Novinky ze světa filmu (41. týden)

Článek

Robert Downey Jr. se chystá na další velkou hlavní roli, Lidská stonožka 2 půjde distribuce v Británii a Američanka žaluje distributory Drive za lživou reklamu.

Pokračování nizozemského hororu Lidská stonožka, ve kterém šílený chirurg ve sklepě sešívá z lidí stonožku, to nemá jednoduché. V Británii ho nejdříve zakázali promítat, a to z důvodu mezi přímým spojením sexuálního prožitku a násilí. Tvůrci ho poté znovu sestříhali, takže komise se spokojila s nálepkou „do 18 nepřístupno“. Vystřihnuto bylo 157 vteřin filmu, ale dle popisu dosti výživných…znásilnění s ostnatým drátem kolem šéfa, vražda novorozeněte, detailní záběry sešívání masa v nepříjemných oblastech a rtů sešívačkou…kašlete na Británii, pošlete to do Japonska!
 
V Americe vás nežalují jen v případě, že zapomenete do návodu na obsluhu mikrovlnky napsat, že se v ní nesmí sušit domácí mazlíčci, ale i když natočíte „lživou“ upoutávku na film. Jakási paní jménem Sarah Deming žaluje distributorskou společnost FilmDistrict a místní kino, že prý vysílali zavádějící trailer na snímek Drive. Prý tvrdil, že půjde o něco na způsob Rychle a zběsile a ne o artový film, který vůbec není o řízení. Film se prý také „odlidšťujícím a hanlivým způsobem“ vymezuje proti Židům. Paní prý hodlá získat podporu a podat ještě žalobu hromadnou…někteří lidé asi opravdu nemají co dělat.
 

Minulý týden jsme se rozloučili se Stevem Jobsem a Sony už touží po právech na zfilmování jeho životního příběhu. A to na základě knihy, kterou napsal editor časopisu Time Walter Isaacson na základě dvou let vedení rozhovorů s Jobsem. Jobsův život je jistě jeden z nejinspirativnějších, ale všeho do času, ne? Ať se Christian Bale stihne připravit…
 

Filmoví a televizní tvůrci reinkarnovali Sherlocka Holmese, nejslavnějšího literárního detektiva. Podobného přístupu se asi nyní dočká i nejslavnější literární obhájce Perry Mason. A dokonce ho asi taky bude hrát Robert Downey Jr. Plánuje ho produkovat i hrát pro Warnery. Díky televiznímu seriálu z 80. a 90. let je nejznámějším představitelem vysoce inteligentního právníka Raymond Burr. Příběhy Earl Stanleyho Gardnera zkrášluje ještě krásná a věrná sekretářka Della Streetová a detektiv Paul Drake. Uvidíme, koho si k sobě Downey vybere. Právníka už hrál v Ally McBeal.
 

Kráska Jena Malone (Donnie Darko, Sucker Punch) si zahraje jižanskou spisovatelku Carson McCullers v životopisném snímku Lonely Hunter. Povídky, romány a hry autorky se točily kolem tématu izolace a vyloučení z jižanské společnosti. Její život od patnácti let provázely pravidelné ataky mrtvice a dalších nemocí. V 31 letech jí ochrnula celá pravá polovina těla. S těžkým životem bojovala psaním pod ochranou přítele Tennesseho Williamse, podporovala například Trumana Capoteho. Několik jejich románů bylo zfilmováno (Srdce je osamělý lovec, Reflections in a Golden Eye). Film bude režírovat Deborah Kampmeier.
 

Avatar

Web torrentfreak.com zveřejnil seznam nejčastěji nelegálně stahovaných a kopírovaných filmů Hollywoodu. Paradoxně se jedná o filmy, které rozhodně netrpěly nízkým rozpočtem nebo finančním ziskem. Zde jsou:
 

Avatar (21 milionů stažení)
Temný rytíř (19 milionů)
Transformers (19 milionů)
Počátek (18 milionů)
Pařba ve Vegas (17 milionů)
Star Trek (16 milionů)
Kick-Ass (15 milionů)
Skrytá identita (14 milionů)
Úžasný Hulk (14 milionů)
Piráti z Karibiku – Na konci světa (14 milionů)

Vložit komentář

DW - 20.10.11 22:34:03
Že prej Avatar prodělal:D Tak neskutečnej vejvar umí jen Cameron, kamaráde :) Rozpočet $230miliónů (náklady sakumprásk $460miliónů) Tržby USA $749,657,409 Tržby world-wide $2,730,893,721 DVD prodej US-only: $135,271,009 //počet prodaných kusů: 7,795,072. Takže tak. corleone na csfd ještě vyhrabal že se jedná o snímek s původním scénářem, kterej vydělal nejvíc peněz za první víkend promítání. To jako v historii.
Baara - 20.10.11 22:31:27
njn, stane se i lepším... :-D
Black_Hand - 17.10.11 23:40:10
na cestine nas ucili, ze se musime vyjadrovat jednoznacne :). nad textem nemas dumat pul dne.
gorth - 16.10.11 14:29:54
Stano, to není překlep, to je čeština... nízký rozpočet nebo (nízký, což se tam ale nebude psát, protože to je zbytečné, přebytečné a očividné z kontextu) finanční zisk
brutusáček - 16.10.11 13:16:40
temny rytir, ani avatar netrpel financnim ziskem? vazne prodelaly?
právě že ne :) lidská stonožka...brrr fujky fuj, já raději war horse :)))))
Stana - 16.10.11 13:15:35
temny rytir, ani avatar netrpel financnim ziskem? vazne prodelaly?
to bude překlep Jinak lidská stonožka je nářez, chtěl bych vidět ty vystřižený scény :)
Black_Hand - 16.10.11 11:07:51
temny rytir, ani avatar netrpel financnim ziskem? vazne prodelaly?
bizzaro - 15.10.11 22:52:55
Lidska stonozka? :-D no ty kokot, to si budu muset stahnout. ale samozrejme tu cenzurovanou verzi ;-P

Zkus tohle