Novinky ze světa filmu (42. týden)

Článek

Dnes se u nás dočtete bližší info o ději pokračování Kick-Ass a Thora, o nových projektech Jodie Foster a Bena Afflecka či o tom, kdo si nechá udělat znamení na pleš a zahraje si Gorbačova.

Christoph Waltz se nebojí jazykově náročných rolí, to prokázal více než jasně v Hanebných Panchartech. Nyní přijme i historickou výzvu a ujme se role Michajla Gorbačova v dramatu Reykjavik. Název napoví, že vše se bude točit kolem schůzky sovětského státníka s Ronaldem Reaganem v roce 1986, kde došlo k jedné z prvních debat o jaderném odzbrojení a konci Studené války. Jednání sice nebylo ve výsledku úspěšné, ale bylo prvním krokem. Amerického prezidenta si zahraje Michael Douglas, režírovat bude Mike Newell a produkovat Ridely Scott.
 
Dalším režijním počinem Jodie Foster bude nezávisle financované drama Money Monster. To bude vyprávět o televizním moderátorovi, který se díky interním obchodním informacím (tzv. inside trading) stal guru pro investující diváky. Když však jeden z nich přijde kvůli jeho tipu o veškeré rodinné úspory, rozhodne se moderátora vzít jako rukojmí během přímého přenosu. No jo, investice v dnešní době...
 
Mezi dalších projekty Bena Afflecka jako režiséra (a většinou i herce) patří akční snímek Line of Sight, který by byl běžnou akcí o skupině vojáků s důležitým nákladem uprostřed živelné katastrofy, kdyby nebyla celá snímána z pohledu první osoby, jak jej známe z počítačových her. Na úpravě scénáře se z tohoto důvodu dokonce podílel autor hry Halo: Reach. Se společností Appian Way se Affleck momentálně domlouvá také na adaptaci posledního románu Dennise Lehana (autor předloh k Tajemné řece a Prokletému ostrovu) Live by Night. Román je příběhem mladíka z Bostonu, který se během prohibice vzepře otci – policistovi, stane se zločincem a rychle se v mafiánských strukturách vypracuje. Jeho práce pokračuje na Floridě i na Kubě.
 
Warner Bros. Pictures dají celovečerní příležitost krátkému filmu True Skin (sledujte například zde) Stephana Zoltesca. Jeho první krátký film vypráví o světě, kde lidé „vylepšují“ svá těla elektronickými součástmi a vyhýbají se tak nemocem a smrti, kterými trpí tzv. naturals (neupravení lidé). Hlavní hrdina si však implantoval tajnou a neprověřenou technologii a před policií musel utéct do Bangkoku. Čip ho však začíná pozvolna měnit v robota. Celovečerák by měl být o jeho snaze zachránit zbytky své lidskosti. Stephan Zlotescu se sám ujme režie.
 
Minulý týden také přinesl synopse k dvěma pokračováním dvou komiskových adaptací, které se právě natáčí. Prvním je dvojka Kick-Ass. Bude se odehrávat několik let poté, co se Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) rozhodli zkusit žít jako normální teenageři. Inspirovali další samozvané maskované hrdiny, které sdružil do klanu jménem Justice Forever bývalý plukovník Stars and Stripes (Jim Carrey). Protože Hit Girl byla zatčena a je nucena být na obyčejné střední škole, Kick-Ass se ke klanu přidá, a brzy musí čelit klanu staronového protivníka, který si říká The Mother F%&*^r, ale není to nikdo jiný než Red Mist z jedničky (Christopher Mintz-Plasse), který se chce pomstít za smrt svého otce. Kdo se však na Chloe Moretz těší více v nové Carrie, zde je plakátek.
 
Druhým filmem je Thor: The Dark World, jehož štáb se zrovna přesunul na natáčení na Island, který bude sloužit jako jeden z devíti světů. Ty ohrožuje mstivý Malekith (Christopher Eccleston) a jeho starodávná armáda. Odin nedokáže ubránit Asgard, proto se Thor vydává hledat spojence, mezi kterými bude i jeho milovaná vědkyně ze Země. Vše se odehrává po událostech z Avengers, ale Loki si určitě zase nevybere správnou stranu.

Vložit komentář

Zkus tohle