Novinky ze světa filmu (31.týden)

Novinky ze světa filmu (31.týden)

article_757_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Blizzard Entertainment, Inc. a Legendary Pictures minulý týden oznámili, že konečně našli režiséra pro filmovou adaptaci hry Warcraft, stal se jím Sami Raimi (Spider-man, Stáhni mě do pekla). Z původní hry z roku 1994 se vyvinul rozsáhlý fantaskní svět, sužovaný bojem mezi Aliancí a Hordou, který je možné objevovat v on-line strategii, deskové hře i v komiksu. Brzy bychom se měli dočkat také oznámení obsazení a data premiéry.

Tzv. Ghost Town je americké město, opuštěné a vybydlené. Většinou se nachází poblíž bývalých dolů, které byly v minulosti motivem k jeho založení. Společnost Allentown Productions získala práva na zfilmování

article_757_px3

příběhu městečka Calico, k jehož rozkvětu došlo v době zvýšené těžby stříbra a zlata na Divokém západě. Ve filmové verzi napadnou městečko duchové a zlá nadpřirozená stvoření. Město v poušti Mojave mělo kdysi přes tisíc obyvatel, v roce 1907 bylo opuštěno a zničeno. Dnes je z něj nechutná (z vlastní zkušenosti) turistická atrakce se stánky s hamburgery a kolou. Třeba mu producent James Moll alespoň výpravou poněkud spraví pochroumanou pověst.

Jak jsem již informovali, Oliver Stone připravuje volné pokračování klasiky z roku 1987 Wall Street. Scénář je momentálně ve fázi finálních úprav a už je znám i casting. Roli mladého obchodníka, který touží po pomstě a postupuje dle rad Gordona Gekka (postava Michaela Douglase), otce své snoubenky, přijal Shia LaBeouf. Jeho protivníka, manažera investičního fondu, měl původně hrát Javier Bardem, který však na poslední chvíli roli musel odmítnout. Nahradit by ho měl stále lepší a zajímavější Josh Brolin. A celé se to bude jmenovat Money Never Sleeps.

article_757_px2

Osobitý režisér japonského anime Mamoru Oshii (Ghost in the Shell, The Sky Crawlers) bude po osmi letech režírovat hraný film, sci-fi Assault Girls. Tři japonské herečky včetně Rinko Kikuchi (Babel) si zahrají role lovkyň obrovských, morfujících stvůr, které ohrožují zbytky lidské rasy v pouštní krajině postapokalyptického světa. Japonská premiéra je ohlášena na 19. prosince tohoto roku. Oshiiho posledním hraným filmem byla japonsko-polská sci-fi Avalon.

Denzel Washington a Tony Scott, to je stálé spojení (např. Deja Vu či aktuální Únos vlaku 123). A Tony Scott chystá další akční film pod názvem Unstoppable, ve kterém si Washington zahraje inženýra, který s naskočí na vlak s vysoce toxickým nákladem. Vlak bude řídit mladý strojvedoucí v podání Chrise Pina (mladý Kirk ze Star Treku). Washington před několika dny ohlásil svůj odchod z projektu poté, co se škrty studia 20th Century Fox v rozpočtu filmu promítly i do jeho honoráře čtyřmi miliony dolarů. Brzy prý však došlo k dohodě. Scénář napsal Mark Bomback, který se předvedl při práci na Smrtonosné pasti 4.

Ačkoli první upoutávka na Alenku v říši divů u některých kritiků vzbuzuje obavy z toho, že Tim Burton se nezadržitelně blíží k bodu zlomu, kdy každý tvůrce musí začít vykrádat sám sebe, každá informace o jeho dalších plánech je zprávou dne. A protože ani z návrhů, že změna dvorního herce by nebyla od věci, si Burton nic

article_757_px4

nedělá, obsadí Johnnyho Deppa také do snímku Dark Shadows. Ten bude vycházet z kultovní televizní show 60. let, gothic-hororové mýdlové opery s upíry, duchy i zombie. Depp by měl ztvárnit Barnabase Collinse, vládce upírů. Protože Deppův Kloboučník nepůsobí jako reinkarnace jakékoli předchozí hercovy role, na Alenku i další Burtonovy a Deppovy nápady se dle MJC není proč netěšit.

Tagy:

aktuálně

diskuze