Novinky ze světa filmu (41. týden)

Článek

Co chystá Christian Bale s režisérem Fightera, do čeho se vrhá režisér Lovce trollů a uvidíme Jean-Clauda Van Dammea v novém Krvavém sportu? To a ještě víc se dnes dočtete v novinkách z filmového světa.

Bloodsport

Scénárista Taken 2 Robert Mark Kamen momentálně pracuje na remakeu snímku z roku 1988 Krvavý sport, ve kterém se proslavil Jean-Claude Van Damme. Film vyprávěl o začátcích bojovníka Franka Duxe, který se posléze stal legendou turnajů bojových umění. Nový film prý nebude mít s původním mnoho společného a nebude v něm hrát roli ani Frank Dux, tudíž ani JCVD, ačkoli ten projevil zájem o roli trenéra. Režírovat by měl Phillip Noyce.
 
Režisér David O. Russell obsadí do svého nového dramatu kromě dvou hvězd z Fightera Christiana Balea a Amy Adams také Jeremyho Rennera a Bradleyho Coopera. Bale si zahraje finančního podvodníka, který je přinucen spolupracovat s agentem FBI (Cooper) na stíhání dalších kriminálníků z oblasti politiky a financí, včetně předsedy vysoce postaveného politika New Jersey (Renner). Adams si zahraje milenku hlavního hrdiny. Premiéra je plánována na konec roku 2013, původní název American Bullshit bude asi změněn.
 

Enormous

Producent komiksových a herních filmových adaptací Adrian Askarieh (Hitman, Kane&Lynch) se spojí s režisérem norského Lovce trollů Andre Ovredalem v adaptaci apokalyptického komiksu Enormous. Ten se odehrává na Zemi po ekologické katastrofě, která vyprodukovala různé druhy obřích tvorů, se kterými bojuje lidstvo o holé přežití. Hlavní hrdinkou je žena, která se v tomto světě snaží hledat a zachraňovat ztracené děti a sirotky. Tvůrci plánují vytvořit webový i televizní seriál a film. Každý by měl mít trochu jiný příběh a odehrávat se v jiných lokacích.
 
Vychází Prometheus na DVD a Blu-ray. Nejen že se dozvíme, jestli režisérská verze bude lepší a bude dávat víc smysl, ale budou nám zprostředkovány i nové zajímavosti. Například propojení světa z Vetřelce se světem z Blade Runnera. DVD bonusy by měly mj. obsahovat dopis zakladatele Weyland Corp. (Guy Pearce), v němž přiznává, že Eldon Tyrell (zakladatel společnosti vyvíjející replikanty) byl jeho mentorem a konkurentem. Pokud někoho zajímá, jak vypadal původní scénář Promethea, který byl víceméně skutečně předehrou k Vetřelci, může se dozvědět více v rozhovoru s jeho autorem Jonem Spaihtsem.
 
„Vzdušný“ thriller se chystá natočit režisér Jaume Collet-Serra. Bude se jmenovat Non Stop a režisér bude opět spolupracovat s hvězdou jeho Neznámého Liamem Neesonem. Ten si zahraje amerického federálního leteckého policistu, který během letu dostává sms od údajného teroristy, který hrozí zabitím všech cestujících. Mezi cestujícími uvidíme třeba i Julianne Moore. Natáčet se začíná v listopadu.
 

Beverly Aadland

Kevin Kline si zahraje hlavní roli v nezávislém životopisu Errola Flynna The Last of Robin Hood. Příběh je založen na posledních dnech hercova života, který zemřel v 50 letech na infarkt, a jeho vztahu se 17letou herečkou Beverly Aadland, kterou svedl v jejích 15 letech a která se do něj nakonec zamilovala. Její matku si zahraje Susan Sarandon. Podle vlastního scénáře film natočí Richard Glatzer a Wash Westmoreland.
 
Novou sérii filmů by rádi odstartovali v CBS Films snímkem American Assassin. Půjde o příběh bývalého univerzitního studenta, který se po úmrtí přítelkyně při teroristickém útoku přidá k CIA. Po tvrdém výcviku se vydává se svým tajným týmem do Evropy a na Blízký východ. Agent Mitch Rapp je hrdinou politických thrillerů Vince Flynna a producenti by do jeho role rádi obsadili Chrise Hemswortha (Thor), jeho šéf a mentor by mohl mít podobu Bruce Willise. Režie se ujme Jeffrey Nachmanoff (Zrádce, Homeland).

Vložit komentář

D. - 19.10.12 10:50:50
jo, to je rekl bych vic nez jisty. a proto si to radsi kazdej stahne .-)
Step - 18.10.12 20:58:46
Tak to je jasný, až si všichni koupí tu blbost v kinoverzi tak zřejmě za rok vyjde directors cut a další prašule potečou...
D. - 13.10.12 16:49:59
preesne tak
brutusáček - 12.10.12 21:23:48
fuck
D. - 12.10.12 19:44:35
k prometheovi: na dvd/blurayi vychazi pouze originalni kinoverze. takze zadny directors cut (aspon prozatim). extra sceny jsou oddelene od filmu.

Zkus tohle