Monty Python

Novinky ze světa filmu (47. týden)

Monty Pythoni se dávají znovu dohromady, Universal a Disney trhají rekordy a Petr Pan dostane stejnou šanci jako Batman. To vše v dnešních filmových novinkách.

Pythoni

Všichni přeživší členové skupiny Monty Pyhton se dávají dohromady, aby předvedli ještě jednu šou. Tentokrát na divadelním jevišti, na kterém se společně objevili naposledy v roce 1998. Snad by se mělo jednat o úplně nové představení? Další podrobnosti zatím nejsou známy, nicméně Terry Jones doufá ve velký výdělek, aby se vyplatil z hypotéky. Americký Python Terry Gilliam se znovu pouští do svého osudového projektu o Donu Quijoteovi. Před třinácti lety jeho projekt The Man Who Killed Don Quiyote ztroskotal během natáčení, když představiteli hlavní role Jeanu Rochefortovi museli operovat kýlu a do to všeho přišla povodeň. Gilliam sám říká, že dokud projekt nenatočí, nebude mít klid.
 
Hvězda Idrise Elby postupně stoupá, už není jen seriálovou hvězdou. Nyní dostal hlavní roli ve snímku Bastille Day. Zahraje si amerického agenta, jehož úkolem je vyslechnout mladého amerického chlapce, který je hlavním podezřelým z teroristického útoku na pařížské metro, a proto musí „zmizet“. Teroristické útoky však pokračují a agentovi začíná docházet, že chlapec je jediným pojítkem na skutečné teroristy. Režisér se zatím hledá
 
Upoutávka na snímek Noe Darrena Aronofského vypadá velice zajímavě, což?

Kdejaký hrdina se již dočkal svého moderního znovuzrození, tak proč ne i Peter Pan? Producenti od Warner Brothers mají v plánu mu dopřát stejnou „origin story“ jako Batmanovi a vyprávět divákům, jak se zrodil chlapec, který nikdy nechtěl vyrůst. K režii přemlouvají Joe Wrighta (Pokání, Anna Karenina). Říká se, že Javier Bardem bude pokračovat ve své šňůře záporáků rolí piráta Černovouse, jehož flotila v Zemi Nezemi povede boj s domorodci vedenými právě malým sirotkem.
 

Duch

Televizní divize Paramountu, která byla oživena, aby přetavila některé filmové hity studia v seriály, převede na televizní obrazovky příběh filmu Duch. Ano, onu svým způsobem legendární romantickou komedii s duchem Patricka Swayzeho, Demi Moore ostříhanou na kluka a oscarovou Whoopi Goldberg. Příběh o tom, jak se duch manžela snaží komunikovat s přeživší ženou prostřednictvím media a zachránit jí život, stál v roce 1990 jen 21 milionů a vydělal půl miliardy dolarů. Od toho si asi hodně slibují tvůrci Hranic neznámého Akiva Goldsman a Jeff Pinker
 
Svět se možná ještě ani zdaleka nedostal z hospodářské krize, ale nejen v Severní Americe se ale chodí do kina v rekordních počtech. V Universalu totiž již v listopadu překonali svůj rekord z roku 2012 a vydělali více než 1,3 miliardy dolarů. Především díky Rychle a zběsile 6 a Já, padouch 2. Ještě lépe jsou na tom u Disneyho, kteří už jsou celosvětově nad maximem 3,8 mld. dolarů z roku 2010 díky Iron Manovi 3, Univerzitě pro příšerky a nyní i Thorovi.


Přispěj do diskuze

Tyjo jeste ze nemam sklony k depresim. Zaverecny vycet nejvydelecnejsich filmu pro me byla opet tezka rana :)

Nakup a prodej Disenymu to jde opravdu od ruky :-)

aktuálně

diskuze