Zlatý glóbus

Novinky ze světa filmu (3. týden)

Byly předány Zlaté glóby, slavní režiséři budou točit seriál o deseti přikázáních a konečně jsou tu první záběry a datum premiéry další série Hry o trůny!

Shia Labeouf

Těžký život Hollywoodské hvězdy. Shia LaBeouf natočil jako režisér jeden kraťas, HowardCantour.com (ke zhlédnutí zde). Načež byl žalován, že využil komiksovou předlohu autora Daniela Clowese bez svolení. Několikrát se omluvil a byl nařčen z toho, že na Twitteru opisuje i omluvy. Shia to nedal a ohlásil, že se stahuje z veřejného života. Co to znamená pro jeho hereckou kariéru, to uvidíme.
 
Zlaté glóby byly letos vcelku rovnoměrně rozmístěny mezi jednotlivé nominované filmy. Film 12 let v řetězech získal jen jednu sošku, zato tu nejdůležitější za nejlepší drama. Nejlepší komedií je Špinavý trik, za který si odnesly cenu i obě krásky Jennifer Lawrence a Amy Adams. Mezi herci byli oceněni Matthew McConaughey a Jared Leto za výrazné role ve filmu Klub poslední naděje. A ani Leonardo DiCaprio nepřišel zkrátka. Nejlepší režijní práci odvedl Alfonso Cuarón, nejlepší scénář napsal Spike Jonez pro netradiční romantiku Her. Na bratry Coenovi a Kapitána Phillipse nezbylo. Kompletní výsledky zde.
 
Deset přikázání jako seriál? To nezní zrovna dobrodružně. Nicméně společnost WGN America k tomuto tématu přilákala na každou epizodu, tedy na každé přikázání, jednoho režiséra. Rozdílné pojetí nám jistě předvedou Gus Van Sant (Slon), Lee Daniels (Komorník) či klasik hororového žánru Wes Craven. Jeden díl si dokonce zrežíruje herec Michael Cera (Juno).
 
Konečně první trailer na čtvrtou sérii Hry o trůny! První díl nás čeká 6. dubna. A jak poznamenává nejmenší pán z Lannisterů, pokud chcete spravedlnost, jste na špatném místě.

 
Když už nemáte žaludek používat slovo remake, vyslovíte slovo „reimaginace“. Tak nějak nám Lionsgate předkládá svou novou verzi akční krimi Kathryn Bigelow z roku 1991 Bod zlomu. Mladý Keanu Reeves v něm jako tajný agent vyšetřoval skupinu lupičů a surfařů pod vedením Patricka Swayzeho. Nová verze bude asi víc macho, protože charismatického vůdce si zahraje Gerard Butler. Režírovat to všechno bude Ericson Core (sportovní drama Nepřemožitelný).
 

Zoe Saldana

Román Iry Levina Rosemary má děťátko se také dočká nového zpracování. Jde o příběh mladé dívky, která se přistěhuje do bytu s temnou minulostí. Začne mít podivný pocit, že její manžel i sousedé mají s jejím dítětem nepěkný plán a že dítě možná není jen obyčejným dítětem. V hlavní roli uvidíme Zoe Saldanu (Star Trek). První adaptací je samozřejmě klasika Romana Polanského z roku 1969.  
 
Druhá a třetí série seriálu Homeland měly rozporuplné reakce. Zaslouženě však nezahrnovaly výkon Ruperta Frienda (tenhle seriál rád britské herce). A jeho výkon společně s úmrtím Paula Walkera mu přinesl i první velkou americkou roli. Měl by se ujmout hlavní role ve snímku Agent 47, nového zpracování hry Hitman, v režii nováčka jménem Aleksander Bach.


