Novinky ze světa filmu (43. týden)

Článek

Trailer na HALO 4 nebo nové Evil Dead, film o tom, jak se z punkerů stávají taťuldové, či bližší informace o očekávané české výpravné fantasy Poslední z Aporveru, to vše dnes pro vás máme ve filmových novinkách.

Herec Jason Segel (HIMYM, Mupeti) prodal 20th Century Fox hraný remake dokumentu The Other F Word (česky F jako fotři, trailer zde), který loni natočila Andrea Blaugrand Nevins. Jeho tématem byla „proměna“ stárnoucích rockových a především punkových muzikantů v otce a jejich snaha sladit svoje volnomyšlenkářské postoje s výchovou dětí. V dokumentu se objevili Mark Hoppus z Blink-182, Flea z Red Hot Chilli Peppers či Tim McIlrath z Rage Against the Machine. Segel bude v remake sám hrát a bude i spoluautorem scénáře.
 
Populární švédský seriál Never Wipe Tears Without Gloves bude přetvořen v celovečerní film. Seriál je srovnáván s Anděly v Americe, protože se také zabývá životem mladých homosexuálů na počátku 80. let minulého století, tedy v době prvních diagnóz AIDS. Ve Švédsku měl seriál obrovskou sledovanost, takže producenti počítají s jeho mezinárodní distribucí.
 
HBO připravuje nový seriál ve spolupráci se společností Oprah Winfrey Harpo Films. Zatím nepojmenovaný dramatický seriál bude vyprávět o bohatém akademikovi, který se stane prvním černošským předsedou vysoké školy svobodných umění a automaticky také objektem pozornosti médií. Jeho rodina se pro ně tváří idylicky a za zavřenými dveřmi bojuje s krizí a psychickými problémy jejích členů. Oprah bude i produkovat.
 
Před pár měsíci jsme psali o tom, že James Cameron se rozhodl po pokračování Avatara natáčet pouze dokumenty ze svého milovaného oceánu. Tak horké to zjevně nebude. Jedním z jeho dalších projektů totiž bude adaptace románu Taylora Stevense The Informationist. Hrdinkou je Afričanka, která vyrostla jako chráněnka žoldáků a v dospělosti získává informace pro bohatou klientelu po celém světě (je označována jako kombinace Sherlocka Holmese a Lizbeth Salander). Při pátrání po dceři miliardáře se vrací na rodný kontinent.
 
Máme tu také několik trailerů, které stojí za zhlédnutí. Můžete se již nechat nalákat na třetího Iron Mana a fanoušci hororů budou jistě zvědavi, jak vypadají záběry z remakeu klasiky Evil Dead. A hráče by mohl zajímat trailer na HALO 4 (vyjde 6. listopadu), který se natáčel v Praze a produkoval ho sám David Fincher.
 
Po dlouhé době také informace z českých filmových luhů a hájů. Už dlouho se čeká na výpravnou fantasy Poslední z Aporveru Tomáše Krejčího. Z důvodu finanční a trikové náročnosti na český film výjimečné (přes 200 milionů Kč a přes 1 650 počítačových triků) se premiéra odsouvala a odsouvala, až se odsunula na zatím nepotvrzené jaro 2013. Na financování se podílely většinou zahraniční společnosti (Bavaria Films Partners) a film má již nasmlouvanou distribuci v Německu a poptávky z Franice a Japonska, hlavně díky titulní písni v podání Markéty Irglové a skupiny Zrní (v klipu uvidíte i záběry z filmu). Společnost také chystá adaptaci komiksu z časopisu ABC Kruanova dobrodružství a Čapkovy Války s mloky. Ta se začne točit po Aporveru a její náklady se odhadují na podobnou výši a opět v německé koprodukci.
 
Werner Herzog (Grizzly Man, Temný úsvit) se ujal režie projektu nedávno zesnulého producenta Bernda Eichingera Vernon God Little. Jedná se o adaptaci stejnojmenného románu, odehrávajícího se v americkém Texasu, který vypráví o teenagerovi, snažícím se vypořádat se s následky střelby na své střední škole, kterou spáchal jeho nejlepší přítel. Na scénáři pracuje Andrew Birkin (Jméno Růže, Parfém: Příběh vraha).

