Rooney Mara

Novinky ze světa filmu (34. týden)

Ano, Ben Affleck bude Batman a filmový svět o tom hodně diskutuje. Svůj režijní debut realizují Russel Crowe i Matt Damon. A nové Hvězdné války se budou točit prý hodně postaru!

Ben Affleck jako Batman

Hlavním tématem filmových diskusí bylo v uplynulém týdnu bylo samozřejmě obsazení Bena Afflecka do role Batmana v pokračování Muže z oceli. Většina herců a filmařů výběr schvaluje, nicméně mezi fanoušky se strhla vlna negativních reakcí. Byla sepsána petice s cca 36 tisíci podpisy a dokonce petice adresovaná prezidentu Obamovi. Američani... Buď jak buď, Affleck prý podepsal s Warnery dohodu na několik filmů včetně Justice League.
 
Lesbické drama Carol se chystá u Weinsteinů. Půjde o příběh vztahu dvou rozdílných žen v 50. letech minulého století. Dvacetiletou prodavačku snící o lepším životě si zahraje Rooney Mara (Muži, kteří nenávidí ženy), která nahradila Miu Wasikowskou, a stárnoucí ženu uvězněnou v manželství bez lásky ztvární Cate Blanchett. Režírovat bude Todd Haynes (Beze mě: Šest tváří Boba Dylana).
 
Focus Features chystají už na listopad svého favorita na Oscary. Snímek The Dallas Buyers Club vypráví o kovboji a gamblerovi, který si naplno užívá život, dokud mu v 80. letech lékaři neoznámí, že má AIDS a zbývá mu 30 dní života. Muž se rozhodne začít pašovat z Mexika neschválený lék a prodávat ho americkým pacientům. Snímek inspirovaný skutečnými událostmi režíruje Jean-Marc Vallee a na Oscara v hlavní roli zjevně aspiruje pohublý Matthew McConaughey

 
Dva uznávaní herci si konečně vybrali projekty pro svou premiéru na režisérské židli. Russel Crowe natočí snímek odehrávající se po bitvě o Galipoli, ve které v letech 1915 a 1916 padlo více než 10 tisíc Australanů a Novozélanďanů. Hrdina filmu The Water Diviner, kterého si zahraje sám Crowe, se vydává do Turecka hledat své dva syny, kteří jsou po zmíněné bitvě pohřešováni. Matt Damon si vybral projekt nazvaný The Foreigner o vraždě guatemalského obhájce, po jehož smrti byla nalezena páska, na níž svou vraždu předvídal. Zároveň naznačil zapojení prezidenta a jeho okolí, čímž odstartoval vyšetřování v zemi, kde bylo v jednom roce zavražděno více civilistů než v Afghánistánu.
 

George Clooney

Tento týden padla první klapka velkého dobrodružného projektu Disneyho Tomorrowland. Dodnes se o něm nevědělo víc než to, že v něm hlavní role hrají George Clooney a Hugh Laurie, režíruje ho Brad Bird (Úžasňákovi, Mission: Impossible – Ghost Protocol), zrodil se v hlavě Damona Lindelofa (Prometheus) a pracuje na něm prvotřídní štáb včetně kameramana Claudia Mirandy (Pí a jeho život). Podle krátké synopse půjde o příběh mladé dívky milující vědu a bývalého zázračného dítěte, dnes rezignovaného vynálezce, kteří se společně vydávají hledat místo existující v paměti obou pod názvem Tomorrowland.
 
Tvůrci Epizody VII Hvězdných válek se chtějí, co se technologií týče, přiblížit spíše původním epizodám nebo než digitální Válce Klonů a Pomstě Sithů. Kathleen Kennedy, šéfka Lucasfilmu, slibuje natáčení v reálných kulisách a s velkým počtem klasických triků. J. J. Abrams bude natáčet na klasický film. Zatím nebylo oznámeno datum premiéry, ale obecně se tipují Vánoce 2015.


Přispěj do diskuze

aktuálně

diskuze