Novinky ze světa filmu (31. týden)

Novinky ze světa filmu (31. týden)

První fotka Catwoman! A který herec vidělal loni nejvíc? Co točí Moss z IT Crowd? Kdo hraje v dalším Supermanovi? A uvidíme v druhých Expendables Chucka Norrise???

Chuck Norris proti Spartě!

Zatím to sice není potvrzená informace, ale Sylvestr Stallone láká mezi bouchače v The Expendables 2 další (bývalé) akční hvězdy. Prvními dvěma zmiňovanými jsou Jean-Claude Van Damme (protože JCVD jeho kariéru nakonec nerozjelo) a John Travolta (protože je Slyův kamarád). Ale hlavní zprávou je, že možná uvidíme mistra všech bojových umění Chucka Norrise! A to není vtip! To aby si ale režisér Simon West zajistil pořádný zástup zdravotníků!
 

Poslední díl filmového Harryho Pottera vydělal během 16 dní více než miliardu dollarů. Překonal Temného rytíře a kdo ví, za jak dlouho dožene zatím historicky nejvýdělečnější Návrat krále (1, 119 miliardy). Nás Evropany může těšit, že pouze 30 % zisků má Potter z USA. Zajímají-li vás finančně nejúspěšnější filmy historie, zde je máte přehledně.
 
Pátá Smrtonosná past dostala režiséra, neznámého Izraelce Noama Murru, který následně dostal na starost i derivát Snyderovy 300: Battle of Artemisia a na Johna McClanea se vykašlal. Nyní studio jedná s dalšími režiséry: Johnem Moorem (Max Payne), Joe Cornishem (Attack The Block), Justinem Linem (Rychle a zběsile 5) či Nicolasem Winding Refnem (Punisher, Drive). John McClane se tentokrát dostane do konfliktu s ruskými ozbrojenými jednotkami.
 

Man of Steel

Byl zveřejněn první snímek Henryho Cavilla jako Muže z oceli, tedy nového Supermana. Superman byl vždycky trochu přecitlivělý hezoun v pláštěnce a jeho poslední dobrodružství se nepovedlo, takže Zack Snyder dobře pochopil, že je třeba dalších hereckých hvězd. Ke Kevinu Costnerovi (otec Kent), Julii Ormond (Lara Lor-Van), Diane Lane (matka Kentová), Russelu Croweovi (Jor-El) či Michaelu Shannonovi (Generál Zod) se nyní přidal i Lawrence „Morpheus“ Fishburne, který si zahraje šéfa Daily Planet. Ten se v komiksu jmenuje White, je opravdu bílý a je mu přes sedmdesát. Snyder to prostě bere po svém, a to je dobře. Snyder chystá také válečné drama The Last Photograph, které bude následovat po Supermanovi.
 

Scrat

Už víme, že jedna malá pravěká veverka umí roztočit zemské jádro. 20th Century Fox Animation a Blue Sky Studios však Basil...totiž Scratovi nedopřejí vlastní film a vymýšlejí mu navíc další a další spoluhráče. Ve čtvrté Době ledové nazvané Continetal Drift uvidíme kromě starých známých prehistorického králíka Squita, Mannyho dceru Broskvičku či jejího nápadníka. Nicméně všichni se budou 13. července 2012 Scrata jen zoufale snažit zastínit.
 
Jedním z nejzajímavějších a nejreálnějších filmových žebříčků je ten časopisu Forbes. Ten říká, který z herců vydělal za poslední rok nejvíce. Loni ho vedl Johnny Depp, letos ustoupil Leonardovi DiCapriovi. Prokletý ostrov a především Počátek mu přinesly 77 milionů dolarů. Třetí se po Deppovi umístil překvapivě Adam Sandler, a to díky filmům, které nás nezajímají a nelíbí se nám, ale hráli bychom v nich i za méně než 40 milionů. Další pořadí je snad zajímavé jen devátým místem Tima Allena, protože nikdo asi neví, za co dostal 22 melounů.
 

Richard Ayoade

Člověka jménem Richard Ayoade známe jako ajťáka Mosse ze seriálu IT Crowd. Nicméně je i režisérem a zrovna má v kinech svůj skvělý celovečerní debut Jmenuji se Oliver Tate. Jeho dalším projektem bude adaptace Dostojevského novely Dvojník. Obyčejného ruského úředníka, který je přesvědčen, že surreálným Petrohradem chodí jeho dvojník a snaží se mu zničit život, si zahraje Jesse Eisenberg (Zombieland, The Social Network). Taková zajímavá kombinace zdánlivě nesourodého tématu (ruská romantická novela), režiséra (britský  humorista a intelektuál) a herce (představitele Marka Zuckerberga) se jen tak nevidí.
 
Spisovatel Irvine Welsh schválil scénář na motivy svého románu Filth (Sviňák), na který bude dohlížet také z pozice producenta. James McAvoy si pro něj zahraje Bruce Robertsona, na sexu a kokainu závislého skotského policistu, který vyšetřuje vraždu, ale kvůli svým eskapádám, žertíkům a průšvihům se ne a ne soustředit. Jeho parťáka by si měl zahrát Jamie Bell a šéfa Alan Cumming. A kdopak namluví tasemnici, která vede řeči uvnitř Bruseova těla? Každopádně James McAvoy v šťavnatějších erotických scénách...to si dámy jistě nechají líbit.
 

aktuálně

diskuze