Novinky ze světa filmu (27. týden)

Článek

Geek homosexuálové se zlobí na Lionsgate kvůli Enderově hře, Robert Pattinson pátrá po Saddámovi, Tom Hardy po sovětském sériovém vrahovi a Sly láká další parťáky do třetích Expendables. 

Enderova hra

Společnosti Lionsgate a Summit měly náročný marketingový týden. Překvapivě při PR ke sci-fi Enderova hra, která je adaptací románu Orsona Scotta Carda z roku 1985. Card je totiž veřejným odpůrcem svazků lidí stejného pohlaví a obecně nemá rád gaye. Je dokonce členem Národní organizace pro manželství. Web gayů a geeků geeksout.org vydal v návaznosti na to výzvu, aby diváci na film vůbec nechodili. Lionsgate vydalo prohlášení, že kniha ani film autorovy názory neprezentují a společnost se od nich distancuje. Organizátorům iniciativy Skip Ender's Game však stále vadí, že peníze za práva na film půjdou do rukou autorovi (komu jinému???). Enderova hra přijde do kin v listopadu a kromě dětských herců (Asa ButterfieldHailee SteinfeldAbigail Breslin) uvidíme i Harrisona Forda či Bena Kigsleyho. Trailer zde.
 
Elysium Neilla Blomkampa přijde do našich kin v srpnu a režisér již obsazuje svůj další film. Bude se jmenovat Chappie a bude to opět sci-fi. Podrobnosti o ději sice nejsou známy, ale mělo by jít o rozšíření režisérova krátkého filmu Tetra Vaal a robotické policejní jednotce sloužící se slumech JAR. Prvním jménem zmiňovaným v souvislosti s obsazením je Dev Patel (Milionář z chatrče), který si zahraje hlavní lidskou postavu, a samozřejmě režisérův oblíbenec Sharlto Copley, ze kterého bude robot.
 

Den mrtvých

Producenti Texaského masakru motorovou pilou 3D získali práva na další remake zombie klasiky George A. Romera z roku 1985 Den mrtvých. V něm se skupina vědců a vojáků snaží v krytu přijít na to, jak zvrátit proměnu člověka v zombie. Zombie už v té době totiž ovládají Zemi a najdou si i skulinku vedoucí do bunkru. Producenti chtějí za 10 až 20 milionů dolarů natočit snímek pro kina. Poslední remake s Menou Suvari šel v roce 2008 rovnou na DVD. 
 
V Expendables pořád něco chybělo, i když do dvojky Stallone dotáhl Van Dammeho i Chucka Norrise. Steven Seagal se prý už dal do vyjednávání o trojce a co víc, jdou řeči, že do projektu se zapojí i Mel Gibson a dá si se Seagalem rvačku! Režie bude svěřena mladému režisérovi Patricku Hughesovi.
 
Po 30 minutách po půlnoci nás čeká další kousek o pátrání po velkém zločinci. Ve filmu Mission: Black List se totiž bude hledat Saddám Hussajn. Jedná se o adaptaci knihy Erica Maddoxe z roku 2008, která se točí kolem mladého vojenského vyšetřovatele vedoucího pátrání po skrývajícím se diktátorovi. Natáčení, které začne na podzim, povede švédský režisér Jesper Ganslandt a hlavní roli dostal Robert Pattinson.

 

X-Force

Web X-Men Films zaznamenal, že 20th Century Fox si zaregistrovali doménu s názvem X-ForceMovie.com. A netrvalo dlouho a objevilo se potvrzení autora komiksu Roba Liefelda, že se skutečně začíná chystat film o jednotce mutantů nazvané X-Force. Ta měla vlastní komiks v různých proměnách od počátku 90. let, byla agresivnější a militantnější než mutanti kolem Profesora Xaviera. Hlavními postavami by měly býtCable (syn Kyklopa, navrátivší se z budoucnosti do čela nových mutantů) a Deadpool. Do skupiny patřil i tolik omílaný Wolverine. Pokud projekt dostane zelenou, půjde o další xmenovský kousek právě poWolverinovi a X-Men: Days of Future Past. Počítá se s režisérem Jeffem Wadlowem (Kick Ass 2).
 
Snímek Child 44 se sice odehrává v Sovětském svazu, zrealizují ho však především Švédové, Britové a Američané. V režii Švéda Daniela Espinosi a produkci Ridleyho Scotta uvidíme Toma Hardyho, Noomi Rapace, Garyho Oldmana, Philipa Seymoura Hoffmana či Paddyho Considina. Hlavním hrdinou je úředník sovětského ministerstva státní bezpečnosti, který v 50. letech společně s kolegy zoufale pátrá po sériovém vrahovi. Když se však ukáže, že sovětský aparát o vraždách věděl a tajil je v zájmu iluze bezpečí občanů, vyšetřovatel je propuštěn a pokračuje v pátrání na vlastní pěst. Scénář se inspiruje případem Andreja Čikatila alias Občana X, který zavraždil 53 žen a dětí. Film se natáčel v Čechách a uvidíme ho příští rok. 

Vložit komentář

brutusáček - 18.07.13 12:49:27
tak to bude pro segala velká výzva zhubnout...jinak to při té rvačce bude mít gibson až moc snadný! a Card homofobem fůůů :) a něco od pana finchera http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_0JMFIVzo9c

Zkus tohle