Novinky ze světa filmu (45. a 46. týden)

Článek

Naomi Watts si zahraje další významnou ženu, Jared Leto se po 4 letech vrátí před kameru a MacGyver má režiséra. A začínáme maraton novinek o Star Wars.

Naomi Watts

Naomi Watts si po princezně Di zahraje další významnou ženu evropské historie. Bude jí britská spisovatelka, archeoložka a atašé Getrude Bell ve filmu Wernera Herzoga Queen of the Desert. Sekundovat ji budou Robert Pattinson jako T. E. Lawrence, vojáka, archeologa také aktivního na Středním Východě (známý jako Lawrence z Arábie, inspirace stejnojmenného filmu). Nyní se k filmu přidali Jude Law, který by si snad měl zahrát Charlese Doughty-Wylieho, se kterým Bell pojil nenaplněný vztah. Natáčet se začne v březnu v Maroku.
 
Zdá se, že sebevražda Tonyho Scotta poslala k ledu sequel Top Gunu. Tom Cruise do toho bez Scotta prý nepůjde. Je na každém, zda to považuje ze dobrou či špatnou zprávu. Paramount nyní vymýšlí cestu k citlivé marketingové kampani k 3D verzi původního filmu, kterou měl v plánu vysílat dokonce v IMAX sálech v únoru příštího roku. Nicméně peníze jsou peníze a 3milionový zisk z měsíčního promítání konvertovaných Dobyvatelů ztracené archy je silnou motivací.
 

Jared Leto

Na filmovém plátně jsme Jareda Leta neviděli od roku 2009 (Pan Nikdo), věnoval se spíše své kapele 30 Seconds to Mars. Nyní se připojil k projektu kanadského režiséra Jeana-Marca Valleeho The Dallas Buyers Club. Jedná se o příběh texaského elektrikáře (Matthew McConaughy), kterému byl v roce 1986 diagnostikován AIDS s výhledem 6 měsíců života. Založil tedy skupinu, která vytvořila obchodní síť s neschválenými, alternativními léčivy, která se tak dostala k pacientům s AIDS. Leto by si měl zahrát jednoho z pacientů.
 
Novinek o nových třech epizodách Hvědných válek bude v následujícíh týdnech, možná měsících, spousta. Shrňme si první z nich. Samozřejmě se spekuluje o režisérovi. Tarantina projekt nezajímá. Zack Snyder, jinak velký fanda, by režii sice považoval za výzvu, ale sám by do ní asi nešel. Steven Spielberg prohlásil, že je to žánr jeho přítele George, nikoli jeho. J. J. Abrams do toho nepůjde, protože je až moc velký fanda (což pro něj neplatilo o Star Treku). Všechno jsou to v podstatě dobré zprávy. Nicméně, základem bude dobrý příběh a dobrý scénář (problém novějších epizod). My, co tajně doufáme, že se dozvíme, kde se vzali jediové a sithové, se možná nedočkáme. Prý se totiž máme setkat se staršími verzemi Luka, Leii i Hana (v původním obsazení). Možná budou číst ze scénáře Michaela Arndta. Ten má Oscara za scénář k Malé Miss Sunshine, napsal Toy Story 3, maká na dalších Hunger Games. Prý už před uzavřením obchodu mezi Lucasfilms a Disneym sepsal 50stránkové shrnutí děje.
 

Monty Python

Gemma Arterton (Souboj Titánů) a Benedict Cumberbatch (Sherlock) by se měli připojit k Monty Pythonům v komedii Absolutely Anything. Hrdinou příběhu bude učitel, který v sobě objeví schopnosti, jež mu umožňují zprovodit ze světa celé třídy neposlušných žáků a probuzet mrtvé. Když se učí s těmito schopnostmi nakládat, věci se samozřejmě začnou značně komplikovat. Režírovat bude Terry Jones, ostatní Pythonové (bohužel asi kromě Erica Idela) poskytnout mluvený komentář (voiceover). Samozřejmě bychom mnohem raději, kdyby se na plátně fyzicky objevili…uvidíme.
 

Star Trek Into Darkness

Loni se Paramount dohodl s Warnery a před Mission: Impossible - Ghost Protocol pustil divákům první záběry The Dark Knight Rises. Nyní si studia role prohodí a Warneři před promítáním Hobita ukáží vybraným šťastlivcům prvních 9 minut Star Trek Into Darkness. Pouze však na 500 promítáních a pouze v IMAXu.
 
Transformers 4, plánovaní na červen 2014, se budou podle slov Michaela Baye odehrávat 4 roky po událostech trojky a bude v nich hrát Mark Wahlberg.
 
Celovečerního MacGyvera natočí režisér James Wan, měl by tedy snad nabýt vážnějšího tónu než seriál a třeba z něj režisér i s nízkým rozpočtem vytříská slušný zisk jako u předchozích projektů (Saw, Insidious).

Vložit komentář

brutusáček - 19.11.12 10:31:19
Leto zpátky u filmu je prima Pan Nikdo mě bavil hodně, bejt holka tak mi vlhnou i gatě :) Star Trek trailer - předpokládám že americké imaxy, ale tak snad to někdo pirátne :) na novej ST se těším!! z moviezone.cz: Twilight rádi nemáme, ale existují jisté hranice. I přes naše antipatie bychom asi nenakráčeli se samopalem do sálu plného nadržených puberťaček a nezačali střílet. Přesně tohle měl v plánu dvacetiletý Blaec Lammers, jenž si pořídil útočnou pušku, hromadu nábojů a vyrazil do kina. Jeho mámě to naštěstí pálí o trochu víc a včas uvědomila policii. Blbečka teď čeká obvinění z terorismu a pár dalších věcí. Každopádně přejeme příjemný pobyt za mřížemi a hodně kamarádů ve sprchách...

Zkus tohle