David Fincher

Novinky ze světa filmu (4. týden)

Co dalšího natočí David Fincher? Kdo si zahraje Juliana Assange ve filmu o vzniku WikiLeaks? A kdo propůjčí tvář autorovi Jamese Bonda? Nejen to Vám dnes povědí filmové novinky.

The Fifth Estate

Film Billa Condona (Kinsey, Dreamgirls), který točí pro Dreamworks o WikiLeaks, se bude jmenovat The Fifth Estate a vyjde 15. listopadu tohoto roku. Půjde o příběh podporovatele a pozdějšího kolegy Juliana Assange (Benedict Cumberbatch), Němce Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) od počátků projektu až po zveřejnění tajných materiálů. Condon by rád přispěl svou trochou do mlýna do diskuse o výzvách a problémech informačního věku. V dalších rolích se objeví např. Laura Linney, Anthony Mackie či David Thewlis
 
David Fincher přemýšlí, že by se připojil k projektu adaptace románu Gillian Flynn Gone Girl, kterou chystají u 20th Century Fox. Jedná se o příběh vyšetřování potenciální vraždy ženy, která zmizí z povrchu zemského v den pátého výročí manželství. Hlavním podezřelým je manžel. Nic objevného, ale víme, co umí s psychologickými thrillery udělat právě David Fincher. Na produkci by se měla podílet i Reese Whiterspoon.
 
Minulý rok jsme měli několik projektů o Sněhurce, letos to bude více projektů o útoku na Bílý dům. Jeden z nich bude točit, jak jinak, Roland Emmerich a bude se jmenovat White House Down. Jamie Foxx v něm hraje prezidenta a Channing Tatum agenta, mělo by jít o ladění ve stylu starých starých dobrých Smrtonosných zbraní. Antoine Fuqua (Training Day, Odstředlovač) chystá vážněji míněný akční thriller Olympus Has Fallen (trailer zde), kde prezidenta hraje Aaron Eckhart a bývalého agenta zvláštních jednotek, na jehož bedrech zůstane osud Bílého domu obsazeného korejskými teroristy, Gerard Butler. V dalších rolích uvidíme Morgana Freemana či Angelu Basset.
 

Brian Wilson

Paul Dano (Až na krev, Looper) si zahraje v životopisném filmu Love and Mercy o zpěvákovi Beach Boys Brianovi Wilsonovi. Hlavní skladatelská a producentská osobnost kapely bude mít v mládí Danovu tvář, herec pro ztvárnění jeho starší veze se stále hledá. Film se prý chce vyhnout klasickým mantinelům hudebního životopisného filmu a chce se soustředit na významné momenty Wilsonova života. Režírovat bude Bill Pohland, zvuk a hudbu k filmu by mohl složit Atticus Ross (The Social Network).
 
Během úvodní tiskové konference Sundance festivalu se jeho zakladatel Robert Redford rozpovídal o svém posledním hereckém počinu. Zahrál si hlavní a jedinou roli ve filmu All Is Lost režiséra J.C. Chanodra (Margin Call), který vypráví o osamělém boji stárnoucího námořníka, jenž uvízl sám na moři. Nejen, že film má pouze jednoho herce, nemá prý také žádné dialogy.
 

Annabel Wallis

James Bond vděčí za hodně svých vlastností svému autorovi, který měl také rád dobré pití a krásné ženy, ale v Druhé světové válce byl také členem britské námořní tajné služby a účastnil se několika operací proti nacistickému Německu. Své zkušenosti pak začal zúročovat v roce 1953 v románu Casino Royale. A sám se dočká své televizní minisérie v koprodukci BBC America a Sky Atlantis. Bude se jmenovat jednoduše Fleming a hlavní roli bude hrát Dominic Cooper (Mamma Mia), jeho milenku Muriel Wright (a prý předlohu mnoha Bond Girls) Annabelle Wallis (Tudorovci). Natáčet se bude v Budapešti.
 
HBO hodlá natočit celovečerní verzi jednoho ze svých úspěšných, ale již zrušených seriálů. Znuděný k smrti vypráví o dobrodružstvích spisovatele Jonathana Amese, který pro rozchodu s přítelkyní přestane psát a začne pít a předstírat, že je soukromý detektiv. Seriál, který si s humorem pohrával s noirovým laděním, nabídl kromě hlavního hrdiny v podání Jasona Schwartzmana také jeho frustrovaného kamaráda Raye (Zach Galifianakis) a jeho bývalého vydavatele George (Ted Danson). Obě postavy by se měly v celovečeráku objevit. Spisovatel a autor Jonathan Ames, podle jehož povídek byl seriál natočen, bude film spoluprodukovat.

aktuálně

diskuze