Červený trpaslík X

Novinky ze světa filmu (36. týden)

K jakému seriálu dovedli Josse Whedona Avengers? Kdy uvidíme další díly Hobita? A především, o čem bude první díl nové série legendárního Červeného trpaslíka?

Michael Clarke Duncan

V 54 letech odešel herec Michael Clarke Duncan. Duncan se do 30 let živil jako bodyguard, ale po smrti jeho klienta, rapera Notorious B.I.G, se rozhodl dát k filmu. První významnou vedlejší roli měl v Armageddonu, na Oscara byl nominován za nezapomenutelný výkon v Zelené míli. Duncan měl v červenci infarkt, ze kterého se nedokázal zotavit.
 
Warner Bros. a MGM uvedly data pro všechny tři díly Jacksonova Hobita. Pro jedničku stále platí datum 14. prosince 2012, dvojka nazvaná The Hobbit: The Desolation of Smaug přijde do kin 13. prosince 2013 a závěrečný díl uvidíme 18. července 2014. Zajímavý je kontrast s Pánem prstenů, kde jsme se ptali, jak se do třech filmů vejde…u Hobita se zase trochu obáváme, čím budou naplněny.
 
Joss Whedon udělal skvělé Avengers a hned tak se s nimi nerozloučí. Natočí totiž pro stanici ABC pilot k seriálu jimi inspirovanému, nazvanému prostě S.H.I.E.L.D. Nicméně seriál by se měl věnovat spíše organizaci a jejím agentům, nikoli superhrdinům. Scénář Whedon napíše se svým bratrem Jayem a ženou Maurissou Tancharoen, kteří pracovali například na Spartakovi nebo Whedonově seriálu Dům loutek.
 

Justice League

A od Marvelu k dalším hrdinům. Zdá se, že Warneři nehodlají startovat novou batmanovskou sérii (třikrát sláva!), ale mají s Batmanem jiné plány. Hodlají ho přizvat do své Justice League, tedy takových Avengers DC Comic. Měl by se tak připojit například k Supermanovi a možná Green Lanternovi? Protože tři jsou houby tým, Warneři možná představí nové postavy. Film by nemusel uzavírat svět několika superhrdinů, mohl by je naopak divákům představit a případně jim otevřít cestu k samostatným filmům. Co takhle nový Flash Gordon, že?
 
Na festivalu v Benátkách prozradil režisér Paul Thomas Anderson, co bude jeho dalším projektem. Bude to adaptace románu amerického autora Thomase Pynchona Inherent Vice. Jedná se o postmodernistické vyprávění o soukromém detektivovi, který v Kalifornii 70. let pomáhá své bývalé lásce ze šlamastiky zahrnující nevěru i pobyt v psychiatrické léčebně. Režisér již roky pracuje na zfilmování nejznámějšího Pynchonova románu Duha gravitace, do kterého by se rád pustil brzy po dokončení. Anderson chce prý točit filmy s menším časovým odstupem, což nás samozřejmě těší.
 

God of War

Fanoušci hry God of War se tento týden dozvěděli detaily o chystané filmové adaptaci. První část scénáře, který se momentálně přepracovává kvůli mnoha podobnostem s novými Titány a dalšími „antickými“ adaptacemi, se odehrává před přeměnou sparťanského vojáka Krata, kdy se z něj stal Duch…nesmrtelný bojovník, který bojuje se všemi možnými antickými stvůrami i bohy. Tvůrci chtějí dát Kratovi lidské základy z doby, kdy měl rodinu, a pak se vrhnout na jeho proměnu a v násilnického padoucha. A snad filmu zůstane něco z herní „erkovosti“.
 
Kdo je zvědavý a zároveň opatrný při čekání na desátou řadu Červeného trpaslíka, určitě už shlédl teaser. Digitální stanice Dave HD nyní oznámila, že první díl bude mít premiéru 4. října a dokonce načrtla děj. Posádka Kosmika v něm zachytí nouzové volání lodi Hvězdného sboru Trojan. Její záchrana se však změní v horor především pro Rimmera, protože Trojanovi velí jeho mladší (a samozřejmě lepší) bratr Howard. A Kryton se rozhodne nainstalovat nový palubní počítač jménem Pree, který nebude takový pohodář jako starý dobrý Holly. Točí se před živým publikem a bez zásadních počítačových triků, abychom se snadněji vraceli dvacet let zpět. Takže Kosmik bude pořád hodně divně létat :-)


Přispěj do diskuze

   DW:
škoda, že Naylor nemá soudnost a nevysere se na toho Trpaslíka po tom průseru s BTE. Docela dost mě to mrzí. Takhle kurvit odkaz Granta a vůbec celý kultovní série.
  

je fakt, že bez granta to šlo hodně dolů a jeho romány jsou supr! uvidíme, jak to dopadne...nicméně plus je to, že tvůrci se rozhodli tvářit, že BTE neexistovalo.

škoda, že Naylor nemá soudnost a nevysere se na toho Trpaslíka po tom průseru s BTE. Docela dost mě to mrzí. Takhle kurvit odkaz Granta a vůbec celý kultovní série.

   Stana: tys už předpokládám boha války dohrál i pozpátku, že?  
nejsem zadnej paran a znam kokot hry, ale GoW jsem dal 2x - vlastne jako jedinou hru jsem to dohral :) ale nicmene ani nevim, jakej z dilu :D

bizz: tys už předpokládám boha války dohrál i pozpátku, že? já k tomu jen párkrát přičichl, ale rozhodně super hra!

Justice League no nevim.. trapny, ze kazdej musi mit svou skvadru komiksaku.. terminy Hobita radsi ani nekomentuju

   Stana: na God of War se těším!  
cekam na nej uz dlouho! hlavne at je to Rko

I přes svou lásku k Batmanovi musím říct, že Avengers > Justice league.
A na God of War se těším!

aktuálně

diskuze