Ben Affleck

Novinky ze světa filmu (3. týden)

Jak dopadly Zlaté Glóby a jaké filmy mají šanci na Oscarech? Co bude točit Ben Affleck či náš oblíbenec Christopher Nolan? To vše v dnešních filmových novinkách!

Life of Pi

Oscaři budou předáni 24. února a nejvíce nominací dostal Lincoln (12) a Pi a jeho život (11), které má hodně šancí i v technických kategoriích (zaslouženě, dodejme). Dvojice je následována Bídníky a Terapií láskou (8), Argem (7), Láskou, Nespoutaným Djangem, Skyfallem a Zero Dark Thirty (5) a Annou Kareninou a Divokými stvořeními jižních krajin. Například Temný rytíř povstal zůstal bez nominace, stejně jako Atlas mraků. Za režii nebyl nominován ani Affleck ani Tarantino ani Kathryn Bigelow. Třeba budou letos Oscaři ještě napínaví! Kompletní nominace zde.
 
Letošní Zlaté glóby proběhly bez Rickeyho Gervaise, ale také bez zásadních překvapení. Vzhledem k tomu, že letos nominovaná dramata mají ve většině politický či historický kontext a mezi komediemi a muzikály letos nebyla valná konkurence, dalo se vítězství Arga a Bídníků očekávat. Mezi herci byli oceněni např. Daniel Day-Lewis za Lincolna, Jessica Chastain za Zero Dark Thirty, Hugh Jackman za Bídníky a Jennifer Lawrence za Terapii láskou. Quentin Tarantino dostal cenu za nejlepší scénář, Ben Affleck za režii. Nejlepšími seriály jsou Homeland a Girls. Zcela opopmenut zůstal po festivalových úspěších Mistr P. T. Andersona. Adele byla oceněna za song Skyfall. Kompletní výsledky např. zde.
 

Christopher Nolan

Mlčení o dalším projektu Christophera Nolana končí. Nolan přebírá sci-fi Interstellar o cestování červími dírami, kterou původně měl točit Steven Spielberg. Film bude založen na teoriích fyzika Kipa S. Thornea. Scénář napíší klasicky společně bratři Nolanovi. A přiznejme si, že pokud Nolan dokáže své natáčecí postupy skloubit s počítačovými triky, které budou jednoznačně zapotřebí, a dodá svůj tradiční myšlenkový a psychologický přesah, a všechno to vyjde...už si můžeme přát jen jediné. Duna.
 
Pro fanoušky krvavou historií inspirovaných seriálů typu Řím či Borgiové máme dobrou zprávu. Právě producent Borgiů a Tudorovců (a scénárista Alžběty) Michael Hirst plánuje seriál o Alexandru Velikém. V plánu jsou tři série, první by měla mít 8 až 12 hodinových epizod. S vedlejšími postavami jako Aristoteles by to nemuselo být nezajímavé. Nicméně počkáme si až na druhou polovinu příštího roku.
 
Televize Showtime oznámila, že dalším projektem scénáristy Johna Logana a režiséra Sama Mendese (spolupracovali na Skyfall) bude seriál psychologicko-sexuálně-hororového ladění Penny Dreadfull. Námět trochu připomíná Ligu výjimečných, spojuje totiž výrazné postavy literatury 19. století jako je doktor Frankenstein a jeho stvoření, postavy z Drákuly či Dorian Gray. Budou se muset vypořádat s životem ve viktoriánském Londýně. Natáčet se bude v Anglii od poloviny roku.
 

Emmanuelle Seigner

Francouzský herec Mathieu Amalric (Quantum of Solace, Skafandr a motýl) si zahraje hlavní roli v dalším snímku Romana Polanského Venus in Fur, vycházejícího z divadelní hry Davida Ivese. Hra pro dva herce vypráví o režisérovi, který pořádá konkurz na hlavní ženskou roli pro film o masochismu. Po spoustě nehodících se hereček přijde jedna, která zdánlivě roli absolutně nevyhovuje. Nicméně během jejich rozhovoru se váhy dominance mění a herečka získává nad režisérem absolutní kontrolu. Natáčet se začíná právě teď v Paříži a ženskou roli hraje Emmanuelle Seigner, partnerka Amalrica ze Skafandu a Motýla a Polanského manželka.
 
Svůj další projekt si vybral i Ben Affleck. A (naštěstí) se vrátí do milovaného Bostonu. Ujme se adaptace Live By Night, nejnovějšího románu Dennise Lehanea (autor Gone Baby Gone) o mafiánském Bostonu za prohibice. Kvůli téhle fušce se vzdal role v romanťárně Focus s Kirsten Stewart, což, přiznejme si, nezní jako velká oběť.


Přispěj do diskuze

no jen aby to nenatočil nakonec Abrams, moc "vesmírů" už nezbývá

O nový celovečerní adaptaco Duny se mluví už několik let a též o tom, kdo by na to měl. Kdo by dokázal využít dnešní technologie tak, aby to nějak vypadalo, a zároveň udržel přesah příběhu. Z větších režisérů mě zatím Nolan přijde jako nejlepší kandidát...nebo vás napadá někdo lepší?

   brutusáček:
batman by to měl dostat za celou trilogii...což se nedělá :)
  

takový ftipy při sobotě :)

batman by to měl dostat za celou trilogii...což se nedělá :)
Duna? proč?

Nolan bez nominace, že by Svět přeci jen dostával rozum?

Homeland zaslouženě :)

aktuálně

diskuze