Novinky ze světa filmu (4.týden)

Novinky ze světa filmu (4.týden)

Filmové novinky se opět hlásí o slovo. Tentokrát s oscarovými nominacemi, novým pokračování Červeného trpaslíka, celovečerním příběhem Jacka Bauera a smutnou zprávou o Kevinu Smithovi. Hlavní zprávou je však oficiální odhalení dalších Batmanových protivníků a jejich představitelů.

Craig CharlesCraig Charles potvrdil v rozhovoru pro The Daily Mail, že legendární seriál Červený trpaslík se v roce 2012 vrátí na televizní obrazovky, a to v šesti dílech. Nové díly by měly mít standardních třicet minut a měly by být laděny ve stylu páté a šesté série původního seriálu. Všichni hlavní představitelé se vrátí a vážně se prý uvažuje o natáčení před živým publikem. To by mohlo sice seriál učinit živelnějším a tvořivějším, ale producenti se obávají úniku materiálů z natáčení. My, dlouholetí fanoušci, budeme doufat, že se nebude opakovat nuda a scénáristické trápení z loňského třídílného speciálu Zpátky na Zem.

Billy Bob Thorton píše scénář k svému čtvrtému režijnímu počinu. Bude jím nízkorozpočtové drama Jayne Mansfield’s CarJayne Mansfield byla blond hvězda, která zahynula při autonehodě v roce 1967, nebude mít však s příběhem nic společného. Hlavním hrdinou bude muž, jehož před více než dvaceti lety opustila žena. Zamilovala se do Angličana, se kterým opustila Ameriku. Pohřbena si však přála být v rodné Alabamě, proto se musí oba její manželé a obě rodiny setkat. Hlavní roli přijal Robert Duvall, což dává naději na zajímavý herecký kousek. Sám Thorton by si měl zahrát jednu z menších rolích.

Anne HathawayWarner Bros. oficiálně ukončili několikaměsíční dohady, když vyhlásili, které postavy vybrali jako soupeře Batmanovi pro jeho třetí film The Dark Knight Rises. Budou jimi Kočičí žena a Bane. Kočičí žena je očekávanou volbou, neboť snímku po smrti Wayneovy lásky Rachel Daws chybí ženský element. A bude mít tvář a tělo Anne Hathaway. Jako Bane, uprchlý vězeň, jenž si z pokusů s drogami odnesl nadlidskou sílu, se ukáže Tom Hardy, kterého si Nolan přivedl z Počátku. Scénář k filmu napsal Nolan opět s bratrem Chrisem a premiéra je plánována na červenec roku 2012.

Nominacím na Oscary letos vládne britský, a to velice britský film. Králova řeč o rétorické výchově britského krále získala celých 12 nominací. Což dle výsledku získaných Zlatých glóbů nemusí nic znamenat. Desetkrát byla nominována Opravdová kuráž bratří Coenů, osmkrát mají shodně naději The Social Network a Počátek. Loňský rok byl silný, šance má nemalé také The Fighter127 hodinČerná labuť či Děcka jsou v pohodě. Nejen mezi animáky může uspět Příběh hraček 3. Bude to letos zajímavé.

Kevin SmithKevin Smith oznámil, že až dokončí svoji hokejovou komedii Hit Somebody, končí s režírováním. Pro mnoho filmových fanoušků smutnou zprávu oznámil na Sundance festivalu, kde se jeho první horor Red State dočkal prý více než rozporuplného přijetí. Některá média ho označila za „ambiciózní zklamání“ či „pokus o horor“. Ohlášená aukce na distribuci byla dle očekávání recesí, neboť Smith koupil film sám za 20 dolarů a bude jej do kin dostávat sám formou roadshow, režisér bude divákům k dispozici po každém promítání. Lístky sice nebudou nejlevnější, ale který fanoušek Clerks by si toto nechal ujít? Také kvalita Poldů naznačuje, že Smith není ve své kůži, ale třeba si to s odchodem ještě rozmyslí.

Americké tajné služby v reálném čase dostanou na podzim tohoto roku konečně svůj celovečerní film. Řeč je samozřejmě o seriálu 24 hodin, jehož první celovečerní příběh zamítlo na konci loňského roku studio. Kiefer „Jack Bauer“ Sutherland si prý nedělá iluze, že po více než 200 epizodách seriálu se bude jednoduše hledat originální příběh, zapadající do formátu (více méně) reálného času. Nicméně z logiky věci by to mělo být jednodušší, chce to jen dobrý ústředníOrson Welles příběh a dobrého scénáristu. Ačkoli Sutherland režiséra nezmínil, ještě nedávno se mluvilo o Tony Scottovi, což je možná nejlepší možný kandidát.

Ve filmových archivech leží po desetiletí dokončený film Orsona Wellese, který se nikdy nedostal na plátna kin. Drama The Other Side of the Wind se natáčelo v letech 1969 – 1972 v domě herce Petera Bogdanoviche a jeho hlavním hrdinou byl Jake Hannaford (John Huston). Na velkolepé oslavě jeho 70. narozenin se odehrává mnoho dialogů, které jsou výchozím rámcem pro nelineární příběh jeho života. Inspirací pro hrdinu byl prý Ernest Hemingway. Spory o vlastnická práva na film se zdají být konečně vyřešeny a uvažuje se o oficiálním promítání.

aktuálně

diskuze