Selma Blair

Novinky ze světa filmu (25. týden)

Kmotr Mrázek brzy v českých kinech, povídky Jamese Franca, Gerard Depardieu v ruském filmu a odchod dvou významných osobností filmového světa. To vše v dnešních filmových novinkách.

James Gandolfini

Svět filmu ztratil v posledních dvou týdnech dvě významné osobnosti. HBO už několik dní vysílá vzpomínku na svého Tonyho Soprana, herce Jamese Gandolfiniho. Gandolfini nepřežil srdeční infarkt, který ho postil v pouhých 51 letech na dovolené v Římě. Kromě Rodiny Sopranů se pravidelně objevoval v menších, nicméně výrazných filmových rolích, z poslední doby připomeňme 30 minut po půlnoci či Zabít tiše, ze starších například Pravdivou romanci. Druhým zesnuvším je autor sci-fi Richard Matheson, který napsal románové předlohy k filmům jako Já, Legenda, The Box, Ocelová pěst či Spielbergův televizní Duel. Podílel se také na scénářích k seriálům, např. Star Trek či Zóna soumraku.
 
Jennifer Lopez se připojila k projektu Patricie Riggen The 33. Jde o adaptaci nedávné skutečné události, konkrétně o příběh 33 čilských horníků, kteří v roce 2010 uvízli po důlním neštěstí v dole Cipiapó a byly zachráněni po téměř sedmdesáti dnech. Roli jednoho z rolníků si zahraje Antonio Banderas, v roli jeho otce se objeví Martin Sheen. Natáčet se bude na podzim přímo v Chile.
 
James Franco si asi nežije špatně. Začíná režírovat, občas si zahraje ve zhulenecké komedii s kámošema a dokonce mu vyšla kniha povídek. Jmenuje se Palo Alto a Franco shání prostřednictvím čím dál tím populárnějšího crowdfundingu peníze na zfilmování tří povídek. Jmenují se Memoria, Killing Animals a Yosemite. A abychom neměli pocit, že Franco vybírá peníze na svou seberealizaci, veškeré případné zisky z těchto filmů půjdou na konto dobrovolnické organizace Art of Elysium, která pracuje s těžce nemocnými dětmi.
 

Depardieu a Putin

Gerard Depardieu našel u Vladimira Putina ochranu před francouzskými daněmi a měl by to taky nějak Rusku oplatit, že? Třeba si zahrát v nějakém ruském filmu. Třeba sportovní komedii s názvem Sport bez hranic, která vůbec není načasována těsně před olympijské hry v Soči. Depardieu si zahraje lyžařského manažera, který dostane úkol vyhrát zlato za každou cenu. Najme proto rakouského kouče s neortodoxními tréninkovými metodami.
 
Premiéra filmu režiséra Scotta Coopera (Crazy Heart) Out Of The Furnace se přesouvá z října na přelom listopadu a prosince. Producenti si jsou nejspíš vědomi oscarového potenciálu dramatu, ve kterém Christian Bale hraje horníka, který se stará o svého smrtelně nemocného otce. Musí se vydat hledat svého bratra (Casey Affleck), který se vrátí z války v Iráku, zaplete se se zločineckou organizací a zmizí. V dalších rolích uvidíme Woodyho Harrelsona, Zoe Saldanu či Willema Dafoea. Mezi producenty najdeme jména jako Leonardo DiCaprio a Ridley Scott. Ambice se zdají být oprávněné.
 

Český lev

Příští rok se budou opět předávat české výroční filmové ceny, ale už se nebudou jmenovat Český lev. Česká filmová a televizní akademie se totiž nedohodla s Petrem Vachlerem na odkoupení značky. Prý byla vznesena nabídka (snad 25 milionů), kterou Vachler přijal, ale ČFTA to nějak špatně pochopila... Asi nemá smysl to příliš rozebírat, profesionalita sama.
 
Režisér Petr Nikolaev právě dokončuje natáčení snímku Příběh kmotra. Scénář se zakládá na knize Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek, která se zabývá životem a smrtí českého podsvětí Františka Mrázka v souvislostech. Postavu jménem František Vedral si zahraje Ondřej Vetchý, jeho policejním protějškem bude Lukáš Vaculík. Režisér a scénárista by rád prostředí „kmotrů“ přiblížil s tím, že tu bylo, je a asi bude (zdravíme do Monaka). Do kin přijde film 17. října. 
 
Není nad to pracovat s hercem formátu Charlieho Sheena. Hrajete jeho terapeutku a začne vás štvát pořád na něj čekat, tak si postěžujete producentům a za pár dní máte padáka. Takhle dopadla Selma Blair a seriál Anger Management. Pěkné.

aktuálně

diskuze