Vložit komentář

Baara - 03.11.12 11:11:14
hehe, no, to je dobry... staci aby bara pohrozila ze kdyz se nebude diskutovat, tak zacne s pornem, a do 24 hodin je tu prispevku, ze musis listovat .-D
Tak holčička zestárne a bude to zkoušet v "opravdovém" filmu :-D
AddSatan - 02.11.12 18:05:09
remake Evil Dead? svatokrádež! zakázat! už to vidím, "sexy" klipový střih, super efekty, "cool" hudba a debilní "(ne)herci", je mi líto toho nebožáka, který zkusí hrát Ashe, zvlášť dvojka defacto z velký části stojí na Bruceovi a jeho xichtech a vůbec, byť je to béčko, tak výkon podal parádní, navíc jo, ztráta kouzla té amatéřiny (zvláště jednička)... no asi to nechci vidět.. Lobo jsem někde viděl nějaký krátkometrážní, nebylo to úplně zlé mám dojem, ale tam by se ten vyšší rozpočet hodil... jo Tarantino nebo Rodriguez by to asi zvládli slušně... jinak fandům (po)zapomenutých b-horrorů doporučuju tohle: http://www.csfd.cz/film/42467-noche-del-terror-ciego-la/ jsou tím mj. dost inspirováni dnes dost (a oprávněně) populární death/doomaři Hooded Menace...
brutusáček - 30.10.12 10:21:46
   DW: spíš by mě zajímalo o čem by to bylo, navíc by se to pravděpodobně zvrhlo v nechtěnou parodii této komiksové parodie :)).  s příběhem by problém nebyl, ale je fakt, že v nevhodných rukách by se to bezbřehý násilí mohlo snadno zvrtnout v komedii i žánrově a to by byla škoda
takže to musí udělat jenom tarantino
Crust - 29.10.12 18:32:57
spíš by mě zajímalo o čem by to bylo, navíc by se to pravděpodobně zvrhlo v nechtěnou parodii této komiksové parodie :)).
s příběhem by problém nebyl, ale je fakt, že v nevhodných rukách by se to bezbřehý násilí mohlo snadno zvrtnout v komedii i žánrově a to by byla škoda
brutusáček - 29.10.12 15:34:31
spíš by mě zajímalo o čem by to bylo, navíc by se to pravděpodobně zvrhlo v nechtěnou parodii této komiksové parodie :)).
bylo by to o té nejpalčivější otázce která tíží tento svět.....kdo je víc lobo nebo chuck norris..a měli by si to rozdat!
DW - 29.10.12 14:59:57
spíš by mě zajímalo o čem by to bylo, navíc by se to pravděpodobně zvrhlo v nechtěnou parodii této komiksové parodie :)).
brutusáček - 29.10.12 14:32:21
lobo raiting jedině 25+ :) no mohli jsme to hecnout a počkat na další filmovky..třeba by byly plné Sašenek :)
Crust - 29.10.12 14:28:31
me prekvapuje, ze kdyz se dneska delaj div ne remaky na remaky a frcej komiksovy adaptace, tak si nikdo jeste porad netroufl zfilmovat Loba. Pritom marvelovska serie ukazala, ze nejvetsi uspech maji hlaskujici drsnaci (Thor, Iron Man), takze idealni puda pro uspech.
D. - 29.10.12 13:53:49
hehe, no, to je dobry... staci aby bara pohrozila ze kdyz se nebude diskutovat, tak zacne s pornem, a do 24 hodin je tu prispevku, ze musis listovat .-D
brutusáček - 29.10.12 13:25:46
za AvP bych střílel..skvělá tématika, obrovskej potenciál ..a totálně zprasenej....jednička ještě pár světlejch momentů měla...
DW - 29.10.12 12:26:03
Aspoň tě to kromě tý genderový rovnosti nijak moc nepobouřilo, což se o hodně remacích říct teda nedá. Jinak ten remake neměl bejt tutoriál ke carpenterovi, takže já bych to bral jen jako jemný náznaky, což je ok. Vědět moc někdy škodí, asi bys nechtěl aby to dopadlo jak Alien vs Predator.
bizzaro - 29.10.12 12:12:30
když to dopadne alespoň tak jako remake The Thing tak ok.
ani ne, cece, mne to moc neto. jedinej "prinos" byl v tom, ze ses neco dozvedel o tech Norech, jinak 0
prepil - 29.10.12 11:58:36
