Novinky ze světa filmu (37.týden)

Článek

article_802_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Britská herečka Gemma Arterton získala po „rychlovce“ v Quantum of Solace několik zajímavých rolí. Uvidíme ji v Prince of Presia nebo v novém Souboji Titánů, hlavní roli však ztvární v čistě britském snímku Tamara Drewe. Román Posy Summonds je moderní verzí klasického románu Thomase Hardyho Daleko od hlučícího davu a jeho hlavní hrdinkou je přitažlivá koketa Tamara, která se vrací do malé vesničky a rozvíří temné vášně mezi tamními muži. Režie se ujme autor několika úspěšných britských adaptací Stephen Frears (Královna, Nebezpečné známosti). Na své si však přijdou nejen pánové, dámy se mohou těšit například na Dominica Coopera či Luka Evanse.

Další dvě krásky se sejdou ve snímku Road to Nowhere, romantickém thrilleru režiséra Monte Hellmana. Jedná se o příběh mladého filmaře, která

article_802_px2

se zaplete do zločinu v místě natáčení. Centrem případu bude femme fatale v podání Shannyn Sossamon a zajímat se o něj bude také amatérská investigativní novinářka Dominique Swain (Lolita z roku 1997), která objeví, že natáčený příběh je založen na dávném zločinu. Takže nic zásadního pro mozkovou kůru, ale pro…ehm…oči se něco najde.

Hvězda Iron Mana a při svém pracovním tempu také několika dalších snímků (Sherlock Holmes, The Soloist a další) Robert Downey Jr. a režisér Jon Favreau momentálně pracují na pokračování příběhu Tonyho Starka a už ohlásili další společný projekt. Bude jím další komiksová adaptace Cowboys and Aliens. Už jsme se na MJC zmiňovali o tom, že se jedná o příběh souboje kovbojů a indiánů, kteří se v dobách Divokého západu musí spojit proti vylodivšími se, nejmodernější technikou vybavenými mimozemšťany. Scénář by měli dokončit Alex Kurtzman, Roberto Orci a Damon Lindelof, kteří napsali také nový Star Trek, takže se formuje partička, která se na sci-fi a komiks umí podívat s humorným nadhledem, což by nám zatím mohlo zabránit zavrhnout projekt jako nebetyčnou blbost.

article_802_px3

Z bombajských slumů do filmového průmyslu na základní škole? Pokud potkáte Dannyho Boylea, tak ano. Dva z jeho tří malých chráněnců, nejmladší z herců z Milionáře z chatrče si zahrají v britském snímku Lord Owen's Lady, v hlavní roli pravděpodobně se sirem Anthony Hopkinsem. Příběh vypráví o mladém velšském šlechtici, který se při pobytu v Indii zamiluje do místní dívky. Deva Patela si zase pro svou fantasy The Last Airbander (trailer) (z názvu původního seriálu vypadl kvůli Jamesi Cameronovi název klíčové postavy – avatar) vyhlédl M. Night Shyamalan, sám také původem Ind.

Kolize mezi režisérem Nickem Cassavetesem a společností New Line Cinema, pro kterou natočil například romantiku Zápisník lásky, skončila u soudu. Režisér žaloval společnost za podvod a porušení smlouvy, týkající se jeho práce na snímku Peaceable Kingdom. Jedná se o drama založené na životním příběhu Daphne Sheldrick, která se rozhodla bránit vyhynutí slonů aktivním vyhledáváním sloních mláďat, jejichž matky padly za oběť pytlákům. Režisér měl prý dostat 275 tisíc dolarů za supervizi scénáře a další peníze za režii. Nakonec bez dalšího honoráře scénář přepsal, načež byl z projektu odvolán. V žalobě tedy žádá o honorář a ušlou škodu za projekty, které prý kvůli slůňatům odmítl.

Je humor Guy Ritchieho tím, co může oživit už snad stou

article_802_px4

komiksovou adaptaci? To se dozvíme v příštím roce, kdy Ritchie začne pod hlavičkou Warner Bros. natáčet snímek Lobo. Lobo je v komiksu mimozemským mezihvězdným lovcem odměn. Přes dva metry vysoký, nezničitelný anti-hrdina s modrou kůží a spoustou svalů (taková přerostlá stará metla) přijíždí na své motorce na Zem a shání se po jistých uprchlících, kteří ji přišli zpustošit. A musí spolupracovat s mladou dívkou z maloměsta. To vše v produkci úspěšného Joela Silvera. Rating PG-13 bohužel neodpovídá ani Ritchieho stylu, ani atmosféře komiksu.

Vložit komentář

brutusáčik - 10.09.09 20:47:07
to jste zaregistrovali? novej knight rider - trošičku potůněnej - http://www.youtube.com/watch?v=04-YbSkfDwM
jkl - 10.09.09 08:52:29
Přesně tak, dneska některé ty konstrukce tam vypadají už opravdu vetché, ale možná i to člověka tak trochu vtáhne do té antiky...
bizz - 09.09.09 16:25:10
myslis na ty do sebe skladany obraze, kterym se dneska zasmejes a kdysi ti pri nich tuhla krev v zilach? ;-) no s Worthingtonem to bude zajimavy :)
jkl - 09.09.09 15:12:51
Hm, Loba natočit, to nedopadne dobře. Jinak mě docela potěšila zmínka o novém Souboji Titánů, protože tu klasiku mám rád, teď sem na ni koukal.
Adolf_Satan - 09.09.09 13:03:12
...to bude ale pyczovina, zvlášť jestli bude počítačovej...jinak nebude to první zfilmovaný Lobo...viz. http://www.youtube.com/watch?v=pEIkuIYJGtM
brutusáčik - 09.09.09 12:53:58
LOOOBOOOOOOOOO pičo.. JO schválně kdo by vyhrál chuck norris vs lobo
Baara - 09.09.09 12:26:30
Jinak trailer na 4 sezónu dextera - www.youtube.com/watch?v=V-rs5hQ6gpM
  • Zkus tohle