Novinky ze světa filmu (43. týden)

Článek

Máte-li rádi hru Assassin's Creed, pokud se Vám líbí Carey Mulligan nebo Vás zajímají nové projekty dvojčat Wachovských, dnešní filmové novinky jsou tu přesně pro Vás!

Jedna z nejtalentovanějších a nejkřehčích mladých hereček současnosti Carey Mulligan (Wall Street 2, Drive) získala hlavní ženskou roli ve filmu bratří Coenů Inside Llewyn Davis. Objeví se po boku Oscara Isaaca v roli muzikanta, který se snaží prorazit v New Yorku 60. let. Mulligan také jedná o roli v projektu Spikea Joneze, zatím bezejmenného projektu podle scénáře Charlieho Kaufmana (společně vytvořili Adaptaci a V kůži Johna Malkoviche) o konání světových vůdců během kataklyzmatických událostí. Momentálně herečka natáčí adaptaci Velkého Gatsbyho.

Počítačová společnost Ubisoft vytvořila nedávno zvláštní filmovou sekci, která jí umožňuje mít lepší dohled nad filmovými adaptacemi jejích her. Chystá se totiž již třetí. Po Uncharted: Drake's Fortune a InFamous se filmové podoby dočká ve spolupráci se Sony také Assassin's Creed. Příběh barmana, který je nucen společností Abstergo Industries procházet vzpomínky svých předků, vrahů, a dávat společnosti vodítka k nalezení jejich cílů (pokladů atd.). Jednotlivé díly se odehrávají v Jeruzalémě během křížových výprav, v renesanční Itálii či v Konstantinopoli 16. století. Od roku 2007 se prodalo více než 30 milionů kopií. 
  
Před osmnácti lety zemřel mladý nadějný herec River Phoenix. Holandský režisér George Sluizer se rozhodl, že s několika dotáčkami může přestříhat a vydat poslední film, který Phoenix natáčel, drama Dark Blood. Jde o příběh poustevníka, který žije na poušti po jaderném výbuchu a čeká na konec světa. Setká se s manželským párem (Judy Davis, Jonathan Pryce), který hledá v poušti útočiště. Vypravěčský monolog hlavního hrdiny by měl namluvit bratr Joaquin Phoenix. River zemřel během natáčení na zástavu srdce z předávkování v roce 1993.
 
Lana a Andy Wachowski mají v plánu velký sci-fi projekt, první od trilogie Matrix. Momentálně natáčí drama Cloud Atlas společně s Tomem Tykwerem a hvězdným hereckým týmem (Tom Hanks, Hugo Weaving, Susan Sarandon a další). Jde o šest příběhů v různém prostoru i čase, které spolu navzájem souvisí. Jejich další projekt Cobalt Neutral 9, o vztahu mezi gayem z řad americké armády a iráckým občanem, prý padl. Warner Bros. zatím o nové sci-fi nechtějí prozradit nic kromě toho, že se bude jmenovat Jupiter Asscending
 
Po několika špatných zkušenostech mají američtí televizní producenti stále pocit, že mohou opisovat u britských. Nyní koupila producentka Stephanie Savage práva na seriál Misfits. Jde o seriál o skupině problémových mladých lidí, kteří se po elektrické bouři probudí se zvláštními schopnostmi. Nicméně na rozdíl od Heroes je seriál okořeněný spoustou sexu, vulgárních slov a nekorektního humoru. Což v Británii vyneslo BAFTu, ale v Americe si to při vší snaze můžete dovolit maximálně na kabelu. V Británii začíná už třetí série. 
 
Ben Affleck a Matt Damon rozjíždějí další projekt, tentokrát životopisný film o mafiánovi Jamesi 'Whiteym' Bulgerovi. Bulger byl kápem bostonského gangu, ale zároveň také informátorem FBI. V roce 1994, když se jeho pozice stala neúnosnou, utekl do Nové Anglie a dalších 16 let se skrýval. Byl zatčen loni v Santa Monice. Affleck by měl režírovat Damona v hlavní roli. Hlavním lákadlem tohoto projektu je však scénárista Terence Winter, který má na kontě oceňované mafiánské seriály jako je Rodina Sopránů a či Impérium: Mafie v Las Vegas. Matt Damon jako brutální mafián, to vůbec nezní špatně!

Vložit komentář

DW - 27.10.11 20:00:32
tak hitman...
Black_Hand - 27.10.11 19:33:01
tak princ persky...
brutusáček - 26.10.11 18:22:34
tak jako assassin creed má kurva velkej potenciál, ostatně jako většina her, jestli to podělaj, jakože jo...tak kurva drát :)))

Zkus tohle