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

   Sachet:
brutusáček: Při představě, že se někdo pokusí zfilmovat Perdido mě polejvá studenej pot. Snad jediná ještě děsivější představa je pokus o adaptaci Malazský knihy padlých. Ještě když vezmu v potaz, jak dnes většina adaptací dopadá. Město a město už zfilmovaný bylo - ne až tak stará minisérie pro BBC https://www.csfd.cz/film/617769-the-city-and-the-city/recenze/ . Ale neviděl jsem a nehodlám na tom nic měnit...
  


vidím že tady je potravy pro troly více - malazská kniha padlých je podle mě náhodou naprosto zfilmovatelná, při dnešních maniakálních nákladech by z toho mohla být bezvadná 600 dílná série. navíc jak se tam mění bez zábran jména postav (a vrací se i mrtvý postavy) uvolnilo by to tvůrcům ruce ke změnám v hereckém ansámblu :)

pro mě absolutorium marsell bendig, jak je banger blbej film, tak on to povýšil na super zábavu.

Koukám, že Michal Kern dostal Českýho lva - Nejlepší herec v hlavní roli. Jsem na Arvéda nedávno koukal znova a tomu filmu se dá ledacos vyčíst, ale Kern ho zahrál fakt výborně, úplně z něj ten sliz odkapává :).

brutusáček: Při představě, že se někdo pokusí zfilmovat Perdido mě polejvá studenej pot. Snad jediná ještě děsivější představa je pokus o adaptaci Malazský knihy padlých. Ještě když vezmu v potaz, jak dnes většina adaptací dopadá. Město a město už zfilmovaný bylo - ne až tak stará minisérie pro BBC https://www.csfd.cz/film/617769-the-city-and-the-city/recenze/ . Ale neviděl jsem a nehodlám na tom nic měnit...

no takový Město a město je ideál pro Nolana

   brutusáček:
už dlouhá léta si řikám jestli je China M. zfilmovatelný. Na určité knihy bych si představoval určitě režiséry, kdo by měl ale dělat Bas Lang, potažmo Perdido, netušim
  


Ti nevím, Perdido je natolik specifickej čtenářskej zážitek...já to asi ani nechci. Dneska už je ale asi zfimovatelný všechno.

už dlouhá léta si řikám jestli je China M. zfilmovatelný. Na určité knihy bych si představoval určitě režiséry, kdo by měl ale dělat Bas Lang, potažmo Perdido, netušim

AddSatan: Já to mám s českou kinematografií asi podobně jako ty, takže též velkej přehled nemám. Hodně silná, tématicky i filmařsky, byla Olga Hepnarová. Pak se mi vybavujou ještě Pouta ( https://www.csfd.cz/film/252468-pouta/recenze/ ), ale to už je koukám trochu starší. Celkem mě zaujali i Lidi krve ( https://www.csfd.cz/film/756195-lidi-krve/recenze/ ). Vlastně nemůžu říct, že je to dobrej film, třeba některý aluze na Tarkovskýho byly spíš legrační, než co jinýho, ale hodně cením odvahu točit si po svým, bez ohledu na diváka, což je v Čechách velká vzácnost. A dost si slibuju od Krajiny ve stínu, ale zatím jsem neviděl. Jinak bez vyjímky z mý strany buď ignorace nebo zklamání :D

Ad Gormenghast: Naročný to občas je, to nepopírám. Vybavuju si třeba pasáž z druhý knihy, kdy autor celý dvě kapitoly popisuje jen a pouze stín jedný z postav, putující po komplexu hradu. Jen popis stínu, nic jinýho :D Ale to, že ty knížky nejsou tolik dějový, ale spíš popisný má i svojí výhodu - můžeš si je dávkovat po kouscích, klidně s dlouhejma pauzama, jen když je na něco podobnýho nálada a klid. Vydrž, stojí to za to, má to i silnej přesah, kterej začne bejt čím dál zřetelnější. A taky je to základní kámen "new weird" literatury, která je neméně fascinující!
( https://www.databazeknih.cz/knihy/svet-bas-lagu-nadrazi-perdido-32324 ; https://www.databazeknih.cz/knihy/chmurny-valecnik-448487 ).

aktuálně

diskuze