bizzaro: :-) "Pervolové" scény jsou úsměvné, jasně, a byly i tehdy.. Já měl na mysli tu krásnou naivitu a hmatatelnou amatéřinu, díky kterým film dýchá autentičností a nedostatky dávají prostor vlastní fantazii.. Scéna, kdy partyja přijíždí k chatě a než do ní vejdou.. - neopakovatelné :-) Sinister jsem ještě neviděl, čekám na dvd..
DW - 29.10.12 11:47:51
když to dopadne alespoň tak jako remake The Thing tak ok. Sice to nebylo tak dobré jako Carpenterův pokus na dané téma, ale tak co už. Já osobně bych nechal Evil Dead spát, na jedničku se i teď dívá dobře a aby byla po tom legendárním zapíchnutí tužky místo italskoškolního gore vidět digitální krev, tomu být svědkem nemusím. Jedině to znásilnění kořenem, ale tak to v době Black Bible a dalších mončičáckejch hovadin už nikoho nešokuje.
bizzaro - 29.10.12 11:35:39
jsou už příliš velcí profesionálové na to, aby zopakovali kouzlo nechtěného.. :-)
myslis treba ty sceny, kde se des tvori namatlanejma rozdrbanejma rukavicema a "rozepranym Pervolem"? ;D tak jasne, ja na to koukal docela ted nedavno a ma to furt koule. novy verze s enebojim, pokud bude povedena, aspon se nebudu muset nekterejm vecim "smat", snad ten des diky vizualu nebude stradat na tom, co nazyvam "real", viz my hlasky o Pervolu :) co treba novinka Sinister, prepilku?
prepil - 29.10.12 09:26:25
..ale kdyz je Raimi s Campbellem u producentsky stolicky (snad se nebudou zadny trhat), udelaj to poctive a desive.. Problém podle mě tkví v tom, že oba (Raimi s Campbellem) jsou už příliš velcí profesionálové na to, aby zopakovali kouzlo nechtěného.. :-)
bizzaro - 29.10.12 09:13:20
Evil Dead: na tuhle klasiku by se nemělo šahat. Vznikne možná dobrý horor, možná i hodně dobrý, ale kouzlu a atmosféře originálu či o tři roky staršímu snímku Within the Woods se nemůže už NIKDY nikdo ani přiblížit.. :-)
WtW je dobrej bubak taky, i kdyz teda ED je.. no moc podobnej :) myslim, ze posledni, od kteryho bych ten remake bral, je Alex Aja, ale kdyz je Raimi s Campbellem u producentsky stolicky (snad se nebudou zadny trhat), udelaj to poctive a desive. Carrie muze jedine prekvapit, pac me neba ani jeden z filmu :)
prepil - 29.10.12 08:59:10
Evil Dead: remaky už se natočily na kdeco, ale na tuhle klasiku by se nemělo šahat. Vznikne možná dobrý horor, možná i hodně dobrý, ale kouzlu a atmosféře originálu či o tři roky staršímu snímku Within the Woods se nemůže už NIKDY nikdo ani přiblížit.. :-) Na remake Carrie se naopak těším, 10 let stará předělávka byla mizérie..
brutusáček - 29.10.12 08:04:20
D. - 28.10.12 23:57:06
hm, jak nemam rad predelavky tak trailer na evil dead vypada krutacky! akorat doufam ze z toho nakonec nebude nakej pg13 jako obvykle. Poslední z Aporveru vypada naopak fakt straslive. drzim palec kazdymu kdo tady v cr jde do neceho takovyho, ale zda se ze na to u nas proste neni vhodny prostredi (financni ani personalni). bohuzel zatim vsechny pokusy, co mely ambici velkofilmu anebo mely byt prevratny v technickym smeru, maximalne tak prevracely zaludky .-/
bizzaro - 28.10.12 20:45:47
Cameron s Avatarem je samozrejme ocekavanej, ale o Evil Dead se uz moc rict neda, videl jsem ten trailer uz asi... UF, nejvic. HALO 4 vypada zajimave (navic panem producentem). pankaci nevim.. Oprah nevim.. na Aporver se ceka uz tak dlouho, z jsem div nezapomnel, ze stale jeste vznika :)
Baara - 28.10.12 13:13:12
Asi budu muset začít psát o péčku či co, aby byla nějaká diskuse. Evil Dead nic, Carrie minule nic, Aporver nic....

Zkus tohle