední samuraj). 
 
V 91 letech zemřela legenda sci-fi literatury Ray Bradbury. Bradbury napsal třicet románů, přes 600 povídek a také několik filmových scénářů. Například k adaptaci Bílé velryby z roku 1956. Asi nejslavnější Bradburyho román 451 stupňů Fahrenheita inspiroval Françoise Truffauta k výbornému stejnojmennému filmu z roku 1966. 
 

Joel Kinnaman

Nová adaptace Robocopa se pomalu zaplňuje hereckými tvářemi. Samotnou hlavní postavu, policistu Alexe Muprhyho přivedeného zpět mezi „lidi“ v robotické formě, si zahraje Švéd Joel Kinnaman. Jeho tvůrce ztvární Gary Oldman a hlavního záporáka, bohatého manažera Omnicorpu, Hugh Laurie (House). Režírovat bude po několika změnách na tomto postu Jose Padilha, režisér brazilské policejní akce Elitní jednotka. Hugh Laurie jako odporně bohatý mizera, jupí!
 
Arnie is back! To už víme. Ale že by se vrátil i jeho Terminátor? Schwarzenegger se v rozhovoru pro ActionEffects zmínil o možných pokračováních. Pětka a šestka by prý mohly navazovat na Terminator Salvation (a dokončit tak původně plánovanou trilogii) a natáčet se možná začne už v roce 2013. Arnie chce být u toho a bude prý mít dost času na fyzickou přípravu. Budeme tedy zvědavi, jestli projde koncept režiséra Justina Lina, který se chtěl vrátit k původnímu konceptu Terminátora a z post-apokalyptických kulis se vymanit. Ale Arnold je Arnold, Arnoldovi se neodmlouvá.

Vložit komentář

brutusáček - 17.06.12 12:51:11
brutusáček - 15.06.12 16:08:55
he is back!

Zkus tohle